2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Canim bende bazen kurusun diye kiyafetini koyuyorum petege 1 tane falan cogu zarar diye ilk defa duydum senin söylediğini odada oyle yaparim bidaha. Peki nemin ne kadar olmasi gerekiyo acaba odanin nemi suan 57 internette 50 ideal diyodu ama bilemedim
Nem oranını ölçen bişey yok bende. Çamaşırları koymak gerçekten nemlendiriyor ama deterjan kokusunun olmaması lazım. Sanırım o zararlı onun için ben sadece havluyu ıslatıp koyuyorum

Zinco kullanan arkadaşlar,rica etsem içindekiler kısmına bakar mısınız, içeriğinde etil alkol var diye yazıyor mu? internetten baktım bulamadım

İlk kızımda Hiçbir aşımız ateş yapmamıştı, bir ikisinde huzursuzlanmıştı, bazısında da ateşi sınırda kalmıştı, bebeğinizi takip edip öyle ateş düşürücü vermenizi öneririm, her çocuk farklıdır

Ayni benim oglum :KK43: kimden ne duysam onu alıyorum, yapiyorum, iciyorum, iciriyorum. Yok care :KK43: reflu yatağı alacağım artık ptesi kontrol var doktora sorup alacağım

IMG_4193.jpg

Ben ilk günden beri reflü yatağı kullanıyorum. Ama yatırıp koyduğum bebeği kalkınca böyle buluyorum, kaydırak gibi ya kayıp gidiyor. Bir de sürekli yan yatırıyorum ama sırt üstü buluyorum. Benimkinde kusma yok ama olsaydı bilmiyorum daha başka bir şeyler araştırırdım sanırım, bu yataklar reflü bebeklere çözüm gibi gelmiyor fotoğrafa bakınca.

Gaz problemi yaşayan arkadaşlar. Benim bebeğim de kıvranıyordu, emince 10 15 dk gazını çıkarmakla uğraşıyordum. Tabi uyutmaya çalışırken sorun oluyordu bu durum. Dün bir su bardağı kaynamış suya bi çay kaşığı kimyon attım ve iyice karıştırdım ve içtim. Dünden beri gazını çok rahat çıkarıyor. O bile gaz çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim

Gaz problemi yaşayan arkadaşlar. Benim bebeğim de kıvranıyordu, emince 10 15 dk gazını çıkarmakla uğraşıyordum. Tabi uyutmaya çalışırken sorun oluyordu bu durum. Dün bir su bardağı kaynamış suya bi çay kaşığı kimyon attım ve iyice karıştırdım ve içtim. Dünden beri gazını çok rahat çıkarıyor. O bile gaz çıkıyor. Denemenizi tavsiye ederim
Kimyon, rezene, corek otu her gun iciyorum. Ama dediginiz gibi bende de gaz sıkıntısı var malesef. Ama ictiklerim birsey degistirmedi :( bugun de biri toz kimyon degil, kimyon tohumu dedi, bi de onu deneyecegim

Tecrübeli anneler bizim bugün aşımız var aile hekimliğinde 1 ay olunca yapılacak olan aşı. Bu aşıyı yaptıran anneler sonrasında bebeğiniz ateşlendi mi, ateşini düşürmek için şurup falan verdiniz mi? Ateş çıkmazın diye daha inçe mi giydirdiniz?Aşı yapılırken çok ağladı mı? Ben nasıl dayanırım bilmiyorum o ağladıkça.

Bizde de 1ay ve 2ay aşıları Ateş yapmadı. 1.ay aşısı ateş yapmıyor zaten. 2.ayı da rahat atlattık. Şimdi 3.ayda rota virüsü için yaptıracağım, bakalım o ne olacak

gaz problemi için rezene çayı da içebilirsnz çay kaşığı ile bebeğinizede verebilirsiniz bnde dün yaptım bunu biraz daha rahattı bugunde yapacam gnde 1 sefer birde mestil kullanıyoruz zatn daha iyi oluyo. gögüsü şiş demiştim bebeğimin intertte araştırdım ovma veya sıkma yapmayın diyolar sıvı süt de gelebilir ama müdahale edersnz enfeksiyon durumu oluyomuş şimdilk bnde ellemedm artık

