Sütüm yetmemiş kilo az almış diye muhtemelen stres sıkıntı yapıp üzülmüşsünüz, süt de ondan azalmış gibi olmuştur. Süt yapan su ve uyku kadar huzur da önemli. Hiç üzülmeyin. Benim ilk bebeğim gece gündüz memedeydi, bir ay sonra doğum kilosu ile aynıydı nerdeyse, çok ağladım, çok kötü günler geçirdim, mama takviyesi yapıldı ve bebeğim kilo aldıkça bana rahatlık, huzur geldi ve dedim ki "ucunda ölüm yok ya, gelişsin büyüsün de varsın mama desteği ile olsun" ve kafam rahatladıktan sonra o zamana kadar çekilmiş sütüm coştu aktı ve bir ay kullandığım mamayı tekrar kullanmadım. SiZ de üzülmeyin, kafanız rahatladığında sütünüz eskisi gibi olacaktır, bol bol emzirin ama mama zehir değildir, az kilo alması gelişimini etkiliyorsa doktorunuz ısrarla öneriyorsa mama vermek sizi üzmemeli. Zaten önümüzde 2-3 ay var, biz 4. Ay elma suyu ile ek gıdaya başlamıştık. Yeni tatlar, besinler, ek gıdalar hayatlarına girecek minnoşların. Bu "sütüm yetiyor mu?" Kaygısı son bulacak , az sabır ve o vakte kadar bol huzur.