Günaydın canımm. Bende sınırlı şekilde izletiyorum. Yanına oturuyorum çoğu zaman 1 çizgi film yada kukulinin bir tane şarkısını dinliyor. Bu kadar yeterli deyince hiç ağlaması olmuyor.Arkadaşlar gunaydin.sabah sabah kafama yine birşey takmış şekilde uyandım.konu TV.her sabah kahvaltı hazırlayana kadar gün içinde de benzer işleri yapıp geri dönene kadar ve çok çok sıkılmissa yüzünde o sıkılmanin verdiği mutsuzluğu görünce açıyorum TV.cunku gelen gidenimiz yok ve gidecek yerimiz yok avmlerden başka.biraz güneş çıkar gibi olunca disari çıkarıyorum orası ayri.bugun bir huzursuzlukla uyandım TV açıyorum otizme sebebiyet veriyor olabilir miyim acaba? Kendimi suçlu hissetmeli miyim hiç mi acmamaliyim. ev darmadağın ev işine kendimi kaptırdığımdan kesinlikle değil.temel ihtiyaclarimizi karşılamak için mecbur kalıyorum.salonda yalnız bırakıp mutfakta iş yapamıyorum mama sandalyesine oturtmaksizin çünkü koltuk tepesinde sehpa uzerinde.camasir makinesi desem yeri geliyor sabahtan akşama içindekileri asamadigim oluyor.kuruyanlari toplayamiyorum.sizde durum nasil
Oyuncaklarını beraber topluyoruz.camasir olayına girmedim onunla:) belki kendi çamaşırlarını asariz.bulasik makinesine bayılıyor ama elinya düğmelerde ya bıçaklarda..Günaydın canımm. Bende sınırlı şekilde izletiyorum. Yanına oturuyorum çoğu zaman 1 çizgi film yada kukulinin bir tane şarkısını dinliyor. Bu kadar yeterli deyince hiç ağlaması olmuyor.
Biz de siz gibi yalnızız . Hava soğuk ve aşırı sıkılıyor. Ben çok kasmıyorum. Otizm sadece tv izletmeyle olan bir şey değil ki. Sadece yatkınlık varsa onu tetikliyor diye biliyorum.
Ev işleri için ise sana tavsiyem birlikte yapın.
Çamaşır mı asılacak ,birlikte yapıyoruz . Bana veriyor bende aferin sana deyip asıyorum. Bulaşık makinasının kapağını açar açmaz koşarak geliyor, içindekileri tek tek bana veriyor bende yerleştiriyorum :)
Kendini üzme . Tv açıp saatlerce dalmasına izin verme . Dikkat dağınıklığı oluyor aşırı odaklanıyorlar.
Canım bizde de benzer durum var evi gezip oynamayı çok seviyor ama evimiz çok küçük ve annemle yaşıyoruz yani bir odası da yok onu geçtim salon mutfak bir ve küçük yani evde salon ve yatak odası dışında geçip oynayamiyor doğal olarak hemen sıkılıyor artık . Ben de açıyorum ve onunla konuşuyorum çizgi filmlerle ilgili . Yemek bile yapıyor olsam aynı odada olduğumuz için daha rahat konuşuyorum bu ara onlara cevap vermeye başladı :) çok uzun sürelerde ve yaş sınırını aşan çizgi filmler olmadığı sürece çok endişe etmenin doğru olmadığını düşünüyorum cogumuz engel olamiyoruz otizmle de doğrudan bir bağlantısı yok diye biliyorum. Onun çok farklı sebepleri oluyor altta yatan eğer gende yatkınlık var ise anne baba arasındaki kavga , kabızlık gibi şeyler bile tetikleyebiliyormus. Sen onun yanında ol ve sınırla bu arada çamaşır aşın mutlaka biz yazdan beri beraber asiyiruz ilk asarken sepetten alıp bana veriyordu ve" habidum " (al gibi birşey) demeye başlamıştı . Kış geldiğinden beri içeri asiyiruz ben ona veriyorum küçük şeyleri o gidip tele asiyor :))Oyuncaklarını beraber topluyoruz.camasir olayına girmedim onunla:) belki kendi çamaşırlarını asariz.bulasik makinesine bayılıyor ama elinya düğmelerde ya bıçaklarda..
