Uzay birde şey yapıyo.. “anne??? Dksnzh ksnan lalans jsjs haaa??” “Tabiii ki annecim” :))) güya akıcı konuşuyo puhahahh
Maşallah canım :)).. sen dert etme dırdıra başlar yakında eli kulağındadır. Çok çizgifilm, tablet, telefon oynatmamaya çalış.. devamlı tekrar yap, şarkılar aç, masallar oku.. devamlı aynı masalları çevir dur. Bir süre sonra o gösterip söyleyecektir..oda iyiymişş. Benim kızımda bana Abba (abla) diyor. Küçük kardeşim bana abla dediğinden olsa gerek, onu örnek alıyor
Tablet yok, telefonla arası sıkı değil. Ama çizgi film izlerrr uyanır uyanmaz Tv açtırırMaşallah canım :)).. sen dert etme dırdıra başlar yakında eli kulağındadır. Çok çizgifilm, tablet, telefon oynatmamaya çalış.. devamlı tekrar yap, şarkılar aç, masallar oku.. devamlı aynı masalları çevir dur. Bir süre sonra o gösterip söyleyecektir..
Hepsi aynı şey :) karşılıklı iletişim çok önemli hoş bizdede aynıydı ne zaman kreşe gitti konuşmaya başladıTablet yok, telefonla arası sıkı değil. Ama çizgi film izlerrr uyanır uyanmaz Tv açtırır
Kendi yaşıtlarıyla bir arada bulunmanın faydası olmuşsa demekki. Birde maşallah diyeyim Uzay girişken görünüyor ortama ayak uydurabiliyor gibiii instadan gördüğüm kadarıyla:))Hepsi aynı şey :) karşılıklı iletişim çok önemli hoş bizdede aynıydı ne zaman kreşe gitti konuşmaya başladı
Bitirim ya.. :) bakıcı değiştirdik diyemi oldu böyle bilmem ama çabuk alışıyor yeni ortamaKendi yaşıtlarıyla bir arada bulunmanın faydası olmuşsa demekki. Birde maşallah diyeyim Uzay girişken görünüyor ortama ayak uydurabiliyor gibiii instadan gördüğüm kadarıyla:))
Böylesi daha iyi zaten:) ilerisi için de avantajlıBitirim ya.. :) bakıcı değiştirdik diyemi oldu böyle bilmem ama çabuk alışıyor yeni ortama
yaa aynen bir sorun yok, aksine fazla girisken.. en eski bakicim erken atildi hayata diyorBöylesi daha iyi zaten:) ilerisi için de avantajlı
Kadın ileriyi görmüş Uzay dayaa aynen bir sorun yok, aksine fazla girisken.. en eski bakicim erken atildi hayata diyor
Merhaba cnm, çok sevindim sizin adınıza b n de başlamak istiyorum yavaş yavaş. Halıları toplayayım diyorum önce. Nasıl bir yol çizmeliyim. İlk etapta geceleri bağlasam mı yoksa komple bezi çıkarmalımıyım?mrb sevgili anneler nasılsınız? en son tuvalet eğitimine başlayacağım diye yazmıştım. Bugün tam 3 hafta oldu tuvalet olayımız şükür bitti diyorum artık. İlk hafta üzerine parkeye vs yaptı sürekli çamaşır yıkadım ama her yaptığında rahatsız oluyordu olduğu yerde kalıp ağlıyordu. 2.hafta daha iyiydi ben götürdükçe yapmaya başladı. Ama bazen klozete oturtamadığım zamanlar oluyordu. Birkaç günde onu da çözdük. Sonraları kendi koşarak oturmaya başladı. Şimdilerde geldiğini de söylüyor artık. Dışarı çıkarken alıştırma külodu kullanıyorum, gece gündüz hiç bez bağlamıyorum. Artık oyuncak bebeklerine bez bağlıyor benim kızçok mutluyum maşallah diyeyim darısı sizlerin başına. Tuvalet eğitimiyle alakalı sorularınız olursa deneyimlerime göre seve seve cevaplarım
