2017 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    331
Ozaman seninkinin kilosu iyi evet benim 2960 hastane çıkışı ilk ay 3580 oldu ikinci ay daha bilmiyorum ama her gören bu cocuk gelişmemiş diyor sinirim bozuluyor simdi günde 1 mama veriyorum geri kalan anne sütü bakalım ne kadar olmuş
Benim kızla aynı doğmuşlar kızımda 2950 doğdu 5. Gün sağlık ocağına gittiğimizde kilo vermemiş görünüyordu ilk ay 4 kg ikinci ay 4,800 dü. Minyon olacak sanırım
 
Aslında yaptığım özel birşey yok. Sadece kakasını yukarıdan aşağıya daha doğrusu önden arkaya doğru siliyorum. Islak mendili değiştiriyorum önünü temizlerken. Eğer kaka bulaşmamışsa ön tarafına hiç dokunmuyorum.beyazlıkları falan hiç silmiyorum ben.
Benim Dr um da ilk ay baktı o beyazlıkları temizle dedi hemşire nasıl temizleyeceğimi gösterdi kaka da oluyor çünkü o bölgede enfeksiyon kapar dedi. Aralayıp parmağınıza ıslak mendil sarıp ucuyla değilde dış kısmı ile çok bastırmadan sil dedi o günden beri öyle temizliyorum
 
Hanımlar selam, nasılsınız?
Benim enik oturmak istiyor. Bildiğin talep ediyor. Sırt üstü yatınca mıkırdanıp duruyor. Ya nuna leaf üstünde ya emzirme yastığında destekli ya da dizimde dik durmak istiyor. 3 aydan itibaren kullanılan mamas papas oturma zımbırtısı var evde, ama 3 ay 61. Gün mü başlıyor bebek için yoksa 90. Gün mü?
Cumartesi doktoruna soracağım, kalça ultrasonu normal, acaba sorun olur mu ergonomik zımbırtıda oturtsam?
Sizin çocuklar talepte bulunuyor mu?
Bizim bebe de öyle.Alt temizliği, egzersiz ya da muhabbet yoksa oturmak istiyor. Yoksa yaygarayı koparıyor ..
 
Son düzenleme:
Bebek oturtulmaz deniyor etrafımda niyeyse bazen dizimde oturttugumda kızıyorlar, öğrenince yazsana :)
6. Aya kadar oturtmayın demişti Dr umuz ben bide pek 1 Dr la kalmam hep bunu duydum ama ablam çocuklarını 5. Ayda oturttu bişey de olmadı
 
Benim Dr um da ilk ay baktı o beyazlıkları temizle dedi hemşire nasıl temizleyeceğimi gösterdi kaka da oluyor çünkü o bölgede enfeksiyon kapar dedi. Aralayıp parmağınıza ıslak mendil sarıp ucuyla değilde dış kısmı ile çok bastırmadan sil dedi o günden beri öyle temizliyorum
Canım kusura bakma anlayamadım ben ya:KK43: dış kısmı derken nasıl yani. Bende cok dokunamıyorum cünkü zarar veririm korkusuyla
 
KIzlar doğum yapalı 2 ay oldu ve ben dün adet oldum. Çok erken değil mi ? Başka olan var mı
siz benden bir gün sonra doğum yapmıştınız sanırım bende regl oldum bugun bitti.
eskisi gibi 4 gün surdu

Eşimle tartıştık evden kovdum. O da defoldu gitti. Çok canım sıkkın ağlamamak için zor tutuyorum kendimi. Çocuklar yüzüme bakıyorlar.
kıyamam.
bence forumda en çok yorulan annesin.
konu her neyse kesin sen haklısındır. biraz anlayış lazım bunlara.
inşallah düzelirsiniz.
barıştığınızda,tatlı bir dille ne kadar kırıldığından bahsedersin. sonrada canını okursun!!!!
 
