• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Para tuzaği olduğunu düşünüyor. Mesela bebek için alınan herhangi bir şey yerine o bütçeyle kuzu pirzola somon falan alın demişti. Ben Özbekistan’a gelmeden önce doktorumuza dedim ki işte bebek için bebek zeytinyagi bebek tarhanası salçası ne almam gerekir Yanımıza diye sormuştum o da bana bebekler için özel olarak satılan çoğu şeyin aslında gereksiz olduğunu söylemişti. Mesela pirinç unu çok uzun bir süre önermiyorlar içinde arsenik olduğu için
Kozmetik dışındaki şeyler için ben de aynı şeyi düşünüyorum bebek irmiği bebek ekmeği bilmem nesi. İçeriği en temiz, organik olanı bulmaya çalışcam sadece tarhanayı annem yapıyo zaten mis gibi içinde olmaması gereken bir şey varsa çıkarıp torunu için ayrı yapar🤷‍♀️

Para tuzaği olduğunu düşünüyor. Mesela bebek için alınan herhangi bir şey yerine o bütçeyle kuzu pirzola somon falan alın demişti. Ben Özbekistan’a gelmeden önce doktorumuza dedim ki işte bebek için bebek zeytinyagi bebek tarhanası salçası ne almam gerekir Yanımıza diye sormuştum o da bana bebekler için özel olarak satılan çoğu şeyin aslında gereksiz olduğunu söylemişti. Mesela pirinç unu çok uzun bir süre önermiyorlar içinde arsenik olduğu için
Orası doğru. Bakalım artık ek gıda sürecimiz nasıl geçecek 🤦🏼‍♀️

Benim kızçe artık kimse de durmaz oldu ya ne anneme ne kayınvalideme bırakamıyorum deli gibi ağlıyor onlarda asla uyumuyor eskiden böyle yapmıyordu dinleniyordum ne güzel ama yok şimdi bırakıyorum diğer odaya gidiyorum yatmaya benimki çığlık çığlığa mecburen 10 dk sonra geri geliyorum ben gelince susuyor

Evet tadımlara başlayabiliriz dedi gelecek ay
Bu konu benim kafamı çok karıştırıyo. Annelerimiz daha 4 aydan bize bir şeyler tattırmış ama şimdi çoğu doktor mama sandalyesine oturabilmesi gerek diyor. Kimi direkt 6. Ay diyo. Kafam çok karışık her gün annemle kavga ediyoruz bu yüzden

Evet ben de sabah veriyorum ama aç mı tok mu onu bilemiyorum. Bazı demir ilaçları aç olmalıymış mesela bununla ilgili bi bilgim yok:/
demir kalsiyumla birlikte verilince emilimi azalıyor bu yüzden mümkün olduğunca emzirme aralığı geniş olsun diyorlar. yani diyelim bebek emdi, bir saat sonra demir verin. tekrar bir saat sonra da emzirin gibi.

Kızlar alerjik bebeği olup demir damlası kullanan var mı aranızda 😬 demir bağırsaklara iyi gelmiyor diyorlar kararsız kaldım kullanıp kullanmamakta 🥲
merhaba
Ben diyetisyenle çalışıyorum
Kakada kan olduğu için demir bu ay başlamıyoruz dedi
5.ayda başlayacakmış
Aynı zamanda tadımlara da başlayacakmışız

Bu konu benim kafamı çok karıştırıyo. Annelerimiz daha 4 aydan bize bir şeyler tattırmış ama şimdi çoğu doktor mama sandalyesine oturabilmesi gerek diyor. Kimi direkt 6. Ay diyo. Kafam çok karışık her gün annemle kavga ediyoruz bu yüzden
Bizim doktor çocuğun gelişimine bağlı dedi kızım oturmayı çok seviyor ve deniyor şimdiden kucağımdayken falsn doğrulmaya çalışıyor doktor da başını tutabilmesine ve oturma hevesine bakınca gelecek ay mama sandalyesinde destekli oturtup tadıma başlayabiliriz dedi bu ay zaten kucakta destekli oturtuyorum ben

demir kalsiyumla birlikte verilince emilimi azalıyor bu yüzden mümkün olduğunca emzirme aralığı geniş olsun diyorlar. yani diyelim bebek emdi, bir saat sonra demir verin. tekrar bir saat sonra da emzirin gibi.
O kadar dayanamıyo benim bebe en fazla yarım saat 40 dk koyabiliyorum araya

Canım sen gündüz nasıl uyutuyorsun ya? Gece sen de benim gibi yanında yatırıyorsun gündüz napıyosun? Gündüz uyku işini çözmem lazım işe başlamadan ya
memede uyuyo canım karnı toksa çook uykusu gelmişse kucakta gezerken de uyuyabiliyo. Ben artık işlerimi uyanıkken yapıyorum ana kucağıyla oda oda geziyoruz uyku saati gelince de onunla beraber uzanıyorum dinleniyorum

Biz de öyle ama bu durum çok canımı sıkmaya başladı nereye kadar böyle gidecek bilmiyorum ya :( o uyurken ben kitleniyorum resmen
memede uyuyo canım karnı toksa çook uykusu gelmişse kucakta gezerken de uyuyabiliyo. Ben artık işlerimi uyanıkken yapıyorum ana kucağıyla oda oda geziyoruz uyku saati gelince de onunla beraber uzanıyorum dinleniyorum

Back