2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Ama arkadaşın doktoru 3 aya kadar normal demiş ona şaşırdım
Benim tekli alerji olduğundan bu işi daha kolay takip edebiliyorum. Yumurta yoksa oğlanın kakası altın rengi ve pütürcüklü, sessiz yapıyor, kıvranmıyor. Geçen günkü gibi farketmeden yumurta yedim, çocuk ertesi günden itibaren 7-8 gürültülü kaka, gurultu, huzursuzluk ne lazımsa yaptı. Hatta o yaptığı için yediğim şeyin yumurtalı olduğu kafama dank etti. 3 minik ekler yemiştim. Toplasan 50gr etmezler.
 
Alerji çok daha erken çıkardı, aşıdan sonra bazı bebekler azıcık sapıtıyor.
Ya da alerjiyi tetikliyor bazı aşılar. Takip et ama düzelir bence.
Yine yazayım mukuslu kaka tek başına alerji belirtisi değil.
 
çoğu kişide var bu meret, gözüm korktu inşallah dediğin gibidir. Kan görene kadar devam edicem ben
 
Canim aşının adini ogrenebildin mi?
Yok canim gerek kalmadi.asm de yaptırdım aşıyı .cunku eczanelerdekiler cok guvenilir olmuyormuş. Aşının içindeki mikroplar etkisini kaybedebiliyormus soğuk zinciri kırıldığı için. Asm en güvenilir adres olarak gosterilince gerek duymadım açıkçası. Kusura bakma unuttum sana yazmayı.
 

kendini böyle düşünerek üzme
her bebek özeldir..önemli olan kilo değil sağlıklı olsunlar da..
bebeklerimizin alerjik olmasını biz seçmedik ki.. bebeğini besliyorsun elinden geleni yapıyorsun..
bir anneden başka kim bu kadar yiyeceğe perhiz yapar ki..
bebeğine en iyi sen bakıyorsun, perhizden sonra bebeklerimiz düzelecek ve sen de göreceksin düzenli kilo da almaya başlayacaklar
 
Ama arkadaşın doktoru 3 aya kadar normal demiş ona şaşırdım

Evet ben ciddiye almadım malesef dün kan gördük

Hatta bana resmen alerjik denilsin istiyorum imajı bile çizildi muayene de. O yüzden Dr çıkarken rahat bırakın çocuğu dedi. Rotavirüs aşısı için alerjik bebekler risk oluşturuyor ve ben de doğal olarak aşı zamanı geçmeden adı konsun derdindeyim.

Dr alerjik değil bu bebek yaptır aşısını dedi.
Ama benim annelik içgüdülerim tersinin olma ihtimalini düşündürüyor. Malum saydıklarım alerji belirtileri.

Alerji uzmanı başka bir Dr a daha gidip öyle rahatlıcam ben. Sonra da aşıyı yaptırcam.
 
Yaaaa mesela aynı derken nasıl ?
Hani demissin ya cisini yaparken ya da gaz cikarirken bezi kirleniyo az az diye. Benimk de oyle. Ates huzursuzluk yok. Sadece poposu biraz kizardi ve yapar yapmaz huzursuz oluyo bezin degismesini istiyo. Bn ishal diye dusunmedim hic. Dra her gidiste benim velet altini doldurmus oluyo dr kendi temizliyo goruyo da kakasini hic ishal fln demedi. Normal diyo. Gurultulu kaka da var mesela o da normal bagirsaklari snn yediklerine uyum saglamaya calisiyo diyo. Hafif mukus da oluyo. Ama deri dokuntusu fln yok bizde sukur kizariklik da sadece popoda bikac gundur var. Bakalim yarin sorarim dr a
 
Deri döküntüsü olarak kulak arkası olmuştu bizde. 1 defa oldu zeytinyağla yumuşatıp kulak pamuğuyla temizledim. Hatta ben bu siteye de ekledim kulak ve boyun resimlerini. Dr a da gösterdim gittiğimde, ona ragmen normal olabilir dedi. Eşim ve aile bireyleri benim fazla irdelediğimi ve artık keyfini çıkartmam gerektiğini söyleyip duruyorlar.

Yoruluyorum millete anlatmaktan.

Dr un bakalım ne dicek merakla beklicem yazını.
 
Ya azcik bisey olsa ben de acaba o mu bu mu diyorum haliyle insan tedirgin oluyo ama bakiyorum haline tavrina keyfi yerinde guluyo oynuyo kilo kaybi da yok sukur kafaya takmamaya calisiyorum. Seviyorum öpüyorum konusuyorum takma biseyi yok diyorum. Ama dra sorcam benim de aklimdaydi bu.
Benim dr ve hemsirelr de cok rahat. Mesela yediklerinden gaz gecmez bebege bebegin gazi olmasinin sebebi sen degilsin diyolar. Sadece dr aci yeme dedi bir de yesillik. Aci surekli yesillik de cok sivi kaka yaptigi donem icin gecerliydi.
 
İri anne ve babaların bebekleri iri olabilir bu normal aslında.

Benin kızım da anası gibi Minyon olacak belli ki.

Eşim 180
Ben 160

Ailelerde hala ve anne kısa dayı amca dede uzun. Genetik bu işler. Göz rengiymiş boyuymuş wallahi boş işler. Sağlık en önemlisi.

Doğduğunda

Boy 47 cm
Kilo 2800 gr

1.ay kontrolü

Boy 52 cm
Kilo 3800 gr

2.ay kontrolü

Boy 57 cm
Kilo 4700

3.ay kontrolünde 500 bile almıycak büyük ihtimal. Çünkü evdeki hassas tartı da ben tartıp gidiyordum kontrole ve aynı çıkıyordu kilosu. Dün tarttım hiç kilo almamış görünüyor. 15 günde hiç kilo almamış olması ya ishalden ya da mamayı kestiğimden olmalı.

Bu ayı böyle tamamlayıp eylülde yine mama takviyesi yaparım eğer gerçekten de kilo almamış olursa.

Demekki sütüm kalitesiz benim. Millet anne sütüyle 1-2 kg arası aldırırken ben 100 gr bile aldıramadım 15 günde.

vah ki ne vah
 
Ya benim kız hiç aguuuu lamıyor

38+2 de 36 haftaya uyarlı doğduğu için olabilir mi ??????

Ağzı sulanıyor, elini emiyor , gülücükler felan okey de bu aguuuuu niye demiyor acep ?
 
Alerji de kilo alımına engel. Bence acilen başka bir doktora gitmelisin. Ben kendi bebeğim olsa giderdim.
 
Yazilanlari okudukça acaba benim bebegimde mi alerjik demeye basladim dokuntuler vardi bir ara cok yogundu sacinda bile vardi doktor arkadasim var ziyarete geldi normal bunlar dedi geçtiler dun tekrar olmuştu boyun altinda bugun yok olmuşlar gürültülü kaka hep var kaka rengi genelde sari ama arada açık yeşil bilemedim şimdi içime bir kurt düştü 3 gundur de cok huzursuz gunduz uykulari iptal gulerek uyanan çocuk aglaya ağlaya uyaniyor donemsel mi acaba
 
Ya benim kız hiç aguuuu lamıyor

38+2 de 36 haftaya uyarlı doğduğu için olabilir mi ??????

Ağzı sulanıyor, elini emiyor , gülücükler felan okey de bu aguuuuu niye demiyor acep ?
Benim kizde AGU demiyo. Kiziyorum. Yalvarıyorum kız hadi AGU de AGU de diye yooook demiyo demicek de galiba.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…