- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi bir garip oblomov
-
- #29.441
Dogum yapan kizlar hayirlisi olsun tek tek okuyorum ama alinti yapamiyorum malesef ilk sayfaya eklemedigim olursa beni etiketleyin gozden kacirmis olabilirim.
Benim bugun muayenem vardi su gecirmez pansumanim cikinca rahat ettim 3 gun baticonla kendim pansuman yapicam sonra yikanabilirsin dedi. Ardindanda iz giderici krem kullanicam.
Dependi soranlar olmus mutlaka alin sezeryanda kilot rahatsiz eder ama depend cok rahat ben hala ic camasiri giymedim. Sezeryandan sonra kanamami karnima bastirark takip ettiler azar azae sizma seklinde geldigini gorunce cok guzel dediler zaten karina masaj yaparak rahmi asagiya indirmek lazimmis. Benim arada halanyukari cikiyor bebisimi emzirmedigim icin oldugunu dusunuyorum. Pijama konusunda ben gecelikle durdum hep cok rahat ettim muayenede falanda acayip rahatti pijamanin altini indir giy sikinti resmen. Evde bile gecelikle dolastim hep. Ustumu degistirirken egil kalk olmuyor sadece ogluma sut gotururken pantalon giyerken zorlaniyorum.tecrubesizler iyi okusun yazdiklarimizi her birimiz birer tecrubeyiz size. Ayrica emzirme atleti emzirme sutyenini buyuk alin benim normalde 75i bile doldurmazdi goguslerim ama sutyenlerimi 85 aldigim halde arkasindan ekstra buyutucu kopca kullaniyorum.
Oglum iyi 37. Haftasini bitirtecekler bir iki gunede ben emzirecegim bakacaklar yorulma olmuyorsa cikaracaklar kuvezden. Harika bir hastane ve cocuk doktorumuz var cok ilgili. Hastane olarak zaten erken doguma karsi olan bir hastaneydi bebisim donmedigi icin planli sezeryanda bile 39u bekleyecekyi doktorum ama 36da gelince isler degisti. Su an hicbir cihaza bagli degil sadece goturdugum sutlerle agizdan besleniyormus yavrum. Bizler iyiyiz darisi bebisinden iyi haber bekleyen diger annelerin basina insallah.
Benim 3.dogumum olacak inşallah canım.ben göğüs kremi olarak lansinoh kullandım ama lansinoh hassaslığı alıyor,yanmasını geciriyor göğüs ucunun.ama eğer yara boyutuna gelirse garmastan çok iyi bir krem.yaraya sadece o fayda etmişti bende.bella b diye bir krem kullanmadım yorum yapamicam .göğüs kalkanı yeni çıkan bir ürün olduğu için kullanmadım ama hepsinin mantığı göğüs ucunun atlete srtunup tahris olmasını önlemek.almayi düşünmüyorum şimdilik bakalım gidişata göre karar vericem.Çok yararlı bilgi olmuş,teşekkürler...
Arkadaşım hasta bezi getirmişti bana ama yuhh dedim,bununla nasıl.durulur.Depend mi alsam diyordum bende,iyi oldu söylediğin...
Bugün eşim son kalan bazı şyler için alışverişe gidelim dedi ama hala karar veremediğim şyler var...
Gögüs kremi? Hala kullanmadım ama acıyorlar artık.Bella b diye bir krem var,ondan mı alsam lansinoh mu karar veremedim ona...
Göğüs kalkanı alan,kullanan var mı?
Göğüs koruyucu?
Göğüs pedi hangisinden?
Emzirme sütyeni almıştım ama şimdiden çok rahatsız ediyor beni,atlet daha mı iyidir? Göğüslerim normaldede büyüktü...
Bir gecelik bir pijama takımım var,bir tane daha gecelik mi pijama mı?
Terlik ve taç aldınız mı?
Veee,biberon ve emzik hangisinden aldınız? Bebek kullanacak mı kullanmayacak mı belli de değil...
Çok soru sordum ama merak ediyorum kim ne kullanıyor,neyden memnun...
Çok yararlı bilgi olmuş,teşekkürler...
Arkadaşım hasta bezi getirmişti bana ama yuhh dedim,bununla nasıl.durulur.Depend mi alsam diyordum bende,iyi oldu söylediğin...
