• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Evim buyuk ama yine de 100 kişi çok. En fazla 70 falan. Sıkış tepiş olup gelenler rahat edemeyince de kıymeti yok. Bebek mevlidi icin de dışarıda düşünmedim acikcasi, nerede yapılır ki?
Bizim sitemizde boyle kucuk organizasyon için bir yer var aslinda 100 kisi rahat alir ama bebeğin odasi, susleri, duzeni falan hep evimizde.
Benim evim de büyük ama kalabalık olunca ne mevlütten ne de gelen misafirden bişey anlayamıyorum. Ben de camii ve belediyelerin davet salonlarına bakıyorum. Bebeği de süsler bebek arabasın da yatırırım diye düşündüm.
Sitelerin öyle yerleri çok güzel oluyo geçenler de benim bi arkadaşım öyle yapmıştı.

Kızlar dün bal kabagi yemiştim kabak tatlısı yani kızım sabaha kadar nasıl ağladı, nerden bileyim gaz yapacağını ,:KK43: aaklınızda bulunsun sakın yemeyin

Ayy maşallah 25 kişi ne guzel nezih olmuştur. Ben hesap yapıyorum yapıyorum 100 kişiden aşağı dusuremiyorum :KK43: eşimin akrabaları, bizim çevremiz vs birini cagirsam birini ayiramiyorum. Ne yapacağım bilemiyorum
Ben iki sefer yapmayı düşünüyorum biraz bana yorucu olucak ama eşimin akrabağlrını ayrı kendi ailemi arkadaşlarımıda ayrı istiyorum hem kalabalık olmaz hem de iki taraftan birbirini tanıyan kimse yok toplansalar birlikte sıkıcı olur.

İyi geceler arkadaslar. Bu saat oldu hala dalamadı bebegim. Saat 17:00 dan beri mızlıyo aglıyor çıglık atıyor. Bu kolik beni 1 ayda o kadar yıprattıki Aksam olsun istemiyorum hiç. Aksam olmasına yakın geriliyorum strese giriyorum O kadar çaresiz kaldık ki. Tam kırkımız çıktı artık gezeriz diyorduk havalar cok sogudu. Aksam ev oturmalarına gidelim desek aksamlarımız kabus gibi

Geriden geliyorum sonradan yazan oldu mu bilemiyorum ama anne sütü oda sıcaklığında 3 saat muhafaza edilebilir. Hep 3tür süresi; dondurucuda 3 ay, buzdolabında 3 gün, oda ısısında 3 saat. 24 saat boyunca oda ısısında kalan süt bozuluyor (tecrübeyle sabit, 24 saate kalmadan kokuyor ben bir kere sadece gece tezgahta unutmuştum ve sabaha kokmuştu) ki zaten marketten günlük süt alsanız bir gece tezgahta bıraksanız sabaha ekşiyor :)
Doktorum ve aile hekimliğindeki hemşiremin söyledikleri ile kitapta okuduğum kadarıyla hep 3 deniyor saklama süresi için.
Sanirim ben yanlış okudum ya da yanlış anladım kızlar zateb mantıklı değil 24 saat ya sagolun

Bana yardm edin allh rizasi icin :cry: bu 2 oldu basima geliyor. Bebegm kusuyor ve acayip tortlu kati gibi. Dunden gazini alirken cikardi yatrdm agzini temizleyim die bogaznda kalmis gibi bebegim yutkunuyo ama yutamiyo nefesi kesiliyo yavrumun :KK43: biraz oncede ayni sekilde oldu bogaznda takili kaldi baya tortlu oldugu icin gnderemiyo galiba ben napacagm cok kusan bi oglum var elim ayagima dolasiyor tekim birde bisey olsa napacgm yardmci olur lutfen ne yapabilirim olmamasi icin bide o an ne yapmak gerekir:cry:

