• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Bu kahvalti olayını nasil yapıyosunuz tuzsuz peynir aldım tuzsuz köy tereyağımda var :/ ihlamur kaynatip ekmek ici atip peynir pekmez yapip veriom yav Dorumu acaba
Tatlim evde peynir yapmak cok kolay.peynirden biraz yumurtadan ceyrek icine de rendelenmis tam bugday ekmegi biraz tahin ohhhh mis gibi kahvaltı. ben yumusta ayri peynir ayri yapmiyorim.tek yumurta pek iştahlı yemiyor zaten

Annem yeşil kaka filan artık normal seyler bunlar.ne bulursak veriyoruz yavrulara.benimkisi karışık yer renk yapıyor :KK70: Yeşil diye eyvah eyvah yapmiyorum.herseyi yiyorlar çünku. Bi de sunu cok farkettim.yanlislikla kn ilacini fazla verince hem kabiz hem koyu yesil yapıyor
Her renk oluyo dedigingibi ama ne biliyim iste insan endişeleniyo yinede ben vermiyorum kan ilacını ya versem ki verdigim gun pek bi huysuz oluyodu biraktm vermeyi

Tatlim evde peynir yapmak cok kolay.peynirden biraz yumurtadan ceyrek icine de rendelenmis tam bugday ekmegi biraz tahin ohhhh mis gibi kahvaltı. ben yumusta ayri peynir ayri yapmiyorim.tek yumurta pek iştahlı yemiyor zaten
Ben bazen tek tek veriyorum bazende katip karistiriom bugün ilk kez yumurta verdim sevdi..usendim peynir icin hazir aldim yaa

Biraz once yapti canim normaldi ya zaten normaldede her gun 3 4 kez kaka yaptigi için ishal olsa anlar miyim acaba her kakasi farkli oluyo artk sabahki degsikti kahverengimsi gibi oglen normal sari gibydi aksam yesil smdi yine sarimsi dunde aksam ayni saatlerde yesil yapmsti disini cikardi iki tane ama daha tamamen cikmadi yarisi cikti belki olabilir insallah bi daha yesil kaka yapmaz
İnş ama normal canım :KK66: endişelenme..
firkan firkan canim bisey daha sorcam biliyosn ben blwyi uyguluyorm yani yari yariya daha dogrusu aksamlari yogurt corba yada muhallebi veryrm sebze puresi yaptim surekli ogurdu ve artik kustu oyle yapmaktan puturlu seylere aliskin degil desem oyle blenderdan geçirip bisey vermedim ki hic ya ezdm catalla yada eline verdm yedi niye boyle yapiyo ki
Bebimkide artık sebzeleri püre istemiyor bende vermiyorum öğlenleri buharda pişirip önüne koyuyorum tadını öğrensin yeter. Bende öyle yarım blw diyelim :) blwci katı anneler duymasın :sus: :KK70:
Sabah kahvaltıdaki peyniri yumurtayı ekmegi ayrı ayrı veriyorum.
Sebzeyi buharda pişirip eline veriyorum. Öylw aman aman hepsini yemiyor ama midesine gidiyor biraz.
Meyveyi cam rendede yada ezip yada sertleri buharda yumuşatıp veriyorum.
Yoğurt hiiç sevmiyor yediremedim biraz ara verdim.
Akşamda muhallebi veriyorum. Ben bebeklerin kafalarının karıştığını düşünmüyorum. Bebeklere tek düze yemek yedirmek yanlış geliyor bana..
Tek blw yada tek püre...
Herşeyi öğrenmeliler ki zor zamanlarda yemekten bıktıklarında farklı birşeyler yesinler. Her şartta herşeyi yemeyi bilsinler.
Agız tadları başka seninki püreyi sevmemiş verme o zaman yada çorba yap şehriye yoğurt çorbası gibi.. karışık sebzeler koyu püre iken cidden kötü oluyor. :KK43:
Ayrıca daha yeni alışıyorlar sebze sevmemeleri çok normal luan asıl gıdaları hala annesütü yada formul mama ;) zamanla arada verdikçe sever inş. Canınu sıkma

Can'ım daha önce peynir tarifini arkadaşlar vermişti ama oğlumda süt alarjisi olduğundan ben göz ardı etmiştim senden tarifi rica edebilirmiyim