Hanımlar selam, nasılsınız?
Benim enik oturmak istiyor. Bildiğin talep ediyor. Sırt üstü yatınca mıkırdanıp duruyor. Ya nuna leaf üstünde ya emzirme yastığında destekli ya da dizimde dik durmak istiyor. 3 aydan itibaren kullanılan mamas papas oturma zımbırtısı var evde, ama 3 ay 61. Gün mü başlıyor bebek için yoksa 90. Gün mü?
Cumartesi doktoruna soracağım, kalça ultrasonu normal, acaba sorun olur mu ergonomik zımbırtıda oturtsam?
Sizin çocuklar talepte bulunuyor mu?
Benim kiz emekleme cabasinda.
Ama koca kafayi ve popoyu ittiremiyor.ayaklar sadece cabaliyor.kollar cabaliyor
 
Kızlar bnim sütüm yetiyor mu yetmiyor mu kafama takıldı ilk ay 800 gr almış bakalim bu ay kaç kilo alacak gündüzleri hiç uyumuyor sabah 6 da uyanıyor akşam 9 a kadar mizmizlaniyor kucak istiyor kucakta bile ağlıyor annemgilde bu cocuk aç herhalde ondan ağlıyor uyumuyor dediler sizinkilerde böylemi hiç kaç cc sütüm var diye ölmedim her ağladığında emzirdim gece 9 dan sabah 6 ya kadar uyuyor tabi iki kere karnını doyurmak için uyanıyoruz ama gündüzleri hep emzirdigim için sanırım hep gögsüm yumuşak
sürekli kucak isteyince adam akilli bişeyler de yiyemiyorum dün mama aldırdım eşime ama vermedim yarın kilosunu ölcecekler bakalim ne durumda yoksa acmı kaldı bu ay hiç bilmiyorum
 
Evet hatırlıyorum önceden sen demiştin sağmayın sütünüzü diye. Ne güzel açıklamışsın teşekkür ederim. Ben de çalışacagım ama şöyle olacak. Gündüz bir 4 saat işte olacagım. Emzirmeye gelicem sınra 3 saat sonra yeniden evdeyim. 3 saatlik de idare edilir de 4 saatlik için sağıp bırakmak gerekir dimi? O zamana 3 ayını doldurmuş oluyor.
Bir de sen tecrübelisin tabi ben yeni alışıyorum dışarda emzirirken bir çekinme hali oluyor. Önlüğüm yanında ama geçen önlük yoktu müslin battaniyeyi serdim üstüme emzirdim. Ama hala atamadım o çekingenliği üstümden. Bu arada dünya emzirme haftasıymış instagramda emzirirken eriketleyip koymuşlar kadınlar fotolarını worldbreastfeedingweek diye. Ben babamın yanında çekiniyorum burada nasıl paylaşayım dedim kendi kendime.
Allah biliyor da erkeklere doğurma hamilelik gibi yetileri vermiyor emin ol o zaman işimiz daha zordu kök söktürürlerdi bizlere, ne kadar düşünceli olsalarda rahatlıkları çok önemli onlar için sıkıntıya gelemiyorlar malesef. Sen aslında diyeti de boşuna yapıyorsun evdeki bu 3 adam seni güzel zayıflatır zaten :)
Ben her yerde emziriyorum. Hiç çekinme bence, ne var çekinecek.
 
Hanımlar selam:)
Bir kaç gündür süt alerjisi nedeniyle rejimde arkadaşları düşünüyorum, yiyecek bir şey bulamıyorum dedikçe siz ben üzülüyorum. Ben de bugün hem rejimlik, hem sütlük, hem de alerjilik yemekler yaptım:)
Sizle de paylaşayım istedim:)
Sabah salatalıkları zeytinyağı zeytin ve kekikle tatlandırdım, yanına bir dilim ekmek koydum banarak yedim.
Akşam için kuzu etli enginar ve etin suyuna çorba yaptım, çorbayı öğlen de yerim:) Eti haşladım bi kenarda fazlaca suyla. Suyuna bütün bir soğan attım lezzeti geçsin diye.
Bu arada ayrı bir tencerede enginarları hafif yumuşatana kadar haşladım yağ-su-tuz ile.
Eti patates ve soğanla kavurdum, enginarları ters olarak üzerine kapatıp, suyu tuzu biberi ekleyip bir taşım daha kaynattım.
Et suyunu da şehriye ile çorba yaptım.

Böylece hiç alerjen kullanmadan günü ayarlamış oldum.
Tatlı istiyorsanız pudra şekeri ile un kurabiyesi ya da normal şekerle un helvası/irmik helvası yapabilirsiniz.

Dün de hindistancevizinden yapılma krema aldım migros'tan 1+1 hediye idi. Onunla da yakında yemek yaparım, iyi çıkarsa kremalı tavuk / sebze filan da pişiririz:)
Menün çok güzel ama inek sütü alerjisi olan çocukların yarısının kuzu etine de alerjisi var. O da yok benim diyetimde şimdilik. Dün bir arkadaşımla konuştum. Bebeğimde çoklu gıda alerjisi varmış.6 ay boyunca sadece semizotu, salatalık, kabak ve mısır unu yemiş. Kızın psikolojisi alt üst olmuş.
 
