• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Canım pirinç unu ilede bugday unu ilede muhallebi yapabilirsin. Pek farkı yok.
Ben şahsende pirinç ununu daha çok severim kendimize yaparken bile pirinç unu ve nişasta ile muhallebi yaparım. Daha kıvamlı yumuşak oluyor diye :KK66:

Canım kan ilacında şöyle bir sorun olur. Doktor demiştiki bana bebekler 6.aya kadar kan degerleri düşer çıkardüzenli degildir. Düzene girsin diye 6 aya kadar damla kullanılır.
Bende o zaman kanına baktırmıştım cidden düşük 3.4 degeri vardı. Kendi aldığım doğal kan damlasını veriyorum. Nova ferrum.
Şimdi 6.ay dolduğunda tekrar tahlil yaptıracagım düzelmişse devam etmeyecegim.
Sen tahlil yaptırmışmıydın?

Çiğnemesi ve yutması için endişelenme alılacaklar inş. Ben elinde biraz oynayıp geveledikten sonra bırakınca alıyorum sebzeyi minik minik veriyorum yerse yiyor.
Kahvaltılardada miniminnacık verdiğim ekmegi yavşa yavaş büyütüyorum alışsın diye.
Yok canim baktirmadim bende her gun pekme veriyorm kan ilacina baslayim tekrar o zaman
Ben ekmegi kocaman bolup veriyorim en iyi yedigi sey ekmek bide salatalık

Yok canim baktirmadim bende her gun pekme veriyorm kan ilacina baslayim tekrar o zaman
Ben ekmegi kocaman bolup veriyorim en iyi yedigi sey ekmek bide salatalık
İstersen önce bir tahlil yaptır belki senin minnoşda düşük deger yoktur :KK66: saglıkocagının verdiği damlada paraben var :KK43:
Maşallah senin kuzuya ben ekmegi oyalansın diye veriyorum ama çoğunlukla büyük koparıyor sonrada atıyor. :KK48:
Kahvaltı için yerken minik veriyorum benimkininde alt dişleri var ama büyüyor daha tam çıkmadılar :kk77:

P
Geçmişler olsun canım. ben iki litre süt alıyorum bir.litresini yoğurt icin bir litresini peynire kullanıyorum. sutu kaynattiktan sonra 10dk daha suyu ucsun diye kaynatiyorum.ocagin altini kapatinca bir yandan fırını 150 C getirip isisina gelinceyr kadar calistiriyorum.isininca onuda kapatiyorum.bir yandan süt bir yandan fırın sogumaya başlıyor. sutt ne zaman 50 C oldu bir kibrit kutusundan az fazla ezilmiş olan beyaz peyniri süt ile açıyorum. yani cirpiyorum.bu cirpma işlemi sırasında genelde süt 45-47 C gelmiş oluyor. bunu serçe parmak testi ile anlayabilirsin.o zman pynir mayasini da ekle.az karıştır içine bir çay kasigindan az tereyağ ekle. onu da az karistir.bunu onceden sogumaya biraktigimiz firina ağzı açık koy.hicbirsey yapma artik 6saat sonra baktığında mayalanmis olur.bu yoğurt mayalamada da kolay bi yöntem. Şok olma peynir çıkmıyor önce :) sulu yoğurt çıkıyor. bunu karistir tereyag birbirine girsin.sonra bir tas tasin ustune de bir suzgec suzgecin ustune de bir tulbent koy icine dok.suyu akcak onu atma muhallebi çorba filan buralarda o suyu kullanırsın.tulbentin agzini cok sikmadan bağla buzdolabinda bu.sekilde 12 saat dursun.12 saatin sonunda katilasmis peynirin hazir :KK66: mayalama surecini filan uzun anlattim bilen bilmeyen yararlansin istedim
Peynir mayasi da mi alcaz onu anlamadim ??

