- 21 Ağustos 2015
- 1.432
- 1.315
- 53
- 35
canım herkes birbirinin düşüncesine saygı duymalı duymayanlari görmezden geliyorum ben boşver. ben çocuklarımı çok iyi besledigimi düşünüyorum zaten hazır gidayi savunanları da anlamıyorum inek sütü verme diyorlar bütün mamalarda inek sütü var sakın pirinç unu verme diyorlar mamalarda karbonhidratin alası var şeker verme diyorlar mamalarda şeker var onun yanı sıra bi sürü kimyasal madde var. kimyasalin olmadığı gıda var mı artık bilmiyorum ama ben olabildigince her seyi ham alıp kendim yapmaya çalışıyorum kahvemi bile kendim çekip filtre kahve demliyorum yapabildigim kadarıyla. şeker vermeyin derler ama simdiki çocukları uzak tutamiyorsun en azindan bi kek kurabiye yapiyorum hem kızımla aktivite yapmış oluyoruz hem de biraz daha doğal yemiş oluyoruz. kof besin verme diyenlere de son sözüm olsun cocuklar çok hızlı büyüyor sadece vitamin ve proteine ihtiyaçları yok karbonhidrata da ihtiyaçları var.
Ev içindeki munakasa evde kalmalı bencede. Kavgayı uzatmaya gerek yok bencedeBence esinizle olan kavganizi da olsanız kp re anlatayım o hatayı 2 kez yaptım agzmin payını aldım bi laf vardır hani jt itini atmaz diye belki ağır gelecek ma aynen öyle. Benimde eşim çok değişti hakaetkerin bini bin para. Hatta bi ara arabayı değişmeye niyetlendi konu nerden geldiyse senin adina alacağına hiç alman dedi bana. Ki ben bisey demedim bile. Buna benzer bir sürü ey. Annelere geldim orda kalıyorum biktim artık 6 yıldır hep alttan hep alttan. Yeter koledehilim bende. Şimdiki aklım olsa asla evlenmedim aslaaaaaasbir zeytinyağı ile evlenmisim de haberim yok hep hakli
Canım bizim balkonda yüksekteyiz diyemi bilmiyorom güneşin doğuşundan batışına alıyor ama balkona konple güneş girmiyor şemsiyemizide açıyoruz tamamdır zaten çok güneşte durmamalı bebek yarın keyfini çıkarıcaz gibi babamız yok bende bayram temizliğine giriştim işler zor biticeğe benziyor hafta içi başlamama rağmen :/çok işe yarıyor şişme havuz ama dikkat etmek lazım güneş ışıklarıyla plastiğin kimyasallari suya geçiyor
Canım zaten tartışmalar eşimin hemen sinirlenmesinden beni dinlememesinden sürekli zeytinyağı gibi üste çıkmasından eşimle konuşamıyo olmamdan çıkıyo
3 yılda defalarca tartıştık hiçbirinde hatasını kabul etmiyo hep beni suçluyo bıktım evet belki aileler duyunca olay büyür ama duymayınca da ben idare edemiyorum artık çok yoruldum içime atmaktan yıprandım bi de gurbetteyiz kimsem yok burda eşimin de yok aramız bozulunca birbirimizi yiyoruz sıkıldım artık
Bence esinizle olan kavganizi da olsanız kp re anlatayım o hatayı 2 kez yaptım agzmin payını aldım bi laf vardır hani jt itini atmaz diye belki ağır gelecek ma aynen öyle. Benimde eşim çok değişti hakaetkerin bini bin para. Hatta bi ara arabayı değişmeye niyetlendi konu nerden geldiyse senin adina alacağına hiç alman dedi bana. Ki ben bisey demedim bile. Buna benzer bir sürü ey. Annelere geldim orda kalıyorum biktim artık 6 yıldır hep alttan hep alttan. Yeter koledehilim bende. Şimdiki aklım olsa asla evlenmedim aslaaaaaasbir zeytinyağı ile evlenmisim de haberim yok hep hakli
Annesi en doğrusunu bilir.. Tasası sizemi düştü acaba?? Cok merak ettimmm..??