Bugün eşim son kalan bazı şyler için alışverişe gidelim dedi ama hala karar veremediğim şyler var...
Gögüs kremi? Hala kullanmadım ama acıyorlar artık.Bella b diye bir krem var,ondan mı alsam lansinoh mu karar veremedim ona...
Göğüs koruyucu?
Göğüs pedi hangisinden?
Emzirme sütyeni almıştım ama şimdiden çok rahatsız ediyor beni,atlet daha mı iyidir? Göğüslerim normaldede büyüktü...
Veee,biberon ve emzik hangisinden aldınız? Bebek kullanacak mı kullanmayacak mı belli de değil...
Aynen bende de kaşımtı falan yok doktora söylediğimde koku kaşımtı yoksa sıkıntı yok normal diyoGünaydın kızlar,doğum yapan annelerimiz gözünüz aydın,hasta bebeklere rabbim şifa verir inşallah kısa zamanda.
O akıntı bende de var,günlük iç çamaşırı değiştiriyorum.hatta sabah akşam değiştiriyorum.gecen gün tam nstdeyken geldi,eyvah dedim su olmasın bu.bir haftadır aynen bahsettiğiniz gibi.normaldir heralde doktora da sormadım,kaşıntı ve sut kesiği gibi değil diye.
Kilosu cok guzel maşallah. Benim de 35+5te 2500 olmuştu. Havayı bilemiyorum hiç duymadimSelam hanimlar.
Bugun doktor kontrolunde bebis 2900 gr cikti 36+2 deyiz sizce nasil?
Birde midesinde biraz hava goruyorum cok onemli degil ama haftaya izleyelim dedi icime kurt dustu kendi rahatti ama ben ister istemez evhamlandim. Ne dusunuyosunuz?
Ben lansinohun urunlerinden cok memnun kaldim ayrica gogus kremi dogal oldugundan emzirirken silmeye gerek yok bu cok onemli bir ayrinti bence diger kremleri bilemiyorum. Brn hazirliksiz oldugumdan 1 gecelik 1 pijamam vardi bir pijamada dogduktan sonra aldi kardesim saolsun normal ici polarli onden dugmeli bir takim almis sezeryan yerine degmedi yuksek bel oldugu icin rahat ettim hastanede cok kalinmiyot genelde 1 gecelikle 1 gunu gecirdim ben ama evde cok lazim oluyor gecelik ya da pijama karar senin ama mutlaka yedekle.emzik biberon hepsini philips aventinkini aldim ama emzigi ilk 15 gun onermiyorlar biberonda hastanede oldugu icin kendi biberonlarini kullaniyorlar. Gogus kalkanini bilmiyorum ama gogus pedini mutlaka al emzirdikten sonra hassas oluyor tisorte ya da sutyene degmesini engelliyor ayrica kremin silinmesinide onluyor. Terlik tac hediye geldi bana taci kullanmadim ama terligi giydim.Çok yararlı bilgi olmuş,teşekkürler...
Göğüs koruyucu?
Göğüs pedi hangisinden?
Bende hala doğursam erken mi düşüncesi var hala inanamıyorum bugünlerin gediğine:) doktor en geç 6kSımda alırız dedi ama bu sürede kendi de gelebilir dedi yapıyım bari bende kendi gelip sezeryan olsam daha sağlıklı çünküCanım niye sezeryan günün belli senin ki bana hiç öyle bişey demedi dr bence yapmalisin yürüyüş yapamiyosan açma germe hareketleri yap ben dün yatmadan yaptım onun faydası mi bilmem gece sanciyla uyandim karnimda sonrasında geçti uzun sürmedi ama ilk defa bu kadar şiddetli ağrım oldu karnımin her tarafı agriyordu yani egzersiz yap sen de
Bende de mantar vardı canım fitil kullandm bende geçmişti ama doktor bu haftada olucak fitil kullanma her akıntıda dedi artık herşeyi Doğuma yoruyorumEvet canım doğumdan 1 hafta kadar önce benden de gelmeye başlamıştı öyle beyaz akıntı ama bende mantar vardı fitil falaan kullanmıştım ondandır die düşündüm
Aynen canım bi duraksayıp daha gelıivek mi diyorum ama benim oğlumun gelesi yok pek :)Bende de bayadir var tahlillerim de hep temiz cikiyor bende suyum mu geliyor diye kac kere suphelendim
Günaydın canım bende sabah seni geçiriyodum aklımdan iki gündür birşey yazmıyor doğum mu yaptı diye.
