• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Bu nasil bi cahilliktir ya gayet uzun canim boyu benim oglumda 9 aylik 73 cm hemsire ortalamanın ustunde dedi yani daha ne olcakmis[/QUOTE
Eltimın kızı uzun diye öyle yapıyor. Çocukları ikide bir kıyaslaştırıyo. Yok o önceden emeklemiş falan... eltimin kızının burunula öz torunun burunula bile dalga geçen bi kvdem var dış görünüşle kafayı sıyırmış........ Bu arada Maşallah oğluna sağlıkla huzurla büyüt inşallah

Kizlar oglum hasta sanirim burnu tikaniyo gibi hiriltilar geliyor. Oksuruyo hafiften de. Bu gece uyumadi dogru duzgun. Size sorum istanbul anadolu yakasinda iyi bi cocuk dr u varmi? Bizimki dogum iznine cikti. Maltepe, kartal, pendik, kadikoy civari varsa daha iyi olur. M

Gece kalktiginda biberona su koyun agladiginda verin diye yazmislar bi kac gun sonra su icin kalkmaya gerek duymazlarmis cok bilmis sipalar:)) ama ben denemedim daha bi yandan emsin ne kadar emerse kar diyorum ama bi yandanda deliksiz uyumayi ozledim kararsizim:) benim oglum 12 subat dogumlu 9.700 kilo 73 cm iyi dimi kizlar bide yuruyen bebek varmi aramizda benimki epeydir tutunup yuruyo kendi basina yurumesi icin neler tavsiye edebilirsiniz
bi ara su vermeyi denedim çıldırdı :) maşallah kgsi ve boyu iyi. benimki tutunup kalkıyor henüz minnos ayaklarının pit pitlarını görmedim:)

Haklısınz. Bencede kv de kafadan var kızımı onunla tek başına bırakmam bu kesin...boyum160 kendi 165 kendini Top model saniyor... Oglunun yanında kuu yokken çakal... Lafları söyler sonrada gelinlerim benimle uğraşıyo. Yanıma bile gelmiyor. .. Ne gelcem ya laflarıla asalayıxı konuşmalarıla kendindne soğuttu. Bebek olmasa gitmem bile yanına sadece eşimle beraber gidiyorm
bence de bırakmayın bunu önünüzde yapıyorsa siz yokken neler yapar. iyi yapıyorsunuz bende olsam tek gitmezdim.

Ama kilosu az 8 kilo 4 aylık olduğundan beri diş.çıkarıuor. Biraz iştahsız.8 dişi var
bünye meselesidir kg alımı. benim bebeğimde henüz 8 kg olmadı . Sağlıklı olsun yeter. söyle bi şeyde var ben Bebeğimi Dr götürdüğümde sizinki kg ye değil boya gidiyor diyor yedikleri içtikleri yani.sizin bebek de öyle. o yüzden kg alımı az oluyor çünkü uzuyor .

kızlar aranızda koruyucu iğne yaptıran oldu mu? ben yaptırmayi düşünüyorum da onun hakkında bi fikriniz var mı?

Orasi oyle ama calisan bi anneyim.. ilk hamileligimde cok skntim oldu 2. De ignelerden korkuyorm. Birincinin acilari daha yeni gwcti sanki. emzirme meswlesi var bide kizimdan biseyler calmak istemiyorum Nasip tabi Allah verirse basim ustune
ben de iğneli hamilelerdendim canım. iki yavrumu kaybettikten sonra şükürler olsun bu bebişte anladılar problemi. doğumumda çok sancılı ve acılıydı ama yine de bebek görünce dayanamıyorum:KK15::KK72::KK36: süt meselesi beni de çok üzer ama araştırmalarıma göre 10.aydan sonra süt çok fazla etkisi olan bir besin olmuyormuş.

