• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
benim bebegimde gunduzleri pek uyumazdi. Emzirdikten snra Gazini alacagm derken bide cok kusuyodu temizlemekle ugrasirken falan uykusu aciliyodu..zar zor ayagimizda falan salliyorduk yinede uyumuyordu. Uyusa bile 10 15 dk. Simdi iyice uyuyana kadar emziriyorm kendisi birakiyo zaten gaz isini uyaninca yapiyorm zinco die damla kullanmaya basladm rahatz simdi gecede 3 kere 2 3 saatte bir uyaniyor.

Bende tek kaldm esimi ise gitti biraz once40 ıkimz bile cikmadi 4 gunumuz kaldi bi sknti olur mu ? tek kalan varmi korkmuyorm ben hamileligimi bile tek gecirdm aksamlari evde isik bile yakmazdm simdi herkes napacaksn tek mi kalacaksn tek kalinir mi korkarsn die die korkmaya basladm benm gibi tek kalan var mi kirki cikmadan.

benim bebegimde gunduzleri pek uyumazdi. Emzirdikten snra Gazini alacagm derken bide cok kusuyodu temizlemekle ugrasirken falan uykusu aciliyodu..zar zor ayagimizda falan salliyorduk yinede uyumuyordu. Uyusa bile 10 15 dk. Simdi iyice uyuyana kadar emziriyorm kendisi birakiyo zaten gaz isini uyaninca yapiyorm zinco die damla kullanmaya basladm rahatz simdi gecede 3 kere 2 3 saatte bir uyaniyor.

Bende tek kaldm esimi ise gitti biraz once40 ıkimz bile cikmadi 4 gunumuz kaldi bi sknti olur mu ? tek kalan varmi korkmuyorm ben hamileligimi bile tek gecirdm aksamlari evde isik bile yakmazdm simdi herkes napacaksn tek mi kalacaksn tek kalinir mi korkarsn die die korkmaya basladm benm gibi tek kalan var mi kirki cikmadan.
Ben 11. gün tek kaldım canım, ilk çok korktum bakamayacağım diye. Göbeği 11. Gün düştü herkes gidince. Nasıl banyo yaparım diye düşündüm. Kayınvalidem yakınımda ama Doğum sırasında aramız açıldı. Lohusayken söyledikleri yüzünden sütüm kesilmişti. Geliyordu ama ondan yardım almıyordum. Fazla konuşmuyorduk. Evin işleri, yemek, bebek, misafir. Hepsiyle tek uğraştım. Tek olunca herşeyi daha çabuk öğreniyorsun, eşim gelene kadar Bebişle baş başa. Ohh mis

Ne kadarda bir banyo yaptırıyorsunuz bebeklere kızlar

Her sabah kendi kahvaltımdan sonra.

İlkinde 2 gün annem kaldı gitti ikincisinde de tektim hatta eşim yurtdışındaydı geceleri de tektim iki bebekle. Biraz endişelendim Allah korusun tıkansa, ateşlense falan diye ama en kötü konu komşunun kapısını çalar, ambulans çağırırım dedim, hepsi Allaha emanetler, bir şey olmadı çok şükür.

Her sabah kendi kahvaltımdan sonra.

İlkinde 2 gün annem kaldı gitti ikincisinde de tektim hatta eşim yurtdışındaydı geceleri de tektim iki bebekle. Biraz endişelendim Allah korusun tıkansa, ateşlense falan diye ama en kötü konu komşunun kapısını çalar, ambulans çağırırım dedim, hepsi Allaha emanetler, bir şey olmadı çok şükür.
Canım maşallah diyorum sana..iki çocukla tek kalmak..Ben daha tek başına banyo yaptırmadım. Nasıl yaptiriyorsun? Hem de her gun
.Tek zor olur çok ağlayan bi bebek zaten..

