• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Miraç kandilimiz mübarek olsun hanımlar...

Bir şey sormak istiyorum bu arada, regl dönemi başlayan oldu mu? Benim bugün basladi. Sütü etkiler mi ki ? Etkilemez diye biliyorum ama kafam bulandı o_O:KK64:

Ben 2 aylıktan beri oluyorum Canım hatta düzene girdi birkaç seferdir ayda bir oluyorum. Ama emmesi devam ediyor hala. Sıkıntı yaşamadım ondan dolayı.

kizlar bugün emirin agzindaki hortumu cikarip maskeyle deneme yaptilar. baslarda iyi gidiyordu ama gittikce karbondioksit orani yukseldi ve tolere edemedi. yeniden taktilar hortumu
moralim bozuldu,hem kandil hem de cuma gunu oldugu icin umutlanmistik baya ama olmadi malesef. ne deyim bilemiyorum. hayirlisi hayirlisi hayirlisi demekten baska care yok.
onumuzdeki haftaici yeniden deneyecekler uygun oldugunda. insallah o zaman basarabilir kuzum.
Ben şimdi okudum canım inşallah hiç umutsuzluğa kapilmadin hiç de kapılma... Allah büyük su mübarek günde dualarımız birleşsin Rabbim şifasını versin inşallah yavrunuzun sizinkinin de tüm şifa bekleyenlerin de ...

Selamlar hanımlar.. ben de eskisi kadar sık giremiyorum.. Duru hareketlendikçe boş zaman daralıyor :) herkes çok çok iyidir umarım :KK200:

Bizimki artık baba diyor babasını her gördüğünde. :)
Bütün kahrını biz çekelim o önce baba desin :KK31::KK9:

Duru da abla ve baba karışımıyla başladı.. geçen hafta yine hastanelik olduk bir gece,, orada da ağlarken babama bakıp dedeee diye haykırdı, bir iki gün sonra da ilk kez bilinçli olarak anne dediğini hissettim.. ikinci çocuk da olsa aynı heyecanı duyuyormuş insan.. :) darısı başınıza inşallah :)

kizlar bugün emirin agzindaki hortumu cikarip maskeyle deneme yaptilar. baslarda iyi gidiyordu ama gittikce karbondioksit orani yukseldi ve tolere edemedi. yeniden taktilar hortumu
moralim bozuldu,hem kandil hem de cuma gunu oldugu icin umutlanmistik baya ama olmadi malesef. ne deyim bilemiyorum. hayirlisi hayirlisi hayirlisi demekten baska care yok.
onumuzdeki haftaici yeniden deneyecekler uygun oldugunda. insallah o zaman basarabilir kuzum.

Uzun ve zor yollardan geçiyosunuz canım.. yazamasam bile özellikle de senin mesajlarını okuyorum mutlaka.. inşallah Allah bir dahaki kandili evinizde huzur içinde geçirmeyi nasip etsin... hissettiklerini tam olarak anlamam mümkün değil,, ama tahmin etmem de çok zor değil.. geçen hafta bir geceyi hastanede Duru çıplak ve kırk derece ateşli haldeyken başında bekleyerek geçirdik; hiç sabah olmayacak sandım.. o bile müthiş yıpratıcıydı.. Ama Allah sınavını isyan etmeden veren hepimizin mükafatını da onların sıhhatiyle verecektir inşallah...

Bir şey sormak istiyorum bu arada, regl dönemi başlayan oldu mu? Benim bugün basladi. Sütü etkiler mi ki ? Etkilemez diye biliyorum ama kafam bulandı o_O:KK64:
Benim de yeni başladı ama katı gıda da aldığı için ben de pek anlayamıyorum etkileyip etkilemediğini cnm :KK43:

