• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Kızlar bebeğim günde 6 kez kaka yapıyor normalmi bu acaba 3-4 gündür böyle birşeyler yer yemez yapıyor hemen zaten zorla azıcık yiyor onuda çıkarıyor hemen bazen katı bazen sulu yapıyor

Benimki de çok sık yapmaya başladı. 2 hafta önceye kadar doğduğundan beri kabızdı aslında. 2 hafta önce ishal oldu, ishal geçtikten sonra, sık sık kaka yapıyor ama kabız olmadığı için sık sık kaka yapmasına çok seviniyorum. Ocak anneleri de bahsediyor bebeklerin sık sık kaka yapmasından, normal heralde.

calisan anneler bebislerinize kim bakıyor biz kayinvalideyle anneme guvendik ama beklenmedik durumlar oldu galiba mecbur bakıcı tutucaz derslerim 8-11.30 arası süre kisa da olsa bi yabanciya emanet etmek cok zor geliyor bi de hep olumsuz şeyler duyuyorum bakicilarla ilgili sizler memnun musunuz sorun yaşayan var mi ? bu hafta 7 aylik olucak kuzum
Komsu bakıcı bul bizim gibi

Bizimki yedigine gore yapiyor kakayi Erik vermissem ertesi gun cok sik yapiyor patates veya irmikli mama yapinca az ve kati dun yedigimiz misir kocanini kemirmisti hic sindirmeden cikardi onlari daha hazir degil demekki misira dedim patates ver bence toparlar biraz yada pirinc lapasi

Anneler meraba, foruma girmiyordum neredeyse 2 haftadir, bugün girdim ve kehribar kolye ile ilgili paylasimlarinizi gördüm, aha dedim; yenice atesli hastalik gecirmis, istahimiz azalmis, yemek düzenimiz neredeyse allak bullak olmus ve de minnos zayiflamis haldeyken bana umut isigi oldu. Bagisikligi güclendirmesi, agiz suyu akmasini önlemesi ve dogal antibiyotik agri kesici olmasi vs. Hemen siparis verdim ama biraz daha arastirinca amerika ve kanada da bogulma ve yutma tehlikelerine karsi annelerin uyarilmasiyla ilgili yazilar da okudum. Aklim cok karisti.
Kullanan anneler ne diyorsunuz bu konuda??
Biz kullanıyoruz almadan önce de baya araştırdık ve verazeyn'den aldık. Öncelikle kolyeyi koparması imkansız ipi çok sağlam ve yine de güvenli olması için her boncuk arası düğümlü. İçten vidalı gibi döndürerek takılıyor ve ordan da çıkması mümkün değil. Kehribar kolyenin güvenlik için koparmak değil de ağzına alıp parçalanabilir kırabilir deniyor onun içim de ölçüsü var 33cm bizimki öyle rahat eliyle tutup ağzına götürebilecek genişlikte değil. Benim kızım aşırı hareketli eli kolu durmuyor sürekli asılıp çıkarmaya çalışır diyordum çünkü yakalık filan asla taktırmıyor ama kolye çok hafif görmediği için de varlığını fark etmiyor sanırım hiç dokunmuyor gece gündüz hep boynunda sadece duşta çıkarıyoruz.

Arkadaşlar oğlum yedi buçuk aylık oldu fakat ek gıda yemiyor günde yendiği ek gıda 2 tatlı kaşığını geçmez. Ne yapayım da yedireyim bilemiyorum artık iyice sinirlerim bozuldu.

bızımkıde gecen ay sadece 300gr almıstı bu ay evde tarttım 600-700 gram arası almıs bakalım doktorda kac cıkacak. Ben de her sabah kasık mamasının ıcıne peynır pekmez ekmek koyuyorum, oglen corba ya da sebze yemegı, ara ogun yogurt aksam da yıne kasık mamasının ıcıne meyve koyup verıyorum
Can'ım bebeğin ne kadarlık oldu. Ben hiçbirşey yediremiyorum artık sütüm de yetmiyor iki aydır hiç kilo almadı üstüne bir de kilo verdi. Sadece meme emmek istiyor sütüm de yemiyor artık. Ne yapacağımı şaşırdım.

Can'ım bebeğin ne kadarlık oldu. Ben hiçbirşey yediremiyorum artık sütüm de yetmiyor iki aydır hiç kilo almadı üstüne bir de kilo verdi. Sadece meme emmek istiyor sütüm de yemiyor artık. Ne yapacağımı şaşırdım.
Canım Çorbanın içine bisküvi koy. Kayısı ile irmiği haşla blendar dan çek yer bunu. Çorbayı ekmekle ver

Arkadaşlar oğlum yedi buçuk aylık oldu fakat ek gıda yemiyor günde yendiği ek gıda 2 tatlı kaşığını geçmez. Ne yapayım da yedireyim bilemiyorum artık iyice sinirlerim bozuldu.
Benim ki de yemiyor. Israr etmiyorum. He kadar isterse. Daha cok kucukler tatlar yeni. Simdi israr edip yemekten sogutmak istemiyorum. Ilk oglumda oyle bir hata yaptim 3 yasinda hala inatlasiyor. Meme yada mama veriyorum.

