• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Alerjiden bağımsız konuşuyorum şu an, öncesindeki araştırmalarım doktorun dedikleriyle uyuşuyor; anne sütü alan bebeğin süt içmesine gerek yok. He kekine falan koyulur ama içmesi gereksiz.
Kendim bebe bisküvisi yapmadım ama kek yaptım ondan verdim, çok da sevdi.

Marmelat da yapabilirsin bebek için, şekersiz. Armutlu yaptım, bayılıyor ben biraz kuru üzüm de koydum fazla tatlı oldu o yüzden. Bir dahaki sefer tek meyve yapacağım.
Yaptığım şeyleri tatlandırmak için pekmez veya bal koyuyorum ya da meyve rendeliyorum pişme durumuna göre.

Kek yapayim ben de...kakao verebiliyor muyuz artik bir de bal. Bal icin alerjik deniyor..2 yastan once vermeyin diyenler var.izmirdeki doktor 15 ay dan itibaren verin dedi

Alerjiden bağımsız konuşuyorum şu an, öncesindeki araştırmalarım doktorun dedikleriyle uyuşuyor; anne sütü alan bebeğin süt içmesine gerek yok. He kekine falan koyulur ama içmesi gereksiz.
Kendim bebe bisküvisi yapmadım ama kek yaptım ondan verdim, çok da sevdi.

Marmelat da yapabilirsin bebek için, şekersiz. Armutlu yaptım, bayılıyor ben biraz kuru üzüm de koydum fazla tatlı oldu o yüzden. Bir dahaki sefer tek meyve yapacağım.
Yaptığım şeyleri tatlandırmak için pekmez veya bal koyuyorum ya da meyve rendeliyorum pişme durumuna göre.
Atıştırmalık en çok kuru üzümü seviyor . Minik bi kutumuz var sürekli yanımızda. :KK51:
Armut ve üzümü püre şekline mi getiriyorsun sadece nasıl yapıyorsun peki :)

Kek yapayim ben de...kakao verebiliyor muyuz artik bir de bal. Bal icin alerjik deniyor..2 yastan once vermeyin diyenler var.izmirdeki doktor 15 ay dan itibaren verin dedi
Ben 13 aylıkken vermeye başlamıştım. Önce minik minik tattırdım. Doktorumda verebilirsin dedi verdim şükür alerjik bi durum gözlemedik.

Kakaoyu bilmiyorum da ben keçiboynuzu unu koyuyorum onun yerine.
Ben bal verdim alerjik tepki vermedi ama tabi bebekten bebeğe değişebilir. Çok alerjik tepkiler veren bir bebek değilse denenebilir, ben süt alerjili haliyle denedim ama yine de en güzeli doktoru dinlemek.

Atıştırmalık en çok kuru üzümü seviyor . Minik bi kutumuz var sürekli yanımızda. :KK51:
Armut ve üzümü püre şekline mi getiriyorsun sadece nasıl yapıyorsun peki :)
Armutu ve üzümü soyup dilimleyip kaynattım biraz suyla yarım saat falan. Sonra blenderdan geçirdim, kavanozladım.
Suyunu çok koymuşum ben sonra suyunu çeksin diye biraz daha pişirdim mecburen. Çok suya gerek yok.

Armutu ve üzümü soyup dilimleyip kaynattım biraz suyla yarım saat falan. Sonra blenderdan geçirdim, kavanozladım.
Suyunu çok koymuşum ben sonra suyunu çeksin diye biraz daha pişirdim mecburen. Çok suya gerek yok.
Deneyeceğm bunu tşkler canım.