Selam kızlar nasılsınız? Aklımı sürekli kurcalayan bir sorun var emzirmeyle ilgili. Şimdi benim kuzum ek gıdaya başladığımızdan beri gündüzleri çok az emiyor zaten hep kısa kısa emerdi ama ek gıda başlayalı emmeyi iyice azalttı. Geceleri maşallah güzel emiyor. Sizin emzirme durumunuz nasıl? Sütten kesilir diye çok korkuyorum
Maalesef gunduz emmelerimiz azaldi ancak gece emmesi onemli unutma gece emmesi salgilanan sutun miktar ve kalitesini arttiriyor... sutunun azalmasini istemiyorsan geceleri muhakkak emzir
Günaydın kızlar ben geçen hafta çalışmaya başladım .Sabah 8:30 da oğlumu emzirip cikiyorum akşam da saat 7 de eve gelip emziriyorum. Sonra gece 12 ve sabaha karşı 4 ya da 5 gibi bir daha süt içiyor Süt bırakıyorum ama benim oğlan icmiyormus babannesi en fazla 100 cc icirebiliyormus.Kahvaltı,öğlen çorba,yoğurt yedirebiliyormus.Bu aylarda %60 anne sutu deniyor ya sizce gün içinde içtiği süt yeterli olur mu yoksa ek gidayi azaltıp süt vermeye mi çalışsak acaba ?
gıda konusunda zorlamaya gitmeyin bebegin tercihlerine isteklerine kulak verin... ihtiyaci oldugu kadar talep edecektir
Bu kansayimini 8 aylık kontrolünde sağlık ocağı mi yapiyor yoksa gittiğiniz doktor mu istiyor hanımlar ?
bizim drumuz zorunlu haller dusinda 13. Aydan once kan tahlili yaptirmayi uygun bulmuyor cnm bu nedenle 13. Aydan once tahlil yaptirmayacagiz.
Merhabalar inş emir bebek biran önce sağlığına kavuşacak annesi az kaldı dualarım sizinle !!!bende bugün sizden dua istemeye geldim yarın önemli bir doktor kontrolümüz var çok önemli gidişatımız için...lütfen dualarınızda benim yavrumu da eksik etmeyin hayırlı haberler alalım çok stresliyim rabbim evlatlarımızı korusun kimseyi yavrusuyla imtihan etmesin sağlıkla kalın
cnm son yazdigin tum mjlari okudum ancak bunu alintiladim olumden ote herseye care var unutma evladin yaninda cok sukur nefes aliyor ve dermani da eger ameliyatsa bununda olacak unutma ki bu zorluklar onu guclendirecek hersey yoluna girecek... evren bir enerji ve ona ne kadar pozitif sinyal gonderirsek karsimiza o denli olumlu olumlamalar cikartir, lutfen surekli kendine telkinde bulun hersey yoluna giriyor de... hersey duzeliyor de... ama ecek acak eklerini kullanma cunku bu her zaman telkinde bulundugumuz konuyu oteleyen gelecek zaman ekleri.... B bursa_83 cnm sen de yap bunu... insallah ikinizden de guzel haberler alacagimiz gunler yakin...
Selam herkese eski yoğun sayfalardan eser yok şimdi bebekler büyüdü ek gıda başlı başına bir iş doğa emekliyor bende bütün gün onun peşinde ne yedirsem derdi ayrı kansızlığımız çıktı demir ilacı kullanıyoruz oda kabızlık yapıyor kullandığınız denir ilaçlarının markalarını öğrenebilir miyim ferrumu değiştiricez
biliyorsun cnm benimki sidefer... ferrum en kuvvetlisi ama onu da degistirmek istiyorsun...
Ben bunlari okuyunca acaba cocugumu beslemiyor muyum diye dusunmeye basladim.15 gun evimizde olnayinca biraz aksadi ogunler.yumurta sarisinda bugun 2.gundu yarisini verdim yarin tamamini veririm.sabah ogle arasi 1 elma ya da armut.1 kac saat sonra yogurt.ondan birkac saat sonra corba.geri kalan zamanda emiyor.bir de her ek gida sonrasi su teklif ediyorum fincanda.birazi dokulse de suyu reddetmedi alistirma bardagini oyuncak gibi kullaniyor.fincan daha verimli oldu.
yarin ilikli dana kemik suyu kaynatacagim ins beceririm.daha erken mi ilikli kemik suyu icin corbalarina bir iki kasik ilave etsem? Fikri olan var mi?
buyukbas diz kemiginden satiyorlar kasaplar onu alip once yikiyorsun. Sonra 1 kasik sirke doktugun suda yarim saat bekletip kaynatiyorsun ancak ben bu islemi yaptiktan sonra ocaga koydugumda ilk 5 dk icinde su acayip kanlandi.. bu sebeple suyu dokup temiz suya tekrar koydum ve 5 dk isitip sonra tekrar suyu doktum bu sayede iyice berrak oldu ve yeni su ile icine 1 kasik da elma sirkesi koyarak 10 saat kadar kaynattim tabi aslinda soyle su kaynama sicakligina gelince iyice kisiyorsun cunku kemik suyunun fokur fokur kaynamamasi gerekiyor... ardindan yani 10 saatin sonunda altini kapatip sogumaya birakiyorsun su oda sicakligina gelince buz torbalari var onlara doldurup buzluga atiyorsun oradan 2 parca 3 parca cikarta cikarta 3 ay icinde tuketiyorsun

