2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Ben de hem emziriyorum hem de sağıyorum. Dinlenmek istediğim zamanlar oluyor. Öyle anlarda annem biberonla veriyor sütümü. Çok şükür biberona alışma gibi bi durumu olmadı. Aksine biberonu ilk başta almak istemiyormuş diliyle itiyormuş. Kızım memeye o kadar düşkün ki asla vaz geçemez gibi geliyor : ) yalnız emziği aldıramadım. Öğürüyor hiç sevmedi. Bu arada buzdolabından çıkan sütü sıcak suda değil ılık suda bekletmek gerekiyor.
Bugün doktor kontrolümüz vardı, bebeğimin tsh değerleri normale düşmüş çok şükür, doktor artık tahlil yapmaya gerek yok dedi ilaç da kullanmayacağız. Bebeğim doğduğundan beri bunun üzüntüsünü yaşıyordum çok şükür atlattık.
Burun tıkanıklığı ve kusmasına doktor reflü dedi. Kusma zamanlarını not alacakmışım. Emdikten ne kadar sonra kusuyor vs.diye. 20 günlük civarındayken başlıyormuş reflü. Emzirdikten sonra bi 10-15 dk omzumda pışpışlıyorum, düz zemine yatırmıyorum. Reflü yatağı almak yerine yatağının baş kısmının altına küçük bi yastık koyarak yükselttim. 15 derece kadar yüksek olmalıymış baş kısmı.
Bebeğin kaç haftalik oldu canim 6 haftadan önce emzik vermemek gerekiyor benimkine verdik emzige yaptığı gibi mememin ucunu da ağzında gever gibi yapmaya başladı ve sonuç memelerin kenarları yarildi araştırınca baktım ki 6 haftadan önce verince bebekte meme karmaşası yapıyormuş çok acı şekilde anladım ve kesinlikle vermedim bidaha ver diyen çok oluyor ama vermiyorum dpgru olan vermemek şimdilik surda 2 hafta kaldı ondan sonra alırsa kendi bilir

Kızlar gpgus kalkani geldi bugun ne rahatlikmis bu ya bugüne kadar boşuna c3kmisim hem ağrıları hem Üstüm başım süt oluyodu sagmaya bile gerek kalmiyo birini emzirirken diğerinden kalkana akıyor bende biberon koyuyorum dolapta hazır sutumuz oluyor sagmadan meme yariklar im da şimdiden korelmeye başladı sanki herkese tavsiye ediyorum gpgus pedi yle memenin ucu içine kaciyor kalkanda gpgus uçları hep çıkık duruyor ve bebek çok kolay tuttuğu için o ilk tutarkenki ağrı da çok çok azalıyor

Bebeğin kaç haftalik oldu canim 6 haftadan önce emzik vermemek gerekiyor benimkine verdik emzige yaptığı gibi mememin ucunu da ağzında gever gibi yapmaya başladı ve sonuç memelerin kenarları yarildi araştırınca baktım ki 6 haftadan önce verince bebekte meme karmaşası yapıyormuş çok acı şekilde anladım ve kesinlikle vermedim bidaha ver diyen çok oluyor ama vermiyorum dpgru olan vermemek şimdilik surda 2 hafta kaldı ondan sonra alırsa kendi bilir
3 haftalık ama herkes doğar doğmaz vermen gerekiyordu diyor, şimdiden sonra almaz diyorlar. Ben de hemen vermek istemiyordum ama sürekli beni emmek istiyor, hep memede kalmak, memede uyumak istiyor. En azından emzik verirsem belki memeye düşkünlüğü azalır, yatağında da uyayabilir diye düşünmüştüm ama istemedi. Çok da zorlamadım ben de artık.

Doktorunuza sordunuz mu bu masaj işini? Benim de kızımın göğüsleri hafif şiş gibi. Doktorumuz kesinlikle elleme, masaj yapma dedi. Hatta büyüdü mü diye bile elle bakma, gözle takip et dedi. Eskiler süt birikmiş derler ama bazen anneden bebeğe hamilelik esnasında geçen hormonlardan ötürü oluyor sonradan geçiyor dedi. Çok nadir geçmiyormuş ama çok nadirmiş. Kitleleşmesine, sertleşmesine sebep olurmuş ellemek. Bence masaj yapmayın, ellemeyin.
Iyiki soyledin canim yanlis yonlendirmek istemem tabiki. Doktora sormadim bende büyüklerden duymuştum benim ogluma olmadi sislik yapmadim olsaydi sanirim yapacaktım ama artik ogrenmis oldum.

Isittigim süt babys sut torbasindaydi hastanede yatarken genelde o torbayi kullandik kraft lansinoh kullandim dolapta hepsinden karisik var ozamandan kalmalar bitirmem lazim digerlerini cozdurmedim daha babys de koku yapti sanirim. Ama hastanedeykende hep onlardan kullanmistim dikkat mi etmediler hic kokudan bahsetmediler hep icti yavrum

Merhabalar Sevgili Kasım anneleri :KK200: sizler evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza aldınız , darısı bizlerin başına :anne:

Ben de bir Haziran annesiyim... şu an tüm anneleri dolaşıyorum çünkü , bir dr çıkmazındayım . Kocaeli ilinde olan arkadaşlardan ; İzmit /Gölcük ya da Yalova ... çok memnun oldukları ''KADIN'' kadın doğumcu varsa önerilerini bekliyorum ...

