2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Kizlar bir sey sormak istuyorum.hangi bebek bezini kullaniyorsunuz? Prima premium care kullaniyordum prima kısırlik yapiyor dediler molfix pisik yapti,bayb me islaklik çıkardi,simdi simdi huggies aldim ama o da icime sinmedi ne kullanacagim ben :KK43:
Bayramda ansızın bez bitince en yakın markette bulabildiğim tek uygun beden komiliydi. Alelacele onu aldık. Ama pek memnun kalmadım. Bedeni de primaya göre daha küçük. Doğduğunda beri premium care kullanıyoruz. Şu kısırlık mevzusu da bence kaynanaların uydurduğu bi şehir efsanesi. Saçma:KK12:
Evet,kimyasal var mıdır muhakkak vardır.
Hep Amerikanın oyunu bunlar :p

Kızlar çevrenizdekiler ( kolu komşu) bebeğe dokununca nsl uyarıyoruz?
Bi de benim kayınvalide oğlanın sürekli pipisini elliyor,iğde diye seviyor. Benim hiç sevmediğim bir hareket. Bu el kadar bebeğe pipisini yuceltmeyi öğretiyor. Büyüyünce kadar da o şekilde dokunacagindan eminim. Sizce nasıl uyarmaliyim. Çok alıngan çünkü. Şimdi kalkar sevdiriyor der bu de, kocamla da papaz olmayayim
Doğru bulmadığım şeyleri açık açık sakıncaları ile anlatıyorum,kibarca. Ama bu kibar açıklamadan sonra hala tekrarlanıyorsa ; fırça hakkım doğuyor. Bu kez de kibarca fırçayı kayıyorum :halay:


Benimki de uyanikken emmeyi reddetmeye basladi, birde alincada sadece sag gogsumu aliyor solu almiyor 4.gundur bu halde benim de sinirlerim bozuldu ama bir arkadasimin bebegi de 1 hafta nerdeyse emmemis buyume atagi sanirim :KK43:
Allah o atajkları bildiği gibi yapsın, nevrim döndü bir haftadır. Resmen mal gibi geziyorum. Kucaktan indirdiğim an ağlamaya başlıyor. Emmek istiyor ama emerken memeyi çekip sündürüyor ve akabinde bırakıyor ama sonra bi daha istiyor. Uyku desen 2-3 saate bir yarım saat uyursa, şükür diyorum. Ne oyun halısı ne oyuncak oyalamıyor küçük hanımı.
:işsiz:
Kızlar bizimki dün denize girdi ama ağladı :) sonrada bir uyudu 4 saat acık havayı seviyor evde en fazla 2 saatte bir 10-15 dk uyuyor

Emzik kac ayda bir değişmeli?
Aventin kutusunda ay da bir diyor. Bence gerek yok o kadar sık değişime, 3 ayı geçti daha dün değiştirdim .

Kızlar giremedim bugün. Köy deyim biliyosunuz. Yangın çıktı. Bizim evin yanındaki ev yandı çok şükür. Bize sıçramadi yangın hamdolsun. Çok korktuk anca kendine geldim valla. Ne kötü ne zor bisey mis Rabbim dusmanima vermesin inşallah
Çok geçmiş olsun..

Kizlar biz 111 günluk olduk benim kızım hala dönmüyor dönmek icin de bir çaba harcamıyor normal mii?? Sürekli kucak is tiyor pek yatmıyor.
Bizimki de daha 2 -3 gündür dönmeye başladı yarım yamalak.


Eki Görüntüle 2048968 Kızlar bebeginizin kulagındakş tüyler tamamen döküldü mü acaba.benim kızımın kulak memesine yakın hala var.dökülecek gibide durmuyo
bi--Bizimkinin de dökülmedi. Dökülecek gibi de görünmüyor sankio_O sırtı,kulakları,beli..