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...blw-ve-ek-gidaya-gecis-sureci.1047295/page-59

Topige de bekleriz cnm orada bunlari ayrintili konusuyoruz

Tatilden geldik kızlar.bizimkini çocuk havuzuna soktum.ilk önce alışması için ayaklarını soktum baktım ağlamıyor.vücudunuda soktum.üşüdü çenesi titresi biraz sonra alıştırdım suya.
boyunluk simidini taktım.kendi kendine yüzdü baya eğlendi :)

1 kere soktum çocuk havuzuna.bidaha cesaret edemedim.sağolsun annem baktı genelde.bende havuzda takıldım.çok iyi geldi.annem sütlaç vermiş.bi kase yedi dedi.
Havuzdan mı sütlaçtan mı bilmiyorum ama ağzının kenarlarında kırmızı bişey çıktı.

Dışardayken beslenmesine dikkat edemedim.evimize gelince ilk işim tarhana çorbası pişirmek oldu.tatile gitmeyi bu yüzden istemiyorum işte.
tatilde ek gida zor dogru soyluyorsun. Bu sebeple ben otel ve turevi yerler yerine yazlik veyahut yok ise devremulk tarzi birsey kiralamayi daha dogru buluyorum enazindan kendin pisirip gonul rahatligiyla verebiliyorsun...
Biz de aynı malesef geçen yıl hamileliğin son demleri olunca gidemedik. Bu yıl 15 gün gelmiycem diyorum eşime.:KK49:
Bu arada tatil için plan yapan var mı acaba malum bebekle bir hayli zor olacağa benziyor. Otel çok önemli . Bir de ben çocuğa baksın diye birisini götürme taraftarıda değilim yani yalnızlık her zaman iyidir .böyle düşünerek hata mı yapıyorum sizce? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. :KK19:
tatil yapacagim diyorsan muhakkak bir aile buyugu yaninda olmali yoksa cok cok zor... daha cok yorulup donersin

Kızzzlaar sağlık ocağına gittik kan sayımı yapılmadı, onun için hastaneye götürecez. Boy 72 kilo 9 ama baş çevresi 44cm çıktı ya :KK43: küçük biraz dedi genetik de olabilir dedi ama takip edelim dedi sizin kaçtı fikri olan var mı bu konuda???
Bas cevresi normal... bu hemsireler bazen cok sacma sapan zirvalio...
Emir kuzu iyi gidiyor cok guzel haberler vermen yakindir buna cani gonulden inaniyorum.:KK200:

Bende azalma yapti uzgunum ki...

Kirkim çıktığından beri oluyorum ne zaman o donem yaklassa bizimki gece saha çok uyanıyor ve emek istiyor.Bende azalma oldu o ara günler çabuk geçsin diye bekliyorum inşallah sende öyle bir şey olmaz

Ah canim seni cok iyi anliyorum.benim oglum da sol bobregi displastik hamileyken 20.haftada detayli ultrasinda ogrendik.hamilelik zehir oldu.sag bobregi saglam hamdolsun ona omur boyu yetecek deniyor tabi korumamiz sart.her ilaci veremiyorum.yani son son care ilac.siradan bir calpol bile bizim evde gerilim sebebi.ultrasonlar olmasa durumu farketmezdik cunku o kadar belirti vermeyen bir durum.ALLAHyardimcimiz olsun.tum kuzulara sifa versin ins
Çok geçmiş olsun size ve yavrunuza .iyi ki erken farkedilmiş böbrek sinsi bir rahatsızlık.annem 15 yıl böbrek rahatsızlığı ile uğraştı 3 yıl diyalize girdi maalesef baya Bilgi sahibi olduk bizde bu konuda.tuz kesinlikle yasak su içmek çok önemli ve takip ...ama tek böbrek hayatı boyunca aksi birşey olmadığı sürece insanın normal hayatını sürdürmesini sağlıyor korkmayın amin inş sizede bizede herkese rabbim yardım etsin şifa versin

Bozma lütfen hemen moralini ..deneye deneye alışıyor bence giderek hortumdan ayrı kalma süresi uzuyor sanki Emirin inş her gün güzel haberler vereceğin günler yakın

