• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Günaydın kızlar, benim gibi bebeği hala yürümeyen ya da yürüyüp çok düşen anneler için Anadolu da ayak bağı kesme diye bir adet varmış.çocuğun ayağına kırmızı ip bağlayıp kesiyorsunuz, sonra hızlıca ipi yıkayıp çöpe atıyorsunuz.Farklı şekillerde yapanlarda var.Dün akşam denedik bakalım bir etkisi olacak mı denemekte fayda var
Aslında şu anda yürümemeleri yada yürürken düşmeleri çok normal ilk kızım 18. Aya kadar yürümemişti mesela bazı bebek hızlı yürüyor oyüzden de düşüyor zaman geçtikçe daha çok oturtuyorlar

Hanımlar bebeginiz dil gelişimi nasil? Hangi kelimeleri söylüyor veya söylemeye calisiyor? Dil gelisimi icin neler yapıyorsunuz?
Al, ver, vermem, gel, gitti, attım, düştü, çık, kedi, anne, baba ve hayır diyor. Hepsini her zaman söylemiyor bazı günler unutup gidiyor çoğunu ama ihtiyaç halinde kullanıyor.
Her şeyi ona konuşarak anlatıyorum. Yere attığı bir şeyin arkasından bakarken attın annecim, o yüzden düştü diyorum mesela. Hadi gel yemek yapalım, bak soğanları karıştırıyorum şimdi, senin en sevdiğin yemek hangisi falan diye sürekli konuşuyorum. Her şeyi kelimeleriyle söylüyorum; atta, mama, taytay vs. gibi bebekçe hiç söylemiyorum, gezmeye gidelim parka gidelim, armut yer misin muz ister misin diye kendi isimleriyle söylüyorum.
Bir de kitap okuyorum, hem onun kitaplarından okuyorum hem de bir zamanlar kitap okuyabildiğim sakin zamanlarında kendime okuduğum kitapları yüksek sesle okuyordum ama iki aydır kitap sayfası açamadım :KK43:
Şarkı söylüyorum, her şeyin şarkısı var ellerini yıkarken, uyandığında, huysuz hissettiğinde söylediğim şarkılar var artık bekliyor o durumlarda şarkılarını eşlik eder gibi kelimeler yuvarlıyor kendi çapında.
Oyun oynarken ya da egzersiz yaptırırken 40 günlükten beri her şeyi rengiyle şekliyle söylüyorum ya da sayı sayıyorum.
Bir de tv hiç açık değil evde, maruz kalmıyor dış sese.

Al, ver, vermem, gel, gitti, attım, düştü, çık, kedi, anne, baba ve hayır diyor. Hepsini her zaman söylemiyor bazı günler unutup gidiyor çoğunu ama ihtiyaç halinde kullanıyor.
Her şeyi ona konuşarak anlatıyorum. Yere attığı bir şeyin arkasından bakarken attın annecim, o yüzden düştü diyorum mesela. Hadi gel yemek yapalım, bak soğanları karıştırıyorum şimdi, senin en sevdiğin yemek hangisi falan diye sürekli konuşuyorum. Her şeyi kelimeleriyle söylüyorum; atta, mama, taytay vs. gibi bebekçe hiç söylemiyorum, gezmeye gidelim parka gidelim, armut yer misin muz ister misin diye kendi isimleriyle söylüyorum.
Bir de kitap okuyorum, hem onun kitaplarından okuyorum hem de bir zamanlar kitap okuyabildiğim sakin zamanlarında kendime okuduğum kitapları yüksek sesle okuyordum ama iki aydır kitap sayfası açamadım :KK43:
Şarkı söylüyorum, her şeyin şarkısı var ellerini yıkarken, uyandığında, huysuz hissettiğinde söylediğim şarkılar var artık bekliyor o durumlarda şarkılarını eşlik eder gibi kelimeler yuvarlıyor kendi çapında.
Oyun oynarken ya da egzersiz yaptırırken 40 günlükten beri her şeyi rengiyle şekliyle söylüyorum ya da sayı sayıyorum.
Tv acik olmadan nasil oyaliyorsun.ben bazen mecbur kaliyorum malesef o istedigi icin degil ben is yapanadigim icin hic bireey yapamiyorum

Maşallah Defne kıza:nazar:gayet iyi, bizimki de anne baba dede mama nene pispis(kedi),al diyor ama artik her istediğini ih ih diye anlatıyor ya da istedigi seyi isaret ediyor peki senden bebek icin kitap onerisi alabilir miyim?

