• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Kasım Anneleri

Bebeğimizin cinsiyeti(leri)

• ikiz, erkek

OY: 0 0,0%
  • üçüz

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    294
Merhaba nasılsın iki bebeğinle hayat nasıl geçiyor :)
Benim oğlum büyük olmasına rağmen çok zorlanıyorum okula gittiği için mi bilmiyorum ama fenalardayım :)
Fenalardayım aynen.
Oğlanı 4momstan düşürdüm bu arada. Maceralar maceralar. Neyse şükür iyi.
Kıza okul arıyorum yarım gün ya da günde 2 saate de razıyım.
Evde çok sıkılıyor, sürekli kucağımda bebek, en çok kızıma üzülüyorum.
Biri yatsa diğeri kalkıyor, biri sussa diğeri ağlıyor. Ev deliler evi gibi.
Dün 2.30da yattım, bi ara şaban gibi kucağımda bebeler ağlayacaktım.
Çok şükür bugünümüze ama "ayy cınımm aynı anda büyüyecekler ikiz gibi işte " diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum.

Fenalardayım aynen.
Çok şükür bugünümüze ama "ayy cınımm aynı anda büyüyecekler ikiz gibi işte " diyenlerin ağzına kürekle vurmak istiyorum.
:KK48: Ay çok hoşsun ya
Aynı durum oğlumun derslerini bile yaptıramıyorum çocuk benim yüzümden ceza almış yanlış ödev yaptırmışım öyle üzüldüm ki
Geçen gün memede bebek bi elimde maşa köfte pişiriyorum bi taraftan makarna yapmaya çalışıyorum o an artık :confused: böyleydim birde çorba yapayım bari dedim onu da yaktım
Allah yardımcımız olsun çok zormuş iki çocuk Eminim senin için daha zordur hemen kreşe verme istersen dışardan hastalık gelecek diye ödüm kopuyor bu dönemde evde olması daha iyi bence

:KK48: Ay çok hoşsun ya
Aynı durum oğlumun derslerini bile yaptıramıyorum çocuk benim yüzümden ceza almış yanlış ödev yaptırmışım öyle üzüldüm ki
Geçen gün memede bebek bi elimde maşa köfte pişiriyorum bi taraftan makarna yapmaya çalışıyorum o an artık :confused: böyleydim birde çorba yapayım bari dedim onu da yaktım
Allah yardımcımız olsun çok zormuş iki çocuk Eminim senin için daha zordur hemen kreşe verme istersen dışardan hastalık gelecek diye ödüm kopuyor bu dönemde evde olması daha iyi bence
Amin amin zormuş valla. Seninki büyük gene ben onu bezle bunu bezle, bunu doyur ona koş bunu pışpışla derken bi hunim eksik geziyorum.

Yuva kısmında kar zarar hesabı yapıyorum canım. Kız oğlanı çok sıkıştırıyor, ortada göremezse kapılar kapalı olsa bile yattığı odanın önünde böğürüp kapıları yumrukluyor, ayak altı bir yerde yatsa oğlan, bu sefer kafasını sıkıyor kafasına top atıyor, elini ayağını çekiyor. Bir de kıza üzülüyorum, kış da olsa ben onu her gün dışarı çıkarırdım şimdi hep evde hem de kucağımda sürekli oğlan, kızla ne oyun oynayabiliyorum ne bir etkinlik yapabiliyorum. Kız da hem sıkılıyor hem enerjisini atamıyor.
Yuvaya yarım gün giderse hem sosyalleşir hem hava alır hem enerjisini atar, iki çocuk görür diyorum hem de oğlan az hasar görür. Ama dediğin gibi onun da hastalık riski var, bakalım daha araştırıyorum.

Amin amin zormuş valla. Seninki büyük gene ben onu bezle bunu bezle, bunu doyur ona koş bunu pışpışla derken bi hunim eksik geziyorum.

