2017 Aralık Anneleri

Sakın kan kusayım falan deme sakın bak ağızdan çıkan şeylere dikkat et Rabbim sana güç kuvvet versin ki yavrunun başından ayırmasın sen olmazsan çocuğun kimin eline kalır hiç düşündün mü dua nı hayrlı oku de sakın yavrum sakın
Dayanamiuorum koala dayanamıyorum yavruma baktıkça ağlıyorum isyan etmeknistemiyorum ama yavrumun suçu ne 5 gunlukken ellerine damar yolu açıldı daha da cekiuor benim hangi gunahimin bdelini kizim ödüyor

O hirilti bizde nerdeyse 1 haftadir var canm. Doktora goturdum 3.gunde ilac vermedi buhar makinesi ve serum fizyolojik onerdi bi de yuzustu cevirip sirtina biraz sert vurmami soyledi. Hala gecmedi ama hic oksurmuyor yutkunuyor akintisi oldugunda. Bronslari degil gibi geliyor banada. Bi de ben geceleri bas ucuna sogan kesip koyuyorum. Ctesi gunude sunnet olduk goturemedim bu arada ama ilerlese oksurugu olurdu diye dusunuyorum
evin her tarafı sogan kokuyor artik.umarim ilerlemek.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki benim oğlumu tarif ediyorsun.peki senin bebeğin çok terliyor mu? Bizde ciğerleri iltihap geçirdi. Ve şuan yine hasta 1 buçuk aydır hep hasta.dkgdugundan beri burnu dolu gibi.doktorumuz geçecek dedi bakalım insalalh
cigerlerin iltihaplanmasi zature oluyor iste bizimki de geçirdi. 1 ay buhar kullandık yeri biraz azalmıştı 1 haftadır yine kotu terliyor.

Az yatmissiniz. Biz biz 6 gece yattık:KK43: bende paranoyak oldum.herseyde acaba yine çok ağır hasta mı olcak diye ağlıyorum.hastaneye düşürmesin Rabbim.cok zordu o dönem benim için ve oğlum için...bizimki brosiolit mı ne ondan olmuş.bronslari değil bronza giden küçük damarlar doluyormus:KK43: Valla Allaha sığınıyorum artık her doktora gitmemize bir problem yaşıyorum.hamileyken böbrekler genişleme var gelişim geriliği var down sendromlu dediler.uclu tarama riskli cıktı.hatta 3 doktora gittim 1 profesör olmak üzer e h3psi down dedi.oyle eridim bittim.amniyosentez oldum baya olaylar atlattık çok şükür iyi cıktı herşey.dogdu hep hastalıkla mücadele ettik . Çok şükür buna da şükür.ama yinede acaba üzerind e nazar mı var diye düşünmüyor değilim.okutmayi düşünüyorum bir hocaya K Koala_anne ne diyorsun canimm
rabbim yardimcin olsun insallah canim aynen yine kotu olursa düşüncesi yiyip bitiriyor beni daha cok küçükler.

Canım hastaneyi bi gör minicik bebekler gribal enflasyon dan dolayi hep bronşları tıkalı salgın varmış, dün gittim sabah boğazım burnum tıkalı uyandım yani dışardan gelen hasta ediyor bu yavruları özellikle babalar işden getiriyorlar onların taşıdığı mikrop yeterli
biz yattigimiz zamanda oyleydi bu kiş çok kötü gecti bizimde babadan kizlara onlardan da bebege gecti.artik yapmadığım sey kalmadi burnu temizlemek icin.

acaba cok mu kalin giydiriyorum ondan mi terliyor çünkü havalar artik biraz ısındı neticede.milli zibin üstüne penye kazak altta patikli pantolan üstüne katıksız pantolan