Kizlar birde kadinlar kulubunun gecmis forumlarina baktim, genelde ssglik ocaginin verdigi kan damlasindan sonra cocuklar cok huzursuz olmus ve kabizlik baslamis, o nedwnlw cogu kullaaktan vaz gecmis, oncedwn sqglik ocaginda verilen ferrom diye kan ilaci damlasindan dislerde lekerdw yaptigi icin vazgecilmis, herkes mutlaka sorsun doktor kontrolunde benim kafama cok takildi su kan ilaci olayi, yani birde kan sayimi yapilmadan ilaci baslamakta ayri birde sacmalik yani bilemedim :KK43:
düşük olduğuna dair bulgular yoksa verilmemesi en doğrusu.
Evime geldim bebisimi yikadim pakladim :) doktora gittik ilaç vermedi cigerden değil öksürük dedi. İlaç vermim dedi. Burnunu tıkalı tutma dedi. Bol bol emzir dedi. Bende emmiyo demedim tamam dedim :)))
:KK70::KK70::KK70: çok iyi
Bebeği bi kaç gündür benimki gibi huysuz olan var mı? Sürekli mızıedıyor, söyleniyor vs.. Diş falan mıdır?
Bizim cadı da aynı :işsiz:
Gündüz benim oğlan da2 3 saatte bir mala yarım saat uyuyor. Ayaktayken zaten hep kucak istiyor, gece de artık uyumayı çalışma iyice terelleli oldum .


Önceden 7gibi yatar 8 de kalkardı. Bi saat sonra hem meme hem mama verirdim.gece iyi uyusun diye. 3-4 saat kesintisiz yatardı da. Artık gece uyanınca veriyorum uyusun diye. Ama aynı tas aynı hamam. Mama daha tok tutuyor bildiğim kadarıyla ama sen bilirsin.


Annemler de kalıyorum ama annemin hiç faydası yok . Bu sabaha karşı götürdüm verdim iki saat bak yatayım dedim. Aldı yattım iki saat. Biraz topladım.simdi annem hala yatıyor uykusuz kalmış hanım. Annem biraz gaddar. Çok söylerim veririm ama yarım saat sonra geri getirir çocuğu. Bu kez gecenin bir yarısı oğlan baş başa bağırınca çünkü ben biraktim artık kendi haline, bu kez baktı.ama benim daha çok faydalı dokunuyor ona. Çünkü yarım gün 1.5 yaşında bir torun geliyor hergun.


Ben oğlan da çok.huysuz bu hafta.


Şebek gibiyim zaten tüm gün. Gittiği yere kadar yatırıp oyalı yorum sonra kucak sonra sokak zorla uyku ..uff canavar doğurmuştur resmen. Artik gulucukler bile tatlı gelmiyor. O kadar sinirliyim.




Allah yardım etsin hepimize. Burda gece uyuyan gündüz kendi kendine oyalanmiyor bebekleri okuyunca nerde hata yaptım diye nsl düzeltebiliriz diye soruyorum kendi kendime.
Doktora mesaj attım, çok huzursuz olunca yarım paranız fitil ver dedi. İnfantumla ise şimdi ki gaz damlasına ek olarak günde 3 kere 1 çay kaşığı ver dedi. Uyku yapıyorsa akşam özellikle vereyim?

