• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
valla gun icinde surekli konusuyorum anlatiyorum ama pek soyleyebildigi kelime yok. yalniz baris'in birseyleri yapmasi zamana yayilmiyor, birden yapiyor. o yuzden bana sanki bi anda cocuk konusmaya baslayacakmis gibi geliyor :KK70:
baba, mama, gel, anne, karga soyleyebildigi ve soylemeye calistigi kelimeler. ama hala bilincli degil baba diyor ama sadece babayi gorunce degil mesela :KK70: bir tek kargayi gorunce soyluyor digerleri bi var bi yok :)

gecmis olsun. iltihapli bir durum olursa sicak su iyi degil. pisirip, kanalin daha da tikanmasina sebep oluyor. o yuzden aklinda olsun ilik su makul olani. dustan hemen sonra emzirmeni tavsiye ediyorum. bir de oyle pit diye acilmiyor meret, bi 3 gun falan suruyor. sonra kendiliginden bebek emerken aciliyor kanal. ha bir de emerken masaj yapmaya calis, onun da faydasi var.
Seninde mi başına geldi canım.
O kadar korktum ki. İnsanın aklına meme kanseri bile geliyor .
Sert ve acıyor dokununca . Elime de geliyor dokununca. Yorumun çok rahatlattı beni çok tşk ederim :KK200:

Seninde mi başına geldi canım.
O kadar korktum ki. İnsanın aklına meme kanseri bile geliyor .
Sert ve acıyor dokununca . Elime de geliyor dokununca. Yorumun çok rahatlattı beni çok tşk ederim :KK200:

evet benim cok sık olurdu artik olmuyor sukur. acisi, agrisi fena. kolunu kaldirinca bile acir birak dokunmayi. resmen tas gibi oluyor bilirim.
cok sıkı sutyen, dar seyler giyme. o da sebep oluyor. bu da aklinda olsun.

evet benim cok sık olurdu artik olmuyor sukur. acisi, agrisi fena. kolunu kaldirinca bile acir birak dokunmayi. resmen tas gibi oluyor bilirim.
cok sıkı sutyen, dar seyler giyme. o da sebep oluyor. bu da aklinda olsun.
Tamam canım aklımda bulunsun. Başka havlu falan koyuyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Yapmam gereken farkkı bişey varmı ?

valla gun icinde surekli konusuyorum anlatiyorum ama pek soyleyebildigi kelime yok. yalniz baris'in birseyleri yapmasi zamana yayilmiyor, birden yapiyor. o yuzden bana sanki bi anda cocuk konusmaya baslayacakmis gibi geliyor :KK70:
baba, mama, gel, anne, karga soyleyebildigi ve soylemeye calistigi kelimeler. ama hala bilincli degil baba diyor ama sadece babayi gorunce degil mesela :KK70: bir tek kargayi gorunce soyluyor digerleri bi var bi yok :)

gecmis olsun. iltihapli bir durum olursa sicak su iyi degil. pisirip, kanalin daha da tikanmasina sebep oluyor. o yuzden aklinda olsun ilik su makul olani. dustan hemen sonra emzirmeni tavsiye ediyorum. bir de oyle pit diye acilmiyor meret, bi 3 gun falan suruyor. sonra kendiliginden bebek emerken aciliyor kanal. ha bir de emerken masaj yapmaya calis, onun da faydasi var.
Aynı durumdayız uygulamaya gecince anında yapıyor zaten çok hareketli, dedigin gibi bir anda dilleneceklerdir, çünkü denileni anliyor

Hanımlar bir sorunum var.
Sabah uyandığımda sol göğsümde bi sertleşme vardı.acıyordu. mastit diye düşündüm . Hemen duşa girdim sıcak suyla duş aldım ve masaj yaptım. Banyoda fazla buhar olduğu için galiba duştan çıkınca baygınlık geçirir gibi oldum. Kendimden geçtim . Acile gittik. Tansiyonum düşmüş . Serum taktılar ve enfeksiyon durumu için kan tahlili yaptılar . Ama temiz çıktı. Doktorda o göğsünü emzir sürekli dedi. Emziriyorum ama geçmiyor birtürlü ne yapsam bilmiyorum.:KK42:
Geçmiş olsun geçer inşallah önemli birşey değilmiş şükür üzme kendini

Hanımlar bir sorunum var.
Sabah uyandığımda sol göğsümde bi sertleşme vardı.acıyordu. mastit diye düşündüm . Hemen duşa girdim sıcak suyla duş aldım ve masaj yaptım. Banyoda fazla buhar olduğu için galiba duştan çıkınca baygınlık geçirir gibi oldum. Kendimden geçtim . Acile gittik. Tansiyonum düşmüş . Serum taktılar ve enfeksiyon durumu için kan tahlili yaptılar . Ama temiz çıktı. Doktorda o göğsünü emzir sürekli dedi. Emziriyorum ama geçmiyor birtürlü ne yapsam bilmiyorum.:KK42:
Çok geçmiş olsun, gerçekten de iyi ki evde yalnızken olmamış. Bende olduğunda titreme de yapmıştı, bol bol sağdım ve emzirdim. Drucilla’nın dediği gibi birkaç günde geçiyor hemen bitmiyor maalesef.

