2016 Şubat Anneleri

Subat annelerimm...cok oldu yaxamadim okuyamadimda..netim yoktu..nasilsinz..

Benim kiz 5 aylik oldu hala dötü duzelmedi alerjisi yok ama bagursaklar cok hassas ya..gecen kuzu eti yedim 4 gün oldu düzelmedi kakasi bozuk..cirt cirt 5 kere felan kaka yapiyor.uyumuyor felan pufff
.

Neysr bildignz sendromlar bunlar..birdee bayramda memklete gidelim dedik ama suan hala evdeyim ortada hi hazirrlik yok..yolumuz 18 saate yakin .iki cocuk...kafam.karisik..esim.gideriz diyor ama okadar yol buyuk sikilir onugec bebek dururmu
Bu arada annemler sirf torun gorsun diye gidicem ilk torunlari..ama bana pek faydalari olmuyor orda..bebekle ilgilenmeyi sevmeyi beceremezler onuda gec annem cok agir bi kahvalti haxirliim yemek yapiyim demez son dkya kadar ..ben iki cocukla bide onlara yemek yapicam..gonlum gitmek istiyor ama kafamda buyudu hersey burasi cok sicak sinop serindir..esim arabayi bana birakacak o donecek..kalirsam 1aya yakin durucam oglum burda hep evde orda oynar sokakta denize gideriz .tabi bebekle oldugu kadar

Kistan beri evdeyim..eylulde okul basliyor caliscam..degisime ihtiyacim var ama gittigim yerdede destekcim.yok .siz olsaniz napardiniz..

Son düzenleme:
Günaydın kızlar
Çok kötüyüm, dertleşecek kimsem yok şu an burdan başka, çok doluyum, psikolojim yerlerde...
Eşimle dün mübarek kandil günü ÇOK FENA kavga ettik, severek evlenmiştik, mutluyduk aslında, nasıl bu hale geldik! Bana yardım edin okuyunca sizce kayınbabamla konuşmalı mıyım?

Olay şöyle oldu, eşim dün 6da işten geldi, babamı aradım yarın iftardan sonra yola çıkacaz size gelecez diye haber verdim dedi. Eşimin memleketi buraya 4 saat, ben de ne acelemiz var pazar sabah gidelim kızımızın gece uykusu zehir olmasın, güzelce uyusun, sabah erkenden çıkalım geç vakit gidip napcaz sahura anca varırız hem kız huzursuz olmasın ayrıca iftar banyo mutfak toplama filan epey sürer vb. dedim. Vay sen misin bunu diyen... Oruçmuş da gece ağzı açıkken gitcekmiş de bebek her zaman huzursuz olabilirmiş de... Bayağı sesini yükseltti, üste çıkmaya beni susturmaya çalışıyo, sen annemgile gitmek istemiyosun erteletiyosun diyo saçmalıyo çünkü 3 yıllık evliyim kv ve kp ile hiçbir sorunum yok gitmeyi de istemediğim eşimin yalanı... Bağırdı çağırdı sigara da içemiyo ya oruçken çok sinirli bana hakaret etti ben de alttan almadım hep alttan alcam mı yeter dedim ben de patladım içimdekileri anlattım olay büyüdü kapıları çarptı bebeğimiz nasıl korktu ağlıyo eşim hala susmuyo
Hayatımın en kötü günlerinden biriydi neyse konuşmuyoruz... Gene de iftar hazırladım yedi içti hiç muhatap olmuyorum o da kendini haklı sanıyo ve bu akşam yola çıkıcaz ben bıktım eşimin sinirinden ve sinirlenince ağzından ne çıktığını farketmemesinden... Kayınbabama anlatmak istiyorum çünkü oğlunun en ufak bişeyde bile bana hakaret etmesine dayanamıyorum eşimle de konuşulmuyo uzlaşamıyorum napcağımı şaşırdım daha önceden de içimde birikenler var tahammül edemiyorum artık

Canim .ne desem bilemedim..sudan bi sebep olmus bu yahu..ben 6 yillik evliyim 2 cocuk..dedigin gibi ilk baslrda canim cicim oluyor ama cocuklardan sonra esler birbirine vakit ayiramadikca ortam geriliyor ..altta baska bi sebep yoktur deilmi...erkekleri anlamkta guc ..bence uygun bi zamnda once esinle konusmayi dene sonra kp e soylemen gerekiyormu bakarsin .onlarla daha da büyümesin sorun

Benim de suan agzinin ortasina vurasim var. Kendisi cinsellik isteyince kirk takla atiyor. Ama o istemeyip sen gayet normal bir sekilde sarilarak uyumak istesen azcik sokulsan dur yaw zaten cok sicak oluyor. Yeminnen dediginiz giba tam ortasina :))
Ben evde bulamiyorum.adami seviselim..bu da ayri bi sorun aslina bakarsan.

