- 31 Mart 2016
- 857
- 548
- 103
- Konu Sahibi bir garip oblomov
- #33.781
Bebeğin kaç haftalik oldu canim 6 haftadan önce emzik vermemek gerekiyor benimkine verdik emzige yaptığı gibi mememin ucunu da ağzında gever gibi yapmaya başladı ve sonuç memelerin kenarları yarildi araştırınca baktım ki 6 haftadan önce verince bebekte meme karmaşası yapıyormuş çok acı şekilde anladım ve kesinlikle vermedim bidaha ver diyen çok oluyor ama vermiyorum dpgru olan vermemek şimdilik surda 2 hafta kaldı ondan sonra alırsa kendi bilirBen de hem emziriyorum hem de sağıyorum. Dinlenmek istediğim zamanlar oluyor. Öyle anlarda annem biberonla veriyor sütümü. Çok şükür biberona alışma gibi bi durumu olmadı. Aksine biberonu ilk başta almak istemiyormuş diliyle itiyormuş. Kızım memeye o kadar düşkün ki asla vaz geçemez gibi geliyor : ) yalnız emziği aldıramadım. Öğürüyor hiç sevmedi. Bu arada buzdolabından çıkan sütü sıcak suda değil ılık suda bekletmek gerekiyor.
Bugün doktor kontrolümüz vardı, bebeğimin tsh değerleri normale düşmüş çok şükür, doktor artık tahlil yapmaya gerek yok dedi ilaç da kullanmayacağız. Bebeğim doğduğundan beri bunun üzüntüsünü yaşıyordum çok şükür atlattık.
Burun tıkanıklığı ve kusmasına doktor reflü dedi. Kusma zamanlarını not alacakmışım. Emdikten ne kadar sonra kusuyor vs.diye. 20 günlük civarındayken başlıyormuş reflü. Emzirdikten sonra bi 10-15 dk omzumda pışpışlıyorum, düz zemine yatırmıyorum. Reflü yatağı almak yerine yatağının baş kısmının altına küçük bi yastık koyarak yükselttim. 15 derece kadar yüksek olmalıymış baş kısmı.