2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Hamileliğimde karnımdan çıt diye sesler geliyordu, bebeğim doğdu ve bebeğimden hala aynı sesler geliyor. Karnımdaki gibi çok hareketli bir bebek maaşallah onunla bir ilgisi olabilir mi. Elleri ayakları hiç durmuyor, sürekli hareket halinde. Hatta geçen gün omzuma aldım pışpışlıyorum, kafasını çevirirken resmen çıt diye ses geldi, boynunu kütletti yavrum. Buna benzer bir şey yaşayan var mı?

Iyi geceler arkadaslar bebegimin 1p fundur burnu tikali gibi oksurugu atesi yok dr bu yuzden sadece fizyolijikle temizle aspore et demosti hergun duzenli gunde 5 6 kez fizyoloji veriyom 1 yada 2 kez aspirasyon yapoyom ama bir turlu gecmiyo yemesi degisti burnu tikali oldundan yemek istemiyo caresiz kaldim tekrr dra gitsem mi benzer durumda olan arkadaslarim.nasil bas ettiniz birun tikanikligi ile rabbim.ne zor acemi olmak bilmemek yalniz olmak esiminde benimde ailem uzakta bi buyukde yok akil danisicam ilk bebekte cok korkuyorum anlamam etmem diye benzer durumu uzun sure yasayip sorunu cozenler var mi icimizde

Benimkinin de doğduğundan beri burnu tıkalı. Serum fizyolojik hiç işe yaramadı bizde. Doktor reflüden kaynaklı diyor. Özellikle geceleri çok rahatsız ediyor bebeğimi çok zor nefes alıyor. Başka bir çaresi var mı ben de merak ediyorum.

Doktor mu söyledi o kadar çok aspire etmeni, benim de oldu ilk zamanlar. Cam kenarındaki çekyatta yatırıyordum, iç kısma aldım. Zamanla azaldı ama ben sadece sabahları serum fizyolojik verdim. Belki evin havası çok kurudur. Peteğe nemli havlu ya da kaynar su koy cnm sık sık. O kadar korkma, benim de ilk çocuğum. Kayınvalidem yakında ama gelip çok karışsın istemedim. Herşeyi kendimiz yaptık, eşimde bende çok pimpirikliyiz. Kaç kere acile götürdük ama İnan o kadar panikleyecek durum yok. Senin yaşadıklarını herkes yaşıyor, zamanla tecrübe kazanacağız. Allah güç versin bize

Cennetcicegimm T tulperde kizlar benim oglumunda 15 gun burnu tikaliydi serum fizyolojik kullandim arada aspiratorle temizledim. Ama ben her uyumadan hatta uyuma sirasinda bide her emmeden once acikcasi rahat nefes alamadigini düşündüğüm her an serum fizyolojik damlattim tek damla damlatiyosaniz bi faydasi olmaz zaten ben 4 5 kez damlatiyodum tek delige. Baska cozumu yok malesef hemen hemen her bebekte var oksururge cevirmedikten sonra cokda onemli bisey degil demisti doktor.kardan kiz arkadasimizin dedigi gibi bulundugu odayi nemli tutmakda fayda var bizim odada 1 bardak su var burda bi arkadasin tavsiyesiyle petege havlu islak havlu koydum. Bununda neme katkisi var. Yani oda isisiyla nemi dengelemek lazim zor biraz. Eger odasi cok sicak nemi az ise burun tıkanıklığı agiz kurulugu yapiyor. He bide sik banyo ettiriyosaniz biraz ara verin derim ne kadar sicak olsada üşüyorlar buyuzdende tikaniyo burunlari ben banyoya ara verdim biraz simdi oglum daha iyi cok şükür

Keske ben de tek basima baksam bebegime evimde. Kv yanimda gitsin artik diye bakiyorum.o bana degil ben ona bakiyorum nerdeyse. Cok karisiyor bebegime bakarken soyle tut sunu yap bunu yap ben ondan daha iyi biliyorum dediklerini bide sanki kendisi demiste ben yapmaya baslamisin gibi hihhh iste boyle diyo delirtiyo beni. Burnu benimkininde tikanip duruyor aspiratorle aciyorum ama yine ayni oluyo. Doktor kontrolu vardi hersey normal bi sikinti yok dedi doktorumuz. Havalardanmi bilmiyorum

Valla benim kayınvalide iki gün gelip kaldı kendimi camdan atmayı bile düşündüm bi ara daha gelmeden çocuğun ismine laf etti Can diye isim mi olurmuş onlar Mehmet diyecekmiş çocuğa.. gelincede
Aç bu çocuk ne çabuk emzirdin sütün gelmiyo gelse bu ağlamaz. Sütün gelse de kalitesiz demekki. Üşütüyor bu çocuk deyip üç battaniyeye sardı cayır cayır kalorifer yanarken. Ev 30 derece. Çocuk iki gün hiç durmadan ağladı o gidene kadar ben ağladım o ağladı.. gittiğinden beri hiç konuşmadım çünkü biliyorum bu sefer telefondan sinirlerimi bozacak.

Bilmece811 canim dr gunde 2 kez aspire etmemi soykedi ama ben zarar gorur diye 2 gunde 1 falan yapiyom serumu memeden uykudan once yapiyom beni tedirgin eden uzun sure gecmemesi nefesini emmesini zorlamasi guzel beslenen bebek simdi zar zor yiyo bugun nem olcer alck esim.bakicam evin durumu nasil fazla aicak mi ilk bebek ve tek olmak gercektwn insani yipratiyo alisicaz illaki ama insan tesirgin olmadan yapamiyo bi icine su serpecek yevrube edinmis birilerini ariyo gozu insanin ama tabiki kvler rahatsiz edici dahada bunaltici ise lazim degil herseyi yaparim der yani yalnizliginda kalabaliginda artisi eksisi vardir sanirim

Benimki iki hafta oluyor geleli ve subat tatiline kadar burdayim diyo

benim bebegimde gunduzleri pek uyumazdi. Emzirdikten snra Gazini alacagm derken bide cok kusuyodu temizlemekle ugrasirken falan uykusu aciliyodu..zar zor ayagimizda falan salliyorduk yinede uyumuyordu. Uyusa bile 10 15 dk. Simdi iyice uyuyana kadar emziriyorm kendisi birakiyo zaten gaz isini uyaninca yapiyorm zinco die damla kullanmaya basladm rahatz simdi gecede 3 kere 2 3 saatte bir uyaniyor.

Bende tek kaldm esimi ise gitti biraz once40 ıkimz bile cikmadi 4 gunumuz kaldi bi sknti olur mu ? tek kalan varmi korkmuyorm ben hamileligimi bile tek gecirdm aksamlari evde isik bile yakmazdm simdi herkes napacaksn tek mi kalacaksn tek kalinir mi korkarsn die die korkmaya basladm benm gibi tek kalan var mi kirki cikmadan.

Ben kaldım canım, içini ferah tut. Çok anne var bizim gibi. Allah’a emanetsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…