aynen , vallahi gülücük filan hikaye.. dün iyice sıtkım sıyrıldı valla atıvercektim kendimi balkondan. gece 11 olmuş bizim ki hala mızık mızık :KK57:
Babybjorn kanguruyu duyaniniz var mı? Kucağımdan inmeyen oğlum.icin kanguru almayı düşünüyorum. Bel fitigim var ve çok zorlanıyorum kolunda taşımaktan. Eşim erkek çocuğuna zararlı diyor. Ama denemek istiyorum. Paraya koyup iyi bir şey alayım diyorum.bu marka 950den başlıyor 1230a kadar. Havadar ödüllü outdoor için tasarlanmış falan. Çok pahalı ama değer mi, ne kadar kullanırız acaba?
Hediye geldi bize babybjorn den. Henüz kullanmadık içinde kayboluyor şimdilik. Ama bu tarz ürünlerden sıkılıp sıkılmayacağını anlamak için ben önce makul fiyatlı bir sling aldım. Kimi çocuklar nefret ediyorlar çünkü. Zira bende maymun istahlıyım. Bi heves alıp atıveririm kenara.Bence sende önce böyşe bişi deneyebilirsin . Uyarsa alırsın . Parasına da değer çünkü uzun yıllar kullanılabilecek, anatomik olarak da sağlıklı seyler.
PEki bizim deneyimimiz ne olduğuna gelecek olursak. Bana sling yetti , ben kanguru filan taşıyamam. Araba dururken ne hacet. Babası taşısın :KK59:
Kızlar biz oğlumla tatile geldik. Denizi hiç sevmedi Bu arada kucağıma ters aldığımda oturmaya çalışıyor yani kendini öne doğru çekiyor. Pusetinde de aynı şekilde durmuyo. Sizinki de yapıyor mu?
Evet yaa.. hatta bizim ki epeydir bildiğin destekli oturuyor kucakta.:KK45:


Tamam canim sagol:KK66:
Ya bi de biz haftaya 3 bucuk aylik olacaz doktor demir ilacindan hic bahsetmedi acaba 4. Aya girince mi baslsniyo:KK64:
Evet 4. ay da

Kizlar belki cok ozel olacak ama sormadan edemicem.. biz bebekten firsat bulup esimle beraber olamadik yani o isten geliyo bebegi aliyo ben bi dusa giriyorum sonra bebegi yika giydir doyur uyumadigi icin surekli kucakta dogru durust yemek bile yiyemiyoruz.. kendimizi yataga atar atmaz uyuyoruz derman kalmiyo valla acaba bizde mi anormallik var sonucta erkek ne bilim :/
Kırkım dolsun diye bekliyordum sabaha kadar mokoko diyordum.. Ama şimdi bizim cadıyı uyut uyutabirsen 11 den önce. O uyunca da biz savaştan çıkmış oluyoruz. İyi geceler öpücüğü vermeye bile üşeniyoruz. Birlikte olduğumuz ise sayılı :KK51:Bacı kardeş moduna ramak kaldı yani :işsiz:

Ben civilim e bebek lcw takiliyorum
Simdi de havalar sogudu uyku tulumu alsam mi kullanisli mi yoksa battaniye mi devam etmek lazim ustunu acmaya basladi
Bende tulum almayı düşünüyorum ama kullanışlılığı hakkında hiç bi fikrim yok. Battaniyeden daha iyi olduğunu düşünüyorum ama.
 
Sağol canım beş gün oldu

kizimda dogdugundan beri kabizlik cekiyor.2-3 gunde yapiyor.Doktorumuz sabah aksam bir cay kasigi zeytinyagi verdi,debridat surup vermisti bagirsak duzenleyici onu iciremedim cok agladi.5 gune uzarsa arkadasin bahsettigi kanzuk fitilini verebilirsin dedi.Anne sutu alan bebekte daha uzun da olabiliyormus bebek rahatsiz olana kadar bekleyin,mizmiz olursa fitil verebilirsin doktoruna danisarak
 
Gunaydinlar.
Aşili gecemiz iyidi de bu sabahimiz zorlu basladi.cok az atesi vadi.cook aglayinca ilac verdim.
Ama asil edisem;aşi kaynakli degil.bacaklarindan birinin diz hizasinin ustundeki bogumu digerine gore daha dar.ayrica bir bacaginin diz-kasik arasindaki bolgesi digerinden daha ince.
Dr a sali gidecegim.ama once sizlerle paylastim.dogustan kalca cikigi muayenesi usg si.normal cikmisti.
Simdi bu nedir?
Doğduğundan beri öyle mi peki? Daha önce iyice bakmış miydiniz?