Canim dondurulmuş sütü nasil çözüyorsun

Dışarı çıkacaksam ısı yalıtımlı çantaya ya buz poşetiyle ya da tek başına koyuyorum (uzun süre duracaksa buz poşeti varken çözünmüyor, kısa sürede kullanacaksam ancak çözünüyor) Evdeysem de; hemen kullanacaksam çeşmeden aldığım suyun içine yani soğukça olan suya oturuyorum poşeti, hemen kullanmayacaksam buzdolabında çözdürüyorum. Çözündükten sonra biberonuna koyuyorum içirmeden hemen önce sıcak suya koyup benmari usulü içireceğim ısıya ısıtıyorum. Ben en fazla 100ml yapıyordum poşetleri. İnce oluyorlar, çözünmeleri çabuk oluyor. Şimdi 50ml yapıyorum poşetleri ve hep tam kullanacağım zaman poşeti soğuk suya oturtup çözdürüyorum.

Hangi biberonu kullaniyorsun canim bnde almayı düşünüyorum bebişim ufakken alistirayim arada vereyim. oğlumda vermedim ilk 4 beş aylikken vermistim o da istemedi hic biberonu :KK43:

Valla canım ben biberonu tutturma konusunda tavsiye verebilecek doğru insanmıyım bilemedim çünkü benim iki kuzu da biberon ve emzik yerine beni tercih etti.. Kızım da zar zor tutuyor biberonu.. Ama bu da iyi birşey diyenler var, biberon memeden koparmıyor işte ne güzel diyenler var.. Bilemedim ne açıdan baksam.. Ama denemek istersen ben oğluma sadece avent natural biberonu tutturabilmiştim o da uzun süre almadı. Şimdi kızımda direkt avent natural verdim, biraz uğraşınca alıyor itiraz etmeden bitiriyor sütü.

kızlar bebeklerin gögüsü hafifi şiş olan varmı bizm o şeklde ovarak geçiyorumuş öle yapıyorum da ne zamn geçer acaba birde o ağrı yapıyormudr

Sutmu birikmiş acaba bazi bebeklerin göğüslerinde olurmus soyledigin gibi ovmak masaj yapmak gerekiyormus eğer süt ise agri yapabilir

Doktorunuza sordunuz mu bu masaj işini? Benim de kızımın göğüsleri hafif şiş gibi. Doktorumuz kesinlikle elleme, masaj yapma dedi. Hatta büyüdü mü diye bile elle bakma, gözle takip et dedi. Eskiler süt birikmiş derler ama bazen anneden bebeğe hamilelik esnasında geçen hormonlardan ötürü oluyor sonradan geçiyor dedi. Çok nadir geçmiyormuş ama çok nadirmiş. Kitleleşmesine, sertleşmesine sebep olurmuş ellemek. Bence masaj yapmayın, ellemeyin.

Doktorunuza sordunuz mu bu masaj işini? Benim de kızımın göğüsleri hafif şiş gibi. Doktorumuz kesinlikle elleme, masaj yapma dedi. Hatta büyüdü mü diye bile elle bakma, gözle takip et dedi. Eskiler süt birikmiş derler ama bazen anneden bebeğe hamilelik esnasında geçen hormonlardan ötürü oluyor sonradan geçiyor dedi. Çok nadir geçmiyormuş ama çok nadirmiş. Kitleleşmesine, sertleşmesine sebep olurmuş ellemek. Bence masaj yapmayın, ellemeyin.
yok bnde sormadım henüz işte dedin gibi bnmde teyzem ov fln dedi ağrı yapar diye bugnde intertte baktım araştrym dedm ovmayın diyor bnde ellemeyecm artık haftaya gidecz doktra ozamnda gösteririm artık sorarım

Dışarı çıkacaksam ısı yalıtımlı çantaya ya buz poşetiyle ya da tek başına koyuyorum (uzun süre duracaksa buz poşeti varken çözünmüyor, kısa sürede kullanacaksam ancak çözünüyor) Evdeysem de; hemen kullanacaksam çeşmeden aldığım suyun içine yani soğukça olan suya oturuyorum poşeti, hemen kullanmayacaksam buzdolabında çözdürüyorum. Çözündükten sonra biberonuna koyuyorum içirmeden hemen önce sıcak suya koyup benmari usulü içireceğim ısıya ısıtıyorum. Ben en fazla 100ml yapıyordum poşetleri. İnce oluyorlar, çözünmeleri çabuk oluyor. Şimdi 50ml yapıyorum poşetleri ve hep tam kullanacağım zaman poşeti soğuk suya oturtup çözdürüyorum.
Bende buzdolabinda cozunmesini bekledim canim sonra biberona dokup kaynar suyun icine koydum isinsin diye tadi kokusu bi degisik geldi kaynar sumu bozdu diye düşündüm. 1 bucuk ay onceki sütten bahsediyorim bozulmus olamaz herlade posetten mi oldu acaba

yok bnde sormadım henüz işte dedin gibi bnmde teyzem ov fln dedi ağrı yapar diye bugnde intertte baktım araştrym dedm ovmayın diyor bnde ellemeyecm artık haftaya gidecz doktra ozamnda gösteririm artık sorarım

