Cok da ciddi sanki konferans veriyorheves ediyor demekki bakiyor herkes bidi bidi konusuyor ben niye yapmiyorum hep onlarmi benim basimda konusup rahatsiz edecekler diyordur oglun acisini cikariyor
Senin çabaların bizim iki katımız sen onlara bir damla fazla bile versen kalkanlarini güçlendiriyorsun.Hem de 3 çocuğun var gerçekten hayran kaldım. Damarı da bizim doktor buldu en son ama dediğin şeye çok şaşırdım ilk defa duydum.Allah gücünü arttırsinGercekten emzirmek buyuk nimet benim ikizler sut yetmiyor diye mamada verdi doktor memeyi meme olarak gormuyorlar cok huysuzlaniyorlar meme verim diyorum dahada kiziyorlar gunduzleri emmek istemiyorlar memeyi mama gormuyorlar biberonu gorunce cildiriyorlar resmen emmek anne icinde cok guzel ve daha konforlu bence oglumda biraktirmak icin caba harcadim bunlarda oyle olur sandim ama hayal kirikligi oldu pes etmeden savasiyorum bakalim kim galip gelecek cokta merak etmiyor degilim mama kotu degil tabi ama anne sutunun yerini kesinlikle tutmaz sagliklari yerinde olsunda ne yapalim artik
Cnm kuzu nasil daha iyi miSenin çabaların bizim iki katımız sen onlara bir damla fazla bile versen kalkanlarini güçlendiriyorsun.Hem de 3 çocuğun var gerçekten hayran kaldım. Damarı da bizim doktor buldu en son ama dediğin şeye çok şaşırdım ilk defa duydum.Allah gücünü arttırsin
Canim ateşi yok ama ayağına takılı serum ve geniz akintisi yüzünden uyanıyor sürekli birde kulagini cekistiriyor arada.Muayenede bakti doktor bir şey görmedi herhalde disten diyorum.O bidi bidi konuşan kuzunu da öp bol bol gece gece guldurdunuz beni :)Cnm kuzu nasil daha iyi mi
Kulak cekistirmme bizde uykusu varken oluyor..kuzum benimmm bir an once iyilessin.allah sana da kuvvet versin.6.ay asisi gelince sabahlariz dicem ama bizde sabahlamak icin asiya gerek yok bikac gundur idman yapiyoruz.operim teyzesi selami var onun da size:)Canim ateşi yok ama ayağına takılı serum ve geniz akintisi yüzünden uyanıyor sürekli birde kulagini cekistiriyor arada.Muayenede bakti doktor bir şey görmedi herhalde disten diyorum.O bidi bidi konuşan kuzunu da öp bol bol gece gece guldurdunuz beni :)
Bizden de çok selam söyle :) hiç korkma en fazla 1 gece olur o da biraz huzursuzluk yapar bende korkuyordum ondan sonra gelenler onu unuturdu:) Allah daha beterinden korusun tabiKulak cekistirmme bizde uykusu varken oluyor..kuzum benimmm bir an once iyilessin.allah sana da kuvvet versin.6.ay asisi gelince sabahlariz dicem ama bizde sabahlamak icin asiya gerek yok bikac gundur idman yapiyoruz.operim teyzesi selami var onun da size:)
Tabi canim Allah beterinden korusun..asiyi da iyi olsunlar diye yaptiriyoruz:)biz nasil duse kalka buyuduk...asi da olduk hastalandik da...kuzularin tirnagina zarar gelmesin..bu olanlarin hepsi hayata dair...Bizden de çok selam söyle :) hiç korkma en fazla 1 gece olur o da biraz huzursuzluk yapar bende korkuyordum ondan sonra gelenler onu unuturdu:) Allah daha beterinden korusun tabi
Yetiyordur canım:) takma kafana o kadar.Muzu çok minik vermiştim bi ara sevmişti.