Benimki de çok sık yapmaya başladı. 2 hafta önceye kadar doğduğundan beri kabızdı aslında. 2 hafta önce ishal oldu, ishal geçtikten sonra, sık sık kaka yapıyor ama kabız olmadığı için sık sık kaka yapmasına çok seviniyorum. Ocak anneleri de bahsediyor bebeklerin sık sık kaka yapmasından, normal heralde.
çok sık kaka yapması ishal diyor bazı sitelerde bilemedim normalde emdiği zamanlarda yapardı böyle çok emmeyi bırakınca günde maksimum 3 oda çok nadir birde az yiyor zayıf zaten endişe ettim hoş yarın dr kontrolümüzde var ne diyecek

Bizimki yedigine gore yapiyor kakayi Erik vermissem ertesi gun cok sik yapiyor patates veya irmikli mama yapinca az ve kati dun yedigimiz misir kocanini kemirmisti hic sindirmeden cikardi onlari daha hazir degil demekki misira dedim patates ver bence toparlar biraz yada pirinc lapasi
canım bizim 3-4 gündür böyle normalde yapmazdı çok zaten çok az yiyor zorla daha fazla çıkarıyor patates havuç irmikli püre verdim her tarafı batmış beli sırtı her yerine taşmış üzerindekileri çıkardım çöpe attım kızımıda banyoya götürdüm hemen yıkadım bu sefer çok fazlaydı

Dis cikarirken olabiliyor bizimkindede bazen oluyor iki dis var ustler cikacak heralde birde herseyi agizlarina goturuyorlar bugun babannesinin terligini ele gecirmis kemirirken yakaladik insallah bisey olmaz bizimki iki disten sonra aksamlari hep hafif atesli huzursuz dedigin gibi bazen ishalde oluyor ama patates toparliyor tabi her cocuk farlkli senin sutundende gecer yediklerinden acaba bu aralar farkli birseyleri sik mi tukettin malum kurban bayramiydi eti cok tuketmis olabilirsin belki agir gelmis olabilir mi diye dusundum doktordan sonra yazarsan bizede isik tutmus olursun bakalim doktor ne diyecek

Biz kullanıyoruz almadan önce de baya araştırdık ve verazeyn'den aldık. Öncelikle kolyeyi koparması imkansız ipi çok sağlam ve yine de güvenli olması için her boncuk arası düğümlü. İçten vidalı gibi döndürerek takılıyor ve ordan da çıkması mümkün değil. Kehribar kolyenin güvenlik için koparmak değil de ağzına alıp parçalanabilir kırabilir deniyor onun içim de ölçüsü var 33cm bizimki öyle rahat eliyle tutup ağzına götürebilecek genişlikte değil. Benim kızım aşırı hareketli eli kolu durmuyor sürekli asılıp çıkarmaya çalışır diyordum çünkü yakalık filan asla taktırmıyor ama kolye çok hafif görmediği için de varlığını fark etmiyor sanırım hiç dokunmuyor gece gündüz hep boynunda sadece duşta çıkarıyoruz.
Yaa, cidden sevindim. Tecrübelerinize ihtiyacim var. Ins biz de rahat kullanabiliriz. Peki rahatlama vs etkilerini görmeye basladiniz mi?:)

Benim oğlum da çok iştahsız :(
Sebze çorbası yapıyorum. 2 cay kaşıgi anca yiyor.
Muz ve şeftali sevdi. Hergun veriyorum. 2 gundur yumurta veriyorum. Alerjik bunyeliyiz. Canım sıkılıyor ne vericem diye dusun dusun duruyorum. Birde bizim ki kaşığı sevmiyor ya eline vereceksin yiyeceksin yada minik parcalarla agzina koyuyorum yiyor.