bi ara su vermeyi denedim çıldırdı :) maşallah kgsi ve boyu iyi. benimki tutunup kalkıyor henüz minnos ayaklarının pit pitlarını görmedim:)
kiz mi erkek mi senin yavrusun dogum tarihi ne ?aah yurudukleri gunler gelse ya surekli arkasindayim dusecek diye gerci o zaman daha zor diyolar ama bebek bakimi hep zor Canlari saqolsun yavrularimizin

bünye meselesidir kg alımı. benim bebeğimde henüz 8 kg olmadı . Sağlıklı olsun yeter. söyle bi şeyde var ben Bebeğimi Dr götürdüğümde sizinki kg ye değil boya gidiyor diyor yedikleri içtikleri yani.sizin bebek de öyle. o yüzden kg alımı az oluyor çünkü uzuyor .
Evet doktora götürdük hiç birşeyi yok dedi

kiz mi erkek mi senin yavrusun dogum tarihi ne ?aah yurudukleri gunler gelse ya surekli arkasindayim dusecek diye gerci o zaman daha zor diyolar ama bebek bakimi hep zor Canlari saqolsun yavrularimizin
erkek canım 6 Şubat doğumlu benim minnos .seninkinin cinsiyeti neydi? ya bende kucakta daha zor ben öyle düşünüyorum şimdilik:)evet canım canları sağolsun allahım bize bağışlasin onları. zor olduğu kadar çok da güzel annelik çok şükür yaşadık bu duyguyu

Bu bebekte esimin isi nedeniyle yurt disindayim ve evdeyim.Tabi bu karar kisiden kisiye degisir ama ikisinide tatmis bir insan olarak calismayi tercih ederim. Yani Anne nasil mutlu oluyorsa oyle yapmali. Anne mutluysa cocuk da mutlu.
Aynen...ben mecbur hissettim Alerjik durum da olunca evde kaldım.zormuş cidden...eşimin zaten pek bi desteği yok...bir de hep kendi parasını kazanan birine başkasından kocan da olsa para almak garip geldi bana :) evde mutluyum aslında ama mükemmeliyetçiliğim beni yıpratıyor.şurası şöyle olsun burası da düzgün olsun derken bazen asıl amacımın bebeğim olduğunu unutup ev işine dalıyorum.o kadar yıprandım ki ellerim için ilk kez cildiyeye gideceğim...derim Açılıyor.beyaz ten hassas zaten...ona rağmen eşime yaranamıyırum.ne yemeğimi beğenir ne yaptığım işi güzel bulur ne çocuğuma bakımda ...yani sürekli bi eleştiri Yağmuru altındayım evde...en son bulaşık makinasına su içtiği bardağı koymuşum hemen,niye koyuyormuşum,sırf onun için 5 dk söylendi...gece yatmadan çalıştırıyorum da ben.nerden bileyim bardak ortada koyuyorum işte...herşeyime takık.çocuk niye sık mama yemiş,akşam 8 de yatıyor sabah 7 de Kalkıyor.şimdi buna taktı.niye erken yatıyor muş niye erkek kalkıyormuş...10-11 yatmalı 10-11 de uyanmalıymış.o kadar bunaldım ki

P Pptya8585 benm kvdede kiyasliyodu hatta hala bi tpmbul bebek gorsun konusur soyle kilolu boyle kilolu arkasndan hemen arda hareketli ondn kilo almiyo der bi kac kez sutun yaramiyo mu dedi bende yaramiyoda ondan mi 6 ay sadece emwrek doydu kilo aldi normal standartlarda aliyo yani azda almiyo cokta
Maşallah sen baya emzirmişsin. Ben doğduğundan beri mama vermwk zorunda kaldım sütüm doğumdn sonraki gün geldi. Hastanede memeleeimwde hakaret etti kv :) oglunun yanında memeleeimwde ufak dedi oğluşunun yüzü kızardı. Oramı buramı incelemeye geldi kendininkiler karpuz maşallah... Bende hemşireye sütün geç Gelmesi göğüs boyundan mı diye sordum oda sezaryen den dolayı oldugunu söyledi büyüklüğüle alakası yok desi. Kv ağzı açık kaldı. Oğluna annemle ne uğtaşıyorsun Demez mi bana :) koridorda beni şikayet etmiş belli b. Kızımda her kv gittiğimde kv yüzünü gördüğünde ağlıyor... sevmediğimi hissediyor galiba 9 aylık olduk tanıdığı halde ağlıyor. Her gördüğünde...

