• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben burada pek dini konu tartismayi sevmiyorum. Herkesin fikri farkli olabilir. Ben kendi adima mide bulandirici olmadığını düşündüm sadece. Süt kimden gelirse, emen cocuk da 2 yaşından küçükse süt çocuğu olur. Ve emziren annenin diger çocuklarıyla da süt kardes olur. Ben böyle biliyorum.
Süt anne yapmanizdaki amacı gercekten cok merak ettim.
Paylasirmisiniz?

bebegin gözüne sutunuzden sıkin.hemen geçiyor ben oyle yaptim.gozunu ilik su ile silin sakin elini sürme silerken goz pinarlarina masaj yap bebilerin tikali oldugu icin capaklanrmis.bide kafasindan sapkasini cikarmamaya bak ne zamam cikarsam capaklaniyo.damlada var tombisin mi ne adi onu da kullaniyrm
önerilerin için çok teşekkürler... Anne sütünü denedim doktoruma sordum yapmamam gerektiğini söyledi bende bıraktım

Süt anne yapmanizdaki amacı gercekten cok merak ettim.
Paylasirmisiniz?
Yazmıştım yorumda ama yine yazayim :) çok yakın oturuyoruz ve çok samimiyiz. Abimin eşi her gun bizde, beraber buyutuyoruz bebeği. Abimin iki oğlu var, ben onların halasiyim zaten. Istiyorum ki, benim oğlumla abimin eşi arasında da bir bağ olsun

Kızlar artık uykusuzluktan oğlumun sürekli ağlamasından ve bir şey yapamamaktan gerçekten bunaldım bazen çocuğa bakasım bile gelmiyor artık ya elim kolum tutmuyor bu nasıl şey ben anlamadım
Canm rabbım bol bol sabır versn bıze zor ıs cocuk ısı bunu ogrendk.senın bebıs kadar olmasa da bızımkı de cok mız mız ve sureklı bırılerını ıstıyo yanında ve esnedıgı halde uyumuyodu huysuzdu.esıme ıa yerınde arkadası soylemıs denedk.sac kurutma makınasının sesıyle hem aglaması kesıldı hemde uykuya daldı ve huysuzlugu gıttı bıraz.her zaman yapmıyorm cok sıkısıp ısım olursa gun ıcınde cok uyumazsa acıyorm sac kurutma makınesını.yada netten dınletebılırsn bı dene ıstersen.bırazda elbısesının uzerınden bıraz uzaktan karnına da tuttuk sancısı azaldı ve kolay cıkardı gazını.bagırsakları yumusatıyomus.ıkı gune bır 3 dakka tutuyorm zorlanınca veya altını actıgımda usudugunu sancılandıgını gordugumde tutuyorm ıyı gelıyo hemende uyuyo sallayınca

Canm rabbım bol bol sabır versn bıze zor ıs cocuk ısı bunu ogrendk.senın bebıs kadar olmasa da bızımkı de cok mız mız ve sureklı bırılerını ıstıyo yanında ve esnedıgı halde uyumuyodu huysuzdu.esıme ıa yerınde arkadası soylemıs denedk.sac kurutma makınasının sesıyle hem aglaması kesıldı hemde uykuya daldı ve huysuzlugu gıttı bıraz.her zaman yapmıyorm cok sıkısıp ısım olursa gun ıcınde cok uyumazsa acıyorm sac kurutma makınesını.yada netten dınletebılırsn bı dene ıstersen.bırazda elbısesının uzerınden bıraz uzaktan karnına da tuttuk sancısı azaldı ve kolay cıkardı gazını.bagırsakları yumusatıyomus.ıkı gune bır 3 dakka tutuyorm zorlanınca veya altını actıgımda usudugunu sancılandıgını gordugumde tutuyorm ıyı gelıyo hemende uyuyo sallayınca
Hemen deneyim canım belki işe yarar çok çok sağol

Kızlar artık uykusuzluktan oğlumun sürekli ağlamasından ve bir şey yapamamaktan gerçekten bunaldım bazen çocuğa bakasım bile gelmiyor artık ya elim kolum tutmuyor bu nasıl şey ben anlamadım
Ah kiyamam ya :( hepimiz aynıyız. Bazen bebegimden bıkmış gibi hissediyorum kendimi,bu ruh hali çok üzüyor beni. Lohusaliktan herhalde. Hepsinin geçeceğine, güzel gunlerin gelecegine eminim. Yatakta yuvarlanırken kahkaha atacağımızı falan düşünüyorum zor zamanlarda. Neticede cok bebekler, hicbirseyi bilerek yapmıyorlar. Ileride bilerek, gozumuzun icine bakarak, inatlasarak yapacaklar. Onlara nasıl tahammül edecegiz :( benim de bazen kollarimda güç bitiyor, gozumu açamıyorum uykudan.
Zinco ve biogaia beraber kullanıyorum. Sanki duzenli kullanirsam umut vaadedecek gibi geldi bana gaz konusunda. Ama reflu gazdan beter. 3 4 saat önce emdigi bile agzina geliyor. Surekli kendi kendine yutkunuyor agzina geleni, uykusu bölünüyor cigliklarla ağlıyor.
Bir sekilde uyuttuktan sonra ayagima alıyorum ben. Hareket ettikce, agladikca sallıyorum. Eger hafif birseyse salladikca geri uyuyor. 3 4 saat salliyorum bazen ayaklarım kopacak gibi oluyor ama ne yapayim, yeter ki ağlamasın. Ben de oturmus oluyorum hic olmazsa. Bi dene istersen. Svava ve hamak besigi hic sevmedi ama ayakta sallayinca biraz avunuyor
Allah hepimize güç, kuvvet, sabır versin. Bebelerimize de bol uyku, bol sut versin inşallah.