Hay allah hala düzelmedi demek :110:geçenlerde nette bi yazı okudum d vitamini bazı bebeklerde kabızlık uykuya dalamama iştahsızlık yapıyormuş ve ilerleyen dönemde de karaciğerle ilgili sorunlar oluyormuş. Her gün güneşe çıkarın onun yerine diyordu ama bilemedim ben kullanıyorum riske atmak istemedim. Aklıma sen geldin bide bunu araştır derim başka bişey kullanmıyorsun çünkü belki damlayı değiştirirsin




Geçmiş olsun zor gerçekten evindeki halıları kaldırmayı dene istersen belki alerjiktir hırıltısı.
Bir sonraki kontrolde sorayım cnm sağol.

Mrb.lar.Dvit.tahlil isteyin dr.dan.cunku sadece bebeklerde zehirlenme vakalarina rastlanmis.normalde zehirlenme olmamis hic
Alerji ise bir doneme kadar tam hatorlayamadim simdi 1 yaş veya 4 yaş di.once hayvansal kaynakliymis. Sonra bitkisel olurmuş. Yani toz,polen falan gibi

Söyle böyle canim düzenli yapamadım bir türlü büyük hastalandı misafir ağırladım iki gün yalan oldu... haftaya tam gaz geri donmek istiyorum senden naber?



Allah yardımcın olsun canım senin postları okuyunca içim gidiyor valla, ikinci sakin olabilir ama gerçekten istersen yap çünkü herşey annede bitiyor...




Teoman canım beyimizin adı

Wuuw pek güzel ismi..

Canım gliserin diye bi fitil kullanmış arkadaşlar önerdi bana da. Yarımını veriyormuşsun, önceden de popoya biraz zeytinyağı sürersen iyi oluyomuş.
İstersen dr a sor, çıcuk huysuzlanıyosa ver derim
;Ben her 4.gunde fitil veriyorum zeytinyağına batırarak yarısını. Çünkü on günde olsa benim ki yapmıyor. Ek gıdaya geçince düzelir inşallah. Debidat kaledion falan on gün nerdeyse 20 gün kullandım bı etkisi olmadı. Bıraktım hepsini. Şimdi hergun zeytinyağı vericem.

heksi heksi canim ben bugun hepsiburadadan tulum aldim cunku ustunu acip duruyo bacaklarini havaya kaldirip indiriyo kaldirip indiriyo ne anliyosa artik :)) annem de sana cekmis sende oyleydin diyor
Kaça aldın? Bi de kaç tog? Resmini yada linkini atar mısın? Ha bir de kullandıktan sonra memnun kalican mi? Ay sorular peşpeşe. Tel ekranı da çatlak. Zor okuyorum yazdığımı. Varsa hata sprey ..

heksi heksi valla okuyunca sesli guldum bende bi tek benim kizimda bu huy var sanirdim aynen bizimkide hamakta ve normal sallama olmicak yuzu carsafa degecek sekilde sallicaksin.. bi de bu aralar hamakta 5 dk lik uyuyo kollarini rahat acamiyo sigamiyo herhalde.. once hamakta miyistirip sonra koltuga aliyorum koltuktada yuzune carsaf degecek sekilde kafasini pispisliyorum iki buklum kaliyorum.. yedir icir yatir annelere imreniyorum valla