Arkadaslar ben hic sut vermedim oglana.izmirdeki doktor anne sutu aliyorsa inek sutune gerek yok demisti.buradakine de sali gunu gittik sormayi unutmusum.siz sut iciriyor musunuz ben de icireyimmibir de sutlu irmikli muhallebileri nasil tatlandiriyorsunuz.kucuk paketbrowni vardi paketiyle oynar diye verdik eline minciklarsa minciklasin dedik.oglan tadin i biliyormus gibi elinealinca agzinisapirdatti immmmm dedi.babamiz da katidir ben gibi ama icimiz acidi cani cekmistir die.kucucukten de minik bir kirinti verdik sanki dogdugundan beri yiyor gibi devamini istedi.ikinci kucuk kirintidan fazla vermedik.ben istiyorum ki saglikli ama ona keyif verecek seyler de yesin.mesela cici bebe veriyor musunuz? Kendiniz bebe biskuvisi yapiyor musunuz.ne uzun yazmisim kusura bakmayin.az kelime ile konusamadigim gibi yazamiyorum da
Ben cici bebeği 7-8 aylıktan beri veriyorum ilk zamanlar taze portakal suyuyla ediyordum hatta çok seviyordu artık kahvaltının sonunda pekmezle (tahin pekmez yoksa) su veya az ıhlamurla yumuşatıp tatlı niyetine yediriyorum:) iki hafta bir falan doğum gününden bu yana ( ilk orada tattı çünkü) az şekerli kek yapıyorum kendim yediriyorum yumuşacık bayılıyor abartmadan yiyebilirler bence pogacayi çok seviyor sırf onun yapıyorum tabi onun ayarında az tuzlu zeytinyağlı :) bunun gibi şeyler.. muhallebilere hiç şeker koymuyorum meyve ya da pekmez kullanıyorum bizde böyle durumlar ...

Ben cici bebeği 7-8 aylıktan beri veriyorum ilk zamanlar taze portakal suyuyla ediyordum hatta çok seviyordu artık kahvaltının sonunda pekmezle (tahin pekmez yoksa) su veya az ıhlamurla yumuşatıp tatlı niyetine yediriyorum:) iki hafta bir falan doğum gününden bu yana ( ilk orada tattı çünkü) az şekerli kek yapıyorum kendim yediriyorum yumuşacık bayılıyor abartmadan yiyebilirler bence pogacayi çok seviyor sırf onun yapıyorum tabi onun ayarında az tuzlu zeytinyağlı :) bunun gibi şeyler.. muhallebilere hiç şeker koymuyorum meyve ya da pekmez kullanıyorum bizde böyle durumlar ...
Ok cok tsk

Arkadaslar ben hic sut vermedim oglana.izmirdeki doktor anne sutu aliyorsa inek sutune gerek yok demisti.buradakine de sali gunu gittik sormayi unutmusum.siz sut iciriyor musunuz ben de icireyimmibir de sutlu irmikli muhallebileri nasil tatlandiriyorsunuz.kucuk paketbrowni vardi paketiyle oynar diye verdik eline minciklarsa minciklasin dedik.oglan tadin i biliyormus gibi elinealinca agzinisapirdatti immmmm dedi.babamiz da katidir ben gibi ama icimiz acidi cani cekmistir die.kucucukten de minik bir kirinti verdik sanki dogdugundan beri yiyor gibi devamini istedi.ikinci kucuk kirintidan fazla vermedik.ben istiyorum ki saglikli ama ona keyif verecek seyler de yesin.mesela cici bebe veriyor musunuz? Kendiniz bebe biskuvisi yapiyor musunuz.ne uzun yazmisim kusura bakmayin.az kelime ile konusamadigim gibi yazamiyorum da
Henüz bende süt vermedim ama sütlü irmik yapıyorum meyveyle tatlandırıyorum bebe bisküviside Hünnap alıyorum elinde yemeyi seviyor arada veriyorum