Aynen...ben mecbur hissettim Alerjik durum da olunca evde kaldım.zormuş cidden...eşimin zaten pek bi desteği yok...bir de hep kendi parasını kazanan birine başkasından kocan da olsa para almak garip geldi bana :) evde mutluyum aslında ama mükemmeliyetçiliğim beni yıpratıyor.şurası şöyle olsun burası da düzgün olsun derken bazen asıl amacımın bebeğim olduğunu unutup ev işine dalıyorum.o kadar yıprandım ki ellerim için ilk kez cildiyeye gideceğim...derim Açılıyor.beyaz ten hassas zaten...ona rağmen eşime yaranamıyırum.ne yemeğimi beğenir ne yaptığım işi güzel bulur ne çocuğuma bakımda ...yani sürekli bi eleştiri Yağmuru altındayım evde...en son bulaşık makinasına su içtiği bardağı koymuşum hemen,niye koyuyormuşum,sırf onun için 5 dk söylendi...gece yatmadan çalıştırıyorum da ben.nerden bileyim bardak ortada koyuyorum işte...herşeyime takık.çocuk niye sık mama yemiş,akşam 8 de yatıyor sabah 7 de Kalkıyor.şimdi buna taktı.niye erken yatıyor muş niye erkek kalkıyormuş...10-11 yatmalı 10-11 de uyanmalıymış.o kadar bunaldım ki
aaa bebeğin uyku saatinden de mi sen sorumlusun ilginç. Tüm bebekler erken uyanıyor. ki benim bebek çok erkende yatıyor. bunu kendileri belirliyor .çok özel olacak yanlış anlamayın ama nasıl kaldırıyorsunuz ? bi ara benim eşimde öyleydi çok kavgalar ettik ve şu an değişti her şeyde beni suçlardi. şimdi yapmıyor ya da yapacak olsa sonra Espiye vuruyor.

Kizlar oglum hasta sanirim burnu tikaniyo gibi hiriltilar geliyor. Oksuruyo hafiften de. Bu gece uyumadi dogru duzgun. Size sorum istanbul anadolu yakasinda iyi bi cocuk dr u varmi? Bizimki dogum iznine cikti. Maltepe, kartal, pendik, kadikoy civari varsa daha iyi olur. M
Ya kizlar yokmu anadolu yakasinda olup dr tavsiyesi yapabilecek olan oglum hasta dr a goturmem lazim. Ama iyi bi dr olsun istiyorum gereksiz antibiyotik kullanmak istemiyorum. Gider gitmez antibiyotigi dayiyorlar hemen

Ya kizlar yokmu anadolu yakasinda olup dr tavsiyesi yapabilecek olan oglum hasta dr a goturmem lazim. Ama iyi bi dr olsun istiyorum gereksiz antibiyotik kullanmak istemiyorum. Gider gitmez antibiyotigi dayiyorlar hemen
size yakın bi sağlık ocağı varsa oraya götürün isterseniz en azından neyi var onu öğrenmiş olursunuz. ben viral enfeksiyondan dolayı 2kez Dr ye götürdüm ilaç vermedi. c vitamini olan meyveler yedirin dedi suyuna limon sıkın dedi yoğurt yedirin dedi. siz sağlık ocağına götürün grip viral enfeksiyon gibi bi şey ise dediklerimi yaparsınız isterseniz

Maşallah sen baya emzirmişsin. Ben doğduğundan beri mama vermwk zorunda kaldım sütüm doğumdn sonraki gün geldi. Hastanede memeleeimwde hakaret etti kv :) oglunun yanında memeleeimwde ufak dedi oğluşunun yüzü kızardı. Oramı buramı incelemeye geldi kendininkiler karpuz maşallah... Bende hemşireye sütün geç Gelmesi göğüs boyundan mı diye sordum oda sezaryen den dolayı oldugunu söyledi büyüklüğüle alakası yok desi. Kv ağzı açık kaldı. Oğluna annemle ne uğtaşıyorsun Demez mi bana :) koridorda beni şikayet etmiş belli b. Kızımda her kv gittiğimde kv yüzünü gördüğünde ağlıyor... sevmediğimi hissediyor galiba 9 aylık olduk tanıdığı halde ağlıyor. Her gördüğünde...
Dpgum sekliylede gogus büyüklüğü ve kiloylada alakali bi durum degilmis bu sut olayi bende sezeryan yaptm tabiki ilk gunler oyle dolu dolu bi sut gelmyo az az oda yetiyo benm kvdede dedi hastanede bi gun yanimda kalmsti ilk basta kolostrom geliyo ya sari sari benm sutum hemen gelmisti seninki niue gelmedi sutun mu yok diye sonra takti cocuk isememis hemsireyi cagirdi tam altını acarken isedi oglum sonra sutu yok mu diye hemsireye söyledi hemsirede bi bakti goguslerim tas gibi olmus sagma makinesini getrdi sagiyim diye evdeykende bi kac kez söyledi boyle cocuk emiyo agliyo arada sut mu gelmiyo ki diyo cikardm sktm memeyi sut fiskirdi 3 5 yerden ha varmis dedi sonrafa yaramiyo mu oldu kvdem iyidir ama bu lafları cahilligi iste emzryrm canım cok sukur hala hattta 3 gundr grip sadece emiyo yemek yemiyo zorlamiyorm bende

