2016 Ocak Şubat İkiz Anneleri

Bebeklerinizin cinsiyeti nedir?

• Kız - Kız

OY: 19 31,7%
  • Erkek - Erkek

OY: 21 35,0%
  • Kız - Erkek

OY: 20 33,3%

• Ankete Katılan
    60
  • Anket Kapalı .
Kızlar biz ilk günden beri Biogaia kullanıyoruz. Gazımız oluyor tabi ama bir gün oluyor bir gün olmuyor belli olmuyor sıpalara. Ben biogaia yanında nurse harvey in bitkisel şurubunu da kullanıyorm. Bide su veriyorum aklıma geldikçe:/ her mamadan sonra ver demişti dr ama sevmiolar suyu. Günde 1 veriyorm. Sizin kuzular günde kaç kez kaka yapıolar??

Mama olarak aptamili sürekli kustular, evolvia ya geçtik baya kabız yaptı. Yediler sevdiler ama 4 gün kaka yapmadığı oluyodu. Uzun süredir Hipp kullanıyoruz. Kakalar çok kıvamlı oldu kabızlık geçti gğnde 1 yapıorz artık zorlanmadan çok şükür. Hipp öneriyorum ama combiotik olan kutuda değil yuvarlak metal kutusu olandan. Ebebekte 33.90 tl

Kizlar bi konuda yardiminiza ihtiyacim var. Bebislerim 24 gunluk oglum hem emiyor hem de bol miktarda mama yiyor kilo da aldi şükür. Gerçi emmeden once sabirsizligindan memeyi zor tutuyor ama tutunca da nerdeyse 1 saat emiyor gunde en az 3 kere emiyor ve ustune en az 2 ölçek de mama yiyor maşallah iştahı yerinde 1dk mama gec gelsin ortalığı inletiyor bağırarak aglamaktan kizimsa tam tersi memeyi 2gunde bir cani isterse tutuyor en fazla 30dk emiyor sonraki iki gun hic tutmuyor acikinca biraz mizildaniyor 2 olcegi zor bitiyor yarida uyuyor uyaniyor kalan yarisini yiyor geri kalan tum vakitlerde komada gibi uyuyor halsiz ve yorgun gibi arada bakiyor sonra yine uyuyor mamanin sogumasini beklerken 2 dk sa bile hemen uyuyor cenesini kitliyor kesinlikle agzina biberonu koyamiyoruz ac ac uyuyor cok az kilo aldi bide kaka yaparken cok agliyor kizima cok üzülüyorum kucuk kaldi ne yapmalıyım bilmiyorum

Mama ne kullanıyorsunuz kizlar ben aptamil kullanıyorum similac gold denedim bikere evde kriz çıktı hic okadar aralıksız ve çok ağlamamışlardı beğenmediler yada doyurmadı eşim aptamik aldı yaptık verdik sakinleştiler. Buarada hala doğumdan sonra kanamam bitmedi en sonunda haftasonu kürtaj oldm inşallah bundan sonra duzelicem biran önce toparlayıp spora baslamak istiyorum siz ne durumdasınız kilolarla
Bize apramil onermislerdi onunla basladik sonra belki gaz yapiyordur diye once sma denedik. Sma yi hic sevmediler balik kokuyordu sanki. Smilac aldik o daha sekerli gibiydi onu sevdiler yediler ama ikisi de kabiz oldu. Bebelac gold ve aptamil conformili deniyorum simdi. Ama onlarida aptamili yedikleri istahla yemiyolar. Yani bize en iyi aptamil geldi.
Gecmis olsun canim neden oluyormus ki bu kadar kanama. Benim dogru duzgun kanamam hic olmadi. Kilolarda nasil gider bilmiyorum. 96ile doguma gittim dogum haftasi 80 kiloya dusmustum simdi de duzgun yemek yiyemedigimden abur cubur yiyorum emmiyorlar da. Benim karnimin sekli korkunc inanilmaz bir deri yigini sarkiyor ve derin yirtiklarla dolu. Korse giyiyorum insallah ise yarar. Sizin durumlar nasil,
Bizim bir de aglama krizlerimiz devam ediyor 2 bucuntan beri ayaktayim annem cok yoruldu verdi oglani ve su an biri omzumda yatiyor oburu ayagimda ayagimi ayri kendimi ayri salliyorum aglamasinlar uyusunlar diye:KK43: oyle halin ne isin var burda diyeceksiniz belki internettrn bi tavsiye bulurum diye ona bakiuorum :KK43:(

