Ben de belki bilmeyen vardır diye uyarmak istedim, çok korktuğum bir konu çünkü. Bana da dediler hastalandığında burnuna sür diye bizde yaygın bir yöntem ama doğru değil maalesef. Bildiğim bir şey bir kişiye bile fayda sağlayacaksa tabi paylaşırım zevkle
Canım bende irmiği pişirdim armutla ama hiç sevmedi. Sebzeleri blw ile yiyor. Tıkanıp kalıyorum ne versem diye. Sanki az veriyorum. Ama sebzeleri püre şeklindede sevmedi . Karışık yemiyor tek tek daha çok seviyor . Siz hamgi sebzeleri karştırıyorsunuz.?Cnm ek gıdada ne durumdasiniz bilmiyorum ama ben onu armut kuru kayısı kuru eriği pişirip blendirdan geçirip ayrı yerde pisirdigim irmikle karıştırarak yapıyorum bayila bayila yiyor gerçi geçen gece verdim tok tutsun diye ama yine de sık sık uyandı. Derdi açlık değil anlaşılan.
Bende aşırıya kaçmak istemiyorum işte anne sütünü bırakmasın diye. Her istediğinde emziriyorum. Onun dışında da ara öğünlerde yoğurt minik parça meyveler veriyorum. Gerçi meyve sadece elma ve armut yedi. Muz kabız yapar diye korkuyorum. Siz hangi meyveleri veriyorsunuz?Bizimki calıstgım ve biberon vs ile anne sütü almadıgı icin dr tavsiyesi ile sabah kahvaltısına yumurta peynir pekmez irmik ve anne sütü karısımını veriyoruz.sonra anne sütüyle meyvesi(armut elma muz vss), sonra sebze püresi (bazen ona da anne sütü katıyoruz içindeki malzemelere göre) sonra az yogurt... anne sütü almaması cok Zor maalesefbazen arada tarhana cornası da veriyoruz cok sevdi onu allahtan...
öyle geciyor ama evdeysen bence mümkün oldugunca anne sütüne agırlık ver ömrü boyunca Zaten bu gıdaları alacak..takma cok kafana cnm,daha yolun basındayız:)
Birde peyniri kendim yaptım tuzsuz. 2 gün sabahları verdim . Dün çok kustu acaaba ondan mı diye bugün vermedimBizimki calıstgım ve biberon vs ile anne sütü almadıgı icin dr tavsiyesi ile sabah kahvaltısına yumurta peynir pekmez irmik ve anne sütü karısımını veriyoruz.sonra anne sütüyle meyvesi(armut elma muz vss), sonra sebze püresi (bazen ona da anne sütü katıyoruz içindeki malzemelere göre) sonra az yogurt... anne sütü almaması cok Zor maalesefbazen arada tarhana cornası da veriyoruz cok sevdi onu allahtan...
öyle geciyor ama evdeysen bence mümkün oldugunca anne sütüne agırlık ver ömrü boyunca Zaten bu gıdaları alacak..takma cok kafana cnm,daha yolun basındayız:)
Neyle başlamıştınız ek gıdaya ? Yoğurt yemeyi çok seviyor oğlum ama çorba vs hiç sevmiyor. Belli olmuyor yani ne yediğine bağlı sevip sevmemesi. Ama ilk başta bormal tükürmesi. Bizimki hala yüzünü buruşturur :)Ya hanımlar masallah yavrucaklara allah nazardan saklasın ne güzel yiyorlar. Pazartesi günü 6 aylik oldu tam ek gidaya başladık gerçi başlayamadık . Yemiyor çünkü . Ağzına ne verirsem tukurerek çıkarıyor. Yutmuyor hiç . Böyle bir şeyle karsilasan oldumu hiç . Ben çok heyecanlıyım ek gidada ama yemeyeceginj hiç düşünmemiştim . Nasıl asicam bunu
Patates puresi ile başlattım yemedi yogurt verdim yemedi bugün muz ezdim kendi sütüm le yumuşattim hem tadıda tanıdık gelir belki diye yok yine tukuruyor. Yani hiç yutmadi nerdeyse . Kaşığa ağzını açmıyor .Neyle başlamıştınız ek gıdaya ? Yoğurt yemeyi çok seviyor oğlum ama çorba vs hiç sevmiyor. Belli olmuyor yani ne yediğine bağlı sevip sevmemesi. Ama ilk başta bormal tükürmesi. Bizimki hala yüzünü buruşturur :)
Bende aşırıya kaçmak istemiyorum işte anne sütünü bırakmasın diye. Her istediğinde emziriyorum. Onun dışında da ara öğünlerde yoğurt minik parça meyveler veriyorum. Gerçi meyve sadece elma ve armut yedi. Muz kabız yapar diye korkuyorum. Siz hangi meyveleri veriyorsunuz?
Birde peyniri kendim yaptım tuzsuz. 2 gün sabahları verdim . Dün çok kustu acaaba ondan mı diye bugün vermedim
Ya hanımlar masallah yavrucaklara allah nazardan saklasın ne güzel yiyorlar. Pazartesi günü 6 aylik oldu tam ek gidaya başladık gerçi başlayamadık . Yemiyor çünkü . Ağzına ne verirsem tukurerek çıkarıyor. Yutmuyor hiç . Böyle bir şeyle karsilasan oldumu hiç . Ben çok heyecanlıyım ek gidada ama yemeyeceginj hiç düşünmemiştim . Nasıl asicam bunu
Benimki de cok karışık yemiyor canım. Balkabağı 1 parça patates 1 küçük parça brokoli şu an tek yediği karışım. Tarhanayi seviyor. Tarhanaya balkabağı püresi koydum onu da sevdi ama havucun girdiği hiç bir şeyi asla yemiyor. Şimdi kiymali tarhanaya geçtik bakalım sevdi gibiCanım bende irmiği pişirdim armutla ama hiç sevmedi. Sebzeleri blw ile yiyor. Tıkanıp kalıyorum ne versem diye. Sanki az veriyorum. Ama sebzeleri püre şeklindede sevmedi . Karışık yemiyor tek tek daha çok seviyor . Siz hamgi sebzeleri karştırıyorsunuz.?