Biz de aynı malesef geçen yıl hamileliğin son demleri olunca gidemedik. Bu yıl 15 gün gelmiycem diyorum eşime.:KK49:
Bu arada tatil için plan yapan var mı acaba malum bebekle bir hayli zor olacağa benziyor. Otel çok önemli . Bir de ben çocuğa baksın diye birisini götürme taraftarıda değilim yani yalnızlık her zaman iyidir .böyle düşünerek hata mı yapıyorum sizce? Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. :KK19:
ben de cekirdek aile ile birlikte gitmekten yanayim. baska birileriyle tatil yapmak bana gore degil. biz de ramazan bayrami oncesi cesme'ye gidecegiz. hersey dahil konseptli oteller gibi cok buyuk bi otele gitmek istemedik cunku bebekle ekstra yorucu. Baris 10 aylik olacak bakalim neler bekliyor bizi :)

Maalesef gunduz emmelerimiz azaldi anc

cnm son yazdigin tum mjlari okudum ancak bunu alintiladim olumden ote herseye care var unutma evladin yaninda cok sukur nefes aliyor ve dermani da eger ameliyatsa bununda olacak unutma ki bu zorluklar onu guclendirecek hersey yoluna girecek... evren bir enerji ve ona ne kadar pozitif sinyal gonderirsek karsimiza o denli olumlu olumlamalar cikartir, lutfen surekli kendine telkinde bulun hersey yoluna giriyor de... hersey duzeliyor de... ama ecek acak eklerini kullanma cunku bu her zaman telkinde bulundugumuz konuyu oteleyen gelecek zaman ekleri.... B bursa_83 cnm sen de yap bunu... insallah ikinizden de guzel haberler alacagimiz gunler yakin...

Doğru söylüyorsun çaresiz değil çok şükür ama dönem dönem insanın gücü azalıyor işte.inş çabuk gelip geçsin diye dua ediyorum hep inş emir de sağlığıma hemen kavuşacak Burda daha güzel şeyleri paylaşıcaz hep birlikte tşkler

Merhaba iyi hafta sonları. Hatırlarsınız geçen hafta tesadüfen Alper'in gözleri bozuk olduğu anlaşılmıştı. Bir doktora daha daha göstermemiz gerektiğini o an düşünmemiştik ve o gün aldık gözlüğünü. Salı geldiği gün denedim. Korktuğum kadar olmadı. İlk takınca çıkarmaya çalışıyor. Sonra gözünde olduğunu unutuyor. Ancak o günden sonra bir doktora daha göstermeden takmak içime sinmedi. O gün bu gündür Prof Dr. Şule Ziylan' dan randevu almaya çalışıyoruz. Doktor 20 Haziran'a kadar dolu. Kari koca doktorun asistanina bize bir randevu ayarlaması için musallat olduk resmen :olamaz: Bakalim bugün pazartesi için arayacağini söyledi. Bekliyoruz.

Çok geçmiş olsun size ve yavrunuza .iyi ki erken farkedilmiş böbrek sinsi bir rahatsızlık.annem 15 yıl böbrek rahatsızlığı ile uğraştı 3 yıl diyalize girdi maalesef baya Bilgi sahibi olduk bizde bu konuda.tuz kesinlikle yasak su içmek çok önemli ve takip ...ama tek böbrek hayatı boyunca aksi birşey olmadığı sürece insanın normal hayatını sürdürmesini sağlıyor korkmayın amin inş sizede bizede herkese rabbim yardım etsin şifa versin
Oglumun babaannesi de tek bobrekliymis 73 yasinda farkli bir rahatsizliktan vefat etmis.tedavisi sirasinda ultrason cekilince farketmisler.bir omur boyle bilmeden yasayanlar cok varmis.Allahim bugunumuzden geriye koymasin ins

Merhaba iyi hafta sonları. Hatırlarsınız geçen hafta tesadüfen Alper'in gözleri bozuk olduğu anlaşılmıştı. Bir doktora daha daha göstermemiz gerektiğini o an düşünmemiştik ve o gün aldık gözlüğünü. Salı geldiği gün denedim. Korktuğum kadar olmadı. İlk takınca çıkarmaya çalışıyor. Sonra gözünde olduğunu unutuyor. Ancak o günden sonra bir doktora daha göstermeden takmak içime sinmedi. O gün bu gündür Prof Dr. Şule Ziylan' dan randevu almaya çalışıyoruz. Doktor 20 Haziran'a kadar dolu. Kari koca doktorun asistanina bize bir randevu ayarlaması için musallat olduk resmen :olamaz: Bakalim bugün pazartesi için arayacağini söyledi. Bekliyoruz.
Bol sans...sekreter pes edip iptal edilen bir randevuyu size sunacaktir.dilerim oyle olur:) bezdirmisligim vardir benim de kendimden biliyorum