Selam arkadaslar, umarim herkes iyidir.
Ne zamandir kafami kurcalayan bir sey vardi, size ondan bahsedecegim.
Buyuk oglum 2 hafta once larenjit oldu. Atlatiyor gibiyken oksuruk basladi. Bir turlu toparlayamadi. Son 4-5 gundur de agzindan cok kotu bir koku geliyordu ve geceleri yattigi pozisyonu 5 dakikada bir degistiriyordu. Dun isik tutup agzina baktim ki bademciklerinin, etrafinin, damaginin, bogaza giden kismin heryeri bembeyaz iltihaplanmis. Ve berbat bir gece gecirdik.
Bu sabah doktora gittik. Doktor cok agir akut tonsillit oldugunu soyledi. Yani bademcik iltihabi. Ama ates de yaparmis. Bizde oyle bir sey olmadigindan ben gec farkettim.
Bogaz kulturu ve kan tahlili istedi. Benim aklimi kurcalayan sey suydu: Bu Kartal Bebek ve daha bircok kisi grip sonrasi kalbe, damara yerlesen bir virus sonucu kalp hastasi olmus.
Peki her grip sonrasi kardiyologa mi gidecektik, buna nasil bakilacakti? Bunu sordum doktora.
O da oglum icin o degerleri zaten istedigini soyledi. Ozellikle boyle agir durumlarda bakilmasi gereken degerler varmis.
Bunlardan biri CRP. Bu deger vucutta iltihaplanma olup olmadigi konusunda bilgi veriyor ama iltihabin yerine yonelik bir sey soylemiyor.
Bunla birlikta bakilmasi gereken onemli deger ASO imis. “Streptokok” adli bakteri vucutta iltihaplanmaya yol aciyormus. O bakteriyle savasmak icin de ASO yukseliyormus.
CRP ASO testi iltihaplanma varsa nerde olduguna dair bilgi veren bir test.
Bademcik, bogaz veya boyunda bizde oldugu gibi iltihap varsa bu test mutlaka yapilmaliymis.
Eger boyle bir hastalik geciriliyor ve tedavi uygulanmiyorsa ihtimaller dahilinde bu streptokok denilen bakteri kalbin ic zarinda iltihaplanmaya neden olarak kisiyi kalp hastasi yapiyor.
Normal, iltihaplanma gozukmeyen bir gripte de streptokoktan suphelenilip ona gore bu testler yapilmaliymis. Cunku bazi iltihaplar lenf bezleeinde olabiliyor ve gozukmuyormus.
Yani arkadaslarinsallah gerek olmaz hicbir zaman ama bu ASO ve CRP tahlilini cocugunuz hasta olursa isteyin doktorunuzdan. Hastaligi izi kalmayacak sekilde atlattiginizdan emin olun.
Cok sukur bizim 200’un altinda cikti deger. Ust sinir ASO’da 200’mus.
Allah’in izniyle su hastalik tamamen bitsin, kullandigi ilaclarin etkileri son bulsun sirada gobek fitigi ameliyati var bizde.
Bunlari size de anlatmak istedim.
Buraya kadar okuduysaniz Allah razi olsun :))
Saglicakla kalin.
Cok cok gecmis olsun ve cok sagol böyle bir bilgilendirme icin.. kendi cocugumuzun doktoru olcaz bu gidisle... belki sen uyarmasan bilmedigimden hiç boyle birsey istemeyecektik.. insallah gerekmez kimseye ama akılda bulunması gerek
Tekrar cok gecmis olsun
Sevgiler ❤️

@deeploneliness selamlar canim. Dun kontrol vardi. Aklimda kalan bir kac seyi de sordum doktora.
“ Her grip sonrasi mutlaka yapilmali mi bu test?” diye sordum. “Hayir, oyle bir sey olsa kafayi yeriz hepimiz de. Benim kizim surekli grip, strepten suphelenilmedigi muddetce gerek yok. Bademcik, bogaz, lenf bezlerinde bu sekilde iltihaplanma durumunda icimiz rahat etsin diye bogaz kulturu istiyorum ben mutlaka. Eger yine boyle iltihapli, agir bir bogaz hastaligi gecirirse ve benden baska doktora gitmeniz gerekirse, doktor ihmal ederse bu testu mutlaka siz isteyin” dedi.
Zaten pamukla bogazdan kultur aliniyor ve 5 dakikada cikiyor sonuc, basit bir test. Bogazda strep cikarsa CRP ASO yapilacak. Onlar da pozitif cikarsa dahiliye ve kardiyoloji bolumune gidilecekmis.