Emzirme ağırlıklı gidiyorum fakatt bazen vicdan yapıyorum ya yetmiyorsa diye . :)
Hahahahaa cok iyi yaa,Sesli güldüm resmeeenCok da ciddi sanki konferans veriyorben de bizans askeri gibi tek gogus; korsan gibi tek göz açik hayretler icinde dinliyorum
Emziremeyen, sütü biten arkadaşlar sizi inşallah kirmam.Bir şey söylemek istiyorum.Uzulmenizi hiç istemem.Bugün bir kez daha çok şükür ki emiyor dedim.Dememin en önemli sebebi bu yorgunlukla birde ona Mama hazırlamak öyle zor gelirdi ki nefsime. Su an bunu yapmak zorunda olan annelere saygım bir kat daha arttı. Bilmem belki bir yerlerde hala red le ugrasan bir anne okur yazdıklarımı demek istiyorum ki "Pes etme güzel anne ben tam 3 ay çektim hala da ara ara çekiyorum sütün biter de emmezse üzülme şükür onun çözümü var hem de sağlıklı bir çözüm.Ama sütün varsa savaş lütfen.Geçecek! İnşallah daha da emzirebilirim Rabbim nasip eder " Sadece bir iç dokmeydi Teşekkürler.
Simdi okuyabildim cnm,cok gecmis olsun ama belki hastanede olmanız dha iyidir.gözlem altındasınız hem tahlilleri vs de yapılacak..insallah onlarda iyi cıkar...
Allah dermansız dert vermesin,hiçbir anne babayı evladıyla sınamasın..
Densiz insanlara söyleyecek lafım bile yok,hiiç takma maalesef bu yaratıklar hep hayatın bi kösesinde olacaklar... emzirme konusunda aynen katılıyorum,büyük kolaylık...
Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.Y yakamozeinstein . Kıyamam ben ona büyük geçmiş olsun cnm en azında kendini toparlayana kadar hastanede tedavi görmesi ii bence.
Nasıl geçti şu zamana kadar hastane? Çok huzursuzlandı mı?Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler.
Tuz olayini bilmiyorum ben de fazla...verilmemesi gerektigini biliyorum ama hic yememesindense az da olsa ilave edilmeli mi doktoruna sorarsiniz.ben de olsam patates haslama suyu ve cok iyi pismis kuzu etini karistirip verirdim.bazen hersey kitabina gore olmuyorKızlar biz 7 aylık olduk sayılır ek gıdaya b asladım ama oglum pek ilgilenmedi bile sebze püreleriyle careyi cok az tuz koymakla buldum biliyorum zararlı ama baska turlu midesini bulandırıyordu ne kadar sütümü sagıp bıraksamda ek gıdaya gecmemiz lazım artık ve bende klasık yonteme basvuruyorum özellikle sofrayı kurdugumda oglum resmen çıldırıyo kendiside yemek istiyor çünkü daha önce bikaç defa tattırmıştım yemekleri ve ögrendi sanırım sofra kuruldumu yenecek bişeylerin oldugunu kendinede pay istiyor verdiğimdede durmamı istemiyor surekli ver diye aglıyo mesela dun gece et haslama yaptım oturdugumuzu gorunce basladı mızmızlanmaya bende içinden patatesı birazda haslama suyuyla sulandırdım ve verdim bayıla bayıla yedi benim gibi yapan varmı merak ettim acıkcası ?