ben de cekirdek aile ile birlikte gitmekten yanayim. baska birileriyle tatil yapmak bana gore degil. biz de ramazan bayrami oncesi cesme'ye gidecegiz. hersey dahil konseptli oteller gibi cok buyuk bi otele gitmek istemedik cunku bebekle ekstra yorucu. Baris 10 aylik olacak bakalim neler bekliyor bizi :)
Haklısın canım hangi oteli ayarladınız bi mahsuru yoksa paylaşırmısın otel arayışındayz .:110:

Maalesef gunduz emmelerimiz azaldi ancak gece emmesi onemli unutma gece emmesi salgilanan sutun miktar ve kalitesini arttiriyor... sutunun azalmasini istemiyorsan geceleri muhakkak emzir

gıda konusunda zorlamaya gitmeyin bebegin tercihlerine isteklerine kulak verin... ihtiyaci oldugu kadar talep edecektir

bizim drumuz zorunlu haller dusinda 13. Aydan once kan tahlili yaptirmayi uygun bulmuyor cnm bu nedenle 13. Aydan once tahlil yaptirmayacagiz.

biliyorsun cnm benimki sidefer... ferrum en kuvvetlisi ama onu da degistirmek istiyorsun...

buyukbas diz kemiginden satiyorlar kasaplar onu alip once yikiyorsun. Sonra 1 kasik sirke doktugun suda yarim saat bekletip kaynatiyorsun ancak ben bu islemi yaptiktan sonra ocaga koydugumda ilk 5 dk icinde su acayip kanlandi.. bu sebeple suyu dokup temiz suya tekrar koydum ve 5 dk isitip sonra tekrar suyu doktum bu sayede iyice berrak oldu ve yeni su ile icine 1 kasik da elma sirkesi koyarak 10 saat kadar kaynattim tabi aslinda soyle su kaynama sicakligina gelince iyice kisiyorsun cunku kemik suyunun fokur fokur kaynamamasi gerekiyor... ardindan yani 10 saatin sonunda altini kapatip sogumaya birakiyorsun su oda sicakligina gelince buz torbalari var onlara doldurup buzluga atiyorsun oradan 2 parca 3 parca cikarta cikarta 3 ay icinde tuketiyorsun

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...blw-ve-ek-gidaya-gecis-sureci.1047295/page-59

Topige de bekleriz cnm orada bunlari ayrintili konusuyoruz

tatilde ek gida zor dogru soyluyorsun. Bu sebeple ben otel ve turevi yerler yerine yazlik veyahut yok ise devremulk tarzi birsey kiralamayi daha dogru buluyorum enazindan kendin pisirip gonul rahatligiyla verebiliyorsun...

tatil yapacagim diyorsan muhakkak bir aile buyugu yaninda olmali yoksa cok cok zor... daha cok yorulup donersin

Bas cevresi normal... bu hemsireler bazen cok sacma sapan zirvalio...

Emir kuzu iyi gidiyor cok guzel haberler vermen yakindir buna cani gonulden inaniyorum.:KK200:

Bende azalma yapti uzgunum ki...
Teşekkürler bilgi için inşallah azalmaz bakalım ...

Ben bunlari okuyunca acaba cocugumu beslemiyor muyum diye dusunmeye basladim.15 gun evimizde olnayinca biraz aksadi ogunler.yumurta sarisinda bugun 2.gundu yarisini verdim yarin tamamini veririm.sabah ogle arasi 1 elma ya da armut.1 kac saat sonra yogurt.ondan birkac saat sonra corba.geri kalan zamanda emiyor.bir de her ek gida sonrasi su teklif ediyorum fincanda.birazi dokulse de suyu reddetmedi alistirma bardagini oyuncak gibi kullaniyor.fincan daha verimli oldu.
yarin ilikli dana kemik suyu kaynatacagim ins beceririm.daha erken mi ilikli kemik suyu icin corbalarina bir iki kasik ilave etsem? Fikri olan var mi?
Koy ben 7aylık olduğundan beri veriyorum ilikli kemik suyu,kuzu kıyma, soğan. Lezzetlendiriyorda sebze pürelerini çorbalarını. Tarhanaya başladım kendim yaptım ben tarhanamı 2hafta falan sürdü. Tarhanayıda kemiksuyuna kuzu kıyma ile pişiriyorum çok seviyor

Back