• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Mamadan sonra uyudu ya :KK43: çok üzüldüm acaba gercekten açlıktan mı ağlıyor o kadar? Dogru söylüyorsun ac olsa kilo almaz. Ama mamayi yiyince de uyudu :KK43: Inan o kadar caresiz kaliyorum ki, sesi kısılıyor mormor oluyor. Ne emzik aliyor, ne birseyle avunuyor. Bari ben gun icinde sutumu sagayim, kriz zamanlarında onu vereyim, çok tok olmak istiyor belki de uykuya dalmak için
Canım mamayı yiyince uzun süre uyumasını sebebini mamanin sindirimin zor olmasından dolayı uzun süre tok tutuyor,anne sütü sindirimi çok kolay olduğundan çabuk açıkiyor bebekler.yanlis anlama mama verme demiyorum ama kilo alımı iyiyse bence verme derim.bu 3-4 ay en stresli dönem bence,gazı kakası emmesi hepsi sorun bir de bizimlogusa piskolojimiz eklenince çok zor geliyor bize .bebek biraz uyusa bize düğün bayram oluyor bu yüzden de bazimız mama veriyor bazimız salıncakta sallıyor,ki ben ilk bebrgimde mama da verdim(erken doğumdan dolayı kilo alamıyordu 3 aylıkken 3 kiloydu,erken doğum stresiyle sütüm pek olmadı,olan sütü de veremedim 55 gün yoğun bakımda kalınca,tecrübesizlikten sütüm kesildi düzenli sagamadigimdan) çarşaf arasında bir yıl salladım da. Annelik gerçekten sabır işi,rabbim evlatlarımıza sağlık sıhhat versin hepsi geçiyor.

@Ayba04
55. Gün sünneti yaptırdım. Pipi testislere hafif yapışıktı, normal sünnet 10-15 dakika sürüyormuş bizim özel durumdan 40 dakika sürdü.

Ameliyathaneye Götürmeden uyuşturucu krem sürüyor doktor, sonra kasıktan iğne ve sünnet başlıyor ve 15 dakikaya bitiyor. Bebek Genel anestezi almıyor, emzirme/mama verebiliyorsunuz öncesi sonrası ve bebek korkmuyor, stres yaşamıyor. Bana "ne kadar erken o kadar iyi" derlerdi kıyamazdım. (Zorunlu halimiz olmasa sanırım 5-6-7 yaşlarda yaptırırdım- kıyamadığım için habire ertelerdim)
İyiki de olmuş, 1 hafta geçti bile, dikişleri de düştü, kanama hiç olmadı. Bir kremi var sabah akşam sürdük o kadar, ağrı-sızı da olmadı. Dönemiyor, emeklemiyor en rahat zamanları.
Sünnetinin hayırlı olsun canım.hangi kremi kullanıyorsunuz.bize 3 gün oldu sünnet yaptıralı,bugün sarımsı bir tabaka olmuş sanki pipi etrafında.

Biogaia soranlara olmuş ben de kullanıyorum bebeğime,ama buzdolabında değil.eczaci gerek yok dedi.faydasini da gördük gerçekten maasallah.ama yeni başlayanlara tavsiyem hemen faydasını beklemesinler,iki hafta sonra faydasını gördük biz farkedilir şekilde, dün ikinci sisemizi aldık

utkumuz utkumuz
Sizin de hayırlı olsun. Kız ısırıyor diye eşim saklamış bir yere. F ile başlıyordu sanırım antibiyotik krem sarı renkli, günde 3 kez pipi çevresine halka gibi sürdüm. 3. Gün beze pipi yapışmaya başladı, dr karton bardak kesip koyun dedi, 3 gün koydum, rahat iyileşti.
Bizde de pipiyi kaplayan ince deri gibi bir tabaka oldu. Sanırım krem tabaka bırakıyor ardından. Bir de yıkamayıp silmeyince birikiyor, dün yıkadım ben tabaka falan kalmadı.

Kızlar bebeğim 3.160 doğdu. 1. Ay 4.700 olmuştu. Daha 47. Günümüz ve 6 kilo oldu. Sadece anne sütü alıyor. İlk ay ki kontrolde doktor anne sütüyse birsey olmaz dedi ama su anda 6 kiloyu buldu. Daha 2. Ay kontrole 2 hafta mız var. Sizce doktora götürmeli miym tiroit lerine falan baktırsam mi obez olur diye korkuyorum.

Benim bebeğim de 42 günlük. Geçen hafta sarılık değeri 7.7 çıkmıştı, bugün 7.5 çıktı. Doktor değeri hala azalmadığı için 14 tane testin yazılı olduğu bi kağıt verdi. Bir süre daha bekleyebilirsin ama içiniz rahat olsun istersen bunları yaptır bir sıkıntısı varmı bakalım dedi. Bi on gün daha beklicem geçmezse yaptırıcam. İnşallah bizde de bir sıkıntı yoktur.
Ins canim saglik sorunlari olmasin sarilik onemli degl gecer.

@Ayba04
55. Gün sünneti yaptırdım. Pipi testislere hafif yapışıktı, normal sünnet 10-15 dakika sürüyormuş bizim özel durumdan 40 dakika sürdü.