Drmuza sordygumuzda oda tavsiye etmedi tuzu ama bi şekildede ek gıdaya baslanmalı bide çalısan anneysen bende isterim tuzsuz yemesini ama bazende istediğin gibi olmuyor şimdi patates ve haslama konusunda yalnız olmadıgımı görunce mutlu oldum acıkcası ete pek guvenmedim verip vermemekle alakala ama cesaretlendirdiniz beni yalnız olmadıgıma sewindimTuz olayini bilmiyorum ben de fazla...verilmemesi gerektigini biliyorum ama hic yememesindense az da olsa ilave edilmeli mi doktoruna sorarsiniz.ben de olsam patates haslama suyu ve cok iyi pismis kuzu etini karistirip verirdim.bazen hersey kitabina gore olmuyor
Ben de deneyimli degilim ins yanlis dusunuyorsam duzelten olur.Drmuza sordygumuzda oda tavsiye etmedi tuzu ama bi şekildede ek gıdaya baslanmalı bide çalısan anneysen bende isterim tuzsuz yemesini ama bazende istediğin gibi olmuyor şimdi patates ve haslama konusunda yalnız olmadıgımı görunce mutlu oldum acıkcası ete pek guvenmedim verip vermemekle alakala ama cesaretlendirdiniz beni yalnız olmadıgıma sewindim
Cok gecmis olsun...Kızlar merhaba uzun bir aradan sonra o kadar çok şey birikmişki anca okuyabildim bazı sayfaları geçmek zorunda kaldım hatta. biz ek gıdaya klasik başladık ve sonuç gayet iyi gidiyor maşallah. yoğurtla başladım bizimki çok sevdi yoğurtu. sonra havuç patates balkabağı olarak devam ettik tek tek verdim önce şimdi bunları karıştırıp çorba halinde vereceğim. meyveleri çok seviyoruz biz elma muz armut bunlara bayılıyor. 1 haftadır kahvaltıda yumurta sarısı da veriyorum. bazen tek yemiyor öyle olunca sağdığım süt biraz peynir,yumurta sarısı evde yaptığım bisküvi, pirinç veya yulaf ve 1 çay kaşığıda pekmez koyup veriyorum 1 kaseyi bitiyor çok seviyor. biz mama sandalyesini jokerden şubat indiriminden aldık chicco oğlum çok sevdi önüne ne koysam aşağı atıyor oyun yapıyor tekerlekli olduğu için taşıması kolay ve çok sağlam.
6 gün önce bizde ufak bir rahatsızlık geçirdik geçen hafta cuma günü aşıları vardı sabahında 38 derece ateşle uyandı birden, sağlık ocağına götürdük ateşli olduğu için yapmadı ebe,aile hekimi gelmişken bir görsün istedim grip olmuş dedi antibiyotik ateş düşürücü buhar önüne ne geldiyese verdi tabi. antibiyotiği kullanmadım diğerlerini kullandım ama çok ateşi çıktı. ertesi gün kendi doktorumuza götürdük oda kan idrar tahlili yaptı birşey çıkmadı antibiyotiğe gerek yok sadece calpol dolven devam edelim dedi birde burun spreyi veri pediatrik. neyse onları kullandık ama ona rağmen bizimkinin ateşi hep 39-39,5 larda gezdi 3 gün boyunca ve pazartesi sabah uyandığımızda birden ateşi düştü 36 lara vücundunda kırmızı kırmızı şeyler oluştu, sadece gövde ve baş çevresinde oldu doktoruma msj attım getir dedi. götürdük meğersem 6. hastalık diye bir hastalık varmış su çiçeği gibi vs. aşısı henüz yokmuş yavrum ondan olmuş. 6 ay - 3 yaş çocuklarda olurmuş hapşurukla öksürükle bulaşırmış, 3 gün yüksek ateş sonrasında deride kızarıklık herhangi bir ilacı da yokmuş çoğu zaman griple karıştırılmış tabi doktorda bilemedi vucundunda kızarıklar oluşunca anlaşıldı bizimkisi. neyse şimdi iyiyiz çok şükür ama o 3 gün ateş bizi mahvetti çocuğum gözlerini açamıyordu ateşten ılık duşlar bezler falan anca idare edebildik. bugün aşımızı olduk yine ateşlenicez maalesef allah dermansız dert aratmasın çok şükür halimize. baya uzun oldu ama 10 günümüzün özeti bu galiba.. sağlıcakla kalın kızlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?