2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Bebeğim doğduğundan beri (18 gündür) saçlarım tepeden topuz, evde pijamalarla geziniyordum. Hatta inek gibi hissetmeye bile başlamıştım kendimi. Sadece süt verme görevi olan :d kendimi bebeğim tarafından kullanılıyomuş gibi hissediyodum :d ama bugün ne yaptım. Sütümü sağdım, dolaba stokladım. Bebeği anneme emanet ettim bana 3-4 saat dokunmayın dedim. Önce kaşlarımı bıyıklarımı aldım sonra diğer tüylerimi. Banyoya girdim bir saat duş aldım, keselendim :d 9 aydır batıl olduğunu bildiğim halde saçlarımı kestirmemiştim, upuzun uçları da süpürge gibi olmuştu. Kuaföre gittim, saçlarımı kestirdim üstüne bir de fön çektirdim.. sonra eve geldim. Saçlarımı tepeden topuz yaptım, yeniden pijamalarımı giydim ve kaldığım yerden inek görevine geri döndüm :dd olsun bu kadarı bile çok iyi geldi bana. Tavsiye ederim özellikle lohusa depresyonundaki arkadaşlara..
Bende kendimi inek gibi hissediyordum :)) bende dün kuaföre gittim kasımı falan aldırdım makyajımı da yaptım akşam evde o şekilde oturdum tabii asli gorevimi aksatmadım inek olmaya devam ettim :))

Arkadaşlar aranızda benim gibi hala lohusa üzüntüsünü atamayan var mı? :KK43:
Bugün 13.günü oğlumun hamileyken sabırsızlanan doğsa da oğlumu sevsem diyen ben bebeğim doğduğundan beri her gün birkaç kez ağlıyorum. Güçlü olmaya çalışsam da akşama doğru içim daralıyor ve başlıyorum ağlamaya.
Aynı zamanda çok pimpirikliyim zaten en ufak sese uyanan biriydim iyice beter oldum çocuğun en ufak sesinde gözümü açıp kontrol ediyorum. Uykusuzluk da iyice mahvetti beni. Annem gidince yanımdan yalnız kalınca iyice beter oldum ve bu oğluma da sirayet etti. Ben ağladıkça o da ağlıyor bu kez de çocuğumu üzüyorum ona bakamayacağım diye ağlıyorum.
Benim gibi olup da atlatabilen var mı? Sırf yalnız kalmamak için küçücük çocukla şehir değiştirip kayınvalideme geldim :KK43: anneme gitsem daha iyiydi ama o daha da uzakta oturuyor:mapus:hamilelikteki bütün mutluluğum neşem yerini bi boşluğa bıraktı sanki
Aynı benim ilk doğumumdaki durumları yaşıyosun canım ben de hava kararınca ağlamaya başlardım annem de kızım ben seni nasıl bırakıcam derdi ama emin ol geçiyo bebeğin sana sen bebeğine alışıyosun bi de ona da senden iyi kimse bakamaz bunu unutma:KK54:

normal doğum yapan arkadaşlar çok afedersiniz kırkınız çıktıktan sonra ilişkiye girerken sıkıntı ,acı yaşanabiliyor mu ?zor oluyor mu ?dikiş yerinde ya da başka acı oluyor mu? Ben iç dikişler ne alemde bilmiyorum ama dış dikişimde hala ara ara ağrı oluyor o yüzden korkuyorum :KK43: sormak istedim
Evet canım biraz acı oluyor dış tarafta

Bebeğim doğduğundan beri (18 gündür) saçlarım tepeden topuz, evde pijamalarla geziniyordum. Hatta inek gibi hissetmeye bile başlamıştım kendimi. Sadece süt verme görevi olan :d kendimi bebeğim tarafından kullanılıyomuş gibi hissediyodum :d ama bugün ne yaptım. Sütümü sağdım, dolaba stokladım. Bebeği anneme emanet ettim bana 3-4 saat dokunmayın dedim. Önce kaşlarımı bıyıklarımı aldım sonra diğer tüylerimi. Banyoya girdim bir saat duş aldım, keselendim :d 9 aydır batıl olduğunu bildiğim halde saçlarımı kestirmemiştim, upuzun uçları da süpürge gibi olmuştu. Kuaföre gittim, saçlarımı kestirdim üstüne bir de fön çektirdim.. sonra eve geldim. Saçlarımı tepeden topuz yaptım, yeniden pijamalarımı giydim ve kaldığım yerden inek görevine geri döndüm :dd olsun bu kadarı bile çok iyi geldi bana. Tavsiye ederim özellikle lohusa depresyonundaki arkadaşlara..

Yaşadığım yerde hava yirmi derece sma biz dışarı çıkamıyoruz kırkımız çıkmadı diye. Annem çıkartmıyor hastaneye gidiyoruz ama o zaman kırk olmuyor galiba :kızgın: büyükler bazen her şeyi zorlaştırmaya bayılıyor.. evimiz merkezi sistem cayır cayır kalorifer yanıyor hepimiz baygınlık geçiriyoruz annem hala çocuğu battaniyeye sarma derdinde. Yavrum sürekli isilik çıkarıyor . Ah ah... :KK43:

Kızlar bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz? Ben her zaman yan yatırıyorum ama kafası sivri olur diyor annem biraz da yukarı bakacak şekilde yatır diyor ama kusarsa diye de korkuyorum öyle.
Cnm ben gece yatarken yada gündüz uyutup yatağa koyduğumda yan yatırıyorum..ama gün içinde ara ara kontrollü olarak düz de yatırmaya çalışıyorum..ama geçen düz yatırmak istediğimde ağladı kafasını yana çevirdi..yan yatmaya o kadar çok alışmış ki diğer şekilde yatmak istemio