Allah analı babalı büyütsün inşallah.
İnşallah en kısa sürede iyi haberleriyle beraber yanına gelir bebeğin.
Sanada geçmiş olsun.
Masallllaaaaahhhhcanım boyu kilosu gayet iyi. En azindan bizim haziran bebemize göre benimki 31 mayis ti da.neden acaba yogun bakımda ya üzülme . Haber ver ben de üzüldüm bak
Sen nasılsın . Umarım 2. Daha ağrılı falan değildir . 39 da da.mı gene benzer sorun olurdu ki ya. Öf ben napcam. Ama burda 37 olanlar bile var kuvezsz
Kuzum hayırlı olsun öncelikle. Allah bir an önce kavuştursun inşallah, en zor şey. İnşallah sağlığına kavuşur minik kuzu
Günaydın herkese
İnş hiçbir sorun yoktur canım tedbir amaçlı almışlardır en kısa zamanda kavuşursun bebeğime neden aldıklarını söylemediler mi size
Gecmis olsun canim. Tez zamanda toparlanir insallah oglun. Benim de su siralar en cok korktugum sey bu. Salgin var cok dikkat etmek lazim.
Hem hayirli olsun hem gecmis olsun canim. Hemen kotuyu dusunme bakalim insallah ciddi bir nedeni yoktur.
PembeLokum canim geçmiş olsun hayırlı olsun. İnş. Herşey yolundadır ve bebeğini de biran önce cikarirlar
Canım geçmiş olsun. Bişeyi yoktur inşallah. Tez zamanda kavuşursun bebeğine
PembeLokum hayirlisi olsun Allah anali babali buyutsun insallah onemli bir seyi yoktur bebisinin
Bende istememiştim zaten doğuma az kaldı doğumdan sonra tedavi olurum die ama normal doğuma engel olacak kadar fazlaymış eğer iyileşmezse normal doğum yaptıramam bebeğe geçer dedi bende kullandım mecbur çok şükür geçmiş mantar kızıma bulaşmadan doğduBende de mantar vardı canım fitil kullandm bende geçmişti ama doktor bu haftada olucak fitil kullanma her akıntıda dedi artık herşeyi Doğuma yoruyorum
Allahım şifa versin yavruna canım. Küçük dili için ne yapmayı düşünüyor doktorlar.Bebeğimin ciğerinde su varmış bir de küçük dili yokmuş küçük dili olmadığı için de ememiyormuş Hale’n daha küvözde ve ne kadar kalacağı belli değil ne kadar zormuşEmziremiyorum işte küçük dili olmadığı şçin tüple besliyorlar
Normal doğum mu olmuştu canım? Bazen doğum esnasında ciğere su kacabiliyor, boşaltiyorlar onu. Küçük dil de doğumdan sonra çıkabiliyor bazen diye duymuştum. Olmasa da hayati bir durum değil. Bir süre tuple beslenir. Hiç üzülme, bebegin senin enerjini alır. Inşallah en kisa zamanda çıkar hastaneden. Zamanla da yutkunmayi, emmeyi hepsini öğrenir hiç merak etme. Bol bol dua et, kendini güçlü tut, sen iyi olursan bebeğin de iyi olur ❤Bebeğimin ciğerinde su varmış bir de küçük dili yokmuş küçük dili olmadığı için de ememiyormuş Hale’n daha küvözde ve ne kadar kalacağı belli değil ne kadar zormuşEmziremiyorum işte küçük dili olmadığı şçin tüple besliyorlar
Canim kuvozden sonra yanina geldiginde anneciginin kollarinda toparlar merak etme. Hayati ciddi bir durum oldugunu dusunmuyorum Rabbim yar ve yardimcimiz olsun insallah..Bebeğimin ciğerinde su varmış bir de küçük dili yokmuş küçük dili olmadığı için de ememiyormuş Hale’n daha küvözde ve ne kadar kalacağı belli değil ne kadar zormuşEmziremiyorum işte küçük dili olmadığı şçin tüple besliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?