Canım zaten tartışmalar eşimin hemen sinirlenmesinden beni dinlememesinden sürekli zeytinyağı gibi üste çıkmasından eşimle konuşamıyo olmamdan çıkıyo
3 yılda defalarca tartıştık hiçbirinde hatasını kabul etmiyo hep beni suçluyo bıktım evet belki aileler duyunca olay büyür ama duymayınca da ben idare edemiyorum artık çok yoruldum içime atmaktan yıprandım bi de gurbetteyiz kimsem yok burda eşimin de yok aramız bozulunca birbirimizi yiyoruz sıkıldım artık

Annen bişey yapmasada minişine bakar. ben olsam giderdim. Büyük çocuğum için. Bu sene tatilede onun için gidecegim yoksa iki çocukla hiç gözüm yemiyor aslında. ama gitmezsek büyükde evde iyice bunaldı sıkıldı bana yapışık geziyor evde iyice bunaldım. Kafayı sıyırmam yakındır. Bu 3 ay nasıl bitecek kara kara düşünüyorum. şöyle 3 aylık gidecek yerim olsa giderim valla.

Canım sonuna kadar haklısın. Maalesef bu tip konularda heep bayanlar fedakarlık yapıyor. Adamlar odun biraz anlamıyorlar sadece kendilerini düşünüyorlar. 4 saatlik yol ne ki neden oruçlu gidemiyormuş. Arabalarda klimada var. Serin serin gitse ne olacak. Hem kız arabada mızıldayınca sanki o rahatsız olmayacak kızdım valla kocana..
Ama kayınpederine söylersen bencede sorun dahada büyür. onun istediği gibi gece gidiyorsunuz galiba bırak boşver nasıl olsa onun dediği oldu bari kendini yıpratma. Adamlar burnundan kıl aldırmıyorlar. Bu durumda sen kafayı yemekle kalırsın sadece.
Duruma görede sence uygunsa sana bir faydası olacagını düşünüyorsan anlat kayınpederine.
Kızınıda yola çıkmadan banyo yaptır ama bence kafasını yıkama. Arabada üzerini örtersin. Serin serin uyur inş. Bebek ile gece yolculuğu bence daha iyi.. biz eşim ile uzun yola gidecegimizde ben hep geceyi tercih ediyorum. Çünkü uyuyorlar hep. Birde gece serin oluyor. Emzirirken yapış yapış olmuyorsun. Bende rahat gidiyorum ayrıca gündüz bebegin yüzüne güneş gelirse rahatsızda oluyor. Emzirirken terliyorsunuz

kızlar merhaba.uzun süredir giremedim nete.misafirler temizlik falan derken uzak kaldım sizlerden.Bebeğim 5 aylık oldu ve bu ay 200 gr.almış maalesef.çok üzüldüm.ne yapabilirim.ek gıdaya basladınız mı?

Gunaydin kizlar doktordan geldik rota asimizi olduk.. Cok sukur bu ay 650gr almisiz dr kilomuzu ideal buldu vee 66cm olmusuz.. Onun disinda mamaya devam (gunde bir iki ogun) ek gida olarak ev yogurdu ve seftali suyu kendin yap ver dedi.. Biz hala katılara geçemedik, neden bilmiyorum :/ Neyse bir bildiği vardır elbet.. Haa denizede 6 ay aşımızı beklicez maalesef Bizde şişme havuz sipariş verdik ona sokarız alıştırma yaparız napalım

Canım çok geçmiş olsun ama nedendir bilinmez bayram yada düğün öncesi her evde bir kavga çıkar, yani genellikle çıkıyor en azından bizde hep böyle oldu.. Takma kafaya arada bir olur böyle yeterki kalbini çok kırmasın. Bende derim eşime şişkosun vs diye bir bakıyorum ağız dalaşı seviyemiz 7 yaş sonra gülmem geliyor haliyle :))) Boşverin bayram üstü kavganızı etmişsiniz bundan sonra rahatsınız anacım ahaha

kızlar merhaba.uzun süredir giremedim nete.misafirler temizlik falan derken uzak kaldım sizlerden.Bebeğim 5 aylık oldu ve bu ay 200 gr.almış maalesef.çok üzüldüm.ne yapabilirim.ek gıdaya basladınız mı?
Canım ne ile besleniyor şuan? Ben bayağı kafa patlattım geçen ay bu konu üzerine, belki yardımım dokunur.