Seninki bı sure sonra senin pispislamanla sonra da kendi başına yatar bak. Sen ona fırsat ver bence yavaş yavaş. Benimki mayısa Ada yatmıyor hala. Memede bile uyumuyor yaaa. İnş bebeklerimiz tez düzelir.
kizimda dogdugundan beri kabizlik cekiyor.2-3 gunde yapiyor.Doktorumuz sabah aksam bir cay kasigi zeytinyagi verdi,debridat surup vermisti bagirsak duzenleyici onu iciremedim cok agladi.5 gune uzarsa arkadasin bahsettigi kanzuk fitilini verebilirsin dedi.Anne sutu alan bebekte daha uzun da olabiliyormus bebek rahatsiz olana kadar bekleyin,mizmiz olursa fitil verebilirsin doktoruna danisarak
Debridati benim oğlan çok sevmiştim. Portakallı galiba. Önden acı olanları veriyordum. Saniyo ki tatlı. Ağzını gözünü buruşturup diğerini verince dudaklarını yaliyordu. En kotu tepkiyi zeytinyağında vermişti. Nerdeyse kusacaklar. Mama ya da anne sütüne karıştırmak gerek.
 
Oğul ağzına almış önlüğü yiyorum uykusunda. Bi emzge alistiramadim. Huysuz haftası olduğu icin pek emmiyor da . Bende mamaya yüklenmiyor in.agzinadan sürekli iplik toz falan toplamaktan bıktım ya. Hasta olacak velet
 
kizimda dogdugundan beri kabizlik cekiyor.2-3 gunde yapiyor.Doktorumuz sabah aksam bir cay kasigi zeytinyagi verdi,debridat surup vermisti bagirsak duzenleyici onu iciremedim cok agladi.5 gune uzarsa arkadasin bahsettigi kanzuk fitilini verebilirsin dedi.Anne sutu alan bebekte daha uzun da olabiliyormus bebek rahatsiz olana kadar bekleyin,mizmiz olursa fitil verebilirsin doktoruna danisarak
Zaten bir aydir mızmız olduğu için ayırt edemiyorum ama uykudan mızlayarak değilde direk çığlıklarla uyanıyor

Doğduğundan beri öyle mi peki? Daha önce iyice bakmış miydiniz?


Bir sonraki kontrolde sorayım cnm sağol.





Wuuw pek güzel ismi..


;Ben her 4.gunde fitil veriyorum zeytinyağına batırarak yarısını. Çünkü on günde olsa benim ki yapmıyor. Ek gıdaya geçince düzelir inşallah. Debidat kaledion falan on gün nerdeyse 20 gün kullandım bı etkisi olmadı. Bıraktım hepsini. Şimdi hergun zeytinyağı vericem.


Kaça aldın? Bi de kaç tog? Resmini yada linkini atar mısın? Ha bir de kullandıktan sonra memnun kalican mi? Ay sorular peşpeşe. Tel ekranı da çatlak. Zor okuyorum yazdığımı. Varsa hata sprey ..



Seninki bı sure sonra senin pispislamanla sonra da kendi başına yatar bak. Sen ona fırsat ver bence yavaş yavaş. Benimki mayısa Ada yatmıyor hala. Memede bile uyumuyor yaaa. İnş bebeklerimiz tez düzelir.

Debridati benim oğlan çok sevmiştim. Portakallı galiba. Önden acı olanları veriyordum. Saniyo ki tatlı. Ağzını gözünü buruşturup diğerini verince dudaklarını yaliyordu. En kotu tepkiyi zeytinyağında vermişti. Nerdeyse kusacaklar. Mama ya da anne sütüne karıştırmak gerek.
Zeytinyağı nı nasıl veriyorsun bide hangi marka
 
Zaten bir aydir mızmız olduğu için ayırt edemiyorum ama uykudan mızlayarak değilde direk çığlıklarla uyanıyor