bende bayram temizligine dair hiç bi sey yok normal temizligi ancak yapiyorum ramazanda kadın çağırmak da istemedim oruç oruç iyi yapamaz diye sildim süpürdüm iki günde 5 makine çamaşır yikadim bugün daha mutfağı bile toplamadim 2sepet çamaşırı katlayamadim sabahtan beri sepetleri önüme alıp 2 çamaşır katlayıp kenara kaldirmak zorunda kaldım ikizlerin biri uyuyor digeri uyanıyorEv içindeki munakasa evde kalmalı bencede. Kavgayı uzatmaya gerek yok bencede
Canım bizim balkonda yüksekteyiz diyemi bilmiyorom güneşin doğuşundan batışına alıyor ama balkona konple güneş girmiyor şemsiyemizide açıyoruz tamamdır zaten çok güneşte durmamalı bebek yarın keyfini çıkarıcaz gibi babamız yok bende bayram temizliğine giriştim işler zor biticeğe benziyor hafta içi başlamama rağmen :/
Aynen öyle canım. Ayrıca kim ne isterse verir. Pirinç unuda verir normal yemekde verir. Burada kimse kimseye böyle laflar söyleyemez.Arkadasımız zaten yeterince caresiz ve uzgun ve bir anne onun kadar kimse bunu kafaya takamaz , iştahsız Bebek her yol denendikten sonra pirinc unu da vermeyi dener hemde cok güzel dener..! ne yapsın bıraksın acından ölsün mü çok sinirlendim.. Biz aylardır burda birbirimizle iletişim halindeyiz her zaman destek olduk olumlu konustuk yeri geldi tecrübelere göre yeri geldi doktorlara göre çogunlukla da annelik içgüdülerimize göre hareket ettik ama hiç böyle bir üslupla karşılaşmadım ..
Aynen çok yanlış ben herşeyi yemezmişim çok zor olmuş annem için cılız bir kızdım anne için çok zahmetli oluyorAynen öyle canım. Ayrıca kim ne isterse verir. Pirinç unuda verir normal yemekde verir. Burada kimse kimseye böyle laflar söyleyemez.
Zaten bizim gruptan bir arkadaş degil. Böyle biranda gelip araya girip lap diye gereksiz kalp kırıcı laflar söylemiyorlarmı?
sanki ona fikrini sormuş. Ki fikir sorsada bu üslup kullanılmaz.
Bayram temizliği dediysek süper hiper temizlik yapmıcam çünkü daha geçen ay yapmıştım.. Sil süpür, topla bir tek camları silicem işte onuda yarın eşime yaptırmyı düşünüyorum hihibende bayram temizligine dair hiç bi sey yok normal temizligi ancak yapiyorum ramazanda kadın çağırmak da istemedim oruç oruç iyi yapamaz diye sildim süpürdüm iki günde 5 makine çamaşır yikadim bugün daha mutfağı bile toplamadim 2sepet çamaşırı katlayamadim sabahtan beri sepetleri önüme alıp 2 çamaşır katlayıp kenara kaldirmak zorunda kaldım ikizlerin biri uyuyor digeri uyanıyor
Isır o çöp bacaklarıAynen çok yanlış ben herşeyi yemezmişim çok zor olmuş annem için cılız bir kızdım anne için çok zahmetli oluyorbende bir ara pirinç unu düşündüm iki öğün vermeyi önce normal mamayı deniyim dedim ki oda işe yaradı gerek kalmadı.. Bebeği zayıf olanlar bir ay kadar verir sonra kilo alınca ek gıda vs diğer şeylere geçer. Ne yapcaz biz bu çöp bacakları bilmiyorum valla :)
Bizim.oğlan i şimdi uyuttum... Akşam 6 dan beri dogru düzgün mama almadı.. Bi yarim saat sonra verecem mamayi ,verecem mamayi :)))
Bu arada canım sıkkın.. Eşimle tartışıyoruz.. Ailesinin yanında ne kadar değişiyor. Benimle.bir laf bile etmiyor. Bugün evdeyim oglusla.ilgileniyorum. yigeni tepesinden inmiyor zaten 5 yaşını bitiriyor bu ay. Denize gittiler. Bana hiç. Birşey demedi.. Sonra ablasını aradı ben açtım.ablayi istedi musait değil dedim. Bana başka bir akrabaları hangi plaja gittiğini sordurdu ablasına. Nasıl.sinir oldum anlatamam. Söyledim falan.. 5 buçuk oldu akşam aradım bana gel diyor buraya.. Kapadım teli .. Gelince de masa kuruldu babamda geldi bugün buraya benimle dalga mı geçiyorsun giderken cagirmayip akşam çağırıyorsun dedim. Birşey diyemedi.