Bu durum baya sürüyor yalnz nefesini topluyo tamm diip rahatliyorm duzeldi diyorm bu sefer geri yutkunmaya calisiyo geri nefesi gidiyo korkuyorm :KK43::KK43: su vermek geldi bizde genelde birine byle oldugu zaman su veririz yahani Bebegime veremeyecegm icin emzireyim dedm sutle beraber gider die dusundm oyle yapinca gecti :KK43:

Bu durum baya sürüyor yalnz nefesini topluyo tamm diip rahatliyorm duzeldi diyorm bu sefer geri yutkunmaya calisiyo geri nefesi gidiyo korkuyorm :KK43::KK43: su vermek geldi bizde genelde birine byle oldugu zaman su veririz yahani Bebegime veremeyecegm icin emzireyim dedm sutle beraber gider die dusundm oyle yapinca gecti :KK43:
Canim benim bebeğim 24 saat oyle. Surekli ya kusuyor, ya yutkunuyor. Bogusma halinde. Yutkunurken bogazinda kaliyor, garip sesler çıkarıyor, yutkunamıyor gibi. Sanki bogazinda kocaman lokma var da takılmış gibi. Tek saniye olsun yalniz bırakamıyorum, gece tuvalete giderken bile eşimi uyandiriyorum. Ama hic mudahale etmedim, bir sekilde ya kusuyor ya yutkunuyor. Yapacak birsey yok :(

Yok valla yakınlarımı çağırdım eşimden birkaç kişi kendi akrabalrımızdan birkaç kişi hala yenge babaanne gibi yakınlar. Bikaç da arkadaşım. Zaten geri kalanlar görmek isteyen olursa görmeye gelirler sonradan. Bebek daha küçük çok evi tıkabasa doldurmak istemedim. Zaten öyle olunca bi hengame oluyo kimse bişey anlamıyor. Böyle iyi oldu
Aynen bende senşn gibi en yakınlarımı çağıracağım mevlite geri kalan da zaten gelen gelir daha sonra bebek görmeye

Bana yardm edin allh rizasi icin :cry: bu 2 oldu basima geliyor. Bebegm kusuyor ve acayip tortlu kati gibi. Dunden gazini alirken cikardi yatrdm agzini temizleyim die bogaznda kalmis gibi bebegim yutkunuyo ama yutamiyo nefesi kesiliyo yavrumun :KK43: biraz oncede ayni sekilde oldu bogaznda takili kaldi baya tortlu oldugu icin gnderemiyo galiba ben napacagm cok kusan bi oglum var elim ayagima dolasiyor tekim birde bisey olsa napacgm yardmci olur lutfen ne yapabilirim olmamasi icin bide o an ne yapmak gerekir:cry:
Canım bi iki çay kaşığı su verebilirsin tortulu kustuktan sonra

Hayırlı günler arkadaşlar:KK200:
Dünyanın en zor işi-mesleği anne olmak bence, canımizdan bir can var gözümuznden sakindigimiz, kimsenin bizim gibi bakamayacağı...
Yaşadıklarımız kolay değil ama geçecek inş, hepsini unutup gideceğiz güzel anlar kalacak aklımızda, ilerde bahsederken ne zor büyüttüm seni diyeceğiz...
En azından yavrumuz var kucağımiza aldığımız, sıcacık evlerimizde rahatca bakabildigimiz, eşlerimiz var aile olabildiğimiz dert ortağımız( bazen bizi hic anlamasalarda)...Her türlü imkanımız var...
Biz psikolojik olarak rahat olursak minikler de bundan etkilenip rahatlar, sakinleşir diye düşünüyorum:KK52:

Canim tortulu kusmasi cok yedigi güzelce doydugu anlamina geliyo. Eger yapabilirsen dinlene dinlene yedirmeye calis Yada az yedir erken erken yedir iyce sindirsin. Benim oglumda dedigin gibi cok kusuyo bazen uykuluyken az iciyo ozaman kusmuyo. Bide o an dizine yüzüstü yatirmayi denedinmi. Ama bogazi sıkışmasın rahat olsun alnindan kafasini tutup destekleyebilirsin boylece agzindakileri kolayca çıkarabilir. Ben kusunca oyle yapiyorum akiyo zaten agzi boşaliyo