Ne guzelll bn masal anlatıyorum once bi dinliyor sora aaaaa bagırmaya başlıyor :KK70: :KK70: pek dinlemiyor:KK43:
Günde birkaç kez okuyunca ve kitabı da ulaşabileceği yerdeyse alır getirir oku diye, sen vazgeçme. Ben bazen aynı kitabı günde 4-5 kez okuyorum bazen aynı sayfayı döndürüp döndürüp okutuyor sırf seviyor diye. Sayfayı çevirince sinirleniyor.

Hangi kitapları daha çok okuyorsunuz Gretchen Grundler Gretchen Grundler . Biz kitap okurken resimlerine bakmayı daha çok seviyorve bana okutmuyor malesef. Sevdiği bir kaç sayfaya, ilgisini çeken resimlerin olduğu sayfayı bulup bulup onlara bakmak istiyor. Okuma kosmına pek geçemiyoruz malesef.

Çok geçmiş olsun, gerçekten de iyi ki evde yalnızken olmamış. Bende olduğunda titreme de yapmıştı, bol bol sağdım ve emzirdim. Drucilla’nın dediği gibi birkaç günde geçiyor hemen bitmiyor maalesef.

Günde birkaç kez okuyunca ve kitabı da ulaşabileceği yerdeyse alır getirir oku diye, sen vazgeçme. Ben bazen aynı kitabı günde 4-5 kez okuyorum bazen aynı sayfayı döndürüp döndürüp okutuyor sırf seviyor diye. Sayfayı çevirince sinirleniyor.
Çok tşk ederim . Ama enteresan bende titreme ve ateş olmadı ama inanılmaz baş dönmesi oldu. Hatta sonra çok özür dileyerek yazıyorum mide bulantısı kusacakmışım gibi oldu. Ne zormuş gerçekten.

Hangi kitapları daha çok okuyorsunuz Gretchen Grundler Gretchen Grundler . Biz kitap okurken resimlerine bakmayı daha çok seviyorve bana okutmuyor malesef. Sevdiği bir kaç sayfaya, ilgisini çeken resimlerin olduğu sayfayı bulup bulup onlara bakmak istiyor. Okuma kosmına pek geçemiyoruz malesef.
Canım ben normal bi masal kitabı almıştım . Aynı defne gibi bizimki de eğer kitap ortada bi yerdeyse tüm gün elşnde gezdirir ıh ıhhh diyerek okumamı ister. Masalda yemek yedikleri bi resim var ona gelince mammaaa mammaaa diyor :)
Aç tırtılı al bakalım sende belki beğenir.
Büyük resimli ama yazısı az kitaplar tercih etmeliymişiz. Çünkü yazıdan çok resim dikkatlerini çekiyor.

Tamam canım aklımda bulunsun. Başka havlu falan koyuyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Yapmam gereken farkkı bişey varmı ?
hatirladigim kadariyla yok. aslinda bide canta/futbol topu pozisyonunda emzirme vardi ama artik amuda kalkarak bile emdikleri icin o yontem calismaz diye yazmadim :D

Orman Yaramazları diye bir kitap var, banyo kitabı diye geçiyor. Her sayfada kısa bir cümle var sadece, en çok onu seviyor bu ara. Hem sayfaları da yenebilir olmadığı için içim biraz rahat çünkü yakında selüloz sindirmeye başlayacak biraz daha kitap yerse!
Ya da üzerinde dokusal hayvan resimlerinin olduğu kitabı var, sadece resimler var. Onu da okuyorum, ‘tavşan zıp zıp zıp yaparak hareket eder (bu sırada parmaklarım zıplayarak etrafında hareket eder), tavşanların yumuşacık tüyleri vardır dokun bak ne güzel yumuşacık, kulakları ne kadar da uzun değil mi? Aaa bak dişleri de uzun, dişleriyle kıtıkıtıkıtı diye kemiriyor (bu sırada parmaklarımı diş gibi yapıp onu kemiriyorum)’ böyle olunca hem sıkılmıyor hem de sürekli getirip okumamı istiyor.
Çok resim, az yazı, çok etkileşim olunca seviyor.
Bir de hareketli kitaplar var, ben okurken parmaklarıyla hikayeye göre hareket ettiriyor, onu da seviyor.