Yuva kısmında kar zarar hesabı yapıyorum canım. Kız oğlanı çok sıkıştırıyor, ortada göremezse kapılar kapalı olsa bile yattığı odanın önünde böğürüp kapıları yumrukluyor, ayak altı bir yerde yatsa oğlan, bu sefer kafasını sıkıyor kafasına top atıyor, elini ayağını çekiyor. Bir de kıza üzülüyorum, kış da olsa ben onu her gün dışarı çıkarırdım şimdi hep evde hem de kucağımda sürekli oğlan, kızla ne oyun oynayabiliyorum ne bir etkinlik yapabiliyorum. Kız da hem sıkılıyor hem enerjisini atamıyor.
Yuvaya yarım gün giderse hem sosyalleşir hem hava alır hem enerjisini atar, iki çocuk görür diyorum hem de oğlan az hasar görür. Ama dediğin gibi onun da hastalık riski var, bakalım daha araştırıyorum.
Doğru söylüyorsun canım
Benim oğlum dün yanağını bebeğin yüzüne kapatmış emsin diye beni emerken görüyor bebeğin o meme aranma haline çok gülüyor kendisi de yanağında denemek istemiş ama bebeğin ağzını burnunu kapatmış bi baktım zavallı çırpınıyor o an aklım çıktı
Ne bilim anne böyle olacağını düşünemedim deyip oda korktu
Hayırlısıyla kazasız belasız bi büyüseler geriye kalan uykusuzluk yorgunluk zaten unutulur gider

Yoğurt yiyordum ama hurmayı az yiyordum hurmayı arttıralım bakalım. Sağol
Göğüste ilk gelen süt ön süt diye geçiyor ve besleyiciliği düşük sona doğru gelen ise daha yağlı ve besleyici süt
Emzirirken memeyi boşaltabiliyor mu yani son sütü emebiliyor mu buna dikkat edebilirsin en son emzirdiğin memeden emzirenilirsin ya da gerçekten çok ise sütün emzirmeye başlamadan ön sütün bir kısmını sağabilirsin ama sağma uzun vadede süt miktarını daha da arttıracağı için kısa vadede çözüm olacaktır

Anladım canım büyük geçmiş olsun neler neler duyacağız bakalım daha şu hayatta

Sünnet de hayırlı olsun ben de yaptıracaktım güya ama bakalım yarık damak ameliyatından önce olamaz sanırım

Herşey insanlar için de biz yaşamayınca herkesi bizim gibi sağlıklı zannediyoruz...

Benim kızım oldu :) ama erkek annelerinden duyduklarimi paylaştım canım

Doğum yapan annelerimiz gözünüz aydın olsun :)

the mentalist the mentalist canım hakkında a hayırlısı olsun inşallah sağlıkla kavuşurSun bebeğine

Bizim de 1 haftalık kont vardı çok şükür gelişimi iyi sarılığı düşük düzeyde
Doğuştan iki kulak memesinin biraz üzerinde prinç büyüklüğünde et beni vardı ben sadece fiziksel olarak düşünmüştüm ama Dr bu bebeklerde idrar yollarında yapısal bozukluk olabiliyor 2 aylık olunca karın ult çektirmemizi söyledi ve plastik cerraha yönlendirdi bu gibi durumla karşılaşan var mı

canım benim aynı durumdayız biliyosun aylar geçtikçe alışır bukadar uğraşmaz dedikçe değişen hiç bişey olmadı hala uyandırıyor sıkıştırıyor kıskanıyor hep ilgi istiyor kreşi bende çok istedim çevrem hep çok küçük ezilir hasta olur dedi durdu am sonra bi arkadaş piskoloğa götürdü çocuğuu dr dediği kreşe verin çocuğuda kendinize yıpratmayın demiş eşim işsiz kaldı mecbur veremedim seneye tam 3 olucak kesin vermek istiyorum sakın vicdan yapma bide ayarı kaçırma bi başladımı bağırmaya gerisi geliyor malesef prenses muamelesi yaptığım kızıma şimdi dur bekle sonra hayır diyip duruyorum çünkü küçüğüde hiç durmuyor hep kucakta huzursuz

Fenalardayım aynen.
Merhaba 4moms alıp almamakta çok kararsızım alırsam memnun musunuz fikriniz alabilir miyim?