Su ara mukuslu kaka resmen hortadi. Usuttugu için mu bilmiyorum :KK43: ama canım çok sıkılıyor. Ek gıdaya tam gecemedik ;(
Canim mukuslu derken sumuksu mu yani.eger öyle ise sütun cok yağlı ve cok da emziriyirsan o yağ sindirilemeyip sumuksu çıkıyor

İstersen önce bir tahlil yaptır belki senin minnoşda düşük deger yoktur :KK66: saglıkocagının verdiği damlada paraben var :KK43:
Maşallah senin kuzuya ben ekmegi oyalansın diye veriyorum ama çoğunlukla büyük koparıyor sonrada atıyor. :KK48:
Kahvaltı için yerken minik veriyorum benimkininde alt dişleri var ama büyüyor daha tam çıkmadılar :kk77:
Bizimkide yarim cikti daha gulunce felan gozukuyo ama ay isirasim geliyo o dislerden:D

Bizimkide yarim cikti daha gulunce felan gozukuyo ama ay isirasim geliyo o dislerden:KK70:
Haha evet çok tatlılar. Hele bir tam çıksın o 2 diş o zaman daha tatlı oluyorlar. O minicik dişler ağızlarında kocaman gözüküyor. :KK70:

Bu arada bu sabah kahvaltıda yymurta ve peynirin yanında kırmızı közlenmiş biberde verdim ona da bayıldı. Domatesi çok tavsiye etmiyorlar ya onun yerine kırmızı köz biber de güzel oluyormuş. Minik minik doğradım verdim. Çokda kolay yuttu.

ben vermiyorum canım pirinçli kaşık mamasını artık..1 paket bitirdim diğeri de yarım..blw'ci olduk ya biz:hamarat:
ben geçen gün kızıma ekmek yaptım pohaça büyüklüğünde..çok güzel oldu ekmeği severek tüketiyor :kk77: cicibebe biaküvisi de yapmaya çalıştım ama sert oldu sadece kemirebildi yiyemediği için sinirlendi bi de hanımefendi:KK53:
Canim biz yari blw yari elden vermeciyiz ahahaha :)) bizimle masada mutlaka ya patates ya salatalik yada havuc yiyor, bazen ekmekte vermizligim var onuda pek bir seviyor. Ama kuzum maalesef doyucak kada yiyemiyor ben yogurdu cok seviyor diye yogurt veriyorum, arti digerlerinide tattiriyorum puturlu olucak sekilde yemeye basladi cok sukur :). Dun corba yaptim icinede ekmek koydum karistirdim iyice ezdim verdim. Iri parcalarida yedi sevdigini yiyor velet :)

Haha evet çok tatlılar. Hele bir tam çıksın o 2 diş o zaman daha tatlı oluyorlar. O minicik dişler ağızlarında kocaman gözüküyor. :KK70:

Bu arada bu sabah kahvaltıda yymurta ve peynirin yanında kırmızı közlenmiş biberde verdim ona da bayıldı. Domatesi çok tavsiye etmiyorlar ya onun yerine kırmızı köz biber de güzel oluyormuş. Minik minik doğradım verdim. Çokda kolay yuttu.
Bende corbasina katmstm bugn kahvalti yapmadi benim kucuk bey biraz peynir yedi o kadar israr etmedm bende

Kizlar maden suyu sut arttirirmi?? Ben dun ictiydim, iki saatte 100cc birikti.. ben bir sevindim bir mutlu oldum :))

Nasil veriyorsun nasil yutuyorrr ayyy bende hala bir korku var birsey olucak diyee :). Bu arada kendi basinami yiyor senmi yediriyosun canim.. yumurtayi verdim agzina giremeden yerle bulustuda bizde bakici ablamiz kasikla veriyor bu yuzden yumurtayi :/ peynir ne peyniri veriyorsun bu arada? ben kendim yapiyorum ama pek sevmedi gibi birde tek vermek lazim. Kozlenmis bibere hic birsey demiyorum canim.. o kadar ilerleyemedik daha :P

