• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Teşekkürler canım idrar şimdilik temiz kültürü bilmiyorum sanırım üst solunum yolu 2 gün ilaç kullanıp bir daha gideceğiz antibiyotik vermedi atesi şimdi yine yukSeldi öyle uykusuz mod on bu gecede iyi olsunlarda ya
Bir an evvel iyilesin cnm herkes hasta :( hele istanbulda kar yagmadi mikroplar kirilmadi

Eki Görüntüle 2113985 Kızlar bakın 1988 senesine ait aşı kartında yazan bilgiler.Her şey değişiyor ,sağlıkla ilgili bilgiler de öyle.Şu an bu bilgileri hayretle okuyoruz belki yıllar sonra bizim yaptığımız şeylerde değişir
Mamalarin anne sutunden faydali oldugunu belirten ve her yerde mama oneren drlar oldugunu biliyorum o donemde

Çok sağ ol canım ateşi 37.5 olunca bile çok huysuz birde kusma başladı doktoru arayacağım ne diyecek bakalım bu arada benimki zayıf olduğu için minder sorun olmuyor hatta desteksiz oturamadigi için daha da iyi oluyor.Birde Sana şeyi soracaktım kiymayi nasıl muhafaza edip veriyorsun her gün buzluktan mi cikariyorsun A AysheDuru
Çok geçmiş olsun cnm :( Duru’ya antrikottan kuşbaşı kestiriyoruz, minik minik kaplara bölüyoruz, yapacağımız kadarını çıkarıyoruz. Ayşe için de kıymayı da aynı şekilde her biri 100-150 gr olucak kadar böldürüp atıyoruz buzluğa.

Canim benim bir tek secim hakkim vardi isin fantazisine kacmadan:KK70:onu da önce gozume kestirdim sonra indirime girmesini bekledim.almaya aliyor da fiyatlari kabullenip hazmetmesi zaman aliyor esimin:KK70:salincak cok almak istedigim birsey aslinda mama sandalyesiyle hic gormemistim
Sirada oto koltugu var alinacak....
Biz de onu araştırıyor. Yine çok pahalı bir şey gelecek galiba :halay:
Bir de onun lafını dinleriz artık :kızgın:
Bu arada ne aldığını bizimle paylaşırsan çok mutlu olurum :KK15:

Anneler acil yardiminiza ihtiyacım var oğlumun aşırı derecede Afedersiniz balgami var kusunca bile balgam kusuyor sürekli burnunda bir hırıltı var serum falan fayda etmiyor ki ortalığı yıkıyor ne yapabilirim bu yüzden ne uyuyor ne emebiliyor boğazına aktığı için onu kusturuyor :( ateşi de ilaç etkisi gidince hemen yükseliyor bilmiyorum yarın tekrar tahlil ister herhalde :(

Anneler acil yardiminiza ihtiyacım var oğlumun aşırı derecede Afedersiniz balgami var kusunca bile balgam kusuyor sürekli burnunda bir hırıltı var serum falan fayda etmiyor ki ortalığı yıkıyor ne yapabilirim bu yüzden ne uyuyor ne emebiliyor boğazına aktığı için onu kusturuyor :KK43: ateşi de ilaç etkisi gidince hemen yükseliyor bilmiyorum yarın tekrar tahlil ister herhalde :KK43:
Canım biz geniz akıntısı olduğunda prospan kullandık o şyi gelmişti

Anneler acil yardiminiza ihtiyacım var oğlumun aşırı derecede Afedersiniz balgami var kusunca bile balgam kusuyor sürekli burnunda bir hırıltı var serum falan fayda etmiyor ki ortalığı yıkıyor ne yapabilirim bu yüzden ne uyuyor ne emebiliyor boğazına aktığı için onu kusturuyor :KK43: ateşi de ilaç etkisi gidince hemen yükseliyor bilmiyorum yarın tekrar tahlil ister herhalde :KK43:
Günaydın cnm. Büyük geçmiş olsun bizimde 4 aylık civarında genız akıntısı falan vardı. Oğlum gecegeceleri çığlık atarak boğulacakmıs gıbı oluyordu .geniz akıntısı için drmuz ilsc yazdı isimleri aklımda degıi suan ama ben oglumu iyilesene kadar uyurken basının altına yastık koyuyordum çok işe yarıyordu geniz akıntısı boğazına akmıyodu ve rahat rahat yatıyotdu aynı zamanda evi nemli tutuyordum suyu kaynatıp bi kaba kattıktan sonra (kesinlikle esimle beraber yapıyorduk ) oglumu mesafeyı ayarladıktan sonra o buharı içıne cekmesını saglıyordum bazende içine vix koyuyordum az da olsa gün boyunca fizyolojık serumla burnunu temızlıyordum ve sogan bizde cok işe yaradı gece yatarken basucuna koyuyordum bizde bunlar işe yaradı yinefe drnuzla konusup dogru tedaviyi uygularsınıx

Cok gecmis olsun ya neden tam teshis koymadan gonderdi ki sizi el kadar yavru... kiziyorum bu drlara
Canim daha önce de bahsettim yokluk yerindeyiz resmen koca hastanede bir doktor var.Devlet Hastanesi uzak tahliller için buna gidelim dedik.İnan ağladı ya 5 dk bile durmadik başından savdi bir şeyi yok tahlil dedi ki akıntı falan her şeyi söyledim :(