Maşallah Defne kıza:nazar:gayet iyi, bizimki de anne baba dede mama nene pispis(kedi),al diyor ama artik her istediğini ih ih diye anlatıyor ya da istedigi seyi isaret ediyor peki senden bebek icin kitap onerisi alabilir miyim?
Yan komşum okul öncesi öğretmeni, aç tırtıl kitabını önerdi. Dünyaca ünlü ve çok satılan bi çocuk kitabı dedi her çocuk çok seviyormuş.

Tv acik olmadan nasil oyaliyorsun.ben bazen mecbur kaliyorum malesef o istedigi icin degil ben is yapanadigim icin hic bireey yapamiyorum
Is yapamamak derken aslinda yine onun bakimi ile ilgili hazirliklar..yogurt peynir corbasi ara ogunleri ana yemegi vs hazirlarken oyalayamadigim zaman aciyorum yoksa bunlari hazirlayamiyorum.valiz hazirlayamadigim icin gunlerdir yola cikamadik memlekete gitmek icin

Mümkün olduğunca o uyurken yapmaya çalışıyorum ya da yemek yerken. Onun dışında kalan zamanlarda da ya oyuncaklarını mutfağa yığıyorum oynarken yapıyorum ya da tek elle yapabileceğim bir şeyse kucağıma alıyorum birlikte yapıyoruz o da aspiratörün düğmelerine basıyor, saçımı yoluyor oyalanacak bir şey buluyor.

Ben de uyku tulumu almak istiyorum. Alan var mı acaba. Geçen yıl ayaklı tulum birde torba tulum giydirmiştim. İçim baya rahat ediyordu. Şimdi değil battaniye pike bile örttürmek istemiyor. Uykusundan uyanıyor ayağıyla iteleye iteleye üzerinden atıyor . Napicam bilmiyorum :işsiz:

Ben gecen sene hic uyku tulumu giydirmedim.bir beden buyuk ayakli tulum icine zaten body uzerine altust takim giydiriyorudum.yelegi hirkasi vs cok sukur hasta etmedik.yattigi gibi de kalkiyordu ustunu acmiyordu.bu senr uyku tulumu giydiririm kesinlikle.ben de tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba arkadAşlar okuyorum ama uzun süredir yazamamıştım. Ben nekonun kolsuz ayaklı fıstık yeşili uyku tulumunu kullanıyorum çok memnunum tulumsuz kesinlikle olmuyor zaten üzerine yorganda güvenilir değil biz abiyede 3.5 yaşında geçtik tulumdan yorgana.Bizim tulumunuz abiden bize miras. Bir çok atkadaşım ebebekten aldılar. Mothercare evebek dışı pamuk içi elyaf . Birde woolnat uyku tulumu var merinos yününden kesinlikle terletmiyor.

Hanımlar bebeginiz dil gelişimi nasil? Hangi kelimeleri söylüyor veya söylemeye calisiyor? Dil gelisimi icin neler yapıyorsunuz?

Selam canım nasılsın?

Sarp ;
Anne
Baba
Babiş
Abi
Gel
Git
Attı
Mama
Gol
Kuş
Hav hav
Diyor bizde 4 yaşında abi var onun çok faydası oluyor.
Akşamları abiye 2 kitap okuyorum sarp ta dinliyor sarpa da uyku rutinine kitap ekledim onu okuyoruz her uykı öncesi.

Hanımlar bir sorunum var.
Sabah uyandığımda sol göğsümde bi sertleşme vardı.acıyordu. mastit diye düşündüm . Hemen duşa girdim sıcak suyla duş aldım ve masaj yaptım. Banyoda fazla buhar olduğu için galiba duştan çıkınca baygınlık geçirir gibi oldum. Kendimden geçtim . Acile gittik. Tansiyonum düşmüş . Serum taktılar ve enfeksiyon durumu için kan tahlili yaptılar . Ama temiz çıktı. Doktorda o göğsünü emzir sürekli dedi. Emziriyorum ama geçmiyor birtürlü ne yapsam bilmiyorum.:KK42:

Merhaba hanımlar,malum kış yavaş yavaş yüzünü gösterdi bebislere yeni kıyafetler ve mont lazım.Siz nerelerden alışveriş yapıyorsunuz birde sadece mont mu alsam yoksa astronot tulum mu karar veremedim
Bizim cok değisken, lcw panco koton hm ve benetton buralardan alıyorum
Bn sadece mont alacagım,astronotu gecen sene bile zor giydik...

