2017 Aralık Anneleri

Öyle yapayım bebe yagiyla yaptim az once zaten yarın cuma diye banyo yaptircaktim banyodan sonra da yaparım ögrendigim iyi oldu bil.iyordumpeki o dikenler çıkmadan önce ağrı yapiyormuydu acaba sirtta.
Can8mm dikenler çıkmadan önce ağrı olurmuş bebek rahatsız olurmuş.hatta gaz sancisi bile azaltılmış:)

Ben ilk gördüğümde bi resimde korkmuştum, 3. Kızıma uygularken de içim ürpermişti ama dediğin gibi resmen kuş gibi olmuştu... Bunda da bi hafifleme oldu zaten etkisini hemen göstermiyormuş, burda bahsetmek istedim ama kızlar korkar diye bahsetmedim yapan birinin olması iyi geldi:)

Ben sirtini arada zeytinyagi ile masaj yapiyorum surekli daha önce çıkmıyordu kendiliğinden. Aksine o dikenler çıktıkça bana rahatlama geliyor :)

Ben ilk gördüğümde bi resimde korkmuştum, 3. Kızıma uygularken de içim ürpermişti ama dediğin gibi resmen kuş gibi olmuştu... Bunda da bi hafifleme oldu zaten etkisini hemen göstermiyormuş, burda bahsetmek istedim ama kızlar korkar diye bahsetmedim yapan birinin olması iyi geldi:)
Bu sırt dikeni ne yaaa biri fotograf atarsa iyi olur. Ben internette baktım gotemedim. Nerden anlayacagiz diken oldugunu.

Haydaaa bı bu ekstıkı ben hıc dıkkatlı bakmadım
Bakmakla görünmüyor canim varsa hafif dairesel masajla cıkıyor zaten genellikle çok huysuz gazli bebeklerde oluyor.tıp anlamlandıramamış daha bu durumu oğlumda şahidim gazdan kıvranırdı kakayı fitille yaptirirdim.3. Ayda bu dikenler döküldü gaz yüzde 90 bitti yibe hafif vardi ama o da akşamlari olurdu.kızım 3 buçuk aylik.3.ayda kendini gösterdi dikenler daha önce yoktu.ama çok fazla var bitmiyor :)

Aynen bende öyle düşünüyorum zaten bi bakayım ne tepki verecek diye baktım gerçekten ödü koptu, aslında bende bebeklerde uyku eğitimine karşıyım zamanla oturuyor çünkü her bebeğin farklı karakteri var ben onları birey olarak görürüm, evet ya benim 3 numarada kardeşi uyumayınca uyumuyor yatağına zor yatırıyorum ayak da uyuyor resmen.... Cadı otu acıymış kullanmadım ama gerçekten çok şifalıymış bende alacağım inşAllah kaç saat uyuyor ne gibi bir hal aldı bebiş sakinleşti mi
2 gündür 3 bucukta uyuyor 12 de kalkiyor öğlen. Simdi ise daha yeni uyudu.abisi uyutsa erken uyuyacakta resmen evi inletiyor oğlan zıpliyor çığlik atiyor bilerek top oynuyor. Bebekte bir okadar çok seviyor abiyi.aksam abisine kızdım. Apartmani inletti gürültüsüyle alt kattakiler senin gürültünü cekmek zorunda mi diye baya kizdim ağladı odasına gönderdim ben gelene kadar oyuncak oynayacaksin dedim bebegin yanina döndüm hep yüzüme gülen bebek suratini asti bana dudak büzdü sonra abinin cezasi bitince odaya geldi surati asik bebek kahkaha atmaya başladi :) abisini koruyor cadı

Sut sağmak gerçekten çok sıkıntı.ben de mamaya başlıcam ise başlayınca.isteyken mama verecek bakıcı ben okuldayken sağarım mesela o sagdigimi verir bazen.aurica süt sağamam.okuldan eve gelince bol bol emziririm. Ben aptalım kullanmıştım ilk ay.sonrs bıraktım.gecenlerde 4 gün hastaneye gitmek zorunda kaldım sabahtan akşama kadar.o zaman da sma verdim maalesef alerji yaptı:KK43: sanırım aptamil e devam ederim
Hımm. Aynen ya. Hani şimdi az yetio ama sağa makinemde çok da iyi değil zaman alıp sinir bozucu. Aptamil ya da sma alırım artik

Sünnet yaptıran arkadaşlar bir kaç sorum olacak. Devlette mi özelde mi yaptınız sünneti? hangisinde tavsiye edersiniz?
Oğlumda sağlik memuruna yaptirmistik sünnetini adam isinin ehliydi hiç sorun olmadi.ben çıngırak salladim.amcasi bacaklarini tuttu çıngiraga odaklandigi icin sorun çikartmadi.ben biraz sogukkanliyim ayrilmadim yanindan.hastanede bandaj yapiyorlar o nedenle hastane tercih etmedim.yaptiracaksan acele et 2-3Ay ideal.3.aydan sonra hareketleniyorlar iyilesmesi zor oluyormus

Arkadaşlar merhaba doğum yardımı için aile ve sosyal politikalar bakanlığına başvuran var mı?
Ben öğretmenim ve dogum yardımi için başvuru yapacağım fakat başvuru dilekçesini nereye vereceğim?
Canım bende öğretmen im kamuda çalışıyorsan ilçe milli eğitime dilekçe verdim yani onlarda hazır dilekçe var onu doldurdum dün de aldım paramı

X