Yine bugün İst.dan komşumuz geldi 2 çocuğuyla bize uğradılar . ablasi da markete gidecekti onlar geldiler aşağıda arabadan iniyorlar hadi biz gidelim diyor eşime oda tamam dedi. Baktım.gidecek. nereye gidiyorsun eside geliyor dedim kaldı öyle evde..
Ya gerçekten suratım asiliyor. Çocuk kucakda zaten. İşlerim yetişmiyor dışarı çıkılacak ben afedersiniz lavaboya girmemisim hepsi çıkıyor benim.koca da dahil.. En son kalıyorum. Ya bir hazır mısın diye sorsana...
Ayrıca bu doğum parası yattı ya bize ablasının eline.cebini koydurtmuyoruz . 2 bine yakın para gitti 1 ay olacak. Bugün biraz dikkat et harcamalara dedim diye. Ben kötü oldum.
Bundan sonra kendimi düşüneceğim.. Evde kenarda birşey kalmadı. Çalışmıyorum.diye altınları, kalan son bileziği de satti. 6. Krediyi de çekti. Oğlumun kenarda 1.5oo var o kadar takisi geldi hepsi gitti.. Maaşında ekside .. Ama sormayın cookkkk zengin duruyor.. Ben zaten yok olsa bile yok demem.
Ben dikkat et dedim diye.. Bizi dusun Çalışmıyorum sen skintiya dusuyorsun dedim.diye... Surat yapıyor bana....
Ne geri kafaliyim.. Tatile geldim bir elbise aldım yanıma. Olmuyor elbiseler masraf olmasın dedim. Kendime özel birşey almiyorum. Ablasi kuaför parasını bile.ondan istiyor.
Yok arkadaş.. Bundan sonra değişecek herşey. İçimde güzel olan şeyleri hep sonduruyor.. O nu çok seviyorum. Kiyamiyorum .. Ama bakıyorum ben kiriliyorum, üzülüyorum..
Kendimi.dusunucem..
Yarın kuafore gidicem.. Kaşlarımi aldiricam.. Gerekirse elbise alicam beğendiğim. Burada abla verdi elbise günahını alamam kendi daha giymediği elbisesini bana verdi
Bundan sonra sizlere de söylüyorum kenara attigim paralardan 1 kuruşunu soylemicem. 1o TL birşey mi aldım 3o TL dicem.. Arasında ki parayı kenara aticam. Babası da birşey yapmadı oğluna..ben ogluma.yapicam Allah izin verirse.
Nisanliydik.beyaz eşyaları krediyle.aldık.. Herşeyi biz yaptık.. Babam.üzerine duseni yaptı.. Kp.birşey karışmıyor diye bende aileme.yük.olmadım..
Ya kzlar ne yazdım.ama ;( kusura bakmayın.. Öyle doldum ki bu akşam.
Sırf o üzülmesin diye hiç bir şeyi kimseye belli etmiyorum.. Ama.icim yangın yeri..
Annen bişey yapmasada minişine bakar.ben olsam giderdim. Büyük çocuğum için. Bu sene tatilede onun için gidecegim yoksa iki çocukla hiç gözüm yemiyor aslında. ama gitmezsek büyükde evde iyice bunaldı sıkıldı bana yapışık geziyor evde iyice bunaldım. Kafayı sıyırmam yakındır. Bu 3 ay nasıl bitecek kara kara düşünüyorum. şöyle 3 aylık gidecek yerim olsa giderim valla.
Canım sonuna kadar haklısın. Maalesef bu tip konularda heep bayanlar fedakarlık yapıyor. Adamlar odun biraz anlamıyorlar sadece kendilerini düşünüyorlar. 4 saatlik yol ne ki neden oruçlu gidemiyormuş. Arabalarda klimada var. Serin serin gitse ne olacak. Hem kız arabada mızıldayınca sanki o rahatsız olmayacakkızdım valla kocana..
Ama kayınpederine söylersen bencede sorun dahada büyür.onun istediği gibi gece gidiyorsunuz galiba bırak boşver nasıl olsa onun dediği oldu bari kendini yıpratma. Adamlar burnundan kıl aldırmıyorlar. Bu durumda sen kafayı yemekle kalırsın sadece.
Duruma görede sence uygunsa sana bir faydası olacagını düşünüyorsan anlat kayınpederine.