Ben de seninle aynı durumdayım. Doğumunun ikinci gününde bana söylemediğini bırakmadı sütüm hiç gelmedi. Sonra da uğraşa uğraşa azıcık geldi ama max 20 cc çıkıyor. Üzülme sen yalnız değilsin. Bebeğin var. Ve kötü günlerin sonunda hep güzel şeyler olur. Onlar bizi üzmek için yapıyor daha fazla üzülerek mutlu etme onlari. Bak kurtulmussun konuşmuyorsun gorusmuyorsun artık. Benim eşim o kadar anneci babacı ki hala yüzsüz yüzsüz geliyorlar kalıyorlar hala.
Canim eşten yana şanslı değilim ki aslında tek şansım kizim ailemden eşten onun ailesinden yana şanslı değilim benimsu hayatta t utundugum tek dal kizim bana yasattiklari çok kötü şeylerdi canim öyle böyle değil eşim olsun ailesi olsun kendi yüzleri yok.gelmeye ama ben peşin peşin dedim ne olunuz ölüme ne diriniz dirime benim sabir tasimi catlattilar eşim görüşüyor gidiyor kalıyor yanlarında ama onlar gelemez kızımı 53 gündür gostermedim hiçbirine

Tuz da basın önce :))) gülüyorum falan ama bebeğin dehidrasyon yaşamasının en büyük nedeni tuzlamalari. Adana ve çevresinde çok yaygın bu durum ne yazık ki. Doktorlar bas bas bağırıyor bebekleri tuzlamayın diye.
Gerçekten mi canimkızımı 3. Gunu tuzladilar 5. Gunu dehidrasyon a tesinden kuveze aldılar ki tuzlaarken yavrum çok aglamıştı ben istemedim ama dinlemediler neymis teri kokarmis

Gulum seni en iyi ben anlarim neler hissettigini dusundugunu demistim daha oncede buyuk kizimda vardi kalca cikikligi
Bence senin kizinin durumu tamamen gelisimsel yani zamanla kendiliginden duzelicek hani duzgun kilo alip iyi gelisseydi bence bu gittiginde doktor tamam biseyi yok diyecekti size
Birde bak uzuluyorsun cok iyi anliyorum ama nekadar cabuk tedaviye baslarsan o kadar cabuk iyilesecek benim kizim uc ay on gunlukken alciya alindi
Sen sakinles baska doktor varsa ona git turkiyede nasil oluyor bilmiyorum ben bu konuda uzman doktor bulun tekrar kontrol ettir.
Karisik yazdim kucakta kizimla yaziyorum
Uzulme zamanla hersey duzelicek
Canim bir ay daha çift bez dediler bir ay sonra 3 ay 13 günlük olacak insalalh düzelir duzelmezse arter takilacakmış 2 ay falan peki çift bez zaman kaybı mi sence

Canim keske dogum 1-2 gün sonra evine gelseydin. Baktinki yardimlari yok canini sıkıyolar belki simdi bukadar üzülmezdin.
Hamileligini orda gecirdigini soylediginde ben cok sasirmistim riskli diye sonra hakvermistim sana.
Hamililekte mecburdm canim ama yineesim kişisel tüm ihtiyaclarima o koştu kaynanam sadece yemek konusunda yardımcı ollmistu bakti allah razı.olsun tabi ds eşime çok dedim gidlrim.diye eşim tek başına bakamazsin ddi ki hastanede bile 10 saat sonra ayağa kalktigimda kizimin bezini bile ben değiştirdim ki kayananamlar da besikten eğilip kızımı ben.alıyordum tmizligiydi alt degistirmesiydi herşeyini ben.kendim yaptım bez değiştirmeyi bile göstermediler

Allah senin hakkıni ondan sorsun inşallah belkide onun yüzünden sende o minik yavrucak da bu kadr acı cekiyosunuz eminim ki hala seni sycluyodur pişkin pişkin onu bana verecekler varya kaynanalık yapmak nedir gösteririm benim kaynanam da böyleydi her lafı sayardı bende susar hiçbirşey söylenmemiş gibi işini gücünü yapardım ama bi patladım şimdi bana ters bi laf dedimi bin pişman ediyorum o bir söylüyor bin laf ısıtıyor benden:)saygıda bi yere kadr .
Kuzum kucugum yabanciyim okumusum diye cok ezdiler ayri eve bile cikartmayacaklardi bir yumurta bile kirmasini bilmiyorsun başta çok söylendi hep sustum ama benim suçum değil 17 yıl eğitim hayatim oldu hem okuyorum hemde evin tek kiziyim annem mutfağa girdirmedi ki ne yapim bilmiyordum süre bunun için ev gecindiremz ddi şimdi de mantiya kadar hepsini döküyorum amanallah büyük ben kendi hakkimi gectim kizimin hakkını özellikle süt hakkını helal etmiyorum ona