Canım emzirdikten sonra mutlaka yan yatır ve yastığı yüksek olsun eğer yastıkta yatiriyorsan.o şekilde kusmasi kötü değil,doyduguna işaret o.kustigu an da yan yatır ya da hemen dikleştir bebeği kucağına al hemen

Bence bekleme canım sünnet için.ne kadar erken o kadar iyi.bebrk hareketlenmeye başlayınca çok zor oluyor 3 erkek çocuk annesi olarak deneyimim bu şekilde.en buyuk oglumu 6 aylıkken sünnet ettirmistik emekliyordu o zaman yeni yeni çok zorlanmistik.ortanca oğlumu 31 günlükken yaptırdık hiç bilmedi,çok çabuk ta iyileşti
En küçüğü de 45 günlükken yaptırdık çok şükür iyileşti maasalalh 5 gün oldu bugün yaptıralı.

Merhaba canım.oncelikle emzik konusunda ben en son avent ultra soft aldım.ucu anne göğüs ucu kadar diyebilirim.cani isterse emiyor.digerlerink hiç emmemjsti damaklı olanları.ben de alıştırma ya çalışıyorum.
Eldiven olayı benim çıkmazım oldu.tirnaklarinj kestim geçen gün çıkarttım eldivenleri yarım saat sonra bir baktım buz gibi olmuş elleri,geri taktım.bugun sabah yine çıkarttım eldiveni mutfağa gittim,çığlık sesine geldim.yuzumu tirmalamis çok fena.simdilkk erteledkm ben özetle.elleri çok çabuk üşüyor nedense.kiyamiyorum eldiveni çıkartmaya.
Yüzündeki o kırmızı noktalardan oğlumda da oluyor zaman zaman ama geçiyor.benim yediğim birşeylerle alakalı sanırım.ama kv de anne sütü bebeğe yaramaya kilo almaya baslrsa olur normal diyor.
Bu arada kilo alımı nasıl kızının? Doğum kiloları aynıydı sanki senin kızla benimki
Bugün tam bir aylık, kontrolümüz vardı. 3080 gr doğmuştu 4015 gr olmuş bir ayda iyi dedi doktorumuz. Seninki nasıl?
Yüzündeki kızarıklıklar için de aynen dediğin gibiymiş. Doktor sütünün yaradığını gösterir bu dedi, süt yağlı olunca kızarıklık olurmuş böyle sivilce gibi, krem verdi iki tane.
Eldivenleri çıkardım ben de birkaç gündür. Zaten tırnaklarının çoğu kendiliğinden kopmuştu. Birkaç uzun tırnağı vardı onları da dişimle kopardım : ) törpüledim sonra. Yüzünü çizmiyo ama saçlarını çekiyor.

Kızlar size biberonla ilgili bir sorum olacak biz 2aylık olduk sayılır aventin cam biberonu var bende ama sütümü sağıp verdiğimde az aktığı için içmek istemiyor önerebileceğiniz marka varmı ?

Arkadaslar merhaba Kolik bebegi olanlar nasıl başa çıkıyorsunuz. Ben çok geriliyorum artık strese giriyorum kendimi tutamıyorum ağlıyorum. Elimizden hiçbirsey gelmiyor. Artık başka bir gaz ilacı denemek bakmak bile istemiyorum.hadi gelin dertleşelim mi

Allah hepimizin yardımcısı olsun arkadaşlar, okudukça bu da bizde var bu da var diyorum :110: 3 gün önce mevlüdümüzü yaptık çok şükür 160 kişi geldi hediyelikler falan yetmedi düşünün daha evi bile tam temizleyemedim :işsiz: Bıgün de annem memlekete gitti artık yalnız kaldık bakalım neler yaşayacağız çok korkuyorum :KK43:

Back