• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben çeşmeden aldığım suyu kettle da ısıtıyorum. Kovaya döküp musluktan aldığım suyla ılıştırıyorum. İlk defa duydum içme suyuyla yokandığını. Ya da kaynamış soğumuş suyla. Gerek var mu acaba

Bana da biraz once misafir geldi “yazık el kadar çocuk susuz nasıl duruyor, insan susuz yaşayabilir mi, biraz su ver buna bak çok susamıştır, sen susuz durabiliyor Muş’un” dediler sürekli bende anne sütünün %87 si su dedim. Siz bebeklerinize su veriyi musunuz

Bana da biraz once misafir geldi “yazık el kadar çocuk susuz nasıl duruyor, insan susuz yaşayabilir mi, biraz su ver buna bak çok susamıştır, sen susuz durabiliyor Muş’un” dediler sürekli bende anne sütünün %87 si su dedim. Siz bebeklerinize su veriyi musunuz
Sadece sarılık olduğunda verdik. Ben multivitamun veriyorum. Baya yoğun portakal aromalı. Ondan sonra aslında çok susamış gibi geliyor ama vermedim yine de

Ben çeşmeden aldığım suyu kettle da ısıtıyorum. Kovaya döküp musluktan aldığım suyla ılıştırıyorum. İlk defa duydum içme suyuyla yokandığını. Ya da kaynamış soğumuş suyla. Gerek var mu acaba
Ben de cesme suyunu kettle ile kaynatıyorum mecburen soğumasını ilimasini bekliuorum.

Peki kızlar siz bebiş kıyafetlerini ütülemeye devam ediyor musunuz koca bi sepet var önümde içinden alıp kullanmaya başladım. Utuye zamanım kalmıyor. Sik sik yikiyorum kıyafetleri. Hep vitaminden dolayı sarı oluyor. Çiş kaka.. Bi de kıyafetlerini yalamaya başladı bildiğin islaniyor :)

Ben de cesme suyunu kettle ile kaynatıyorum mecburen soğumasını ilimasini bekliuorum.

Peki kızlar siz bebiş kıyafetlerini ütülemeye devam ediyor musunuz koca bi sepet var önümde içinden alıp kullanmaya başladım. Utuye zamanım kalmıyor. Sik sik yikiyorum kıyafetleri. Hep vitaminden dolayı sarı oluyor. Çiş kaka.. Bi de kıyafetlerini yalamaya başladı bildiğin islaniyor :)[/QUOTE
Hic ütulemeye vakit kalmiyor aynen oglum cok kusuyo surekli degistiriyoruz hergun camasir makinasi calisiyor kakasi degilde genelde beline kadar çisi cikiyor nasl oluyor anlamiyorm:işsiz:

Ben de direk çeşme suyuyla yıkıyorum, kaynatmadan ilk kızımda öyle büyüdü, çok şükür bi sıkıntı olmadan...
J Jellybon_ Aynen dediğin gibi canım anne sütünün çoğu su zaten, dr.lar ilk 6 ay hiçbirşey vermeyin diyorlar..
parle parle ağız mendillerini elimde hergün yıkıyorum ütüluyorum kanepenin üstünde hemencik

Susuyor diye su verilmesi gerektiğini düşünmüyorum dediğin gibi çoğu su olan anne sütünde tüm ihtiyacı olan şeyler var ekstra sıvı kaybettiği bir durum olmadığı sürece su ihtiyacı için anne sütü bebeğe yeterli bence
Bana da biraz once misafir geldi “yazık el kadar çocuk susuz nasıl duruyor, insan susuz yaşayabilir mi, biraz su ver buna bak çok susamıştır, sen susuz durabiliyor Muş’un” dediler sürekli bende anne sütünün %87 si su dedim. Siz bebeklerinize su veriyi musunuz[/QUO

Peki kızlar siz bebiş kıyafetlerini ütülemeye devam ediyor musunuz koca bi sepet var önümde içinden alıp kullanmaya başladım. Utuye zamanım kalmıyor. Sik sik yikiyorum kıyafetleri. Hep vitaminden dolayı sarı oluyor. Çiş kaka.. Bi de kıyafetlerini yalamaya başladı bildiğin islaniyor :)

