2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Acıksa da bazı bebekler ağlamıyomuş.benim bebekte deli gibi emiyodu ama kilo alamadı. Ama emzik tutup biberon tutmaması ilginç olmuş. Sen emmesi için sürekli zorla 5 dk doyanda var 15 dk doyanda var önemli olan emdiği gögüsü sonuna kadar boşaltması yağlı kısmı alabilsin diye. Allah sabır versin sana da hepimiz zor durumdayız

Sütüm yetmemiş kilo az almış diye muhtemelen stres sıkıntı yapıp üzülmüşsünüz, süt de ondan azalmış gibi olmuştur. Süt yapan su ve uyku kadar huzur da önemli. Hiç üzülmeyin. Benim ilk bebeğim gece gündüz memedeydi, bir ay sonra doğum kilosu ile aynıydı nerdeyse, çok ağladım, çok kötü günler geçirdim, mama takviyesi yapıldı ve bebeğim kilo aldıkça bana rahatlık, huzur geldi ve dedim ki "ucunda ölüm yok ya, gelişsin büyüsün de varsın mama desteği ile olsun" ve kafam rahatladıktan sonra o zamana kadar çekilmiş sütüm coştu aktı ve bir ay kullandığım mamayı tekrar kullanmadım. SiZ de üzülmeyin, kafanız rahatladığında sütünüz eskisi gibi olacaktır, bol bol emzirin ama mama zehir değildir, az kilo alması gelişimini etkiliyorsa doktorunuz ısrarla öneriyorsa mama vermek sizi üzmemeli. Zaten önümüzde 2-3 ay var, biz 4. Ay elma suyu ile ek gıdaya başlamıştık. Yeni tatlar, besinler, ek gıdalar hayatlarına girecek minnoşların. Bu "sütüm yetiyor mu?" Kaygısı son bulacak , az sabır ve o vakte kadar bol huzur.

Amin gercekten anne olmak zor acaba memeye alistirmaya calisiyorum diye biberobna da mi küstü bilmiyorum ki.uzamis sariligi var korktum

4-5 kez çişli bez çıkarıyorsa doyuyor demekmiş kaç dk doyacağı bebeğe göre değişebilir süreye aldanma bir de ilk ay 600-800 gram alabildiyse işler yolunda demektir

Kızlar uzun zmaandır giremedim foruma. Dua eden yazan soran herkesten Allah razı olsun.
Oğlumun kolundaki ödem çok şükür baya bir azaldı ve hareketleri normale dönmeye başladı Allah şükür inşallah dahada iyi olucak. Hep dualar sayesinde şükürler olsun ki.
Benim dikişlerimde yağ nekrozu olmuş. Enfeksiyon bitip yağ nekrozuna döndürmüş. Yani karın içi yağlar ölüp eriyip sıvı halde akma durumu. Akıcak bir yer bulamayınca karnımın içinde birikip dikiş yerini ve karın içimi şişiriyor. Şuanda hamile gibi iğrenç bir göbekle dolaşıyorum. Bunu vucut abzorve eder diyor doktorum yani beklemedeyim. Öncesinde sürekli lokal vurulup dikişin ufak bir yerinden açılıp boşaltım yapılıyordu. Şuanda artık kapandı ve boşalamıyor. Bende hala şişko duruyorum, aşırı bir moral bozukluğuda buna eklenince hala benim psikolojim şahane değil ama en azından oğlum iyi diyorum. Çok şükür. İnşallah bu günlerde geçicek ama ne zaman. 14 gün sonra 40 ımız çıkıyor. Bir ümit bekliyorum belki 40 tan sonra düzelirim diye ama kısmet. Umarım herkes iyidir.

Çok

Çok teşekkürler desteğiniz için doğru söylüyosunuz umarım benimde sizin gibi olur.mama desteğini nasıl vermiştiniz her emzirmeden sonra mı verdiniz ara ara mı verdiniz.bizimki 30 cc mamayı biberonla içip üstüne emmeden uykuya dalamadı.2 gündür. Günde 2 kere verdim geri kalanda emzirip sol memeyi de sağıyorum.sol memeyi kesinlikle tutmak istemiyo.

Evet önce iki memeyi verme sonra mamaydı, ilk ay kontrolü sonunda bana dr 4 saatte bir 60cc demişti. Benimki doğum kilosunun üstüne çıkamamıştı, durumlarımız farklı, doktorunuzun talimatına uyarsanız daha iy olur.
Kısa sürede huzurlu, bol sütlü günleriniz olur inşallah.

Kizlar birsey soracam. Sizde de bebegin yarikirkta ve kirkinda annenin ve bebegin yikanmasi var mi. Varsa nasil yikandiniz. Kv tas aticaz suya diyo hic hijyenik gelmiyo taslar yikansa bile

Kizlar birsey soracam. Sizde de bebegin yarikirkta ve kirkinda annenin ve bebegin yikanmasi var mi. Varsa nasil yikandiniz. Kv tas aticaz suya diyo hic hijyenik gelmiyo taslar yikansa bile
Biz yaptık. 20 tane nohuta birer ihlas suresi okudular. Bebege ayri bana ayri. Yikandigimiz suya koyduk nohutlari. O kadar. Sonra da duali diye cope atamadim, bahceye topraga koydum nohutlari.
Yari kirkta da 40 tane

Canım ben yıkandım hatta bebek yıkanmaya başlayınca abdest almadan bebeğe bakmıyorum ama taş atmadık suya yüzük, gül yaprağı ve tuz attık o kadar. Bi de 40 kaşık su bebeğe 40 kaşık su bana saydılar çıkarken onu döküp öyle çıktım

Aynen canım devam ediyoruz. Cuma da gideceğiz bakalım tsh normale dönmemişse çocuk endokrin uzmanı arayışına gireceğim. Var mı bildiğin?
Bizde bugün 37 günlük olduk oğlumun TSH hormonu bir haftalıkken 8 lerde çıkmıştı 15 günlükken tekrar yaptılar 5.01 di tam olması gereken değerlerde değil demişti doktorumuz 2 hafta sonra tekrar tahlil yapıldı ve şuan normale döndü çok şükür sizin değerler kaclarda inş sizinde normale döner yenidoganlarda yüksek cikabiliyomus cunku

Cok daha guzel canim. Bana tas falan hos gelmedi. Insaallah ikna edebilirim malum belli bir yastakilerin dusunceleri sabit oluyor. Kendi annemde biz kirk kasik su saymistik sizi oyle yikamistik diyo. Ama kv tasla olur deyip duruyor

Canım benim oğlun için sevindim çok şükür çok geçmiş olsun senşn durumunun aynısını yaşadım ilk Doğumdan sonra banyo yaparken dikiş yerimde kan gördüm korkarak doktora gittim fazla kilo alanlarda görünüyor bu durum yağ bu korkulacak bişey Yok dedi
Kocaman bi karnım vardı kilo vererek 4 ay sonra dümdüz bi karnım oldu bunu hiç dert etme canım

Geçmiş olsun canım.Rabbim acil şifalar versin

Bizimki baya yüksek. 1 haftalıkken 25, 2 haftalıkken 21 ölçüldü. Cuma günü 3 haftalık olacağız bakalım hala yüksekse ilaç tedavisine başlayacakmışız. İnşallah düşer bizimki de gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…