Ameliyathaneye Götürmeden uyuşturucu krem sürüyor doktor, sonra kasıktan iğne ve sünnet başlıyor ve 15 dakikaya bitiyor. Bebek Genel anestezi almıyor, emzirme/mama verebiliyorsunuz öncesi sonrası ve bebek korkmuyor, stres yaşamıyor. Bana "ne kadar erken o kadar iyi" derlerdi kıyamazdım. (Zorunlu halimiz olmasa sanırım 5-6-7 yaşlarda yaptırırdım- kıyamadığım için habire ertelerdim)
İyiki de olmuş, 1 hafta geçti bile, dikişleri de düştü, kanama hiç olmadı. Bir kremi var sabah akşam sürdük o kadar, ağrı-sızı da olmadı. Dönemiyor, emeklemiyor en rahat zamanları.
Canim hangi doktor ameliyati yapiyor bizde dusunuyoruz yaptirmayi. Bizde 2 aylik olacaz. Ozelde mi yaptirdiniz

@Ayba04

Aaa,bizimde 4 aylık olunca bi operasyon geçirecek.Hamileyken doktor peygamber sünneti dedikleri durum var demişti.Sizinde mi aynı acaba.Pipisi yapışık bizimkininde,aşağı doğru yapıyor çişini.Ufak bir operasyon dediler ve sünnette olacak o zaman...

Kızlar bebeğim 3.160 doğdu. 1. Ay 4.700 olmuştu. Daha 47. Günümüz ve 6 kilo oldu. Sadece anne sütü alıyor. İlk ay ki kontrolde doktor anne sütüyse birsey olmaz dedi ama su anda 6 kiloyu buldu. Daha 2. Ay kontrole 2 hafta mız var. Sizce doktora götürmeli miym tiroit lerine falan baktırsam mi obez olur diye korkuyorum.
Aynı durum bizde de var canım 3810 doğdu kızım bir aylık kontrolde 5260 olmuştu doktor sadece anne sütü alıyosa sorun olmaz emzirme aralarını aç dedi her istediğinde verme 2,5 saatte bir emzir dedi ağlıyo sürekli emmek istiyo dedim kucakla gezdir dedi bana ne kadar mantıklı bilemedim:KK64:15 günlükken sağlık ocağına verdiğimiz topuk kanında tsh falan bakılıyonuş eğer aramadılarsa sıkıntı yoktur dedi bana doktorum

Aynı durum bizde de var canım 3810 doğdu kızım bir aylık kontrolde 5260 olmuştu doktor sadece anne sütü alıyosa sorun olmaz emzirme aralarını aç dedi her istediğinde verme 2,5 saatte bir emzir dedi ağlıyo sürekli emmek istiyo dedim kucakla gezdir dedi bana ne kadar mantıklı bilemedim:KK64:15 günlükken sağlık ocağına verdiğimiz topuk kanında tsh falan bakılıyonuş eğer aramadılarsa sıkıntı yoktur dedi bana doktorum
İlerde dış çıkarırken verir bu kadar kilo almaz dediler. Umarım öyle olur.

Aaa,bizimde 4 aylık olunca bi operasyon geçirecek.Hamileyken doktor peygamber sünneti dedikleri durum var demişti.Sizinde mi aynı acaba.Pipisi yapışık bizimkininde,aşağı doğru yapıyor çişini.Ufak bir operasyon dediler ve sünnette olacak o zaman...
Evet, altını açınca üstüme doğru çiş yapamıyordu, yapışık olduğu için aşağıda kalıyordu pipi. Hem sünnet hem onun yapışıklığı bir arada halledildi.
Darısı size olsun sorunsuzca.

Masallah. Bence sutunuz yaramis. Gereksiz panige gerek yok :) Keske benim kizim da ayni durunda olsaydi gayet rahat olurdum.

Bizim de kucakta sallanma problemimiz vardı. Onlar çok pahalı bir de tam ihtiyacımız olanı veremeyeceğini düşündüm. Svava hamak aldım.arada kucakta arada hamakta sallıyorum. hatta hamakta uyuyor da. Tavsiye ederim.
Bizde aldık hgün svava baklm işe yarayacak mı son care alalım dedik 4momsı. İnşallah işe yarar svava hamak

Abim 3.5 kilo doğmuş 1 ayda 7 kilo olmuş,b3nim bebekligim de hep kiloluymus, annemin sütü yarıyormuş, büyüdükçe kilo felan kalmamış, hatta ilkokulda cılız bi çocuktum, dr normal demiş ve sadece anne sütüyle ne güzel büyümüş bebeğiniz maşallah, bence endişe etmeyin

Biogaia soranlara olmuş ben de kullanıyorum bebeğime,ama buzdolabında değil.eczaci gerek yok dedi.faydasini da gördük gerçekten maasallah.ama yeni başlayanlara tavsiyem hemen faydasını beklemesinler,iki hafta sonra faydasını gördük biz farkedilir şekilde, dün ikinci sisemizi aldık

Canım ilk kızımda dr sadece bir şişe biogaia kullanabilirsiniz demişti, ikinciyi kullanmamıştım, sizin dr herhangi birşey söyledi mi?

Back