Cnm iki gogus ben hic emziremedim. Tek gogus ile doyuyor. Sonraki uyanmasinda yine onu veriyrm. Ondan sonraki emzirmemde diger gogsu veriyrm.

Bende saat 8:30 da emzirirdim ve cikardim evden. 12:30 da isten cikar 13:00 da evde olurdum. Bu sure bnmde 4 saat yapiyor. Annem saat 10:30 11:30 gibi biraktigin sutu verirdi. 100-130 cc civari ne kadar cikartabiliyorsam sutbirakirdim ama hepsini icemiyordu herzaman hatta genelde 80-90 icerdi. Ilk zamanlar icin konusuyorum tabiki. 3 aylik ise basladim bu arada.

Ogleden sonra 14:30 evden cikardim. Aksam eve gelisim 18:30 idi. O zamanda annem 16:30-17:00 civari biraktigim yine 100-130 cc sutu verirdi ogluma.

Ek gidaya da gecsem tempo bu sekildeydi. Bi yasini doldurunca oglen gelmemeye basladim. Aksam 4:30 da erken ciktim isten. Bizim bankada sut izni bir bucuk yasina kadar.

Aklina takilan ne varsa sor cnm
Çalışma saatlerin uzunmuş ama üstesinden gelmişsin.
 
Benim kızla aynı doğmuşlar kızımda 2950 doğdu 5. Gün sağlık ocağına gittiğimizde kilo vermemiş görünüyordu ilk ay 4 kg ikinci ay 4,800 dü. Minyon olacak sanırım
Benimki erkek minyon olmasın ya :) gene iyi 4800 ben simdi 4800 olunca seviniyorum cunku. İlkay 3580 di 4800 olursa 1200 almıs olucak bence milyonlukla alakası yok da sütümüz belki kaliteli değildir yağlı değildir yani yoksa benimki emmeyi seviyor 90 cc mama veriyorum ama bir kısmını çıkarıyor belki middsi küçük daha sağlıklı olsun yaşıtlarından geri kalmasınlarda ama insan üzülüyor cidden Rabbim sağlık versin kuzularımıza
 
Selamlaaarr,
Bizim kız gece uykusunda hiç işemiyor, emdiğinden eminim hatta süt sağıp verdim ama 2-3 gecedir hiç işemiyor. Sabah kalktığımda arka arkaya 3 bez değiştiriyorum. Bütün gece tutuyor mu ne yapıyor, aynı durumu yaşayan var mı?
Gece uzun uykusunda benimki de yaomiyo bu aralar ama indan sonraki uyumalarda yapiyo
 
selam kızlar nihayet artık evimdeyim
evimi özlemişim sizleri de.. umarım tüm yeğenlerim ve sizler iyisinizdir.

doktordan geldim öğrendiklerimi size de yazayım belki işinize yarar..

yeşil mukuslu kaka sorunumuz vardı.. gaita tahlili verdik (bu arada yarım saat içinde verilmesi gerekiyor)
lökosit çıktı enfeksiyon var dedi banyo suyundan bile olmuş olabilir dedi..
çocuk 3000 km yol yaptı heryerden enfeksiyon kapmış olabilir haliyle
sadece bağırsak için bir şurup verdi biogaia devam dedi

mukus içinse benden süt ve süt ürünlerini ve yumurtanın sadece beyazını yasakladı..
buna çok üzüldüm kahvaltıdan aç kalkacağım anlaşılan peynirsiz bir hayat:KK43:

burun tıkanıklığı için xclear diye bir damla verdi

konak için zeytinyağı ile banyo öncesi bekletmemi ben tararken bıngıldağına zarar gelir mi diye sordum birşey olmaz dedi

gece beslenmesini de 4 saat en fazla dedi..4 saat geçmedikçe emmesi için uyandırmana gerek yok dedi

kız bebekler için özel bölge temizliği fazla bastırmadan yüzeysel yap dedi

76 günlük olduk 63 cm olmuş boyumuz kilomuz da 6 kg

bizden haberler böyle
Enfeksiyon olduğunu lökosit çıkınca mı söyledi? Ayrıca bir test yaptı mı? Alerjide de lökosit oluyor çünkü. Enfeksiyon olmayabilir.
 
X