Kızlar ya benim bebe 2-3 saatte bir en fazla 10-13 dk anca emiyor o da tek meme öteki meme de bekliyor artık 4-5 saat. Süt De azalıyor gibime geliyor. SiZin bebeler nasıl Ne sıklıkta kaç dk emiyorlar? Normal mi acaba? Koala anne yetişşşş
Benim de ayni dedigin gibi en fazla 15 dk emiyor. Dn hic sorun oldugunu dusunmemistim, normal diye dusunuyordum. Normalde 2-3 aylikken zaten kac dakika emmeleri gerekiyor ki?

Bızmkınn hali hıx bellı olmuyo bazen 20 dk baZen 45 dk emıuo.. uyanıkken saatbası emıyo gecese genelde 3 4 saatte bı emıho
45 dk mi? Masaallah subhanallah. Kesintisiz o kadar nasil emiyor ya, memeyi emzik niyetine emiyor olmasin. Arkadasim da 1 saat emiyor diyordu, sonra doktoru o kadar sut ememez, bosuna emiyor diye emzige baslatmis.

Bende sallıyorum kucagimda yinede tutmuyor 3 gündür bu işkenceyi çekiyorum ay ne zormuş. kafasını geriye atip bi ağlayışı var sanki dovmusleer:)gece ye doğru emzirdim biraz çok şükür .alistirma bardagi iyi mi canm avent in biberonu da iyiymiş anne göğüs ucuna en yakın oymuş
Canim ben aventi kullaniyorum gercekten tavsiye ederim

Bebeğim benim teyzemin kızında da vardı kalça çıkığı.cift bez kullandılar baya bir süre çok şükür düzeldi.ben düzeleceğine inanıyorum...olumlu düşünelim.inşallah düzelecek canimm :)
Ne kadar sure kullandilar canim bizim 1 ay bitti 2. Aya basladik

Orda nasıl tuzlanıyor ki..biz lk banyo suyuna birazcık tuz döktük..
Bende öyle yapıyorum ama azıcık suda eritip onu son sudan önce döküp sonra hemen duruluyorum üstünde tutmuyorum bile bunlar bildiğin kutban derisi gibi tuzluyorlar

Benim de ayni dedigin gibi en fazla 15 dk emiyor. Dn hic sorun oldugunu dusunmemistim, normal diye dusunuyordum. Normalde 2-3 aylikken zaten kac dakika emmeleri gerekiyor ki?

45 dk mi? Masaallah subhanallah. Kesintisiz o kadar nasil emiyor ya, memeyi emzik niyetine emiyor olmasin. Arkadasim da 1 saat emiyor diyordu, sonra doktoru o kadar sut ememez, bosuna emiyor diye emzige baslatmis.

Emzıkte alıyo canım bızımkı ..devamlı 45 dk emmıuo zaten ama bazen ewet emıuo o kadr ıyı acıktysa uuzn uyuduysa.. höğüs dolu oluyp canım sutun geldıgıde bellı

Amin insallah kuzum insallah yavrunun yüzüne baktığım zaman kendimi suçlu hissediyorum o kundagi hiç yaptirmayacaktim yavrumu koruyamadim
Oyle dusunme canım.Onlarin tecrubesi var diye insan karisamıyr bazen.Benim kayınvalidem geldiginde cocugu nasil hirpaliyr bi gorsen.Uyutrken kucaginda kafasını sarsıyr:KK43:Allahtan cok gelmiyor...

Dayanamiuorum koala dayanamıyorum yavruma baktıkça ağlıyorum isyan etmeknistemiyorum ama yavrumun suçu ne 5 gunlukken ellerine damar yolu açıldı daha da cekiuor benim hangi gunahimin bdelini kizim ödüyor

Canım oyle dsnme lutfen kendını uoratma su an psıkolojın normal deglsnenn uzuntusulusun cnku haklı olarak kendıne acı cektrme senn gunahınn bedelını nıye yavrn odesı yuce mevlam adaletlısr el kadr bebege gunah ceza yuklermı hıc... elbet gececek ımtıhan hepsı kolay degl blıyorm ama sabır gerek rabbım beterınden korusun ınsaallah

X