2017 yim. Su ara kansızlık olduğunu düşünüyorum. Dilinde farklılık gozlemledim Iyı bır Dr yok acıkcası. Ne yapsam bilemedimMerhaba. Sanırım siz 2018 ağustos annesisiniz,biz artık demir ilacı kullanmıyoruz ama zamanında ben ferrum kullandım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2017 yim. Su ara kansızlık olduğunu düşünüyorum. Dilinde farklılık gozlemledim Iyı bır Dr yok acıkcası. Ne yapsam bilemedimMerhaba. Sanırım siz 2018 ağustos annesisiniz,biz artık demir ilacı kullanmıyoruz ama zamanında ben ferrum kullandım.
Siz yine de bir doktora başvurun ben de düşük sanıyordum kabızlık olduğu için demir ilacı kullanamiyorduk ama düşündüğüm gibi değildi. Normal çıktı değerler o yüzden kullanmiyoruz. Geçmiş olsun..2017 yim. Su ara kansızlık olduğunu düşünüyorum. Dilinde farklılık gozlemledim Iyı bır Dr yok acıkcası. Ne yapsam bilemedim
Bence de bi dr a başvurun,bende kendimce emindim kansızlık olduğuna ama tahlillerde çok iyi çıktı,başka bişeyden olabilir.2017 yim. Su ara kansızlık olduğunu düşünüyorum. Dilinde farklılık gozlemledim Iyı bır Dr yok acıkcası. Ne yapsam bilemedim
Selamlar. Dilinde ne tur bir degisiklik gozlemlediniz? Benim oglumun da dilinde parmagi sokacak kadar cukurlar, yaralar olusmustu. Duzeliyor gibi olup baska yerden cikiyordu. Birkac doktora goturdum, vitamin ve demir eksikligi olabilecegi soylendi. Talasemi/Akdeniz Atesi Anemisi tahlili yapildi. Sonuc olarak Talasemi Tasiyicisi ama dilindeki eenk farkliliklarinin ve yaralarin sebebinin “harita/cogragik dil” oldugunu ogrendik. Bende de var harita dil ve dil yarilirken once bu tur seyler oluyormus. Bende de bebekken olurmus. Siz yine tahlilleri yaptirin ve harita dil olabilecegini de degerlendirin.2017 yim. Su ara kansızlık olduğunu düşünüyorum. Dilinde farklılık gozlemledim Iyı bır Dr yok acıkcası. Ne yapsam bilemedim
Dılının sag tarafı daha farklı bir kırmızı.degıısk bır cızgı gıbı. Bir tehlike olabilir mi ki.. Persentil de %50 de bir bebek. Benım aklıma kansızlık geldı hemen. Haftaya esım tatildeyken goturelım olmadıSelamlar. Dilinde ne tur bir degisiklik gozlemlediniz? Benim oglumun da dilinde parmagi sokacak kadar cukurlar, yaralar olusmustu. Duzeliyor gibi olup baska yerden cikiyordu. Birkac doktora goturdum, vitamin ve demir eksikligi olabilecegi soylendi. Talasemi/Akdeniz Atesi Anemisi tahlili yapildi. Sonuc olarak Talasemi Tasiyicisi ama dilindeki eenk farkliliklarinin ve yaralarin sebebinin “harita/cogragik dil” oldugunu ogrendik. Bende de var harita dil ve dil yarilirken once bu tur seyler oluyormus. Bende de bebekken olurmus. Siz yine tahlilleri yaptirin ve harita dil olabilecegini de degerlendirin.
Sezon başında e bebekten almıştım ben 1,5 tog. Hellobaby idi markası.Açıkçası çok memnun değildim, çok terletiyordu. Ama havalar soğuduğundan beri iyi gidiyor. Lcw’den online almıştım, 2,5 tog. Bir daha kolay kolay almam 2,5 tog. Ev için çok sıcak, gece kombiyi minimuma getiriyoruz terlemesin diye. İçine pijama giydirmeyince paçalarını dizine kadar çeliyor, giydirince terliyordu sonbaharda. Bir aydır falan alta ince pijama üstüne yarım kollu çıtçıtlıyla çok kıvamında oluyor.
Şimdi güzel bir 1,5 tog arayışındayım. Önerisi olan varsa memnun olurum.