Günaydın cnm. Büyük geçmiş olsun bizimde 4 aylık civarında genız akıntısı falan vardı. Oğlum gecegeceleri çığlık atarak boğulacakmıs gıbı oluyordu .geniz akıntısı için drmuz ilsc yazdı isimleri aklımda degıi suan ama ben oglumu iyilesene kadar uyurken basının altına yastık koyuyordum çok işe yarıyordu geniz akıntısı boğazına akmıyodu ve rahat rahat yatıyotdu aynı zamanda evi nemli tutuyordum suyu kaynatıp bi kaba kattıktan sonra (kesinlikle esimle beraber yapıyorduk ) oglumu mesafeyı ayarladıktan sonra o buharı içıne cekmesını saglıyordum bazende içine vix koyuyordum az da olsa gün boyunca fizyolojık serumla burnunu temızlıyordum ve sogan bizde cok işe yaradı gece yatarken basucuna koyuyordum bizde bunlar işe yaradı yinefe drnuzla konusup dogru tedaviyi uygularsınıx
Canim cok sagol yatağı yükselttim yastiktan düşüp düşüp kendini uyandirinca.Aynen soğan bir nebze ise yaradı ama en çok malesef Afedersin kusmasi ise yariyor:( en çok o şekilde atıyor. Buhar tutmayı yapmadım bak onu deneyeyim.Evi çok nemli Tutamıyorum çünkü temizleyemedim o yüzden şimdi tozlu tozlu daha mı kötü olur diye düşündüm :( bol sıvı vermeye emzirmeye çalışıyorum birde :(

Çalışan anneler napıyosunuz?nası gidiyo
Benim iyi diil ya,
Sütüm de çok azaldı,
Zaten çok çıkmıyodu 2 -3 sağım yapabiliyorum 180-200 toplamda ancak buluyodum, Dün 120yi toplamda ancak gördüm.
Yaman da saolsun saat başı kalkıyo, sabaha karşı kaldır emzir koy yerine ağlasın dik yokuşu çık servise bin, akşam Bade yi al koştur koştur anneme git Yaman ı emzir toparlan eve git. Çocuklarla bi yarım saat ilgilenebilsem şükrediyorum.Çünkü yemek ısıt ye yıka uyut derken hiç bişeye zaman yok. Yatırdıktan sonra Yaman ağlamazsa yemeğimizi ve yemeğini yapabiliyorum Yaman ın.Hepsini anneme taşı bunların hepsini aklında tut geri getir o kadar sıkılıyorum ki.
Badede de aynıydı ama şimdi ne gücüm ne sabrım var.
Yaman 2 ana 2 ara öğün olarak besleniyo bu arada 6 aylık olduğundan beri. Genel prensip blw. Fakat öğle yemeği kıymalı etli bir sebze yemeği ve onu biz yediriyoruz tabiki. Dr da bu şekilde yönlendirdi zaten.
Sabah kahvaltımız var.Annem muhtemelen eline vermiyordur ama ben omlet yapıp şerit şerit eline kesip veriyorum.(Yumurtayı ilk günden beri tam olarak kullanıyoruz. Artık sarısı beyazı görüşü değişti dedi dr umuz) Tuzsuz dil veya kaşar, tuzsuz zeytin tahin pekmez evde yaptığım tam buğday ekmeğini yiyo.
Arada yoğurt (kaşıkla eline veriyorum.)
Öğle kıymalı etli sebze yemeği, veya geçen gün köfte yaptım yanında kereviz yemeği vardı mesela.
Arada meyve blwyle
Ve her öğünden önce annem sütünü vermeye çalışıyo ama çok az içiyo.
alıştırma bardağıyla içmedi, biberona döndük onla da çok az içiyo.
Kilo da almadı gibime geliyo.İşten gelince full emsin diye kaşık maması veya muhallebi de vermiyorum. (Zaten bizim dr çok kızıyo da ben biraz toparlansın diye istiyodum:KK43:
Hastalıklar aynı.Bade hasta oldu Yaman a geçti, İkisi de sümüklü şu an. Tek dileğim Bade nin kulağına vurmasın, Yamanın da ciğerlere inmesin.
Mayısı bekliyorum, güzel günler gelicek inş.

Öncelikle cok gecmis olsun Yaman'a da Bade'ye de insallah bi an once toparlarlar...
Gercekten calısan annelik cok zormus,senin kadar zor deil durumun tabii,kıyas yapamam.. en azından bir cocuk var bende :) ama zorlukları da cok..hiçbir şekilde biberon,alıstırma bardagı ya da kasık biberon vs almıyor.. dr yediklerine katın dedi en az 200-250cc annemde yediklerine katmaya calısıyor elinden geldigince...aksam da ben eve gidince ve sabaha kadar 50 kere kalkarak;) emiyoruz... süt azalma konusu belli olmuyor hiç bazen azalıyor bazen çoğalıyor..
Solgar'ı kullanıyor musun? Faydasını görürsün insallah,Bi dene istersen... Allah yardıncın/yardımcımız olsun...

Canim daha önce de bahsettim yokluk yerindeyiz resmen koca hastanede bir doktor var.Devlet Hastanesi uzak tahliller için buna gidelim dedik.İnan ağladı ya 5 dk bile durmadik başından savdi bir şeyi yok tahlil dedi ki akıntı falan her şeyi söyledim :KK43:

Canim cok sagol yatağı yükselttim yastiktan düşüp düşüp kendini uyandirinca.Aynen soğan bir nebze ise yaradı ama en çok malesef Afedersin kusmasi ise yariyor:KK43: en çok o şekilde atıyor. Buhar tutmayı yapmadım bak onu deneyeyim.Evi çok nemli Tutamıyorum çünkü temizleyemedim o yüzden şimdi tozlu tozlu daha mı kötü olur diye düşündüm :KK43: bol sıvı vermeye emzirmeye çalışıyorum birde :KK43:
Kiyamam ya cabucak iyilessin kuzu

Back