Ben dört beş güne bir banyo yaptırıyorum üşüyecek diye korkuyorum yüzü hep isilik oğlumun geçip geçip tekrar çıkıyor bundan mıdır acaba

Ben de 10.gunden beri geceleri yalnızım. Eşimi saymıyorum :D bebek ağlayinca o da ağlıyor, şaka gibi. Iyice elim ayağıma karışıyor. O yüzden onun kapısını falan sıkıca kapatıyorum uyanmasın diye. Gündüzleri geliyor annem, gece kendim bakıyorum. Ama hic tek basima yikamadim, yikayamam da açıkçası. Zaten cok ağlıyor, üşümesin diye hızlı hareket ediyoruz, iki kisi ancak oluyor. Gün aşırı yıkıyoruz ödüm kopuyor banyodan sonra hasta olacak diye. Bi de benden cok saçı var nasıl kututacagimizi şaşırıyoruz :D

Canım maşallah diyorum sana..iki çocukla tek kalmak..Ben daha tek başına banyo yaptırmadım. Nasıl yaptiriyorsun? Hem de her gun
.Tek zor olur çok ağlayan bi bebek zaten..
Erkek bebek çişi kokuyor , her yere saçarak çiş yaptığı için belki kızımdan sonra bana çok çiş kokulu geliyor oğlum :KK45:
lavaboda yıkıyorum. Altına pofidik havlular seriyorum (gerçi yatırmıyorum) sol koluma yatırıp sağ ile suyunu, şampuanını döküyorum, iki şampuan kafaya , bir vücuda oh mis bitti gitti.
Küvetle salonda yıkarsam kızıma oyun çıkıyor , suyla falan oynuyor her yer su oluyor, kendi ıslanıyor , bu sefer onu da yıka derken çok iş çıkıyor bana.
Akşam eşimi beklesem eli çok ağır bir de pimpirikli, "vay su tam kaç derece" , vay kulağına mı su kaçtı, az şampuan döktün çok döktün diye diye onun çenesini çekmeyeyim diye kendi rutinimi oluşturdum valla.

Korkma hiç canım biz 4 gün tek kaldık hiçde birşey olmadı duanın et yat dinlen.

Merhaba kizlar aranizda fucithalmic damla diye bir ilac kullanan var mi goze? Doktor bebegimin goz kanallarinin tikali oldugunu soyledi bu ilaci kullanmami.istedi ve her gun maaaj yapacakmisim var mi benzer durum yasayan?

Ben dört beş güne bir banyo yaptırıyorum üşüyecek diye korkuyorum yüzü hep isilik oğlumun geçip geçip tekrar çıkıyor bundan mıdır acaba
Ben de yaklaşık öyle yaptırıyorum. Sıcaktan oluyordur isilik.

Ben her gün nasıl yaptırırım bilemiyorum. Şu an banyosu ayrı bir seramoni.. sabahtan başlıyorum şu kaynatmaya. Geç soğuyor.. tüm eşyaları getir düzeneği kur :)
Erkek bebek çişi kokuyor , her yere saçarak çiş yaptığı için belki kızımdan sonra bana çok çiş kokulu geliyor oğlum :KK45:
lavaboda yıkıyorum. Altına pofidik havlular seriyorum (gerçi yatırmıyorum) sol koluma yatırıp sağ ile suyunu, şampuanını döküyorum, iki şampuan kafaya , bir vücuda oh mis bitti gitti.
Küvetle salonda yıkarsam kızıma oyun çıkıyor , suyla falan oynuyor her yer su oluyor, kendi ıslanıyor , bu sefer onu da yıka derken çok iş çıkıyor bana.
Akşam eşimi beklesem eli çok ağır bir de pimpirikli, "vay su tam kaç derece" , vay kulağına mı su kaçtı, az şampuan döktün çok döktün diye diye onun çenesini çekmeyeyim diye kendi rutinimi oluşturdum valla.
Çok iyi yapmışsın helal valla..aynen biz salonda yıla ısıtıcı getir sulari kaynat hızlıca bebeği yıka ağlamadan giydir derken harpten cikmus gibi oluyorum. Sonra bi rahatliyorum. O yuzden sik sik yıkayamıyorum. Bu hafta aksam esim de hep yorgundu gec geliyordu yarini bekliyorum artik. Ama dedigin gibi pratik yontemler bulmak lazim..lavabo iyiymis akan suyu nadil ayarliyorsun peki ya cok sıcak ya çok soğuk oluyor yine önceden suyunu koyuyor musun bir kaba?

Ben de yaklaşık öyle yaptırıyorum. Sıcaktan oluyordur isilik.

