- 28 Mayıs 2014
- 489
- 449
- 103
benimkide ayın 8 inde 5 aylık olcak. doktor o zaman ek gıdaya başlicaz dedi vermedi. sana doktor ver dedimi?Ben de sebze için bekliyorum. Ayın 8inde tam 5 ayı doldurmuş olacak. O zaman yavaştan başlayacagım.
Şimdi sadece meyve veriyorum canım.
Kayısı şeftali rendeliyorum cam rendede zaten su gibi püre oluyor. Meyveleri sevdi.
Bugün karpuz rendeleyecegim mesela bakalım yiyecekmi?
Muzu verirken elimle miniminnacık koparıp ezdirip damağına verdim. Muza bayıldı.
Malta eriğini çok sevdi ama fazla vermedim. İshal olmasın diye.
Daha çok nektari veriyorum onu çok sevdi. Ama kakası azaldı 1 kere yapıyor. Belki ara veririm nektariye...
Yoğurt verdim birkaç kere ama dün yemedi bende vermedim. Çok sevmedi yoğurdu.
Geçen gün arkadaşıma gittik erik kompostosu vardı. Bayıldı kompostoya.
Anneanem köyden erik göndermiş onları kaynatacagım. Böyle işte.. şimdilik meyve veriyorum.
Saglıkocagından kiloyu az almış mama ver dediler ama vermiyorum. Çünkü aç olsa aglar uyumaz. Gayet doyuyor. Uykusuda gayet normal bende sadece meyveye başladım işte.
Canım ben bebeğimi 3o gunlukken tel yıkamaya başladım. İçi köpüklü banyo filesi var. Onun kendi kuvetine takıyorum. Rahat rahat yıkıyorumArkadaşlar ben oğlumu hala yanlız yıkayamıyorum annem öğleden sonra geliyor eşimin gelmesi saat 18.30 u buluyor ki bazen günde iki kere bile yıkamam gerekecek çünkü daha şimdiden boynu ve omuzları isilik oldu bile geçenlerde bir arkadaşımla karşılaştım file kullandığını ve çok rahat ettiğini söyledi ben onu tehlikeli bulmuştum kopabilir çıkabilir bebeğim küvete düşer diye almamıştım süngerle tek başına yıkasam kuşağına su kaçar diye korkuyorum içinizde banyo filesi kullanan var mı yada beneklerinizi Nasıl yıkıyorsunuz
Aynen canim bide kelse bebekler daha tombl duruyo ee bizimkilerde sacliAynen aynen, olay kafada :))
Yaa bende yikamak istiyorum tek basimaa ama babamiz dusta beraber yikaniyor.. aslinda suyu cok seviyor, arada suyu icmeye calismayi saymazsak ama kendi kuvetinde korkuyor birazCanım ben bebeğimi 3o gunlukken tel yıkamaya başladım. İçi köpüklü banyo filesi var. Onun kendi kuvetine takıyorum. Rahat rahat yıkıyorum
Korkma... Biraz cesaretli ol..
Suyunu lifini
Bornozunu havlusuni yağı şampuan kıyafetleri bezi hepsini hazırla . bornoz elinin yakininda olsun
Sakin sakin onunla konuşa konuşa yıkamaya başla. Bir defa yikadiin devamı geliyor zaten
Aynen aynen.. sacsiz neye benzer hic bir fikrim yokAynen canim bide kelse bebekler daha tombl duruyo ee bizimkilerde sacli
http://guncelanne.com/bebegimin-ilk-corbasi/Kızlar sebze çorbası yapmak istiyorum artk ek gıdalara geçmek için ama nasl yapıcam bilmiyorum
Ben biraz once yikadim 2 ayliktan beri ttek yikiyorm esimi beklersem cock haftada binyapiyodu sinirlendm basladm tek yikamaya kuvetnde yikiyofm bugnilk defa dusta yikadm girdim dusakabinin icine bi ince battaniye serdm otrdm bebiside oturttm iki bacagimin arasina tuttm iki elimle cok rahat yikadmYaa bende yikamak istiyorum tek basimaa ama babamiz dusta beraber yikaniyor.. aslinda suyu cok seviyor, arada suyu icmeye calismayi saymazsak ama kendi kuvetinde korkuyor birazbende cesaret edip yikayamiyorum. Birde bu ara suda gozlerini acmayi kesvetti, sampuan zarar verirmi bilmiyorum.. gozleri biraz kizariyor cunku
Benmde kestrsem mi diyorm cunku alttan cikanlar ve ilk saclari orantisiz upuzun ilk saclariAynen aynen.. sacsiz neye benzer hic bir fikrim yok
Benim esimden yana bir SIKINTI yok 5 dakikada yikanip cikiyolar hergun.. ama yani o yapamayacagi zaman ben ne yapicam, valla haftasonu bir denicem artik oyuncaklarinida doldururum kuvetine belki sever ne biliyim :)Ben biraz once yikadim 2 ayliktan beri ttek yikiyorm esimi beklersem cock haftada binyapiyodu sinirlendm basladm tek yikamaya kuvetnde yikiyofm bugnilk defa dusta yikadm girdim dusakabinin icine bi ince battaniye serdm otrdm bebiside oturttm iki bacagimin arasina tuttm iki elimle cok rahat yikadm
Bizdede esim istiyor ama ben kiyamammm onun ilk saclari ooo .. ilk dogan saclarina nasil kiyarim bir suru gecmisimiz vaar :)))Benmde kestrsem mi diyorm cunku alttan cikanlar ve ilk saclari orantisiz upuzun ilk saclari
Ya keryneia senin bebisin gizli gucleri mi var ne artik cidden tirsmaya basladimKizlar bizim ufaklik artik playstationin cd'sini cikarip alabiliyor, (gizli bir dugmesi var nasil bulduysa artik).. kumandalarin kapagini acabiliyor, kazara yaninda olmasam belki pilleride cikarip emicekti.. Allahim cok tirstim dun. Kumandalara seffaf kilif bulmam gerekicek.. bu arada kablolari kesvetmeye calisiyor zaten ortada pek kablo yok ama joicestickin kablosuna takti kafayi bizde kaldirdik tabi .. Suan ogrenme evresinde oldugu icin sanirim cok hizli ilerliyor sanki hersey. Birden bir ataga girdi bebek, kaldik oyle..