Bence esinizle olan kavganizi da olsanız kp re anlatayım o hatayı 2 kez yaptım agzmin payını aldım bi laf vardır hani jt itini atmaz diye belki ağır gelecek ma aynen öyle. Benimde eşim çok değişti hakaetkerin bini bin para. Hatta bi ara arabayı değişmeye niyetlendi konu nerden geldiyse senin adina alacağına hiç alman dedi bana. Ki ben bisey demedim bile. Buna benzer bir sürü ey. Annelere geldim orda kalıyorum biktim artık 6 yıldır hep alttan hep alttan. Yeter koledehilim bende. Şimdiki aklım olsa asla evlenmedim aslaaaaaas bir zeytinyağı ile evlenmisim de haberim yok hep hakli

Sağol canım benim
Birde bizim dr mamayi degisirtti .. Bu tam kapsamlı alerji mamalarina gectirdi.. 3.kutu bitmek üzere.raporsuz alıyorum ücretiyle.. Allah razı olsun bskn yardım etti bir kutu mamayi onun tanıdığı birisinden aldım.
İcmiyor hiç onu bende dediğin gibi şeftali armut veriyorum gunde 1 kere.. Kabak aldım oğluma bugün yapıp vericem. İnşallah biraz da olsa yiyebilir.
Tam uyuttum diyorsun biraz solukLanim mama hazirliyim diyorsun 5 dk sonra açlıktan uyanıyor.. Feryat figan ortalık..
Rabbim dermansız dertler vermesin. Artık çocuğumun zayıflığından kilo almamasindan geçtim. Sağlıklı olsun yeter.
Bu devran. Böyle gitmeyecek.. İnşallah daha güzel olacak herşey

ikizler 3aylıkken eşimin memleketine gittik anneannesi vefat etmişti inan nefes alamadım. şu sıralar kendi babaannem rahatsız anneme eğer ölürse ben gelemem ikizler iyice hareketlendi durmuyorlar arabada. uzak yolda başa çıkamam dedim. uzun yol ayrı dert gittiğin yer senin evin değil o ayrı dert. şu an ttv.nin karsisinda rahat rahat emziriyorum büyük kızım oyuncaklariyla oynuyor dagitsa da bizim evimiz hemen toplama derdim yok bi corba icsem yeter yemek yapma derdim büyük değil yani özetle gittiğin yerde emzirmek için odana gitmen bile insanı yoruyor yine de sen bilirsin canım

Nokta.
Herkes herşeyi ne rahat söylüyor yaaa..

Arkadasımız zaten yeterince caresiz ve uzgun ve bir anne onun kadar kimse bunu kafaya takamaz , iştahsız Bebek her yol denendikten sonra pirinc unu da vermeyi dener hemde cok güzel dener..! ne yapsın bıraksın acından ölsün mü çok sinirlendim.. Biz aylardır burda birbirimizle iletişim halindeyiz her zaman destek olduk olumlu konustuk yeri geldi tecrübelere göre yeri geldi doktorlara göre çogunlukla da annelik içgüdülerimize göre hareket ettik ama hiç böyle bir üslupla karşılaşmadım ..

katı gıdalara daha çok var canım ilk kizimda 6aylikken ek gidaya başlamıştım 7-8aylikken pütürlü gıda verip başlamıştım ben bogulmalarindan korkuyorum ikizler 4aylıkken basladik ek gidaya su an 5.5ayliklar pütürlü gıda veriyorum meyveleri rendelerken liflerini falan koyuyorum yiyorlar biskuvilerini robottan geçirirken çok ufaltmamistim onları da yiyorlar 6aydan sonra git gide puturleri büyütür kendimi garantiye alırım

Annesi en doğrusunu bilir.. Tasası sizemi düştü acaba?? Cok merak ettimmm..??
canım herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı duymayanlari görmezden geliyorum ben boşver. ben çocuklarımı çok iyi besledigimi düşünüyorum zaten hazır gidayi savunanları da anlamıyorum inek sütü verme diyorlar bütün mamalarda inek sütü var sakın pirinç unu verme diyorlar mamalarda karbonhidratin alası var şeker verme diyorlar mamalarda şeker var onun yanı sıra bi sürü kimyasal madde var. kimyasalin olmadığı gıda var mı artık bilmiyorum ama ben olabildigince her seyi ham alıp kendim yapmaya çalışıyorum kahvemi bile kendim çekip filtre kahve demliyorum yapabildigim kadarıyla. şeker vermeyin derler ama simdiki çocukları uzak tutamiyorsun en azindan bi kek kurabiye yapiyorum hem kızımla aktivite yapmış oluyoruz hem de biraz daha doğal yemiş oluyoruz. kof besin verme diyenlere de son sözüm olsun cocuklar çok hızlı büyüyor sadece vitamin ve proteine ihtiyaçları yok karbonhidrata da ihtiyaçları var.

çok işe yarıyor şişme havuz ama dikkat etmek lazım güneş ışıklarıyla plastiğin kimyasallari suya geçiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…