Hiç saatlerce açmam.en fazla 15 dk ve hep ekrandakilerle ilgili konuşuyorum yanında iş yapiyorsam
Malesef kızımda izlemek zorunda kalıyo, bizde burda çok yalnızız ve dediğin gibi havalar soğuk olduğu için avm dışında pek bi seçeneğimiz yok,oralara da ben çok sık götürmek istemiyorum. Sabahtan akşama kadar sadece ikimiziz dolayısıyla çok çok sıkılıyo bazen oyuncakların başında kendi başıma kaldığımı farkediyorumArkadaşlar gunaydin.sabah sabah kafama yine birşey takmış şekilde uyandım.konu TV.her sabah kahvaltı hazırlayana kadar gün içinde de benzer işleri yapıp geri dönene kadar ve çok çok sıkılmissa yüzünde o sıkılmanin verdiği mutsuzluğu görünce açıyorum TV.cunku gelen gidenimiz yok ve gidecek yerimiz yok avmlerden başka.biraz güneş çıkar gibi olunca disari çıkarıyorum orası ayri.bugun bir huzursuzlukla uyandım TV açıyorum otizme sebebiyet veriyor olabilir miyim acaba? Kendimi suçlu hissetmeli miyim hiç mi acmamaliyim. ev darmadağın ev işine kendimi kaptırdığımdan kesinlikle değil.temel ihtiyaclarimizi karşılamak için mecbur kalıyorum.salonda yalnız bırakıp mutfakta iş yapamıyorum mama sandalyesine oturtmaksizin çünkü koltuk tepesinde sehpa uzerinde.camasir makinesi desem yeri geliyor sabahtan akşama içindekileri asamadigim oluyor.kuruyanlari toplayamiyorum.sizde durum nasil
Merhaba, geçmiş olsun. Kan değeri iyi ama depolar boşalmış ne demek ben anlayamadım? Bende baktırdım değerleri normal çıktı ama kan deposu gibi bişeyden hiç bahsetmedi doktorumuz,vitamin depolarıyla aynı şey mi aceba ?Iyı aksamlar herkese. Bebegimin dilinde farklılık var demistim ve kansız gıbı dıye yazmıstım gecem haftalarda Dr a goturduk. Coğrafik dil cıktı. Ve kan depoları bosalmjs. Kan degeri iyi ama. Ferro surup verdi Cok huysuz on gundur. Uykular cok fena Allah yardımcınız olsun
Bugün parka götürdüm sabah öğlen arası oyuncaklara binmek istemedi.hava güneşli yuruteyim dedim kucak istedi.evde de yüzü gülmedi bebek de olsa insan sıkıldığını anlıyor.kiyamiyorum.gunduz uykusunu da uyumadı.hem gergin hem üzgünüm...havalar ısınsa da.memlekete gitsek tiZze tizzediye teyzeleri çağırıyor camdan kuzenlerinin ismini yarım yamalak sesleniyor.geeeğ geeğ diyor hepsine.Malesef kızımda izlemek zorunda kalıyo, bizde burda çok yalnızız ve dediğin gibi havalar soğuk olduğu için avm dışında pek bi seçeneğimiz yok,oralara da ben çok sık götürmek istemiyorum. Sabahtan akşama kadar sadece ikimiziz dolayısıyla çok çok sıkılıyo bazen oyuncakların başında kendi başıma kaldığımı farkediyorumKızımda benle birlikte çamaşır bulaşık makinasını boşaltıyor,birlikte asıyoruz birlikte katlıyoruz tabi o benim katladıklarımı da dağıtıyo ayrı mesele havalar artık ısınsın gerçekten bende çok bunaldım eve bağımlı kalmaktan yani kızım adına üzülüyorum ne bir arkadaşı var ne hayvanları canlı canlı tanıyacak ortamı.