Ya benim esimi tarif etmissn resmen ben esi benzeri yoktur boyle bi insanin diyodm varmis ikizi gbi 2 gundur cocuk grip burnu tikalo oldugu icin uyaniyo erken yatirirsan uyanir tabi diyo bu saatte yatar mi diyo bizim yattgmz saatre yatsa ben ne zaman oturup bi kahve bi cay iceblcem acaba onu hic soylemiyo bende hastayim dun ev pislik icinde diyip duruyo supurgeyi actm kizdm bi taraftanda hasta halimle is yaptrysn diye ben sana supur mu dedm diyo bu seferde ee o zaman kapa ceneni be adam surekli oyle dersen bende supururum cenen sussun diye bi ara her gun evi silip supuruyodm yine rv pislik icinde diyodu dedgn gbi hic begenmiyo hic bsyi cocuga bak bi su iciyim derm cocuk yaninda duser ben suclu olurum benimde hic biseyim bitmezms

Dpgum sekliylede gogus büyüklüğü ve kiloylada alakali bi durum degilmis bu sut olayi bende sezeryan yaptm tabiki ilk gunler oyle dolu dolu bi sut gelmyo az az oda yetiyo benm kvdede dedi hastanede bi gun yanimda kalmsti ilk basta kolostrom geliyo ya sari sari benm sutum hemen gelmisti seninki niue gelmedi sutun mu yok diye sonra takti cocuk isememis hemsireyi cagirdi tam altını acarken isedi oglum sonra sutu yok mu diye hemsireye söyledi hemsirede bi bakti goguslerim tas gibi olmus sagma makinesini getrdi sagiyim diye evdeykende bi kac kez söyledi boyle cocuk emiyo agliyo arada sut mu gelmiyo ki diyo cikardm sktm memeyi sut fiskirdi 3 5 yerden ha varmis dedi sonrafa yaramiyo mu oldu kvdem iyidir ama bu lafları cahilligi iste emzryrm canım cok sukur hala hattta 3 gundr grip sadece emiyo yemek yemiyo zorlamiyorm bende
Geçmiş olsun bebişine cnm inş en kısa zamanda düzelir. Kızımda geçen hafta ateşlwnsi nezle oldu. Iyilestikten sonra hırltıları vardı burnunu serumla temizledim oda gecti çok şükür. Eşimde bulaşrı bizede. Kv çene çaldı nerde hasta ettiniz çocuğu çıkmıyor bile çocuk dır dır dır... ne yap ne et hastalanıyor...

Geçmiş olsun bebişine cnm inş en kısa zamanda düzelir. Kızımda geçen hafta ateşlwnsi nezle oldu. Iyilestikten sonra hırltıları vardı burnunu serumla temizledim oda gecti çok şükür. Eşimde bulaşrı bizede. Kv çene çaldı nerde hasta ettiniz çocuğu çıkmıyor bile çocuk dır dır dır... ne yap ne et hastalanıyor...
Evimizde ayrı hanimefendinin herşeyden haberi olcak. Zaten akrabasıa var yeğeni komşum herşeyi görür bütün gün pencerelerde cıkıp çıkmadımızı o yetiştirir. Bunaltıyo bunlar beni... Boğazlarını sıkasım var bzn

Back