Merhabalar hayırlı kandiller diliyorum herkese..Bugün kızım hiç durmadı daha şimdi uyudu meme almadı. Süt sağmayi başlıyorum agliyor sürekli mama verdim artık o da kucagimda agliyor ben Ağlıyorum bir yandan mama hazırlıyorum. Yemek bile doğru düzgün yiyemedim:(
Kızlar benim kızımın karnı hep gurulduyor niye olduğunu bilmiyorum acaba namazı çok veriyorum bi dikis te bitiriyor olabilir mi ki? Kafası da iki üç gündür terliyor hatta gece battaniyesi islami. Sesi de kisildi inş. Hasta olmuyordur. .:(

Merhaba 4moms alıp almamakta çok kararsızım alırsam memnun musunuz fikriniz alabilir miyim?
Merhaba
Ben ilk bebeğimde bir umut almıştım ama 10 dakikadan fazla üzerinde tutamadım, hiç yatmayan, uykuyu ya da sallanmayı sevmeyen bir bebekti. Sıfır gibi kaldı.
Şimdi oğlum için elim ayağım oldu diyebilirim, emzirdikten sonra koyuyorum sallandıkça bağırsakları da rahatlıyor gazlar salınıyor, keyifli keyifli uyuyor. Akşamki ana uykuya kadar hep orada sallanıyor ama yapı olarak uykuyu ve sallanmayı çok seven bir bebek, kucakta da sallanınca ya da ayakta da sallanınca uyuyor. Evde başka anakucağı, hamak, vs kullanmıyorum çok pratik ve fazlasıyla kullanışlı.
Güvenlik olarak da benim düşürdüğüme bakmayın, kemerli ve epey güvenli.
Ben altına koyduğum polar örtünün sallana sallana kayması sonucu sanırım kendisinin düşmesine sebep oldum yoksa gayet kullanışlı ve güvenli, tavsiye ederim.

Göğüste ilk gelen süt ön süt diye geçiyor ve besleyiciliği düşük sona doğru gelen ise daha yağlı ve besleyici süt
Emzirirken memeyi boşaltabiliyor mu yani son sütü emebiliyor mu buna dikkat edebilirsin en son emzirdiğin memeden emzirenilirsin ya da gerçekten çok ise sütün emzirmeye başlamadan ön sütün bir kısmını sağabilirsin ama sağma uzun vadede süt miktarını daha da arttıracağı için kısa vadede çözüm olacaktır
Memeyi boşaltabiliyo çoğu zaman diğer göğüse bile geçiyorum

Bebegimin son ultrasonunda 2 haftadan fazla gerilik vardı. 2920 gramdi, ertesi sabah dogum yaptım, 3090 gram doğdu 38+6da. Hastaneden eksi 170 gramla çıktık. 3 gün sonra kontrole gittiğimizde 3 günde 20 gram almıştı. Doktorum yine de hemen mama demeyelim dedi. 4 gün emmedigi zaman kaşıkla akittik, her firsatta ağzına tıktık, 4 gün sonra 200 gram almıştı.
Yani 9.gun 3140 gramdı. Eşim de ben de hep zayıf cocuklar olmusuz, iki tarafın ailesinde de bırakın kiloluyu, balık etli insan bile yok. Tek tek gramlara takilarak, buradaki her bebeğin gelisimine kıyaslayarak kendinizi uzmeyin bence. Kendi içinde kilo alıyor olması, sağlıklı olması önemli olan