Bebek diyip geçmemek lazım gerçekten onlar da sıkılıyor,bugünlerde dolunay bence onları da etkiliyorBugün parka götürdüm sabah öğlen arası oyuncaklara binmek istemedi.hava güneşli yuruteyim dedim kucak istedi.evde de yüzü gülmedi bebek de olsa insan sıkıldığını anlıyor.kiyamiyorum.gunduz uykusunu da uyumadı.hem gergin hem üzgünüm...havalar ısınsa da.memlekete gitsek tiZze tizzediye teyzeleri çağırıyor camdan kuzenlerinin ismini yarım yamalak sesleniyor.geeeğ geeğ diyor hepsine.
En güzel ev küçük evAll-izz-well ben gözümü ayirsam nerede arayacağını şaşırıyorum hem çok hızlı fare gibi hem her odada ilgisini çeken bişey var
Benle beraber bodoslama dalıyor canım.o kadar vaktim olursa önce bıçakları aliyorum ben de:)
Olabilir aklımdan geçmedi değil.onceden bizim bebeklear aynı moda girdiklerinde dolunay mi var acep derdim eşleriyle karisikBebek diyip geçmemek lazım gerçekten onlar da sıkılıyor,bugünlerde dolunay bence onları da etkiliyorofff evet bende memlekete gitmeyi çok istiyorum ama uçakta sıkıntı verdiği için kendi başıma gitmeyi göze alamıyorum malesef yazı beklememiz gerekiyo
Bir de zararlı şeylere yaklasmamam konusunda bana parmak sallama huyu varBizden önce kapağı açıyorlar haklısın ama kapağı yarım tut malum artık pratiklikte usta olduk saniyeler içinde al ben öyle yapıyorum nerde zararlı şey var dikkatlerini oraya veriyorlar hayret bişeyler :)))
Televizyon tek başına otizm yapmaz ama zararının faydasından çok olduğunu düşünüyorum hatta bence hiç faydası yok şu yaşlarında. Ben de bulaşıkları toplamak ve makineye yerleştirmek hariç her şeyi onunla birlikte yapıyorum, yemek yaparken de çoğunlukla kucağımda duruyor, yemeğe müdahale etmeyi baharatları koklamayı falan seviyor. Ondan vazgeçse iyi olacak kolum kopuyor. Ama onun dışında oyuncaklarını getiriyorum mutfağa, bir oyun oynamaya başlıyorum baktım oyun sardı hadi sen oyna şimdi benim işlerimi yapmam lazım diye işime başlıyorum. Her zaman işe yaramıyor tabi, o zamanlar işi biraz erteliyorum sonra yapabileceğim bir şeyse. Ya da az bir işim varsa o yemek yerken yapıyorum. Veya bir torba veriyorum, o gidip gelip içine oyuncaklarını kitaplarını doldurup ‘bak, bak’ diye bana göstere göstere gidip geliyor.Arkadaşlar gunaydin.sabah sabah kafama yine birşey takmış şekilde uyandım.konu TV.her sabah kahvaltı hazırlayana kadar gün içinde de benzer işleri yapıp geri dönene kadar ve çok çok sıkılmissa yüzünde o sıkılmanin verdiği mutsuzluğu görünce açıyorum TV.cunku gelen gidenimiz yok ve gidecek yerimiz yok avmlerden başka.biraz güneş çıkar gibi olunca disari çıkarıyorum orası ayri.bugun bir huzursuzlukla uyandım TV açıyorum otizme sebebiyet veriyor olabilir miyim acaba? Kendimi suçlu hissetmeli miyim hiç mi acmamaliyim. ev darmadağın ev işine kendimi kaptırdığımdan kesinlikle değil.temel ihtiyaclarimizi karşılamak için mecbur kalıyorum.salonda yalnız bırakıp mutfakta iş yapamıyorum mama sandalyesine oturtmaksizin çünkü koltuk tepesinde sehpa uzerinde.camasir makinesi desem yeri geliyor sabahtan akşama içindekileri asamadigim oluyor.kuruyanlari toplayamiyorum.sizde durum nasil