Muzu çok minik vermiştim bi ara sevmişti.Muz elma armut ve avokado(ama avokado girdi mi karışıma pek sevmiyor:) ) biz muzu sütümle karıstırp verdgimiz icin kabız yapmazmıs dr öyle dedi,bir de armutta bagırsakları iyi calıstırıyor yani dengeliyor gibi.kabız yapar die düsünüyorsan arada kendi sütünle karıstırabilirsin.bir kac kez portakalda emdi:) ve bırakmak istemedi bıraksam bi dilimini yerdi valla :)
Bnde evde olsam emzirme agırlklı giderdim zaten evde olduğumda öğünleri azaltıyorum...
Yaa çok geçmiş olsun canımm Allah şifa versin çabucak iyileşsin oğlun.Hastane odasından yazıyorum doktor yatış verdiçocuğum agla ağla bi hal oldu birinin sırasını istedim kadın nasıl bozuldu bir sürü söylendi doktor tabi bizi aldı ama çok zoruma gitti. Oradan biri diyor ki emZir yahu ben salak miyim bilmiyor muyum denemedim mi? Sonra gel 5 yerden delsinler damar bulamasinlar en son bağıran bir türlü susmayan çocuğumu aldım beraber tv izliyoruz dokunsaniz aglarim
Hastane odasından yazıyorum doktor yatış verdiçocuğum agla ağla bi hal oldu birinin sırasını istedim kadın nasıl bozuldu bir sürü söylendi doktor tabi bizi aldı ama çok zoruma gitti. Oradan biri diyor ki emZir yahu ben salak miyim bilmiyor muyum denemedim mi? Sonra gel 5 yerden delsinler damar bulamasinlar en son bağıran bir türlü susmayan çocuğumu aldım beraber tv izliyoruz dokunsaniz aglarim
Sağ ol canım inşallah iyileşir.Kontrol altında olsun dedi serum ve ateş düşürücü verdi tahlilleri yenileyecekmis.Yaa çok geçmiş olsun canımm Allah şifa versin çabucak iyileşsin oğlun.
Üzme dengesiz insanlar için kendini. Çok bilirler herşeyi sanki onlar annesiymiş gibi emzir falan ... cahil için üzme kendni. Hastaneye yatış nedeni neymiş peki enfeksiyon mu.
Canim oğlum kucagimda oyle bir bağırıyordu ki laf söylemedim zaten ağlama moduna girmiştim iyice bende anlamıyorum aynı durumda olsam bende ağlarım çocuğuyla seve seve yer veririm.Muayenesinde bir şey yok diyor.Kontrol altında olsun tahlillerini tekrarlayalim dedicanim dengesizler icin canini sıkma,lafini soyleyip gecseydin
bi de akil veriyorlar.
neden yatis verdi?
insallah onemli bir sey degildir.
gecen gun de ben oyle anlayissiz birine denk geldim. numaratorde bizim adimiz yazdi ve odaya girmeye gittik. o sirada da kadinin biri doktorla sira tartismasi yapiyor. esim de musade istedi,yanindan gecip odaya girmek icin. kadin doktoru birakti bize döndü. cok aceleniz var galiba dedi. ben de bebegim uyaninca agliyor,aglamadan hemen hallolsun diye dedim normal bir sekilde. kadin demez mi "sizin de bebekleriniz hep buralarda aglar zaten" diye
siz bir kadin ve belki de anne olarak nasil bu kadar anlayissiz olabiliyorsunuz hayret dedim girdim iceri.
kadinin kadina bunu yapmasini hic anlamiyorum,anlamayacagim da!!!
o yuzden kendini uzme. bebisin hemen iyilessin insallah.
Ya insallah onemli bir sey cikmaz canim hafif bir enfeksiyondur Allah yardimcniz olsun ...Sağ ol canım inşallah iyileşir.Kontrol altında olsun dedi serum ve ateş düşürücü verdi tahlilleri yenileyecekmis.
Canim oğlum kucagimda oyle bir bağırıyordu ki laf söylemedim zaten ağlama moduna girmiştim iyice bende anlamıyorum aynı durumda olsam bende ağlarım çocuğuyla seve seve yer veririm.Muayenesinde bir şey yok diyor.Kontrol altında olsun tahlillerini tekrarlayalim dedi
Çokkk geçmiş olsunHastane odasından yazıyorum doktor yatış verdiçocuğum agla ağla bi hal oldu birinin sırasını istedim kadın nasıl bozuldu bir sürü söylendi doktor tabi bizi aldı ama çok zoruma gitti. Oradan biri diyor ki emZir yahu ben salak miyim bilmiyor muyum denemedim mi? Sonra gel 5 yerden delsinler damar bulamasinlar en son bağıran bir türlü susmayan çocuğumu aldım beraber tv izliyoruz dokunsaniz aglarim
Sağ ol canım inşallah iyileşir.Kontrol altında olsun dedi serum ve ateş düşürücü verdi tahlilleri yenileyecekmis.
Canim oğlum kucagimda oyle bir bağırıyordu ki laf söylemedim zaten ağlama moduna girmiştim iyice bende anlamıyorum aynı durumda olsam bende ağlarım çocuğuyla seve seve yer veririm.Muayenesinde bir şey yok diyor.Kontrol altında olsun tahlillerini tekrarlayalim dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?