Elleyip masaj yapıp sıktığımızda sertleşip kitleleşirmiş. Ardından enfeksiyona sebep olur ve ağrı yaparmış. Öyle dedi doktorumuz. Doğumdan önce kendi doktorum yenidoğan kız bebekler anneden geçen hormonlar yüzünden ilk günlerde çok az adet görebilir yani çok az pembe akıntı görebilirsin, göğüsleri de hafif şiş olabilir elleme sakın geçer diye tembihlemişti. Gerçekten doğumdan sonraki ya da 2.gündü hafif pembe akıntısı oldu. (Doymama sebebiyle idrardaki kristalleşmeden dolayı olan pembelikten farklı bir akıntıydı, bezde leke değildi yani) Kız bebeklerde olabiliyormuş demekki :)

Bende buzdolabinda cozunmesini bekledim canim sonra biberona dokup kaynar suyun icine koydum isinsin diye tadi kokusu bi degisik geldi kaynar sumu bozdu diye düşündüm. 1 bucuk ay onceki sütten bahsediyorim bozulmus olamaz herlade posetten mi oldu acaba

Ben poşetten olduğunu düşünmüştüm oğlumda. Hangi poşeti kullanıyorsun? Ben en son avent poşete geçtim. Şu an oğlumdan kalan poşetleri kullanıyorum. Demirimsi bi koku oluyor hep anne sütünde ama farklı bi koku alıyordum böyle plastiğimsi bir koku.

Benim kızımdada oldu ben doktora sormadım ama tek sefer banyodan sonra yaglarlen hafifçe dairesel şekilde masaj yaptım hemen geçti bana sanki dokundukca canı yanıyor gibi geliyordu zararlı olucagını düşünmemiştim allahtan tek seferde yumuşadı

Ben de hem emziriyorum hem de sağıyorum. Dinlenmek istediğim zamanlar oluyor. Öyle anlarda annem biberonla veriyor sütümü. Çok şükür biberona alışma gibi bi durumu olmadı. Aksine biberonu ilk başta almak istemiyormuş diliyle itiyormuş. Kızım memeye o kadar düşkün ki asla vaz geçemez gibi geliyor : ) yalnız emziği aldıramadım. Öğürüyor hiç sevmedi. Bu arada buzdolabından çıkan sütü sıcak suda değil ılık suda bekletmek gerekiyor.
Bugün doktor kontrolümüz vardı, bebeğimin tsh değerleri normale düşmüş çok şükür, doktor artık tahlil yapmaya gerek yok dedi ilaç da kullanmayacağız. Bebeğim doğduğundan beri bunun üzüntüsünü yaşıyordum çok şükür atlattık.
Burun tıkanıklığı ve kusmasına doktor reflü dedi. Kusma zamanlarını not alacakmışım. Emdikten ne kadar sonra kusuyor vs.diye. 20 günlük civarındayken başlıyormuş reflü. Emzirdikten sonra bi 10-15 dk omzumda pışpışlıyorum, düz zemine yatırmıyorum. Reflü yatağı almak yerine yatağının baş kısmının altına küçük bi yastık koyarak yükselttim. 15 derece kadar yüksek olmalıymış baş kısmı.

kızlar bebeklerin gögüsü hafifi şiş olan varmı bizm o şeklde ovarak geçiyorumuş öle yapıyorum da ne zamn geçer acaba birde o ağrı yapıyormudr
Canım benim bebegimin de sis hatta süt çıkmıştı sikmisti bi tanıdık ovalayim bunların sisi inmesi lazım demisti ben internetten araştırdım kesinlikle ellememek lazımmış enfeksiyon olurmus Allah korusun anneden bebeğe hormon geçiyor sonuçta hamilelikte onla alakali bi durummus sakin Elleme etraftan ovmak gerekir geçer falan diyorlar bende yasadim

Back