Zeytinyağı nı nasıl veriyorsun bide hangi marka


ben bir kac marka denedim zeytinyaginda.niyeyse sebebi bilmiyorum komili riviera iyi geldi.ben anne sutune karistirmadan direk kasikla veriyorum,mama vericeksem icine koyuyorum.benimki de tam tersi heksi heksi guzelim portakalli surubu sevmedi,sıkma zeytinyaginda tepki vermiyor,cok garip bu bebeler:KK48:
 
ben bir kac marka denedim zeytinyaginda.niyeyse sebebi bilmiyorum komili riviera iyi geldi.ben anne sutune karistirmadan direk kasikla veriyorum,mama vericeksem icine koyuyorum.benimki de tam tersi heksi heksi guzelim portakalli surubu sevmedi,sıkma zeytinyaginda tepki vermiyor,cok garip bu bebeler:KK48:
Çok sağol canım çok soru sordum ama aç tok farkediyor mu
 
heksi heksi gelsin bakalim kullanabilecekmiyim
Bizim ev su an tam iyi ama kaloriferler yanmaya basladi mi cok sicak oluyo bikmmiyorum nasil kullanicam

N11 de bitane de mevsimlik gordum daha ince geldi bana
 
Oğul ağzına almış önlüğü yiyorum uykusunda. Bi emzge alistiramadim. Huysuz haftası olduğu icin pek emmiyor da . Bende mamaya yüklenmiyor in.agzinadan sürekli iplik toz falan toplamaktan bıktım ya. Hasta olacak velet

Ben 2 haftadir müslin bez ile uyutuyorum onu eline alip yuzune surunce uykusu geliyo bi de artik gun icinde uykusu geldi mi aglamaya basliyo anliyoruz hee uyumak istiyo diye.. ama o kadar aglamaya 20 dk max uyur o da ayri bi komedi
 
Allahim bu bebelere noldu hepsi ayni dönemde bozulmaya basladi :)) 5 gundur boncuk gözlu kizim hic uyumuyo resmen direniyo memeyi de sundurup sundurup birakiyo surekli kucak istiyo gozlerim portledi artik uykusuzluktan yürüyen zombiye döndüm :KK53:canim cikolata bile yemek istemiyo oyle hayata küstüm
 
Doğduğundan beri öyle mi peki? Daha önce iyice bakmış miydiniz?


Bir sonraki kontrolde sorayım cnm sağol.





Wuuw pek güzel ismi..


;Ben her 4.gunde fitil veriyorum zeytinyağına batırarak yarısını. Çünkü on günde olsa benim ki yapmıyor. Ek gıdaya geçince düzelir inşallah. Debidat kaledion falan on gün nerdeyse 20 gün kullandım bı etkisi olmadı. Bıraktım hepsini. Şimdi hergun zeytinyağı vericem.


Kaça aldın? Bi de kaç tog? Resmini yada linkini atar mısın? Ha bir de kullandıktan sonra memnun kalican mi? Ay sorular peşpeşe. Tel ekranı da çatlak. Zor okuyorum yazdığımı. Varsa hata sprey ..



Seninki bı sure sonra senin pispislamanla sonra da kendi başına yatar bak. Sen ona fırsat ver bence yavaş yavaş. Benimki mayısa Ada yatmıyor hala. Memede bile uyumuyor yaaa. İnş bebeklerimiz tez düzelir.

Debridati benim oğlan çok sevmiştim. Portakallı galiba. Önden acı olanları veriyordum. Saniyo ki tatlı. Ağzını gözünü buruşturup diğerini verince dudaklarını yaliyordu. En kotu tepkiyi zeytinyağında vermişti. Nerdeyse kusacaklar. Mama ya da anne sütüne karıştırmak gerek.


Yok onceden yoktu.adim adim ayiptir soylemesi heryerini incelemistim.dogum lekesi bile yoktu.sonradan oldu.son bir ayda farketmefim acikcasi.hatta saclarini bile kestikten sonra sac sorunu yasadik.
 
Cnm bnmkini annem dondurdubi haftada ogrendi
Annem egzersiz yaptiriyor ona
Nasil yapıyor ablam, bana da anlatir mısın. Bende başladım dun ama yok olmadı. Anca dun bisey uzatıyorm o da elini uzatıp alıyor onu öğrendi elimde bisey görünce elini uzatıyor alıyor
 
X