Ben ütülüyorum hala minik minik çok oyalıyor ama. Ütü takıntımdır biraz o yüzden galiba :deli:

Kolik sonradan başlar mi? 6 gündür ağlama krizleri hep ayni saate denk geliyor :( simdiye kadar daha daginikti,simdi hep ayni saatte. Gunduz olanlar daha hafif geciyor ama gece 3 4 bazen 5 saat çatlayacak gibi ağlıyor. Bir tek emerken susuyor. O da hem göğüslerim hala açık yara, hem de süt birikmiyor sürekli emince. Emzik tutmuyor. Benim işaret parmagimi emiyor. Ne kadar yikasam da korkuyorum mikrop kapar mi diye. Ama baska birseyle asla susmuyor. Parmagimi cop cop emiyor.

Biz direk musluk suyuyla yıkıyoruz. Utuye de vaktim varsa yapiyorum, yoksa yapamıyorum. Sizleri görünce kendimi çok tedbirsiz hissettim :(

Sunnet icin icime sinen bir doktor vardi, dikişle yapıyormuş. Bizimki de biraz fazla ağlak bir bebek, acaba dikişli sünnette sorun olur mu? En azından 3 ayin bitmesini beklemeli miyim? Cok aklima takılıyor sunnet meselesi

Dedğin gibi yeğenimi içme suyuyla yıkardık. O sene çoğu bebek çeşme suyundan bi salgına yakalanmıştı ishal olmuşlardı. Ona geçmemişti çok şükür. İçime sinmiyo oyüzden içme suyunu kaynatıp öyle yıkıyoruz. Bir süre de bu şekilde yaparım heralde.

Hayır cnm vermiyorum ben anne sütünün içinde bebek için gerekli hersey var .ilk altı ay sadece anne sütü yetiyor çocuğa..tabi sütümüz olduğu sürece..bu insanları anlamıyorum Bnm bebeğim de sarılığı uzun sürdü ısrarla çocuğa şekerli su ver Şimdiye çoktan geçerdi diyorlar ..doktor da sakın verme karaciğerlerine çok zararlı diyor ..doktor nerden bilirmiş diyorlar ..o yüzden takma ne derlerse desinler cnm

Biz doğduğu gün bir çay kaşığı kadar şekerli su verdik. Annem ve kayınvalidem çok ısrar etti verdim ben de. Çok şükür sarılık falan olmadı.
Su vermiyorum ben de anne sütü alan bebeğe ne gerek var ki.
Bebeğimi emziğe alıştırmayı çok istiyorum ama almıyor bir türlü. Bunun için ne yapabilirim?
Bir de eldivenleri çıkardınız mı? Ben artık çıkarmak istiyorum ama yüzünü falan çizer diye korkuyorum.
Bu arada başında konak olmaması için şampuanı direk kafaya uygulamamak gerekiyormuş. Ben maşrapasında birazcık suyla köpürtüyorum şampuanı. Sonra o köpüğü sürüyorum saçlarına çok şükür hiç konak olmadı.
Bi de dünden beri kızımın yüzünde etrafı kırmızı beyaz küçük noktacıklar çıkmış. Sivilce gibi. Neden oluyor onlar? Benim yediklerimle alakalı olabilir mi?
Bi de kızım bazen yeşil kaka yapıyor. Normal midir?

Kızlar 35.günümüz bugün ve kanama tekrar başladı bildiğin adet kanaması şeklinde hatta Dun karın ağrım çok fazlalasti böyle olan var mı aranızda ya ben biter saniyordum artık akintilar bile azalmisti çünkü
Aynen benim de bugün başladı canım ilk bebeğimde de böyle olmuştu adet kanaması oluyo bu yeniden başladı yani inş düzenli gelir bundan sonra

Daha bugün tvde doktor söyledi şu vermek pamukçuk yapıyormuş bebekte kesinlikle vermeyin dedi

Back