Merhaba arkadAşlar okuyorum ama uzun süredir yazamamıştım. Ben nekonun kolsuz ayaklı fıstık yeşili uyku tulumunu kullanıyorum çok memnunum tulumsuz kesinlikle olmuyor zaten üzerine yorganda güvenilir değil biz abiyede 3.5 yaşında geçtik tulumdan yorgana.Bizim tulumunuz abiden bize miras. Bir çok atkadaşım ebebekten aldılar. Mothercare evebek dışı pamuk içi elyaf . Birde woolnat uyku tulumu var merinos yününden kesinlikle terletmiyor.

Selam canım nasılsın?

Sarp ;
Anne
Baba
Babiş
Abi
Gel
Git
Attı
Mama
Gol
Kuş
Hav hav
Akşamları abiye 2 kitap okuyorum sarp ta dinliyor sarpa da uyku rutinine kitap ekledim onu okuyoruz her uykı öncesi.
Ne guzelll bn masal anlatıyorum once bi dinliyor sora aaaaa bagırmaya başlıyor :D :D pek dinlemiyor:(

Sabah uyandığımda sol göğsümde bi sertleşme vardı.acıyordu. mastit diye düşündüm . Hemen duşa girdim sıcak suyla duş aldım ve masaj yaptım. Banyoda fazla buhar olduğu için galiba duştan çıkınca baygınlık geçirir gibi oldum. Kendimden geçtim . Acile gittik. Tansiyonum düşmüş . Serum taktılar ve enfeksiyon durumu için kan tahlili yaptılar . Ama temiz çıktı. Doktorda o göğsünü emzir sürekli dedi. Emziriyorum ama geçmiyor birtürlü ne yapsam bilmiyorum.:KK42:

Ayy cok gecmis olsun,iyiki cocukla tekken fln olmadı...

Cok gecmis olsun, atesin var mı? Antibiyotik verdi mi doktor.. Allah tan yalniz degilmissiniz

Selam canım nasılsın?

Sarp ;
Anne
Baba
Babiş
Abi
Gel
Git
Attı
Mama
Gol
Kuş
Hav hav
İyiyiz bu ara azı dislerle uğraşıyoruz sizler nasılsınız ;) ne güzel canım maşallah size, abinin gerçekten de cok faydası olduğunu düşünüyorum, geçen parkta 17 aylik ikizler vardi abisi de yanlarında ne derse tekrarliyorlar kesinlikle faysasi var

Merhaba cnm

Ac
At
Al
Mama
Meme
Annaaa
Baba
Pisi
Attıııı
Hadiii
Çişşş
Suuu
Gel
Gibiii kısa kelimeler:)
Size de kocaman maşallah,:nazar:

valla gun icinde surekli konusuyorum anlatiyorum ama pek soyleyebildigi kelime yok. yalniz baris'in birseyleri yapmasi zamana yayilmiyor, birden yapiyor. o yuzden bana sanki bi anda cocuk konusmaya baslayacakmis gibi geliyor :D
baba, mama, gel, anne, karga soyleyebildigi ve soylemeye calistigi kelimeler. ama hala bilincli degil baba diyor ama sadece babayi gorunce degil mesela :D bir tek kargayi gorunce soyluyor digerleri bi var bi yok :)

gecmis olsun. iltihapli bir durum olursa sicak su iyi degil. pisirip, kanalin daha da tikanmasina sebep oluyor. o yuzden aklinda olsun ilik su makul olani. dustan hemen sonra emzirmeni tavsiye ediyorum. bir de oyle pit diye acilmiyor meret, bi 3 gun falan suruyor. sonra kendiliginden bebek emerken aciliyor kanal. ha bir de emerken masaj yapmaya calis, onun da faydasi var.

Back