Sağol canım inş siz de çözersiniz. Gece gündüz bezi aynı anda çıkarın diyen de var. Gündüzü öğrenmeden gece tutamaz diyen de var. Ben birkaç gün sadece gündüz ve gece uykusunda bağladım. Sonra sadece gece bağladım. Gece bağlamadan denedim birkaç kez, gecede 2 kez çiş yapıyordu çalıştığım için uğraşamam diye gece bağlamaya devam ettim. İlginç bi şekilde gündüzü öğrenince sabahları kupkuru kalkmaya başladı. Sonra da geceleri bağlamadım artık. Bu iş ciddi sabır gerektiriyor. İlk günler insanın sabrı tükendiği oluyor ama gün gün iyiye gidiyor. Ben halıları toplamadım biraz daha vakit geçsin yıkamaya vericem.Merhaba cnm, çok sevindim sizin adınıza b n de başlamak istiyorum yavaş yavaş. Halıları toplayayım diyorum önce. Nasıl bir yol çizmeliyim. İlk etapta geceleri bağlasam mı yoksa komple bezi çıkarmalımıyım?
Merhaba canım hosgeldin. Gözünüz aydın diyeyim darısı bizim başımıza :) sana sorularım olacak cevaplarsan çok sevinirim. şimdi Öncelikle eğitime ilk nasıl başladınız mesela ? Ben başlama niyetindeyim ama tam olarak nerden nasıl başlıycam bilmiyorum. Kimisi gece bez bağlamaya devam et diyor Kimi de gece gündüz ikisini birden bıraktır diyor .hangisi doğru. Napmalıyım. Herşeyi tam düşünerek başlamalıyım bu işe. Kızım şuan sadece kakasını yapınca rahatsız oluyor .Çişiyle ilgili bi ipucu vermiyor. Gece altı kuru kalkanlardan değil. Gece çişini yapıyor ama gündüz ki kadar değil. Nerden başlıycaaaammrb sevgili anneler nasılsınız? en son tuvalet eğitimine başlayacağım diye yazmıştım. Bugün tam 3 hafta oldu tuvalet olayımız şükür bitti diyorum artık. İlk hafta üzerine parkeye vs yaptı sürekli çamaşır yıkadım ama her yaptığında rahatsız oluyordu olduğu yerde kalıp ağlıyordu. 2.hafta daha iyiydi ben götürdükçe yapmaya başladı. Ama bazen klozete oturtamadığım zamanlar oluyordu. Birkaç günde onu da çözdük. Sonraları kendi koşarak oturmaya başladı. Şimdilerde geldiğini de söylüyor artık. Dışarı çıkarken alıştırma külodu kullanıyorum, gece gündüz hiç bez bağlamıyorum. Artık oyuncak bebeklerine bez bağlıyor benim kızçok mutluyum maşallah diyeyim darısı sizlerin başına. Tuvalet eğitimiyle alakalı sorularınız olursa deneyimlerime göre seve seve cevaplarım
Amin canım.. zorlu bir süreç. Ama vakti geldiyse iş başa düştü mecburen. Kızının durumu benim kızımla aynıymış. Kakasından rahatsız olup, çişinden rahatsız olmaması. Sabah ıslak uyanması vs. Güzel bir başlangıç yapmışsın bence. Öncelikle tuvalete hazırlamalıyım anladığım kadarıyla. En azından kafasında bir şeyler şekillensin. Eğitime öyle başlıyim.. üstüne ,sağ sola yapma kısmı beni epey zorlayacak. (Eşimle ayrıyız babaannemle yaşıyorm ve inanılmaz titiz, takıntılı biridir) bakalım babaannemle halimiz ne olacak. Ayy halıları da yeni yıkattı ama napiyim kızıma tuvalet eğitimi vermek zorundayim.Merhaba canım bizim de aynıydı kakada rahatsız oluyordu çişle alakalı