:nazar::bicak::nazar::nazar:
Ah ah bakıyorum herkes bebislere yedirme telasinda. Allah yardimciniz olsun. Bugun 6 ay aşımiz vardi yapildi cok sşükür atlattik. Ebemiz ve doktorumuz kilomuzdan dolayi meyve dahi vermeyin dediler. 2 li rakamı gördük:nazar: sadece anne sütü ve sebze puresi yedirebilirmisim. Zaten 10 gündür meyve ve sebzeye başlamıştım. Cok şükür ciddi bisey yok ama dikkat etmezsem olabilirmiş. İnşallah hayırlısı ile sagsalim büyütmeyi nasip etsin ALLAHIM hepimize :anne:yavrularimizi.
Canım maşallah bebeğine :nazar: kilo ile ilgili dr bizimde uyardı ama benimki mama ile besleniyor Can'ım bebeğin tam olarak ne kadarlık

:oops:Kızlar ya gülmeyin ama birşey soracağım okurken dank etti bana pirinç unu ile muhallebi farklı şeyler mi sanki ben öyle anladım ve panik oldum öyle değilse ben bunca Zaman muhallebi diye pirinç unu vermişim ya

:nazar::bicak::nazar::nazar:
Canım maşallah bebeğine :nazar: kilo ile ilgili dr bizimde uyardı ama benimki mama ile besleniyor Can'ım bebeğin tam olarak ne kadarlık
Tam 6 ay 10 gunluk canim. Ben hic mama vermedim sadece anne sutu verdim. 10 gundur de meyve ve sebze vermeye baslamistim. Dikkat et canim sende.

Neocate progamin as gibi sizde alerji olabilir gibi geldi de
canım bende şüpheleniyorum ama iştahsızlık dışında hiçbir belirti yok şuan eylüle randevu aldım en sonunda alerji bölümüne gideceğim inşallah yoktur birde o mamaların tadı çok kötüymüş hiç içmez diye düşündüm bugün irmikli şeftalili tatlı yaptım yemedi tatlı şeyleri bile yemiyor o mamayı hiç içmez diyorum

Aynı benim.oğlum gibi canım. Hareketli oldukları içinde kilo alamiyorlar.
Canları sağolsun zayıf olsunlar tatlım. Hiç takılma.
seninki kaç kilo canım insanların büyümemiş demesi çok üzüyor canım arkadaşımın var aynı ayda doğdu bebeği çoktan 10 kiloyu geçmiştir 3 ay önce 8 kilo idi her ay 1 kilodan fazla alıyor ortak arkadaşın düğünü var şimdi orda ne karşılaştırmalar yapacaklar benim kızın en az iki katı önemli olan sağlıklı olması tabi benim içinde Allah büyük dertler vermesin kilo ne ki ama gelde insanlra anlat

Bende vermiyorum kan ilaciii
Bi sorun olur mu acaba
İnş ama normal canım :KK66: endişelenme..

Bebimkide artık sebzeleri püre istemiyor bende vermiyorum öğlenleri buharda pişirip önüne koyuyorum tadını öğrensin yeter. Bende öyle yarım blw diyelim :) blwci katı anneler duymasın :sus: :KK70:
Sabah kahvaltıdaki peyniri yumurtayı ekmegi ayrı ayrı veriyorum.
Sebzeyi buharda pişirip eline veriyorum. Öylw aman aman hepsini yemiyor ama midesine gidiyor biraz.
Meyveyi cam rendede yada ezip yada sertleri buharda yumuşatıp veriyorum.
Yoğurt hiiç sevmiyor yediremedim biraz ara verdim.
Akşamda muhallebi veriyorum. Ben bebeklerin kafalarının karıştığını düşünmüyorum. Bebeklere tek düze yemek yedirmek yanlış geliyor bana..
Tek blw yada tek püre...
Herşeyi öğrenmeliler ki zor zamanlarda yemekten bıktıklarında farklı birşeyler yesinler. Her şartta herşeyi yemeyi bilsinler.
Agız tadları başka seninki püreyi sevmemiş verme o zaman yada çorba yap şehriye yoğurt çorbası gibi.. karışık sebzeler koyu püre iken cidden kötü oluyor. :KK43:
Ayrıca daha yeni alışıyorlar sebze sevmemeleri çok normal luan asıl gıdaları hala annesütü yada formul mama :KK66: zamanla arada verdikçe sever inş. Canınu sıkma
Dun biraaz zorlamistim hepsini cikardi zorlamicam napiyim yemezse yemez yemekten sogutmayim eline verince cok seviyo hemen agzina goturuyo kopariyoda altta iki disimiz var :D ama cogu zaman yutamiyo kocaman kopardigi icin geri cikariyo insallah cabuk alisirlar

canım hangi maamayı kullanıyorsun ve kaç ml veriyorsun günde maşallah bebişine
Can'ım ben neocate veriyorum gündüz 3 defa gecede ortalama 2 -3 defa kalkıyor ek gıda veriyorum fakat yine de mamayı arıyor ml ne gelince bazen 120 yi iştahla yiyor bazen 40 ml de bırakıyor istemiyor benim sorunum gece uyanmalarını bitirmek benim bebeğim saat 21 gibi uyuyor sabah 6 gibi de uyanıyor uykuda 3 saatte bir kalkıyor Ece kaşıkla birşey veremediğim için mama veriyorum siz geceleri birşey veriyormusunuz