Kıyafet deneme işine çok guldumTelevizyon tek başına otizm yapmaz ama zararının faydasından çok olduğunu düşünüyorum hatta bence hiç faydası yok şu yaşlarında. Ben de bulaşıkları toplamak ve makineye yerleştirmek hariç her şeyi onunla birlikte yapıyorum, yemek yaparken de çoğunlukla kucağımda duruyor, yemeğe müdahale etmeyi baharatları koklamayı falan seviyor. Ondan vazgeçse iyi olacak kolum kopuyor. Ama onun dışında oyuncaklarını getiriyorum mutfağa, bir oyun oynamaya başlıyorum baktım oyun sardı hadi sen oyna şimdi benim işlerimi yapmam lazım diye işime başlıyorum. Her zaman işe yaramıyor tabi, o zamanlar işi biraz erteliyorum sonra yapabileceğim bir şeyse. Ya da az bir işim varsa o yemek yerken yapıyorum. Veya bir torba veriyorum, o gidip gelip içine oyuncaklarını kitaplarını doldurup ‘bak, bak’ diye bana göstere göstere gidip geliyor.
Bulaşık makinesini boşaltırken çatal bıçakları önce boşaltıyorum, onları yerleştirene kadar bekleneceğini biliyor artık, sonra bana yardım ediyor ama sonrasında oynamak için kaşıklığı saklıyor ilk önce. Bu ara ona çok takıldı her oyuncağını ayrı bölmeye koyup değişik oyunlar oynuyor.
Öğretilebilen bir şey mi bilmiyorum ama kendi başına oynamayı öğrenirse rahat edersin. Benim de gelenim gidenim yok hava soğuk olduğu için de çok çıkmıyoruz hep evdeyiz ama bir şekilde oyalıyorum. Koltuğun tepesine çıkmış mı diye sürekli kontrol ediyorum çaktırmadan ama huysuz olmadığı günlerde pek yapmıyor onu. Kışın zor çocuk büyütmek ya, bütün kıyafetlerini her gün iki kez indiriyor, deniyor bırakıyor. Artık ona da katlatmaya başladım bugünden itibaren belki dağıtmaz artık zoru görüp
Bizim parkeler ve koltuk kenarları renklendi bileMerhaba hanımlar,
Biz bu ara boya kalemlerine sardık, günde 3 kez boyama yapıyoruz tavsiye ederim cok cok keyif alıyor. Ozellikle dikey alanlarda. Çünkü once omuz kaslarını kullanarak kalem tutuyorlar bilek henuz kulllanamiyorlar.
Not: Ev batabilir, kıyafetler boyanabilir
Gelecegin minik ressamlarıBizim parkeler ve koltuk kenarları renklendi bilebiraz daha büyük kağıtlar ya da yazı tahtasi almayı dusunuyorum belki sever...
SelamÇok tatlılar yaaa:) ben de harnup pekmezi sulandırıyorum teh teh diye içiyor.teh= çay bu arada:) sütü bireylerin içinde kek poğaça pankek şeklinde aldı.hic icirmedim ben de.
Selam canım.hic süt vermedim ben hala emiyor.pekmez su karıştırıyorum:) çok tşk ederim bilgi icimSelam
Pekmez ile mi sütü sulandırıyorsun. Pekmezle süt ve süt ürünleri verildiginde demir eksikligi yapar diye biliyorum,bilgin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?