Canim once patates,kabak,havuc gibi sebzelerden basla.Ilk tek bir sebzeyi hasla.Mesela patates hasla sonra onu kivamini gunden gunden koyulasacak sekilde artir.Ama ilkten koyu ve puturlu verme zamanla cigneme refleksi olusacak zaten.Diliyle itmesi istemedigi anlamina gelmez.Sonra 3 gunde aralikla alerji belirtisi gostermezse yeni sebzeler ekle havuctur kabaktir balkabagi falan.Tamamen yagsiz tuzsuz pisir.Pisince birer damla zeytinyagi yada tereyagi ekle ki kabiz olmasin dogal yaglara ihtiyaci da var cunku.Zaten tam.ogunlere oturtman bir ay bulur.Nettende bakabilirsin hangi ay hangi besinleri ekleyebilecegine.Kızlar sebze çorbası yapmak istiyorum artk ek gıdalara geçmek için ama nasl yapıcam bilmiyorum
Ne guzel canim stres yapiyordun kendine ustunden yuk kalkmistirBıgun çok mutluyum mr sonucum iyi geldi Allah ıma bin şükürrr
Canım ek gıda derken 3.4 çay kaşığı meyve veriyorum sadece. Sebze ve muhallebilere 5. Ayı dolunca başlayacagım yavaştan.benimkide ayın 8 inde 5 aylık olcak. doktor o zaman ek gıdaya başlicaz dedi vermedi. sana doktor ver dedimi?
Çok şükür sevindim canımBıgun çok mutluyum mr sonucum iyi geldi Allah ıma bin şükürrr
Ahh nerde bi de o olsaCanım ek gıda derken 3.4 çay kaşığı meyve veriyorum sadece. Sebze ve muhallebilere 5. Ayı dolunca başlayacagım yavaştan.
Doktorum demedi canım ben başladım. İlk oğlumda 5 aylıkken doktor başlayabilirsin sıkıntı olmaz 6. ayı beklemeyebilirsin demişti. Ondada 5 aylıkken başlamıştım.
Çok şükür sevindim canım
Oğluşun nasıl uyuyormu?
O kulak kıvrılması bizde de var. Ben çözümü saç bandı takarak buldum. Babası ne kadar kızsa da takıyorum. Zaten kulakları açılmaya başladı uyurken hepten kıvrılıyor. Evde sürekli saç bandı takıyorum bide pembe düşün yaniGünaydın vefakar analaray iyiki burası var yazamasamda okumaya çalışıyorum malum bizde meyvelerle ek gıda serüvenine başladık kaka rengi hep farklılık gösteriyor bu sabahki yeşil gibiydi 2.aydan beri kabız sorunu olduğu için kendi kendine yapsında rengi önemli değil benim için ön alt iki dişimiz diş etinden belirmeye başlamış zaten parmaklarını emiyordu simdi iki elini birden yumruk yapıp sokmaya çalışıyor olmayıncada sinirleniyor hanımzade uyku eğitimi değil uykusuzluk eğitimi var bizde aşırı huysuz ve mızmız gündüz emdikten sora 10 dk uyuyor akşamda 11den önce uyut uyutabilirsen dişlerden sanırım bu huysuzluk birde dışarıya çıkmaya çok alıştı kapı yanına gidince hıı yapıyor zilli zarife 10 hazirandaki kontrolden bu yana 100 gr almış sadece çok terliyor ondan mı böyle anlamadım boya gitti gibi buaralar uyurken kıvrılan kulaklara hala bi çözüm bulamadım ne zaman kıdırdak sertleşecek çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?