Bizim de ilk masal kitabımız çirkin ördek yavrusu içinde kocaman resimler var hikaye de kısa ben de böyle sayfaları döndürerek abartarak anlatıyorum el hareketiyle falan "huuu hoooo" yaparak bakıyor :) tabi kısa bir süre sonra alıp yırtma çabaları ben daha da değişik anlatmaya çalışıyorum vs. Böyle sürüp gidiyor:KK16:

Evet bu ara kitaplara acayip ilgisi var, ama daha çok resimlerine bakmaya bayılıyor. Aslan sesini güzel taklit ediyor, baba diyor. Başka da bişey demiyor. Daha çok hareketlerle anlatıyor çok da güzel anlatıyor. Geç konuşacak diye korkuyorum, tv falan izletmiyorum ama korktuğum başıma gelecek sanırım.

_Bayankus_ _Bayankus_ B Beyaz bulut E Ebruemir drucilla drucilla All-izz-well All-izz-well @deeploneliness Gretchen Grundler Gretchen Grundler Simge 84 Simge 84

Kızlar geç cevapladım kusura bakmayın.
Kaydırmaz çoraplardan aldım kafam rahatladı.çok işe yarıyomuş keşke daha önceden alsaydım.
4 gün önce benim ihmalimden dolayı kızım yataktan düştü.
Sabah ezanına uyandı.aldım yatağıma yatırdım.yanımda uyuttum.o sırada bende dalmışım.bi anda küütt diye bi ses duydum :(
Düşerkendende yüzü duvara değmiş.yatak duvara yakın biraz.
Yüzünde ufak tefek sıyrıklar oluştu.çok korktum.nasıl böyle bi hata yaptım bilmiyorum.

Aksilikler bitmiyo tabi.dün sabahta baktım ayağa kalkınca sol ayağı aksıyo.üzerine basamıyor.
İyice inceledim baktım.şişlik morarma herhangi bişey yok.
Biraz bekledik doktora götürdük.ciddi bişey olmadığını söyledi.
Akşama doğru bi kaç adım atabildi.bugün üzerine basabiliyor ama yinede temkinli.
Bu ara çok fazla düşüp kalkıyor.çocuk yürümekten çok koşmaya başladı.her an tehlike arz ediyor.peşinde koşmaktan iyice kilo verdim :KK25:

Evet bu ara kitaplara acayip ilgisi var, ama daha çok resimlerine bakmaya bayılıyor. Aslan sesini güzel taklit ediyor, baba diyor. Başka da bişey demiyor. Daha çok hareketlerle anlatıyor çok da güzel anlatıyor. Geç konuşacak diye korkuyorum, tv falan izletmiyorum ama korktuğum başıma gelecek sanırım.

Benimde zaman zaman böyle kaygılarım oluyor.acaba kelime haznesi zayıfmı? Biraz çalıştırsam daha fazla kelime öğrenirmi? Ne yapmam lazım? Gibi gibi sorular dönüyor kafamda.

Baba dede mama adda al gel bunlar her zaman söylediği kelimeler.
Arada anne allah diyor.
Bide çokça soru sorar gibi başını iki yana sallıyor? Noldu neden diyor :)
Çok soru sorucak sanırım.kendimi hazırlamam lazım vericeğim cevaplara :olamaz:

_Bayankus_ _Bayankus_ B Beyaz bulut E Ebruemir drucilla drucilla All-izz-well All-izz-well @deeploneliness Gretchen Grundler Gretchen Grundler Simge 84 Simge 84

Kızlar geç cevapladım kusura bakmayın.
Kaydırmaz çoraplardan aldım kafam rahatladı.çok işe yarıyomuş keşke daha önceden alsaydım.
4 gün önce benim ihmalimden dolayı kızım yataktan düştü.
Sabah ezanına uyandı.aldım yatağıma yatırdım.yanımda uyuttum.o sırada bende dalmışım.bi anda küütt diye bi ses duydum :KK43:
Düşerkendende yüzü duvara değmiş.yatak duvara yakın biraz.
Yüzünde ufak tefek sıyrıklar oluştu.çok korktum.nasıl böyle bi hata yaptım bilmiyorum.

Aksilikler bitmiyo tabi.dün sabahta baktım ayağa kalkınca sol ayağı aksıyo.üzerine basamıyor.
İyice inceledim baktım.şişlik morarma herhangi bişey yok.
Biraz bekledik doktora götürdük.ciddi bişey olmadığını söyledi.
Akşama doğru bi kaç adım atabildi.bugün üzerine basabiliyor ama yinede temkinli.
Bu ara çok fazla düşüp kalkıyor.çocuk yürümekten çok koşmaya başladı.her an tehlike arz ediyor.peşinde koşmaktan iyice kilo verdim :KK25:
Her an cok dikkatli olmak gerekiyor valla en tehlikeli zamanları sanırım.. deil uyurken insanın gözünün onunde bile düşebiliyorlar,cok gecmis olsun size...

Oyy masallah kuzuya❤️ Hep böyle devam eder insallah... Bende yılmayayım bari:)

Back