2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Hayirli geceler sanirim hepimiz ayni sorunlari yasiyoruz.
İns lohusalik depresyonunu hayirla en kisa zamanda atlatiriz. Onemli olan gercekten arada kendimize zaman ayirmak, bir piskolog tavsiye etmisti aynaya bakip kendinize gulumsemek bile moralinizi yerine getirecektir diye..

Bebeklerin ilk 3 yasta bagisiklik sistemi iyice gelisiyor. Sindi neye alisirsa ilerde onu istiyor vucutlari. Asiri sicak tutmak ilerde en ufak seye hasta olmak demek, bir de onemli olan temiz hava. Her gun temiz hava aldirmak gerekiyor, bizim ebemiz hep der yanlis hava yoktur yanlis kiyafet vardir onun icin guzelce giydirdikten sonra hergun kisa da olsa cikmali. Tabi insan kalabaligina sokmadan maglum kis ayi herkes hasta. Ustelik kirki cikmadan cikilmaz diye birsey yok ne dinimizdr ne de saglik acisindan, sadece rahmin geri eski seklini alma surecidir kadinin hassas zamanidir dinlenecegi surectir ama
Bu disari cikmayi da engellemez. Tabi asil sorun annelerimiz benim annem de kusun kanadindan alir bebek sogugu deyip duruyor ama ilk kizimdaki hatayi simdi yapmadim be ilk gunlerden beri cikariyorum yavrumu kendim de cikmaya calisiyorum

Ben de iki gündür Biogaia kullanıyorum ama dün ishal gibi baya sıvı ve gazlı bi kaka yaptı. Korktuk acaba ishal mi yaptı diye. Siz de böyle bi durum oldu mu
Evet bizimki de öyle canım,bir hafta oldu kullanmaya başlayalı kızım rahatladı çok şükür, ben sıkıntı görmedim, daha kolay yapmasını böyle sağlıyor diye düşünüyorum, probiyotik bağırsakların çalışmasını rahatlatıyor ya, bir de sık sık yapmıyor ishal gibi

Kızlar gogus ucunda mantar olan oldu mu? Pamukçuk bazen mantar kaynaklı olabiliyormus kızımın dili hafif beyaz gerilerde karbonatli şu ile siliyorum gogsumu ama mantar kaynaklı ise etki etmez sanırım canim daha çok yanıyor göğsüme iğneler batıyor emse de emmese de..doktora gidemwyebilirim. Karşılaşan var mi

Evet bizimki de öyle canım,bir hafta oldu kullanmaya başlayalı kızım rahatladı çok şükür, ben sıkıntı görmedim, daha kolay yapmasını böyle sağlıyor diye düşünüyorum, probiyotik bağırsakların çalışmasını rahatlatıyor ya, bir de sık sık yapmıyor ishal gibi
Devam edeyim mi etmeyim mi karasız kaldım

Kızlar bezde 2 numaraya geçen varmı? Prima kullanıyorum 1 numara 3-5 kilo yazıyor.
2 numarada da 3-6 kg yazıyor. Oğlum 4 buçuk kilo 2 numaraya geçmeliyim?
Ben geçtim canım 51 günlüğüz 5 kilo benim kızımda 2 hafta oldu 2 ye geçeli bu bile bacaklarında iz yapıo ama 3 te fazla olur die 2 numara kullanıyorum

İlk gece gibi sıkıntılı geçiyor diyen var doğru mu :KK43: ?
Bende öyle oldu canım sebebi de benim gebeliğim riskliydi o yüzden gebeliğim boyunca ilişkiye girmedik doğumdan sonrada 40 gün geçti falan nerdeyse 1 sene oldu yani, ben kendimi çok kastım iç tarafta acı olmuyo ama dışardaki dikişler sürtünmeden dolayı acıyor bi kaç kez denedik acıyor yine o yüzden krem kullanmanı tavsiye ederim

Devam edeyim mi etmeyim mi karasız kaldım
Canım bebeğin rahatladı mı, ağlamaları, sancısı azalıp, uykusu düzeldi mi biraz... gazını ve kakasını daha kolay yapıyor mu ?
Bizim ki daha az ağlıyor, ara ara masaj yapmayınca sancısı geçmiyor ama daha kolay yapmaya başladı, uykusu düzeldi

Bebeğim doğduğundan beri (18 gündür) saçlarım tepeden topuz, evde pijamalarla geziniyordum. Hatta inek gibi hissetmeye bile başlamıştım kendimi. Sadece süt verme görevi olan :d kendimi bebeğim tarafından kullanılıyomuş gibi hissediyodum :d ama bugün ne yaptım. Sütümü sağdım, dolaba stokladım. Bebeği anneme emanet ettim bana 3-4 saat dokunmayın dedim. Önce kaşlarımı bıyıklarımı aldım sonra diğer tüylerimi. Banyoya girdim bir saat duş aldım, keselendim :d 9 aydır batıl olduğunu bildiğim halde saçlarımı kestirmemiştim, upuzun uçları da süpürge gibi olmuştu. Kuaföre gittim, saçlarımı kestirdim üstüne bir de fön çektirdim.. sonra eve geldim. Saçlarımı tepeden topuz yaptım, yeniden pijamalarımı giydim ve kaldığım yerden inek görevine geri döndüm :dd olsun bu kadarı bile çok iyi geldi bana. Tavsiye ederim özellikle lohusa depresyonundaki arkadaşlara..
Can can bem hergün çıkmaya çalışıyorum dışarı bazen bebekle bazen tek. Çoğu zaman evdeyken kotumu giyiyorum üzerime istediğim bi kıyafet makyajımı yapıyorum saçımı başımı düzeltiyorum öyle oturuyorum oğlumu da öyle emziriyorum. Eşim gelene kadar da üzerimi çıkarmıyorum. Evde de dikkat etmek iyi geliyo

Kızlar ben kaç gecedir bebeğin kıyafetlerini baştan sona değiştiriyorum sızdırıyor arka taraf kuru ön taraf sırılsıklam. Acaba göbek bağı oyuntulu olduğu için mi böyle molfix 1numara. Bu durumu yaşayan oldu mu. Hani gece farketmesem sabaha kadar oğlum sırılsıklam kalacak.

Kızlar ben kaç gecedir bebeğin kıyafetlerini baştan sona değiştiriyorum sızdırıyor arka taraf kuru ön taraf sırılsıklam. Acaba göbek bağı oyuntulu olduğu için mi böyle molfix 1numara. Bu durumu yaşayan oldu mu. Hani gece farketmesem sabaha kadar oğlum sırılsıklam kalacak.
Bence bezden kaynakli ben de ilk bebegimde almistim ayni sikintilari yasayip bezi degistirdim huggiss i tavsiye ederim hic sizdirmiyo

Back