Internette cogragik dile bir bakin isterseniz, belki gorseller size fikir verebilir. Benim oglumun da bazen dilinin ortasinda olur bazen saginda bazen ucunda bazen solunda.. Zaman zaman beyaz bir katmanla kaplanmis gibi olur, diger yerler kan kirmizi gozukur. Vucutta enfeksiyon, vitaminsizlik oldugu donemlerde daha belirgin olur, tum dilini kaplar. Cogragik dilse eger; kendimden pay bicerek sogluyorum: bazi besinler rahatsiz eder, tat alma duyulari normalin ustunde olur. Aci yediginde dil kabarir, acir, yiyemez. Patlican, domates, ceviz, kivi gibi besinler dili rahatsiz eder. Oglum da dili cok rahatsiz oldugu zamanlarda yemek yemek istemiyor, dili disari cikarip tutuyor, ustunde bir sey varmis gibi almaya calisiyor. O his rahatsiz ediyor demek ki.Dılının sag tarafı daha farklı bir kırmızı.degıısk bır cızgı gıbı. Bir tehlike olabilir mi ki.. Persentil de %50 de bir bebek. Benım aklıma kansızlık geldı hemen. Haftaya esım tatildeyken goturelım olmadı
Cok tesekkur ederım uzun uzun yanıtınız ıcın. Annelik hersey den evham hali. Gotırmezsem rahat etmeyecegim zaten.Internette cogragik dile bir bakin isterseniz, belki gorseller size fikir verebilir. Benim oglumun da bazen dilinin ortasinda olur bazen saginda bazen ucunda bazen solunda.. Zaman zaman beyaz bir katmanla kaplanmis gibi olur, diger yerler kan kirmizi gozukur. Vucutta enfeksiyon, vitaminsizlik oldugu donemlerde daha belirgin olur, tum dilini kaplar. Cogragik dilse eger; kendimden pay bicerek sogluyorum: bazi besinler rahatsiz eder, tat alma duyulari normalin ustunde olur. Aci yediginde dil kabarir, acir, yiyemez. Patlican, domates, ceviz, kivi gibi besinler dili rahatsiz eder. Oglum da dili cok rahatsiz oldugu zamanlarda yemek yemek istemiyor, dili disari cikarip tutuyor, ustunde bir sey varmis gibi almaya calisiyor. O his rahatsiz ediyor demek ki.
Siz bir uzmana danisin, cok iyi bir uzman olmasina gerek de yok. Uzmana siz hatirlatin ama “cografik/harita dil olabilir mi?” diye. Cografik dilse iciniz rahat olsun, endiselenmeyin.
Şimdiden geçmiş olsun inşallah olmaz ates ve aglamamistir olduysaniz... Bizim 11 inde daha varGünaydın kızlar bugün aşımız var.
Aşı olanlar ateş, ve huzursuzluk çok fazla oldu mu acaba ?
Umarim cok aglamaz
Sagol cnm Normalde olmadı diğerlerinden inş bunda da olmazŞimdiden geçmiş olsun inşallah olmaz ates ve aglamamistir olduysaniz... Bizim 11 inde daha var
Bizim de diş dönemleri böyle geçiyor hep emmek istiyor.Selam hanımlar ben bu ara hiçbir şey yediremiyorum yine diş ve yine iştahsızlık ... Sabah kahvaltı sıfır. Öğleden sonra biraz çorba veya muhallebi akşam da yine ikisinden biri o kadar o da bir kaç kaşık geri kalan tüm zamanlar emmek istiyor her diş donemimiz böyle geçiyor bana da artık yeterli değil bu beslenme şekli gibi geldigi için üzülüyorum zorlayamiyorum da çok da aç kalsa illa ki yer sanırım ... Sizin de dış dönemleri böyle mi oluyor
Memnun musun? Terletiyor muydu havalar daha sıcakken?Sezon başında e bebekten almıştım ben 1,5 tog. Hellobaby idi markası.
Geçen gün olduk, huzursuzluk yaptı biraz ama ateş olmadı. Rahat geçirdi, umarım senin ufaklık da rahat geçirir.Günaydın kızlar bugün aşımız var.
Aşı olanlar ateş, ve huzursuzluk çok fazla oldu mu acaba ?
Umarim cok aglamaz
Biz yemek olayını saldık...sabah kahvaltıda peynir omlet zeytin menemen yerdi.simdi siyah zeytin Chery domates şekersiz pankek gibi bişey yapıyorum.tarif deseniz Allah ne verdiyse tam buğday unu peynir ceviz ıspanak bazen havuç rendeliyorum yogurtyyumurta ekliyorum.oglen meyve yer.ama hiç yapmadığım şeyi yapıp bir iiki tane bebe bisküvisi ekliyorum.cunku hiçbise yemiyor.yogurt olayimiz bitti.ayran içiyor.aksam da yayla çorbası.tek corba yayla çorbası.herseyi yerdi eskide kaldı.kofte için ne desem yalan.bazen bizden çok yer bazen hiç.pide yiyor.pizza nin bos hamur kenarını yiyor.lavas ekmek bayılır.gecen gün dışarıda yedik de sanki aç bırakıyoruz gibi oturdu lavaş yedi restaurantta.garsonlara.immmhh immhhj diyor eliyle çok güzelmiş.onlar da getirdikce getirdi paket yaptılar lavasi.en son öpücük atıyordu.makarna erişte yemiyor.tencere yemeği yemiyor bamya bile yerdi.Selam hanımlar ben bu ara hiçbir şey yediremiyorum yine diş ve yine iştahsızlık ... Sabah kahvaltı sıfır. Öğleden sonra biraz çorba veya muhallebi akşam da yine ikisinden biri o kadar o da bir kaç kaşık geri kalan tüm zamanlar emmek istiyor her diş donemimiz böyle geçiyor bana da artık yeterli değil bu beslenme şekli gibi geldigi için üzülüyorum zorlayamiyorum da çok da aç kalsa illa ki yer sanırım ... Sizin de dış dönemleri böyle mi oluyor
ÇOk şükür ateş olmadı huzursuz oldu biraz şükür atlattık bunu daMemnun musun? Terletiyor muydu havalar daha sıcakken?