Kızınıda yola çıkmadan banyo yaptır ama bence kafasını yıkama. Arabada üzerini örtersin. Serin serin uyur inş. Bebek ile gece yolculuğu bence daha iyi.. biz eşim ile uzun yola gidecegimizde ben hep geceyi tercih ediyorum. Çünkü uyuyorlar hep. Birde gece serin oluyor. Emzirirken yapış yapış olmuyorsun. Bende rahat gidiyorum ayrıca gündüz bebegin yüzüne güneş gelirse rahatsızda oluyor. Emzirirken terliyorsunuz
Canım çok geçmiş olsun ama nedendir bilinmez bayram yada düğün öncesi her evde bir kavga çıkar, yani genellikle çıkıyor en azından bizde hep böyle oldu.. Takma kafaya arada bir olur böyle yeterki kalbini çok kırmasın. Bende derim eşime şişkosun vs diye bir bakıyorum ağız dalaşı seviyemiz 7 yaş sonra gülmem geliyor haliyle :))) Boşverin bayram üstü kavganızı etmişsiniz bundan sonra rahatsınız anacım ahaha
Bence esinizle olan kavganizi da olsanız kp re anlatayım o hatayı 2 kez yaptım agzmin payını aldım bi laf vardır hani jt itini atmaz diye belki ağır gelecek ma aynen öyle. Benimde eşim çok değişti hakaetkerin bini bin para. Hatta bi ara arabayı değişmeye niyetlendi konu nerden geldiyse senin adina alacağına hiç alman dedi bana. Ki ben bisey demedim bile. Buna benzer bir sürü ey. Annelere geldim orda kalıyorum biktim artık 6 yıldır hep alttan hep alttan. Yeter koledehilim bende. Şimdiki aklım olsa asla evlenmedim aslaaaaaasbir zeytinyağı ile evlenmisim de haberim yok hep hakli
Kızlar anlatınca rahatladım çok teşekkür ederim desteğiniz için moral oldunuz neyse kpye anlatmaktan vazgeçtim en iyisi unutayım ve kendimi yıpratmayayım düşünürsem üzülüyorum çünkü... Ama şu bi gerçek artık eşime çok ilgi gösterip affedersiniz onun dötünü kaldırmıcam inşallah yolculuk da kolay geçer şu bayramı sağ salim atlatırız inşallahCanım biz de uzaktayiz. Çok çok tartıştık. Çünkü sadece ikimiziz. Birbirimizi görüyoruz sürekli. Aylık tartisirix :) artık bu bizim için normal. Hatta tartışırken durup boşuna ugrasmayalim birazdan barisoriz dedim son tartışmada... Eşim hep haklı. Ben pis kaka...
Eşimin annesi sürekli eşime yardım et sert konuşma vs diye uyarır. Gorumcem geldi sağ olsun bir hafta kaldı. Eşime az mı yardım ediyorsun sanki bana öyle geldi dedi. Kp de buna benzer. Amaaaa asla arayıp demedim bu bu diye. Dersem bilirim ki onu savunabilirler . biz barisacakken iş uzayabilir vs vs. Ve karı koca arasına kimse girmemeli. Kocanın boşver konuşma vs ama gidip ailesine anlatma bence. He su olur huysuz olursa orada lafını da soyle. :)
Hepsi aynı bunların sanırım.
Dün yazacaktim bunu ağzına sağlık. Bakıyorum herkes birbirine hep uygun dille ifade ediyor vs. Sonra birden biri çıkıyor bir cümle. Tavsiye etmiyorum de uygun değil de eyvallah. Neyse duymamak gormemek gerekli bazı yazıları.
Aynen tatlım yaşayan bilir, olsun ama herşeyin bir çözümü var, bir şekilde büyüyecek zıppırlar.. Ama zayıf ama şişko hihiIsır o çöp bacakları
Mama konusunda haklısın formul mamaların artısı süt gibi sıvı hazmı daha kolay falan.. pirinç unu daha lezzetli daha koyu ve daha bir doyurucu geliyor bana.. büyük oğlanda çook yaptım. Hazır gece mamalarını devam sütlerini sevmemişti hiç.
Bebek sevmeyince yemeyince her yolu deniyor anneler.