Benim oğlum da çok iştahsız :KK43:
Sebze çorbası yapıyorum. 2 cay kaşıgi anca yiyor.
Muz ve şeftali sevdi. Hergun veriyorum. 2 gundur yumurta veriyorum. Alerjik bunyeliyiz. Canım sıkılıyor ne vericem diye dusun dusun duruyorum. Birde bizim ki kaşığı sevmiyor ya eline vereceksin yiyeceksin yada minik parcalarla agzina koyuyorum yiyor.
Sende nasil yiyorsa oyle ver canim mesela kabagi patatesi havucu hasla elinle ver oyle yesin ekmek yap onu yedir krep flan yap olmaz mi

Ben bakıcıya bırakıyorum. 4 - 5 kişiyle görüşmüştüm, onlar vazgeçmişti çok üzülmüştüm kimseyi bulamayacağım diye. Ama Allah karşıma öyle bir aile bıraktı ki kendi anneme bıraksam bu kadar aklım kalmaz. Çok iyi bakıyorlar ve çok seviyorlar şükür. Tatillerde bile arayıp soruyorlar neler yapıyor diye. İnşallah senin e karşına gönlüne göre biri çıkar. Kötü düşünme. Bebek de olsalar şimdiden başkasında mutlu olup olmadığını anlıyorsun, anlatıyorlar bir şekilde.
ne mutlu sana canım darisi da bana inşallah

I ISIK27 aynı sorundan müzdaribiz benim kv ben bakarım diye gezdi durdu ortalıkta şimdi ben artık iş aramaya baslıyayım falan dedim birkaç kez oldu oda yarım ağızla bak tabi ben zaten 3.30da çıkıyorum işten babanda vardiyeli e sende 6 da çıkarsın en geç öyle bi iş bak diye bana akıl veriyor ben şok tabi emekli değil ama günleri dolu eşime dedim bana gelirde ben işi bırakmayayım babanla dönüşümlü bakarız diye bikez daha desin cevabını vericem dedim ortalıkta rezil olacak yavrum ayrıca ne kadar severse sevsin bir dede ne kadar ilgili bir şekilde bakabilir iyice tepem attı haksızmıyım siz söyleyin 1 yasında bebekle dede ne kadar ilgili olabilir

Yorgunluk felaket...Taşınma durumu bebekle bir de ahhh....ayaklarım ve aslında tüm vücudum hücrelerim yorgun :)) asıl ev ilçede,iş sebebiyle pılı pırtı tabak Çatal toplayıp merkezde eşyalı ev tutmuştuk.yani 2 ev topluyorum.şimdi ilçedeki ve burdaki tüm eşyalarla bir eve çıkacağız.iş çok...günlerdir perişanım.annem geldi ilk kez ,10 dk eviyle burası.sözde yardım.gitmeye can Attı.bu da ilk ve son sanırım.düşünün ki şu an zonklayan ayaklarla koltukta yatarken siz,20 Yaşında kız olacak Kardeşiniz durumunuzdan bi haber...bi de mesaj gönderiyor foto.hangisi güzel mişşşşş...babamın desen Varlığı yokluğu bir.annem 1 gibi geldi 5 te gidecekti de hurç yerleştirecektim dedim(Çarşamba gidecek eşya) işin varmış bilemedim diyor.ben anlamadım.yemek getirmiş acıkınca yeriz diye.2 tabaklık..eşime yok....
Herşeyi geçtim Kardeşimi yolasım var.bi de dudağını kıpkırmızı boyayıp poz vermiş.resim göndermiş.pes....yolam mı hocam? :D

Dis cikarirken olabiliyor bizimkindede bazen oluyor iki dis var ustler cikacak heralde birde herseyi agizlarina goturuyorlar bugun babannesinin terligini ele gecirmis kemirirken yakaladik insallah bisey olmaz bizimki iki disten sonra aksamlari hep hafif atesli huzursuz dedigin gibi bazen ishalde oluyor ama patates toparliyor tabi her cocuk farlkli senin sutundende gecer yediklerinden acaba bu aralar farkli birseyleri sik mi tukettin malum kurban bayramiydi eti cok tuketmis olabilirsin belki agir gelmis olabilir mi diye dusundum doktordan sonra yazarsan bizede isik tutmus olursun bakalim doktor ne diyecek
benim kızım aylarddır ağzından su akıtıyor eline aldığı herşeyi ağzına götürüyor ama diş falan yok benim kuzım çok iştahsızcanım 4,5 aylıkken emmeyi bıraktı tamamen şimdi zorla az birşey ek gıda alıyor az birşeyde devam sütü.

calisan anneler bebislerinize kim bakıyor biz kayinvalideyle anneme guvendik ama beklenmedik durumlar oldu galiba mecbur bakıcı tutucaz derslerim 8-11.30 arası süre kisa da olsa bi yabanciya emanet etmek cok zor geliyor bi de hep olumsuz şeyler duyuyorum bakicilarla ilgili sizler memnun musunuz sorun yaşayan var mi ? bu hafta 7 aylik olucak kuzum
bakıcı tutmadim canım şimdilik annem bakıyor. ama 2 ay bakacak sadece o zamanda 9.5 aylık olacak kreşe verecem . bakıclar için ben de hep kötü şeyler duydum. kreşte çalışan bi arkadaşım bakıcıya verme dedi bakıcı ile büyüyen çocuklar illa bi sorun yaşamış diyor. Eşimde bakıcı olayina pek sıcak bakmıyor

Back