Kartal Bebegi sordum bir de. Annesinin grip sonrasi cocuklara ekg, eko cektirilmesi uyarisini soyledim. “Kartal’inki de aslinda basit bir grip degilmis ve bu hastaliga yakalamdiginda daha cok kucuk oldugu icin agir belirtiler gosterememis veya hastalandigi zaman iyi tedavi edilmeyerek hastalik ilerlemis” dedi. Uzun uzun anlatti onu.

Her cocukta belirtiler farkli oluyormus iltihapli hastaliklarda. Normalde bu hastalik ates yaparken benim oglumda hic cikmadi ates mesela, agiz kokusundan farkettim.

“Siz hic kardilastiniz mi bu tahliller sonrasi streptekok tasiyan bir cocukla?”dedim. Karsilastigini soyledi; ama onlarda hastaligin seyri cok agir oluyormus. Cocuk yemek yiyemeyecek kadar halsiz, vucut odem toplamis, cisini yapamamis, ayakta duramaz halde oluyorlarmis. Izlemini yaptigi bu cocuklar hastanede tedavi gormus, uzun sure yatmislar. Cok sukur kalplerine yerlesmemis strep.

Allah hasta olan tum kuzulara sifa versin.
D dstn33 Simge 84 Simge 84 cok sagolun kizlar.

@deeploneliness selamlar canim. Dun kontrol vardi. Aklimda kalan bir kac seyi de sordum doktora.
“ Her grip sonrasi mutlaka yapilmali mi bu test?” diye sordum. “Hayir, oyle bir sey olsa kafayi yeriz hepimiz de. Benim kizim surekli grip, strepten suphelenilmedigi muddetce gerek yok. Bademcik, bogaz, lenf bezlerinde bu sekilde iltihaplanma durumunda icimiz rahat etsin diye bogaz kulturu istiyorum ben mutlaka. Eger yine boyle iltihapli, agir bir bogaz hastaligi gecirirse ve benden baska doktora gitmeniz gerekirse, doktor ihmal ederse bu testu mutlaka siz isteyin” dedi.
Zaten pamukla bogazdan kultur aliniyor ve 5 dakikada cikiyor sonuc, basit bir test. Bogazda strep cikarsa CRP ASO yapilacak. Onlar da pozitif cikarsa dahiliye ve kardiyoloji bolumune gidilecekmis.

Kartal Bebegi sordum bir de. Annesinin grip sonrasi cocuklara ekg, eko cektirilmesi uyarisini soyledim. “Kartal’inki de aslinda basit bir grip degilmis ve bu hastaliga yakalamdiginda daha cok kucuk oldugu icin agir belirtiler gosterememis veya hastalandigi zaman iyi tedavi edilmeyerek hastalik ilerlemis” dedi. Uzun uzun anlatti onu.

Her cocukta belirtiler farkli oluyormus iltihapli hastaliklarda. Normalde bu hastalik ates yaparken benim oglumda hic cikmadi ates mesela, agiz kokusundan farkettim.

“Siz hic kardilastiniz mi bu tahliller sonrasi streptekok tasiyan bir cocukla?”dedim. Karsilastigini soyledi; ama onlarda hastaligin seyri cok agir oluyormus. Cocuk yemek yiyemeyecek kadar halsiz, vucut odem toplamis, cisini yapamamis, ayakta duramaz halde oluyorlarmis. Izlemini yaptigi bu cocuklar hastanede tedavi gormus, uzun sure yatmislar. Cok sukur kalplerine yerlesmemis strep.

Allah hasta olan tum kuzulara sifa versin.
D dstn33 Simge 84 Simge 84 cok sagolun kizlar.
Canım çok teşekkür ederim verdigin bilgiler icin en azından bogaz kulturunu ihmal etmememiz gerektigini biliyorum size de çok cok geçmiş olsun tekrardan❤️

Anneler ilan olunur: Migros’ta 1-4 Ekim arası tüm bebek bezlerinde aynı ürünün ikincisi %40 indirimli.

Ama düşünüyorsanız çok geçe kalmayın derim, bir mağazada istediğim ürün son 1 paket kalmıştı ilk gün olmasına rağmen. Yeniden ürün gelir mi bilmiyorum.

Back