Nasil veriyorsun nasil yutuyorrr ayyy bende hala bir korku var birsey olucak diyee :). Bu arada kendi basinami yiyor senmi yediriyosun canim.. yumurtayi verdim agzina giremeden yerle bulustuda bizde bakici ablamiz kasikla veriyor bu yuzden yumurtayi :/ peynir ne peyniri veriyorsun bu arada? ben kendim yapiyorum ama pek sevmedi gibi birde tek vermek lazim. Kozlenmis bibere hic birsey demiyorum canim.. o kadar ilerleyemedik daha :p
Yumurtayı haşlıyorum elimle parçalattırıyorum minik minik veriyorum. Parmagımla hafif mıncıklar gibi yapıyorum. Minik minik verince yiyor. Peynir benimkide benim yaptığım peyniri sevmedi. Murat beyin burgu peyniri ve top peyniri var az tuzlular zaten. Birazda ben soğuk suya koyuyorum tuzu iyice gidiyor.
Burguları açıyorum inceliyor zaten ondan da minik koparıp elimle ezdirip veriyorum agzına yiyor valla :kk77:
Bende ilk herşeyi pütürlü verdim çorbasına ekmek koydum şeftaliyi çatalla ezdim aşamalı ilerledik falan..
Seninkide pütürlü yiyorsa artık bu dediklerimi yiyebilir
Kırmızı biberide minik minik doğradım ağzına verdim afiyetle yedi.
Bugün foto çekmiştim kahvaltılarını ekleyeyim canım. Fotodaki yumurtaları öyle yemedi ben elimle minik koparıp verdim. :KK66: Biri küçük biri büyük oğumun tabagı yanlış anlaşılmasın :KK48:Yumurtanın sarısının yarısını yedi peynirde 2 ince burgusunu yedi kırmızı biberleri ni bitirdi. Minik minik olan şeyleri ben yediriyorum.
Kendi elinede öğlenleri sebze veriyorum blw usülü.. eliyle oynuyor yalıyor kemiriyor. Yemediğinide minik koparıp veriyorum ağzına yerse yiyor yemezse zorlamıyorum.
Ben karışık gidiyorum canım hem eline veriyorum hem ben veriyorum.
Püre vermiyorum akşamları muhallebi veriyorum.
Blwci anneler kafası karışır diyorlar ama ben öyle düşünmüyorum bebegin her türlü yemege alışması lazım ki bir tür yemekten sıkılınca başka birşeyler yiyebilsin :KK66: PhotoGrid_1472202309878.jpg

Yumurtayı haşlıyorum elimle parçalattırıyorum minik minik veriyorum. Parmagımla hafif mıncıklar gibi yapıyorum. Minik minik verince yiyor. Peynir benimkide benim yaptığım peyniri sevmedi. Murat beyin burgu peyniri ve top peyniri var az tuzlular zaten. Birazda ben soğuk suya koyuyorum tuzu iyice gidiyor.
Burguları açıyorum inceliyor zaten ondan da minik koparıp elimle ezdirip veriyorum agzına yiyor valla :kk77:
Bende ilk herşeyi pütürlü verdim çorbasına ekmek koydum şeftaliyi çatalla ezdim aşamalı ilerledik falan..
Seninkide pütürlü yiyorsa artık bu dediklerimi yiyebilir
Kırmızı biberide minik minik doğradım ağzına verdim afiyetle yedi.
Bugün foto çekmiştim kahvaltılarını ekleyeyim canım. Fotodaki yumurtaları öyle yemedi ben elimle minik koparıp verdim. :KK66: Biri küçük biri büyük oğumun tabagı yanlış anlaşılmasın :KK48:Yumurtanın sarısının yarısını yedi peynirde 2 ince burgusunu yedi kırmızı biberleri ni bitirdi. Minik minik olan şeyleri ben yediriyorum.
Kendi elinede öğlenleri sebze veriyorum blw usülü.. eliyle oynuyor yalıyor kemiriyor. Yemediğinide minik koparıp veriyorum ağzına yerse yiyor yemezse zorlamıyorum.
Ben karışık gidiyorum canım hem eline veriyorum hem ben veriyorum.
Püre vermiyorum akşamları muhallebi veriyorum.
Blwci anneler kafası karışır diyorlar ama ben öyle düşünmüyorum bebegin her türlü yemege alışması lazım ki bir tür yemekten sıkılınca başka birşeyler yiyebilsin :KK66: Eki Görüntüle 1875920
Tabak harika gozukuyorr bende yiyebilirmiyimm :)) buyuk oglanla birbirine baka baka yer senin ufaklik bence daha kolay olur ;) .. bizde babasina bakiyor istahlaniyor farkediyorum. Birine bakarken daha iyi yiyor ;)
Tesekkurler bu arada bende uygulucam en kisa zamanda senin teknigi.. blw kismen yapiyoruz ama basinda olamadigim icin maalesef bu kadar benden. Bakici ablamizda eline veriyor yiyormus biraz, domatese bayilmis ama suan cok yediremiyoruz maalesef. Boyle boyle liste cogalicak :KK50:

Can'ım tarifi beğendim ama benim uygulanabilmem için su ve unun ölçüsü olmalı verirsen sevinirim
Valla kafama gore koyuyorum 1 tat kas. Tam bugday unu 1 yumurta sarisi 1 cay bard yakin su kisik ateste karistirarak pisir sonra icine iliyinca labneyi pekmezi istersen armut elma koy boylelikle 1 yunurta sarisi bitirmis oluyor

Tecrubeli anneler bebegim 7,5 kg. Prima aktif bebek 3 kullaniyorum ama bebegimin bacaklarini sıkıyor sanirim kipkirmizi lastik izi oluyor sizce 4 no ya gecmeli miyim? 4 no 7-14 kg arasi

Tabak harika gozukuyorr bende yiyebilirmiyimm :)) buyuk oglanla birbirine baka baka yer senin ufaklik bence daha kolay olur :KK66: .. bizde babasina bakiyor istahlaniyor farkediyorum. Birine bakarken daha iyi yiyor :KK66:
Tesekkurler bu arada bende uygulucam en kisa zamanda senin teknigi.. blw kismen yapiyoruz ama basinda olamadigim icin maalesef bu kadar benden. Bakici ablamizda eline veriyor yiyormus biraz, domatese bayilmis ama suan cok yediremiyoruz maalesef. Boyle boyle liste cogalicak :KK50:
Yiyebilirsin :)
Aynen öyle hep abisine bakıyor yerken. :KK48:
Hergün düzenli kahvaltı vermiyorum bazen gögüslerimde süt fazla olunca uyanınca sadece emziriyorum. Süt az olursa ve birşeyker yemek isterse veriyorum.
Bebegin doyup doymadığını farkediyoruz zaten.. duruma göre yani.. zaten daha ek gıdalarla doymaları gerekmiyor ana gıdaları annesütü yada formul mama olmalı. Ek gıdalar alışsın diye :KK66:
Seninkinin yedikleride iyi, çok şükür yiyebiliyor. Bazı bebekler diğer yiyecekleri komple reddediyor.
Böyle böyle alışacaklar inş. :KK19:

Tecrubeli anneler bebegim 7,5 kg. Prima aktif bebek 3 kullaniyorum ama bebegimin bacaklarini sıkıyor sanirim kipkirmizi lastik izi oluyor sizce 4 no ya gecmeli miyim? 4 no 7-14 kg arasi
Bende 7.5 kg iken 4 numaraya geçtim çünkü bacakları sıkıyordu.

Canim mukuslu derken sumuksu mu yani.eger öyle ise sütun cok yağlı ve cok da emziriyirsan o yağ sindirilemeyip sumuksu çıkıyor

Yağlı olduğunu hep düşündüm ama insan bilemiyorum. Usutt sanirim. Hep yerlerde sonucta.

Gecmis olsun canim, doktorun ne diyor bu duruma? :KK43:

Canım gecen ay doktora gidemedik ben de eylül basini bekliyordum gitmek için. Mukusa ek gıda ile bitecek diyordu bitmişti... Tekrar basladi. Usuttu sanırım. Doktoru ozelde degil maalesef tel yok soak için. Ozeldeli doktorlar felaket :(

Bence geç canım. Ben çok olmuştum 4 e geceli. 8500 filan kilosu

Back