- Emoji Skoru
- 15.235
- Puanlar
- 498
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #32.881
Fenalardayım aynen.Merhaba nasılsın iki bebeğinle hayat nasıl geçiyor :)
Benim oğlum büyük olmasına rağmen çok zorlanıyorum okula gittiği için mi bilmiyorum ama fenalardayım :)
Fenalardayım aynen.
Oğlanı 4momstan düşürdüm bu arada. Maceralar maceralar. Neyse şükür iyi.
Kıza okul arıyorum yarım gün ya da günde 2 saate de razıyım.
Evde çok sıkılıyor, sürekli kucağımda bebek, en çok kızıma üzülüyorum.
Biri yatsa diğeri kalkıyor, biri sussa diğeri ağlıyor. Ev deliler evi gibi.
Dün 2.30da yattım, bi ara şaban gibi kucağımda bebeler ağlayacaktım.
Çok şükür bugünümüze ama "ayy cınımm aynı anda büyüyecekler ikiz gibi işte " diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum.
Amin amin zormuş valla. Seninki büyük gene ben onu bezle bunu bezle, bunu doyur ona koş bunu pışpışla derken bi hunim eksik geziyorum.Ay çok hoşsun ya
Aynı durum oğlumun derslerini bile yaptıramıyorum çocuk benim yüzümden ceza almış yanlış ödev yaptırmışım öyle üzüldüm ki
Geçen gün memede bebek bi elimde maşa köfte pişiriyorum bi taraftan makarna yapmaya çalışıyorum o an artıkböyleydim birde çorba yapayım bari dedim onu da yaktım
Allah yardımcımız olsun çok zormuş iki çocuk Eminim senin için daha zordur hemen kreşe verme istersen dışardan hastalık gelecek diye ödüm kopuyor bu dönemde evde olması daha iyi bence
Doğru söylüyorsun canımAmin amin zormuş valla. Seninki büyük gene ben onu bezle bunu bezle, bunu doyur ona koş bunu pışpışla derken bi hunim eksik geziyorum.
Yuva kısmında kar zarar hesabı yapıyorum canım. Kız oğlanı çok sıkıştırıyor, ortada göremezse kapılar kapalı olsa bile yattığı odanın önünde böğürüp kapıları yumrukluyor, ayak altı bir yerde yatsa oğlan, bu sefer kafasını sıkıyor kafasına top atıyor, elini ayağını çekiyor. Bir de kıza üzülüyorum, kış da olsa ben onu her gün dışarı çıkarırdım şimdi hep evde hem de kucağımda sürekli oğlan, kızla ne oyun oynayabiliyorum ne bir etkinlik yapabiliyorum. Kız da hem sıkılıyor hem enerjisini atamıyor.
Yuvaya yarım gün giderse hem sosyalleşir hem hava alır hem enerjisini atar, iki çocuk görür diyorum hem de oğlan az hasar görür. Ama dediğin gibi onun da hastalık riski var, bakalım daha araştırıyorum.
Göğüste ilk gelen süt ön süt diye geçiyor ve besleyiciliği düşük sona doğru gelen ise daha yağlı ve besleyici sütYoğurt yiyordum ama hurmayı az yiyordum hurmayı arttıralım bakalım. Sağol
Anladım canım büyük geçmiş olsun neler neler duyacağız bakalım daha şu hayatta
Sünnet de hayırlı olsun ben de yaptıracaktım güya ama bakalım yarık damak ameliyatından önce olamaz sanırım
Amin amin zormuş valla. Seninki büyük gene ben onu bezle bunu bezle, bunu doyur ona koş bunu pışpışla derken bi hunim eksik geziyorum.
Yuva kısmında kar zarar hesabı yapıyorum canım. Kız oğlanı çok sıkıştırıyor, ortada göremezse kapılar kapalı olsa bile yattığı odanın önünde böğürüp kapıları yumrukluyor, ayak altı bir yerde yatsa oğlan, bu sefer kafasını sıkıyor kafasına top atıyor, elini ayağını çekiyor. Bir de kıza üzülüyorum, kış da olsa ben onu her gün dışarı çıkarırdım şimdi hep evde hem de kucağımda sürekli oğlan, kızla ne oyun oynayabiliyorum ne bir etkinlik yapabiliyorum. Kız da hem sıkılıyor hem enerjisini atamıyor.
Yuvaya yarım gün giderse hem sosyalleşir hem hava alır hem enerjisini atar, iki çocuk görür diyorum hem de oğlan az hasar görür. Ama dediğin gibi onun da hastalık riski var, bakalım daha araştırıyorum.
Merhaba 4moms alıp almamakta çok kararsızım alırsam memnun musunuz fikriniz alabilir miyim?Fenalardayım aynen.
Oğlanı 4momstan düşürdüm bu arada. Maceralar maceralar. Neyse şükür iyi.
Kıza okul arıyorum yarım gün ya da günde 2 saate de razıyım.