Anneler ne yapsa haklıdır
cam rendeyi zuccaciyelerde bulursun aslinda canım internetten de bi bak markafoni trendyol hepsi burada gibi yerlere bi bakKızlar gülmeyin ama dr cam rende de sebzeleri hasla rende yap ver dedi ben bulamadım Allah aşkına normal rende veya çatalla ezsem nolur ki
Canım ben alana kadar normal rendenin yuvarlaklı gibi bir kısmı var ya hani insanın parmaklarını fena parçalıyor . İşte o kosmı ile yaptım. Ama metal diye cam rende tavsiye ediyorlar hemde güzel eziyor püre gibi yapıyor. Civilden aldım ben. Ama nette var n11 de hepsi buradada varKızlar gülmeyin ama dr cam rende de sebzeleri hasla rende yap ver dedi ben bulamadım Allah aşkına normal rende veya çatalla ezsem nolur ki
Sağol canım tşk ederim Allah tüm bebişlere iştah versin günlerce ağladım neden emmiyor diye sonra mamayı yemiyordu öyle bir hale geldimki artık mamayı bari yesin diyordum ama mama yerken de üzülüyorum birgün tuamadım kendimi kuzımın yanında ağladım hiçbirşeyi kabul etmiyordu saatlerce ağlıyordu geçen hafta idrarda kristaller çiş yapmama olunca devlet hastanesine gittim tahliller idrarda lokösit biraz yüksekti sma kültür temiz güvenemefim özel hast yaptırdım orda kültür temiz başka bir özel dr a gittim oda özel laboratuvara yönlendirdi ordada idrar tahlilinde kum döküyor dedi laboratuvar doktoru kristaller çoktu az bakteri vardı kültür temizdi by sonuçlara göre dr kararsız kaldı kendi idrarı mikroskobik inceleme yaptı kristal yok dedi biraz iltihap var dedi ama idrar numunesi çok berraktı daha öncekiler sarıydı bulanıktı dr da çık şaşırdı her yerde farklı sonuç antibiyotik verdi onu kullanıyoruz artık bir dr a güvenmek istiyorum kızum doğduğundan beri gittiğim 5. özel dr ve bu doktorlar en iyi denilen doktorlar hiçbiri emme sorununa sebep bulamadı devlet hastanesinde gittiğim doktorları saymıyorum bileOhh iyi yapmışsın canım böyle yap işte güle güle kullan
nisancan @genc-anne-leyla @askiminaskiyim
Kızlar Allah yardımcınız olsun. İştahsız bebek -çocuk cidden çok zor. Diğer hastalıklar uykusuzluklar hiçbirşeyonlar yemiyorlar uyuyamıyorlar annelerde onların yanında üzüntüden kahroluyor yemek yemedikleri içinde uykusız kalıyorlar
inş bebişleriniz biran önce iştahlarına kavuşurlar.
Bebekleriniz başka rahatsızlığı yoksa mamadan yanında birde çorbalara başlasanız. En azından sebzelerin meyvelerin vitaminlerinide alırlar.
Biz de dün tartıştık hiç iyi değilim ama artık kafamı eşime yormucam akışına bırakmak en iyisi fedakarlık yap yap nereye kadar affedersin enayi yerine konulmak istemiyorum
Kızlar anlatınca rahatladım çok teşekkür ederim desteğiniz için moral oldunuz neyse kpye anlatmaktan vazgeçtim en iyisi unutayım ve kendimi yıpratmayayım düşünürsem üzülüyorum çünkü... Ama şu bi gerçek artık eşime çok ilgi gösterip affedersiniz onun dötünü kaldırmıcam inşallah yolculuk da kolay geçer şu bayramı sağ salim atlatırız inşallah
Bu aradasessizyazar canım sormuştum unuttum da sen 40 gün rapor alabilmiş miydin, aynı hekim mi, 5 5 diye 8 hafta mı
Ya canımın sıkkınlığı az gibi bi de şu iş olayları sıkıyo beni hayırlısı ile şu yıllık izin ve rapor bitse de ücretsize ayrılsam
Canım sen tecrubelisin bilirsin.. Okyanus kaşıkla meyve puresi falan verince yiyemiyor sanki diliyle geri ittiriyor. Tadını mi beğenmedi yoksa yemeyi mi beceremedi karar veremedim ama sanki yemeyi beceremediIsır o çöp bacakları
Mama konusunda haklısın formul mamaların artısı süt gibi sıvı hazmı daha kolay falan.. pirinç unu daha lezzetli daha koyu ve daha bir doyurucu geliyor bana.. büyük oğlanda çook yaptım. Hazır gece mamalarını devam sütlerini sevmemişti hiç.
Bebek sevmeyince yemeyince her yolu deniyor anneler.
Anneler ne yapsa haklıdır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?