Bende baharda yapıcaktım ama çok geçe kalıyor diye sömestr tatilini bekliyorum annem gelecek ozaman o yardım eder hem temizliğe hem çocuklara bakmaya. Allah kabul etsin. Mevlütte hediyelik dagıtcakmısın.
Amin canım. Evet hediyelik dağıtıcam. Hastane için şeffaf kutulara badem şekeri koyup süslemiştim birde pleksi magnet yaptırmıştım çokca onlar arttı mevlütte de dağıtıcam. Yanına da lavanta keseleri yaptım. Birde tül kesenin içinde yasin ve tesbih aldım. Bunkarı dağıtıcam gelenlere. Yarın fotoğraflarını paylaşırım fikir olur sizede. Hepsini kendim yaptım el emeği güzel oluyor

Hamileliğimin son haftalarıydı. Bir arkadas dedi ki, bebeği neye alıştırırsan öyle gider, mesela sen ayağında sallamazsan bebek sallanmayi nereden bilecek de alışacak.
Yaa dedim ne kadar mantıklı..
Ama nefes almadan saatlerce ağlayınca insan ne yapacağını şaşırıyor. Elimde ayağımda her yerde her türlü sallıyorum yeter ki birazcık nefes alsin, hic olmazsa morarması dursun diye. Svava, hamak beşik herşeyi deniyorum sırayla. Alışmasın diye birsey yok su an benim için. Nefes alacak kadar zaman bile olsa susturacak herseyi yapıyorum. Alışkanlıklarını değiştirmek veya düzeltmek sonraki konu benim için.
Yanlış olduğunu düşünenler de olabilir ama bu benim fikrim su an.
Bebegim emzik tutsun diye de cok ugrastim, hastanede bile dogduktan sonra hemen verdim. Ama emmiyor. Benim işaret parmagimi emiyor, ayni meme gibi yarim saat uzun uzun emiyor, en azından biraz olsun susmuş oluyor, dinleniyor. Hijyenik bulmayanlar olabilir malesef :( ama aramizda benim gibi çaresiz anneler varsa belki denerler diye yazıyorum.
Bir de sanki kiraz çekirdeğinden biraz fayda gördüm gibi geliyor. Sakinken veya uyurken karnina ve ayaklarının altına koyuyorum
Supurde, sac kurutma vb sesleri de herkes cok övüyor ama bizde işe yaramadı.
Bi de yikayinca biraz uzun uyuyor bizim bebiş. O yüzden mutlaka gün aşırı yıkıyorum. Keşke havalar bu kadar soğuk olmasa da her gun yikasam

arkadaşlar merhaba çok uzun zaman oldu girmeyeli vakit buldukca takip ediyorum okuyorum

dün 40 imiz çıktı bizim, benim bebeğimin de gaz sıkıntısı var

o yüzden yazmak istedim size belki benim yaptığım şey işinize yarar özellikle filmgibi arkadaşım senin yazdıklarıni okudukça acaba napabilirim yardımcı olmak için diye düşünüyorum

benim bebeğim kucakta uyuyup bizim sicakligimizi alinca hem uyanmiyo hem gaz sancısı az oluyo hem de uyaninca gazını kolay çıkarıyo, üzerime yatiriyorum kendim de yarı oturur pozisyonda uyuyorum geceleri. o çıt sesine kalkan sıpa kucakta top atsan duymuyo:işsiz:

işe yaramazsa ben bebekken yapılan biseyi yapıyorum ben bebekken karnim cok agrirmis cok aglarmisim dedem karnını açıp yatirirmis orda susup uyurmusum, ben de bebeğin karnını açıyorum kendi karnımı açıyorum sıcaklığı alınca o kadar güzel uyuyo ki, üzerine battaniyesini ortuyorum, üzerimde bebeğim varken yarı uzanıp emziriyorum bir de, o zaman da çok kolay gaz çıkarıp kaka yapiyo emerken sonra kendi kendine memeyi bırakıp uyuyo

benim bebegim sallanmaktan nefret ediyo ve eli kolu ayagi serbest olmazsa çok ağlıyo, eger gunde iki kez kucagimda uyumazsa yatırdığım yerden bes dk sonra çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyo

hepinizin bebeklerini Allah bağışlasın sağlıklı sıhhatli büyürler inşallah kuzular, çok girip bakamıyorum ama dualarım sizinle sizden iyi haber gelince seviniyorum olumsuz bisey olunca bir an önce düzelmesi için dua ediyorum, yazdıklarınızı okumak bile moral veriyo insan yalniz olmadığını hissediyo

iyi ki varsınız :KK68:

Yazmıştım yorumda ama yine yazayim :) çok yakın oturuyoruz ve çok samimiyiz. Abimin eşi her gun bizde, beraber buyutuyoruz bebeği. Abimin iki oğlu var, ben onların halasiyim zaten. Istiyorum ki, benim oğlumla abimin eşi arasında da bir bağ olsun
Baya farklı bi yaklasımmıs.
Yenge ve hala bagları var zaten.
Birlikte de büyütüyormussunuz fazlası bana göre cok fazla gereksiz.
Yine de tercih meselesi tabiki.

Amin canım. Evet hediyelik dağıtıcam. Hastane için şeffaf kutulara badem şekeri koyup süslemiştim birde pleksi magnet yaptırmıştım çokca onlar arttı mevlütte de dağıtıcam. Yanına da lavanta keseleri yaptım. Birde tül kesenin içinde yasin ve tesbih aldım. Bunkarı dağıtıcam gelenlere. Yarın fotoğraflarını paylaşırım fikir olur sizede. Hepsini kendim yaptım el emeği güzel oluyor
Hastane için süsleri bende kendim yaptım ama çok az kaldı onlardan şimdide vaktim olmuyor iki çocuktan yoksa bende kendim yapmaya heveslenıyorum eğlenceli oluyor hazırlaması. İyi olur canım paylaşırsan.

Ah kiyamam ya :KK43: hepimiz aynıyız. Bazen bebegimden bıkmış gibi hissediyorum kendimi,bu ruh hali çok üzüyor beni. Lohusaliktan herhalde. Hepsinin geçeceğine, güzel gunlerin gelecegine eminim. Yatakta yuvarlanırken kahkaha atacağımızı falan düşünüyorum zor zamanlarda. Neticede cok bebekler, hicbirseyi bilerek yapmıyorlar. Ileride bilerek, gozumuzun icine bakarak, inatlasarak yapacaklar. Onlara nasıl tahammül edecegiz :KK43: benim de bazen kollarimda güç bitiyor, gozumu açamıyorum uykudan.
Zinco ve biogaia beraber kullanıyorum. Sanki duzenli kullanirsam umut vaadedecek gibi geldi bana gaz konusunda. Ama reflu gazdan beter. 3 4 saat önce emdigi bile agzina geliyor. Surekli kendi kendine yutkunuyor agzina geleni, uykusu bölünüyor cigliklarla ağlıyor.
Bir sekilde uyuttuktan sonra ayagima alıyorum ben. Hareket ettikce, agladikca sallıyorum. Eger hafif birseyse salladikca geri uyuyor. 3 4 saat salliyorum bazen ayaklarım kopacak gibi oluyor ama ne yapayim, yeter ki ağlamasın. Ben de oturmus oluyorum hic olmazsa. Bi dene istersen. Svava ve hamak besigi hic sevmedi ama ayakta sallayinca biraz avunuyor
Allah hepimize güç, kuvvet, sabır versin. Bebelerimize de bol uyku, bol sut versin inşallah.
canim yasadiklarin gercekten cok zor benim bebegimdede reflu var ama okadar agir degil inan bazen ne yapsam susmuyor birakiyorum agliyor bazen bebekler aglayinca rahatlarmis aslinda o yuzden aglamasindan endise etme birak aglasin keni kendine susup uyuyor aglamaktan zarar gelmez agrisi olunca bisey yapamiyosun zaten ne yalsan susmaz oyle dusun

Selam kkzlar benim bebis de uyumuyor, sasiriyorum gece 4ten bu yana hala uyanik yorulmuyor mu uykusuda mi gelmiyor? Surekli mizmiz zaten soyle sakince durmuyor hic. Bir de gece ve gunduz 4 ile 7 arasi aglama krizi var.

Kızlar benim oglumda gündüz uyumuyor. Çok kusuyor yani kustugunun miktarida çok oluyo bide kusunca burnundan geliyo bazen siz ne sıklıkla kac dk emziriyosunuz tek gogus mu veriyosunuz doktor gündüzleri 3 saatte bir diyo ama agliyo durmuyo kusunca acikiyo sanirim 26 günlük bebeğim ne yapmaliyim

Back