Evde çok sıkılıyor, sürekli kucağımda bebek, en çok kızıma üzülüyorum.
Biri yatsa diğeri kalkıyor, biri sussa diğeri ağlıyor. Ev deliler evi gibi.
Dün 2.30da yattım, bi ara şaban gibi kucağımda bebeler ağlayacaktım.
Çok şükür bugünümüze ama "ayy cınımm aynı anda büyüyecekler ikiz gibi işte " diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum.
MerhabaMerhaba 4moms alıp almamakta çok kararsızım alırsam memnun musunuz fikriniz alabilir miyim?
Memeyi boşaltabiliyo çoğu zaman diğer göğüse bile geçiyorumGöğüste ilk gelen süt ön süt diye geçiyor ve besleyiciliği düşük sona doğru gelen ise daha yağlı ve besleyici süt
Emzirirken memeyi boşaltabiliyor mu yani son sütü emebiliyor mu buna dikkat edebilirsin en son emzirdiğin memeden emzirenilirsin ya da gerçekten çok ise sütün emzirmeye başlamadan ön sütün bir kısmını sağabilirsin ama sağma uzun vadede süt miktarını daha da arttıracağı için kısa vadede çözüm olacaktır
Teşekkürler cevap için umarım bizimki de sever.Merhaba
Ben ilk bebeğimde bir umut almıştım ama 10 dakikadan fazla üzerinde tutamadım, hiç yatmayan, uykuyu ya da sallanmayı sevmeyen bir bebekti. Sıfır gibi kaldı.
Şimdi oğlum için elim ayağım oldu diyebilirim, emzirdikten sonra koyuyorum sallandıkça bağırsakları da rahatlıyor gazlar salınıyor, keyifli keyifli uyuyor. Akşamki ana uykuya kadar hep orada sallanıyor ama yapı olarak uykuyu ve sallanmayı çok seven bir bebek, kucakta da sallanınca ya da ayakta da sallanınca uyuyor. Evde başka anakucağı, hamak, vs kullanmıyorum çok pratik ve fazlasıyla kullanışlı.
Güvenlik olarak da benim düşürdüğüme bakmayın, kemerli ve epey güvenli.
Ben altına koyduğum polar örtünün sallana sallana kayması sonucu sanırım kendisinin düşmesine sebep oldum yoksa gayet kullanışlı ve güvenli, tavsiye ederim.
C Cokoprenses83Kızlar bi Dr a gittik 350gr almış bebek sütüm var ama beslemiyo mu anlamadım Dr ilk ay kilo almasını beklemiyoruz 15 gün sonra tarttır ona göre mamaya başlayacağız mı karar verelim dedi. Siz süt kalitenizi arttırmak için napıyosunuz? Canm Dr bana beslenmen düzene girene kadar aptamil lactamil anne için süt önerdi ilk 12 gün sütüm olmasına rağmen hiç kilo almadı bebeğim çok üzgündüm bu sütün yağ ve proteinin arttırıyor hem de bizim vücudumuzdan eksilen çok sayıda vitamin minerali destekliyor kullanmaya başladım çok şükür son kontrolümüzde toparladı yawrum tavsiye ederim
Aynı durumdayız ve son çare ilaç kullanmamak için diremiyorum ama olmayacak gibiBebeğim kolik mi? Birkaç gündür sürekli ıkınıyo kıpkırmızı oluyo ıııhhh ıhhhh sesleri sürekli. Ayaklarını karnınadoğru çekiyo. Peşinden çığlık çığlığa ağlama başlıyo. Gaz damlası almalımıyım? Bunlar gaz sancısı belirtisi mi? Bebeğinde bunu yaşayan varmı? Bebeğim dünden beri memede uyuyo yatınca başlıyo ıkınmaya napıcam bilmiyorum
Sıcak tutuyorum ayağına kalın havlu çorap giydiriyorGaz sancısına benziyor canım doktoruna götür yine de bu arada ayaklarını çok sıcak tut canım ben özellikle ayaklarını üst üste giydiriyorum
Aynı durumdayız ve son çare ilaç kullanmamak için diremiyorum ama olmayacak gibi
Canım merak ediyorum zaten sezeryan yapmışsın önceden şimdi neden normal doğum istiyosun?Ayyy kızlar bugün itibarıyla 39. Haftadayim. 38+1 . Sezeryan sonrasi normal dogumu denicem ve bekliyorum. Çok heyecan verici 39 ü yasio olmakumarım sancı açılma vs. Tecrübem hüsran olmaz. Korku ve ümit yaşıyorm bol dua istiyorm
Sezeryan dan sonra hemen toparlanmak zaman alıyor. Benim ilgilenmem Greken 18 aylık oğlum var. Bi de bi ukte kaliuo insan icnde normal doğum. İnşallah yapabilirmCanım merak ediyorum zaten sezeryan yapmışsın önceden şimdi neden normal doğum istiyosun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?