Ben her gün nasıl yaptırırım bilemiyorum. Şu an banyosu ayrı bir seramoni.. sabahtan başlıyorum şu kaynatmaya. Geç soğuyor.. tüm eşyaları getir düzeneği kur :)

Çok iyi yapmışsın helal valla..aynen biz salonda yıla ısıtıcı getir sulari kaynat hızlıca bebeği yıka ağlamadan giydir derken harpten cikmus gibi oluyorum. Sonra bi rahatliyorum. O yuzden sik sik yıkayamıyorum. Bu hafta aksam esim de hep yorgundu gec geliyordu yarini bekliyorum artik. Ama dedigin gibi pratik yontemler bulmak lazim..lavabo iyiymis akan suyu nadil ayarliyorsun peki ya cok sıcak ya çok soğuk oluyor yine önceden suyunu koyuyor musun bir kaba?
Kahve suyumu kaynatırken onun da suyunu kaynatıyorum, banyoya koyuyorum şampuanı vs diziyorum, havlu kılık kıyafet masaj losyonu hazır oluyor, kahvaltım bitince suyu ılınınca yıkıyorum. Aslında duşakabinde tabureye oturup birlikte yıkanmak daha pratik ama kızım hep ayak altında olduğu için onu yapamıyorum.
Bunlar hep tecrübe, 2. 3. Bebeklerinizde siz de elinizin tersiyle yıkar büyütür olacaksınız.

Kızlar 35.günümüz bugün ve kanama tekrar başladı bildiğin adet kanaması şeklinde hatta Dun karın ağrım çok fazlalasti böyle olan var mı aranızda ya ben biter saniyordum artık akintilar bile azalmisti çünkü

Bebeğinizi çeşme suyuyla mı yıkıyorsunuz? Ben içme suyu kullanıyorum. Yeğenim var 4 yaşında o bebekken içme suyuyla yıkadık o zamanlar çeşme suyundan bulaşan bi salgın çıkmıştı herkes ishal oluyodu bi o olmamıştı. Şimdi bende o yüzden içme suyu kullanıyorum. Hem duşta ağzına falan giriyor içim daha rahat ediyor

Kızlar 35.günümüz bugün ve kanama tekrar başladı bildiğin adet kanaması şeklinde hatta Dun karın ağrım çok fazlalasti böyle olan var mı aranızda ya ben biter saniyordum artık akintilar bile azalmisti çünkü

Benimde kanamam bitti gibi bileydi tam 39. Günümde adet kanaması gibi oldu birkaç gün şimdi azaldı. Sebebini bende bilemedim. Bu kadar cabuk adet olmaya başlanılıyo mu. Bir ay bekleyip görcem

Benim 28.günüm hala kırmızı kan geliyor ama yoğun değil. Karın ve bel ağrılarım oluyor benim de doğum sancısının hafifi gibi. Arada karnım sertleşiyor bi de kasılma gibi. Tüm bunlar normal mi hiçbir fikrim yok.

Bebeğinizi çeşme suyuyla mı yıkıyorsunuz? Ben içme suyu kullanıyorum. Yeğenim var 4 yaşında o bebekken içme suyuyla yıkadık o zamanlar çeşme suyundan bulaşan bi salgın çıkmıştı herkes ishal oluyodu bi o olmamıştı. Şimdi bende o yüzden içme suyu kullanıyorum. Hem duşta ağzına falan giriyor içim daha rahat ediyor
Çeşme suyunu kaynatıp ılıyınca yıkıyoruz. Kaynayınca mikroplar ölmüş oluyor zaten. Bazen kaynatmaya üşendiğimde şofbenin en sıcak ayarından alıyorum suyu.

Bu arada ben hasta olur diye korktuğumdan haftada iki kere yıkıyoruz sadece. Çarşamba ve pazar günleri yıkama rutini oluşturduk. Eşimle ikimiz yıkıyoruz. Ben aşırı korkak bir insanım, lohusalıkla ilgili duyduğum hikayelerden etkilendiğim için 40 ım çıkmadan yollamıyorum annemi :d bi de geceleri bilinçsiz konuşmalarım ve hareketlerim oluyor benim uyurgezer gibi. Doğumdan sonra baya arttı bu durum. Geceleri birden uyanıp bebekle ilgili saçma sapan şeyler soruyormuşum anneme sabah olunca anlatıyor hiçbirini hatırlamıyorum tabi. Yok bebeğin kafası titriyor bi şey yapalım diyormuşum, yok bebek orda üşür şuraya alalım diyormuşum, birden fırlayıp bebeği kontrol ediyomuşum, bebek titriyor falan diyormuşum. Şu hallerim hafiflesin 40 ım da çıksın öyle gidecek annem.

Back