Merhaba
Ben ilk bebeğimde bir umut almıştım ama 10 dakikadan fazla üzerinde tutamadım, hiç yatmayan, uykuyu ya da sallanmayı sevmeyen bir bebekti. Sıfır gibi kaldı.
Şimdi oğlum için elim ayağım oldu diyebilirim, emzirdikten sonra koyuyorum sallandıkça bağırsakları da rahatlıyor gazlar salınıyor, keyifli keyifli uyuyor. Akşamki ana uykuya kadar hep orada sallanıyor ama yapı olarak uykuyu ve sallanmayı çok seven bir bebek, kucakta da sallanınca ya da ayakta da sallanınca uyuyor. Evde başka anakucağı, hamak, vs kullanmıyorum çok pratik ve fazlasıyla kullanışlı.
Güvenlik olarak da benim düşürdüğüme bakmayın, kemerli ve epey güvenli.
Ben altına koyduğum polar örtünün sallana sallana kayması sonucu sanırım kendisinin düşmesine sebep oldum yoksa gayet kullanışlı ve güvenli, tavsiye ederim.
Teşekkürler cevap için umarım bizimki de sever.

Kızlar bi Dr a gittik 350gr almış bebek sütüm var ama beslemiyo mu anlamadım Dr ilk ay kilo almasını beklemiyoruz 15 gün sonra tarttır ona göre mamaya başlayacağız mı karar verelim dedi. Siz süt kalitenizi arttırmak için napıyosunuz? Canm Dr bana beslenmen düzene girene kadar aptamil lactamil anne için süt önerdi ilk 12 gün sütüm olmasına rağmen hiç kilo almadı bebeğim çok üzgündüm bu sütün yağ ve proteinin arttırıyor hem de bizim vücudumuzdan eksilen çok sayıda vitamin minerali destekliyor kullanmaya başladım çok şükür son kontrolümüzde toparladı yawrum tavsiye ederim
C Cokoprenses83

Son düzenleme:
Bebeğim kolik mi? Birkaç gündür sürekli ıkınıyo kıpkırmızı oluyo ıııhhh ıhhhh sesleri sürekli. Ayaklarını karnınadoğru çekiyo. Peşinden çığlık çığlığa ağlama başlıyo. Gaz damlası almalımıyım? Bunlar gaz sancısı belirtisi mi? Bebeğinde bunu yaşayan varmı? Bebeğim dünden beri memede uyuyo yatınca başlıyo ıkınmaya napıcam bilmiyorum
Aynı durumdayız ve son çare ilaç kullanmamak için diremiyorum ama olmayacak gibi

Gaz sancısına benziyor canım doktoruna götür yine de bu arada ayaklarını çok sıcak tut canım ben özellikle ayaklarını üst üste giydiriyorum
Sıcak tutuyorum ayağına kalın havlu çorap giydiriyor
Aynı durumdayız ve son çare ilaç kullanmamak için diremiyorum ama olmayacak gibi

Rezene ve anasonu karıstırıp demleyip içtim ve sab simplex damla alıp verdim şimdi biraz rahatladı gibi. İnşallah işe yarar uyuyamaz oldu sancıdan bebeğim

Ayyy kızlar bugün itibarıyla 39. Haftadayim. 38+1 . Sezeryan sonrasi normal dogumu denicem ve bekliyorum. Çok heyecan verici 39 ü yasio olmak :anneadayı::KK200::dua: umarım sancı açılma vs. Tecrübem hüsran olmaz. Korku ve ümit yaşıyorm :dua: bol dua istiyorm En Büyük TÜRKİYE
Canım merak ediyorum zaten sezeryan yapmışsın önceden şimdi neden normal doğum istiyosun?

Canım merak ediyorum zaten sezeryan yapmışsın önceden şimdi neden normal doğum istiyosun?
Sezeryan dan sonra hemen toparlanmak zaman alıyor. Benim ilgilenmem Greken 18 aylık oğlum var. Bi de bi ukte kaliuo insan icnde normal doğum. İnşallah yapabilirm

Back