hiçbişey yoktu sabahları da bez kuru kalkma filan yoktu. Öyleyken başladım. Tam olarak nerden başladım. Şöyle oldu klozet aparatı almıştım arada oturtuyordum yapmıyordu tabi öğrensin diye. Büyüklerin tuvalete yaptığını bezi bırakacağımızı anlatıyordum kukulinin tuvalet videolarını açıyordum bebeklerine çiş yaptırıyorduk. Karar verdiğimde uyandıktan sonra bez bağlamadım üstüne başına yaptı tabi defalarca. Ama her defasında çok rahatsız oldu ağladı temizlemem için. Ben de her defasında kıyafetlere yapmıyoruz tuvalete yapıcaz dedim defalarca çişin geldiyse gidelim dedim başta her sorduğuma hayır dedi kendim ara ara götürdüm. Saatte bir yapıyordu genelde. Bazen oturmak istemedi bazen ev işine dalınca arayı fazla tuttuğumda üstüne yaptı. İlk günler illaki öyle geçecek ama zamanla öğreniyorlar. Sabırlı olup pes etmemek ve de tamamen çocuğa odaklanmak gerek. Şuan odada lazımlık da bulunduruyorum çişim geldi deyip kendi oturuyor büyük tuvaletini de yapıyor. Başta çişi tuvalete yaparken diğerini yapmak istemiyordu. Zamanla düzene giriyor hepsi. Şuan tek sıkıntımız gece uyurken bi kez kaldırıp çiş yaptırmak istiyorum ağlıyor oturmak istemiyor. Ama gece yatarken illa su içer. Yatmadan 2 saat önce sıvı tüketimini kesin diyorlar. Onu nasıl çözücez bilemiyorum. Çünkü uyuduktan bi süre sonra bazen çişini yatağa yapıyor. Sonra üstünü değiştirdiğimde sabaha kadar yapmıyor temiz kalkıyor. Gece en azından 1 kez yaptırabilsem iyi olacak. Allah kolaylık versin hepimize
Valla aynı ben. Lazımlık, alıştırma külodu vs var ama gel gör ki bende başlamaya cesaret yokayy en korktuğum şey tuvalet eğitimi, alıştırma kilodunu aldım , lazımlıkta aldım ama daha başlayamadım
Allah yardımcın olsun canım. Başlarda öyle kirlenecek biraz. Olmazsa yine yıkatırsınız yapacak bişey yok. Bu arada gece olayını da aştık arada ufak tefek kaçırmalar olur. Bence bizimkilerin ay itibariyle en uygun vakti. Havalar da ısındı artık bu yaz öğretmekte fayda var 3 yaş civarında öğretmek daha zor oluyormuş. Tuvalet eğitimiyle ilgili gruplarda 3 günde çözenler bile var tuvalet olayını. Çocuğun hazır olması kadar annenin de hazır olması önemli. Sabır diliyorumAmin canım.. zorlu bir süreç. Ama vakti geldiyse iş başa düştü mecburen. Kızının durumu benim kızımla aynıymış. Kakasından rahatsız olup, çişinden rahatsız olmaması. Sabah ıslak uyanması vs. Güzel bir başlangıç yapmışsın bence. Öncelikle tuvalete hazırlamalıyım anladığım kadarıyla. En azından kafasında bir şeyler şekillensin. Eğitime öyle başlıyim.. üstüne ,sağ sola yapma kısmı beni epey zorlayacak. (Eşimle ayrıyız babaannemle yaşıyorm ve inanılmaz titiz, takıntılı biridir) bakalım babaannemle halimiz ne olacak. Ayy halıları da yeni yıkattı ama napiyim kızıma tuvalet eğitimi vermek zorundayim.
Allah yardımcın olsun canım inş halledersinizayy en korktuğum şey tuvalet eğitimi, alıştırma kilodunu aldım , lazımlıkta aldım ama daha başlayamadım