Şimdiden çok teşekkürler :KK15:

sonra kusuyo ama bi burnundan ağzından geldi birz öncede çıkardı bnm sütümdedemi sıkıntı var anlamdım ki napacamı şaşırdım ya emincede kusuyo
Benim kızımda öyle çok emince kusuyır hemen sonra ağlıyor hemen ayaklarını topluyor gazı olunca yaptıgı gibi sonra gene emmek istiyor ağrısı varken

Biogaia 1 aydan once kullanilmiyormus. Bugun 25.gun sap simplex kullaniyorum 3 gundur ama bi faydasi olmadı. Acaba ancak mi etkisini gösterecek?
Sallanan hamak beşik aldik bakalim, belki birazcık uyur. Gaz damlalaei da 40 50 lira arasi değişiyor. Surekli yeni gaz damlasi, yeni emzik denemekten butcemizi cökertti bu velet :KK70: hamak aldik, sirada reflu yatağı var
aynen canm valla :) habire para gdyo... yok kim dedi bilmyrm 1 ay onceden baslanmyo die bize dr onerdi 20 gunliktuk kullandk zararini da gormedik

bebek sürekli nedn emmek istiyor olabilir normlmi akşamları başlıyo ağlamaya ne yaprsa durmuyo illa emmek istiyo yetrnce emiyor sonra çıkarıyor hatta ama ağlaması durmuyo
Aynı şekilde gündüz emiyor uyuyor akşam olunca durmuyo emmek istiyo emerken memeyi sunduruyo cekistiriyo çıkartıp tekrar tutuyo ne kadar Doğru bilmem ama ben akşam sutumun azaldığını düşünüyorum gündüz bi emiyor 2 saat uyuyor o 2 saatte memelerini iyixe doluyor akşam olaraktan sütüm azalıyor bebek de ugrasmak istemiyo az sütle gibime geliyor

Kızlar gpgus kalkani geldi bugun ne rahatlikmis bu ya bugüne kadar boşuna c3kmisim hem ağrıları hem Üstüm başım süt oluyodu sagmaya bile gerek kalmiyo birini emzirirken diğerinden kalkana akıyor bende biberon koyuyorum dolapta hazır sutumuz oluyor sagmadan meme yariklar im da şimdiden korelmeye başladı sanki herkese tavsiye ediyorum gpgus pedi yle memenin ucu içine kaciyor kalkanda gpgus uçları hep çıkık duruyor ve bebek çok kolay tuttuğu için o ilk tutarkenki ağrı da çok çok azalıyor
Hep dedim ve diyeceğim göğüs kalkanı alın diye :) hatta yakın arkadaşlarıma hamile kalın ben alıcam size diyorum

Aynı şekilde gündüz emiyor uyuyor akşam olunca durmuyo emmek istiyo emerken memeyi sunduruyo cekistiriyo çıkartıp tekrar tutuyo ne kadar Doğru bilmem ama ben akşam sutumun azaldığını düşünüyorum gündüz bi emiyor 2 saat uyuyor o 2 saatte memelerini iyixe doluyor akşam olaraktan sütüm azalıyor bebek de ugrasmak istemiyo az sütle gibime geliyor
bnde mama verdim artık da uyudu öle bi sorun olsa hiç durmz uyumaz diye düşünüyorum

3 haftalık ama herkes doğar doğmaz vermen gerekiyordu diyor, şimdiden sonra almaz diyorlar. Ben de hemen vermek istemiyordum ama sürekli beni emmek istiyor, hep memede kalmak, memede uyumak istiyor. En azından emzik verirsem belki memeye düşkünlüğü azalır, yatağında da uyayabilir diye düşünmüştüm ama istemedi. Çok da zorlamadım ben de artık.
Dogunca ben hemen verdim 3 5 saat sonra. Bence emme refleksini geliştirdi. Ama en fazla 3 5 dakika emip atıyor. Emzige alismak tamamen bebeğin tercihi. Ben cok istedim cok da uğraştım ama tutmuyor malesef. Dedigin gibi bu sefer hep memede olmak istiyor. Emzik olsa ikimiz de rahat ederiz

Bende de aynı problem var. Sağ memem yara çok fazla süt topluyor. İki gecedir o memeyi çekiştiriyor sonra tekrar tutmak istiyor.Dün de bugün de 2 saat memede kaldı. Öyle olunca canım hem çok yanıyor hem de yaralarım iyilieşmiyor. Ne yapcağımı şaşırdım. Ne hamilelik ne doğum. Bu emzirme işinde ben çok zorlandım

Kızlar oğlum hasta sanırım nezle gibi bişi. Burnu fena halde tıkalı otribebeyle açamıyorum ateşi yok çok şükür ama öksürüyor da arada sizce ne yapmalıyım doktora götürsem acaba ilaç falan verir mi

Bende de aynı problem var. Sağ memem yara çok fazla süt topluyor. İki gecedir o memeyi çekiştiriyor sonra tekrar tutmak istiyor.Dün de bugün de 2 saat memede kaldı. Öyle olunca canım hem çok yanıyor hem de yaralarım iyilieşmiyor. Ne yapcağımı şaşırdım. Ne hamilelik ne doğum. Bu emzirme işinde ben çok zorlandım
Kalkan kullan canım mutlaka

Kızlar oğlum hasta sanırım nezle gibi bişi. Burnu fena halde tıkalı otribebeyle açamıyorum ateşi yok çok şükür ama öksürüyor da arada sizce ne yapmalıyım doktora götürsem acaba ilaç falan verir mi
Canım geçmiş olsun benim de öyleydi doktora götürdüm ilaç veremem daha küçük dedi. Sadece serum fizyolojik ile aç dedi. Günde iki defa. Onu açtıktan sonra aspiratörle çek burnunu ya da otribebe. Aspiratörü de çok kullanmayı tavsiye etmiyorlar ilk aylarda burnunda ödem oluşturuyor diye

Back