:oops:Kızlar ya gülmeyin ama birşey soracağım okurken dank etti bana pirinç unu ile muhallebi farklı şeyler mi sanki ben öyle anladım ve panik oldum öyle değilse ben bunca Zaman muhallebi diye pirinç unu vermişim ya
Canım pirinç unu ilede bugday unu ilede muhallebi yapabilirsin. Pek farkı yok.
Ben şahsende pirinç ununu daha çok severim kendimize yaparken bile pirinç unu ve nişasta ile muhallebi yaparım. Daha kıvamlı yumuşak oluyor diye ;)
Bi sorun olur mu acaba

Dun biraaz zorlamistim hepsini cikardi zorlamicam napiyim yemezse yemez yemekten sogutmayim eline verince cok seviyo hemen agzina goturuyo kopariyoda altta iki disimiz var :KK70: ama cogu zaman yutamiyo kocaman kopardigi icin geri cikariyo insallah cabuk alisirlar
Canım kan ilacında şöyle bir sorun olur. Doktor demiştiki bana bebekler 6.aya kadar kan degerleri düşer çıkardüzenli degildir. Düzene girsin diye 6 aya kadar damla kullanılır.
Bende o zaman kanına baktırmıştım cidden düşük 3.4 degeri vardı. Kendi aldığım doğal kan damlasını veriyorum. Nova ferrum.
Şimdi 6.ay dolduğunda tekrar tahlil yaptıracagım düzelmişse devam etmeyecegim.
Sen tahlil yaptırmışmıydın?

Çiğnemesi ve yutması için endişelenme alılacaklar inş. Ben elinde biraz oynayıp geveledikten sonra bırakınca alıyorum sebzeyi minik minik veriyorum yerse yiyor.
Kahvaltılardada miniminnacık verdiğim ekmegi yavşa yavaş büyütüyorum alışsın diye.

Ben bazen tek tek veriyorum bazende katip karistiriom bugün ilk kez yumurta verdim sevdi..usendim peynir icin hazir aldim yaa
Usenme canim yoğurt yaoaekent peyniri de ayni anda yap.iki is ayni anda çıksın. ben bu sekilde ancak gönül rahatlığı ile yediriyorim

Can'ım daha önce peynir tarifini arkadaşlar vermişti ama oğlumda süt alarjisi olduğundan ben göz ardı etmiştim senden tarifi rica edebilirmiyim
Geçmişler olsun canım. ben iki litre süt alıyorum bir.litresini yoğurt icin bir litresini peynire kullanıyorum. sutu kaynattiktan sonra 10dk daha suyu ucsun diye kaynatiyorum.ocagin altini kapatinca bir yandan fırını 150 C getirip isisina gelinceyr kadar calistiriyorum.isininca onuda kapatiyorum.bir yandan süt bir yandan fırın sogumaya başlıyor. sutt ne zaman 50 C oldu bir kibrit kutusundan az fazla ezilmiş olan beyaz peyniri süt ile açıyorum. yani cirpiyorum.bu cirpma işlemi sırasında genelde süt 45-47 C gelmiş oluyor. bunu serçe parmak testi ile anlayabilirsin.o zman pynir mayasini da ekle.az karıştır içine bir çay kasigindan az tereyağ ekle. onu da az karistir.bunu onceden sogumaya biraktigimiz firina ağzı açık koy.hicbirsey yapma artik 6saat sonra baktığında mayalanmis olur.bu yoğurt mayalamada da kolay bi yöntem. Şok olma peynir çıkmıyor önce :) sulu yoğurt çıkıyor. bunu karistir tereyag birbirine girsin.sonra bir tas tasin ustune de bir suzgec suzgecin ustune de bir tulbent koy icine dok.suyu akcak onu atma muhallebi çorba filan buralarda o suyu kullanırsın.tulbentin agzini cok sikmadan bağla buzdolabinda bu.sekilde 12 saat dursun.12 saatin sonunda katilasmis peynirin hazir ;) mayalama surecini filan uzun anlattim bilen bilmeyen yararlansin istedim

Su ara mukuslu kaka resmen hortadi. Usuttugu için mu bilmiyorum :( ama canım çok sıkılıyor. Ek gıdaya tam gecemedik ;(

Back