Yaşadığım yerde hava yirmi derece sma biz dışarı çıkamıyoruz kırkımız çıkmadı diye. Annem çıkartmıyor hastaneye gidiyoruz ama o zaman kırk olmuyor galiba :kızgın: büyükler bazen her şeyi zorlaştırmaya bayılıyor.. evimiz merkezi sistem cayır cayır kalorifer yanıyor hepimiz baygınlık geçiriyoruz annem hala çocuğu battaniyeye sarma derdinde. Yavrum sürekli isilik çıkarıyor . Ah ah... :KK43:
Ben de çıkarmıyorum dışarı hastane dışında. Şu üşüyo mu sıcaklıyo mu olayını ben de çözemedim hala. Ama mümkün mertebe yeleksiz ve battaniyesiz tutmaya çalışıyorum. Hele o örgü yelekleri giydirdiğimde ona baktıkça bana fenalık geliyor. Benim annem de öyle o giydiriyor ben çıkarıyorum. Burnundan belli olur üşüdüğü diyorlar ama hep aynı geliyor bana burnu. Kızımın çok fazla ve uzun saçları var emerken kafası ve alnı terliyo şapka giydirmiyorum. Şu kışı atlatsaydık bi hayırlısıyla baharda daha kolay olur giydirmek diye düşünüyorum.

Cnm ben gece yatarken yada gündüz uyutup yatağa koyduğumda yan yatırıyorum..ama gün içinde ara ara kontrollü olarak düz de yatırmaya çalışıyorum..ama geçen düz yatırmak istediğimde ağladı kafasını yana çevirdi..yan yatmaya o kadar çok alışmış ki diğer şekilde yatmak istemio
Aynen benimki de öyle. Ellerimle tutuyorum bazen kafasını ya da yastıklarla destekliyorum yanlardan ama sıkılıyor hemen yan tarafa çeviriyor kafayı.

Kızlar bebeğinizi nasıl yatırıyorsunuz? Ben her zaman yan yatırıyorum ama kafası sivri olur diyor annem biraz da yukarı bakacak şekilde yatır diyor ama kusarsa diye de korkuyorum öyle.
Bizim kızın da kafası çok sivri mecburen yan yatıyor yavrum yan derken vucut duz boyun yan. Arada destekliyoruz arkasini da yan yatiriyoruz.boynu ağrımiyor dur inş. Düz yatamiyor:(

Ben de çıkarmıyorum dışarı hastane dışında. Şu üşüyo mu sıcaklıyo mu olayını ben de çözemedim hala. Ama mümkün mertebe yeleksiz ve battaniyesiz tutmaya çalışıyorum. Hele o örgü yelekleri giydirdiğimde ona baktıkça bana fenalık geliyor. Benim annem de öyle o giydiriyor ben çıkarıyorum. Burnundan belli olur üşüdüğü diyorlar ama hep aynı geliyor bana burnu. Kızımın çok fazla ve uzun saçları var emerken kafası ve alnı terliyo şapka giydirmiyorum. Şu kışı atlatsaydık bi hayırlısıyla baharda daha kolay olur giydirmek diye düşünüyorum.
Ben de şapka kullanmıyorum başı alni çok terliyor hatta bugün gömleğimin kolu islandi emzirirken

Bizim kızın da kafası çok sivri mecburen yan yatıyor yavrum yan derken vucut duz boyun yan. Arada destekliyoruz arkasini da yan yatiriyoruz.boynu ağrımiyor dur inş. Düz yatamiyor:KK43:
Vücut düz kafa yan olursa boynu ağrırmış gibi geliyor bana. Ben yan yatırma yastığıyla destekliyorum sırtını, vücudunu da yan yatırıyorum. Dediğin gibi kafa sivri olduğu için düz koyamıyor kafayı muhakkak yana devriliyor. kafasının iki yanına yastık koyuyorum bu sefer de sıkılıyor.

Herkeste ayni sanirim durumlar :KK70: bizim ev de yerden ısıtma, az da yaksam cok ısınıyor. Normalde 24te tutmaya çalışıyorum ama bugun 25.5 olmuş yine. Annem bu sıcakta hala kat kat giydiriyor :KK43: valla biz bebeği bırakıp çıkıyoruz eşimle. Annem de kızıyor 40 gun çıkma diye ama cok sıkılıyorum. Zaten en fazla 1 saat çıkıyoruz.
Ben de bebeği sürekli yan yatırıyorum. Geceleri yuzu bana dönük olmasi icin hep ayni tarafa yatiriyorum, o yuzden gündüzleri de obur tarafa yatırıyorum. Korkuyorum kusar diye duz birakamiyorum hic

Kızlar bezde 2 numaraya geçen varmı? Prima kullanıyorum 1 numara 3-5 kilo yazıyor.
2 numarada da 3-6 kg yazıyor. Oğlum 4 buçuk kilo 2 numaraya geçmeliyim?

Kızlar bezde 2 numaraya geçen varmı? Prima kullanıyorum 1 numara 3-5 kilo yazıyor.
2 numarada da 3-6 kg yazıyor. Oğlum 4 buçuk kilo 2 numaraya geçmeliyim?
Ben de prima kullanıyorum. Ilk gunden beri 2 numara kullanıyorum. Bi sorun yaşamadım. Oglum 3090 doğdu, hastanede de fazlaca kilo verdi. Ama yine de bez büyük gelmedi. Zaten citcitli badi giydiriyorum

Back