Geçen gün olduk, huzursuzluk yaptı biraz ama ateş olmadı. Rahat geçirdi, umarım senin ufaklık da rahat geçirir.
Bizde de durum böyle sayılır . Çorba olarak sadece mercimek bazen tarhana yaylayı hiç sevmedi .. yoğurt haftada bir kere yedirebilirsem ne ala... bizimki de aksine makarna borek bayılıyor .. şekerini abartmadan kek yapıyorum yumuşak olduğu için onu çok seviyor özellikle dış dönemleri ara öğün olarak. Kahvaltı bu dönemlerde hiç yapmıyor normalde de zeytin labne çok az bir yumurta o da tavaya önüne koyarsak :) tencere yemeğini meraktan yiyiyor ama diyelim ki fasulye var 3 taneden sonrası yok ... Daha küçükken daha iştahlı yiyordu şimdi daha seçici umarım bu haller de değişir bakalımBiz yemek olayını saldık...sabah kahvaltıda peynir omlet zeytin menemen yerdi.simdi siyah zeytin Chery domates şekersiz pankek gibi bişey yapıyorum.tarif deseniz Allah ne verdiyse tam buğday unu peynir ceviz ıspanak bazen havuç rendeliyorum yogurtyyumurta ekliyorum.oglen meyve yer.ama hiç yapmadığım şeyi yapıp bir iiki tane bebe bisküvisi ekliyorum.cunku hiçbise yemiyor.yogurt olayimiz bitti.ayran içiyor.aksam da yayla çorbası.tek corba yayla çorbası.herseyi yerdi eskide kaldı.kofte için ne desem yalan.bazen bizden çok yer bazen hiç.pide yiyor.pizza nin bos hamur kenarını yiyor.lavas ekmek bayılır.gecen gün dışarıda yedik de sanki aç bırakıyoruz gibi oturdu lavaş yedi restaurantta.garsonlara.immmhh immhhj diyor eliyle çok güzelmiş.onlar da getirdikce getirdi paket yaptılar lavasi.en son öpücük atıyordu.makarna erişte yemiyor.tencere yemeği yemiyor bamya bile yerdi.
Şöyle söyleyeyim gece gündüz 23 te tutuyoruz biz doğalgazı ve örtünmeyi hiç istemiyor , o yüzden direk pijamalarının üzerine tulumunu giydirip yatırıyorum. Hiç terlemedi.Hatta bak ürün etiketini almadan önce fotoğraf çekmiştim, telefonumda kayıtlı kalmış.Memnun musun? Terletiyor muydu havalar daha sıcakken?
İlk fırsatta alayım bunlardan, hava 2 gün sıcak seyretti hemen terlemeye başladı yine. Teşekkürler fotoğraf için, 1,5 tog tam ihtiyacım olan ölçü aslında ama yerel bebek mağazalarında çok bulunmuyor, avm’ye gitmeyi de ben sevmiyorum mecbur kalmadıkça, internetten alınca da 2 tane nurtopu gibi 2,5 tog tulumum olduŞöyle söyleyeyim gece gündüz 23 te tutuyoruz biz doğalgazı ve örtünmeyi hiç istemiyor , o yüzden direk pijamalarının üzerine tulumunu giydirip yatırıyorum. Hiç terlemedi.Hatta bak ürün etiketini almadan önce fotoğraf çekmiştim, telefonumda kayıtlı kalmış.
Ahşap, parçaları takılıp çıkan yapboz gibi bir tren var. Onu seviyor bu ara.Ne tur oyunlar oynuyorsunuz gun ıcınde acaba. Su ara oglumu hıc bırakamıyorum. Her yere tırmanıyor. Sandalye koltuk hıc durmuyor. Bir de kızım var 4 yasında. ıkıısyle cok zor oluyor sanki. Yetisemiyprum bir seye.