Kızlar biz ilk günden beri Biogaia kullanıyoruz. Gazımız oluyor tabi ama bir gün oluyor bir gün olmuyor belli olmuyor sıpalara. Ben biogaia yanında nurse harvey in bitkisel şurubunu da kullanıyorm. Bide su veriyorum aklıma geldikçe:/ her mamadan sonra ver demişti dr ama sevmiolar suyu. Günde 1 veriyorm. Sizin kuzular günde kaç kez kaka yapıolar??
Bir kere yapiuolardi ama mama degistirince kabiz oldular mamalarina zeytinyagi koyuyoruz. Suyu sevmiyolar ama zor da olsa veriyoruz suyu mama biboronuyla verince icmeye basladilar bu arada. Once baska biberonu su biberonu yapmistim hic icmiyolardi ama biberonu degistirince iciyorlar artik tavsiye ederim.biogai bize de iyi geldi. Ben nurse harvey yaninda bi zinco veriyorum biraz rahatladilar sanki. Bizimkiler uyumadiklari zamanlarda agliyolar krndi hallerinde uslu uslu yatmiyorlar hic. Ya agliyorlar ya uyuyolar

Kizlar bi konuda yardiminiza ihtiyacim var. Bebislerim 24 gunluk oglum hem emiyor hem de bol miktarda mama yiyor kilo da aldi şükür. Gerçi emmeden once sabirsizligindan memeyi zor tutuyor ama tutunca da nerdeyse 1 saat emiyor gunde en az 3 kere emiyor ve ustune en az 2 ölçek de mama yiyor maşallah iştahı yerinde 1dk mama gec gelsin ortalığı inletiyor bağırarak aglamaktan kizimsa tam tersi memeyi 2gunde bir cani isterse tutuyor en fazla 30dk emiyor sonraki iki gun hic tutmuyor acikinca biraz mizildaniyor 2 olcegi zor bitiyor yarida uyuyor uyaniyor kalan yarisini yiyor geri kalan tum vakitlerde komada gibi uyuyor halsiz ve yorgun gibi arada bakiyor sonra yine uyuyor mamanin sogumasini beklerken 2 dk sa bile hemen uyuyor cenesini kitliyor kesinlikle agzina biberonu koyamiyoruz ac ac uyuyor cok az kilo aldi bide kaka yaparken cok agliyor kizima cok üzülüyorum kucuk kaldi ne yapmalıyım bilmiyorum
Canim ben oglanda kizda senin durumunun aynisiydi. Doktor kizla ilgilenin kilo alimi yavas deyince ben pes etmedim kucagimdan indirmedim zorla emzirdim uyandikca agzina dayadim bildigin hamur gibi biseydi hala da oyle gerci ama memeye alisti simdi surekli emmek istiyor sut olmadi zamanlarda bile seviyor artik emmeyi mamayi da degistirdim mama yemesi de artti biraz fazla ilgileninve senin prenses de alisacaktir. Bu aeada oglan tabi seninki gibi cok heyecanliydi ginden gune buyudukce daha cok mama yedikce memeden sogudu cunku zaten heyecanla aglaya aglaya memeye saldiriyor heyecanindan tutamiyor memeyi sut de hemen gelmeyince cikdiriyor boyle boyle memeden sogudu :KK43: bende simdi oglana ne yapacagimi bilmiyorum yoksa ilk hafytalarda cok guzel emiyordu

Kızlar kabızlık sorunu gaz sorunu çekiyorsanız hipp mamamyı deneyin. Çok şükür kakaları düzeldi gazları da kötü değil. Eczanelerde satılıyor fakat çok bulunmuyor iyi eczanelere sorun. En organik mama hipp.

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    48,5 KB · Görüntüleme: 76
Kutularda olanlar iyi değil fiyatı uygun olanı almayın. Ekte foto gönderdim üzerinde combiotic yazanı alın. 1 numara olacak tabi. Combiotic demek bağırsak florasına en uygun olan demek. Hiç beklemeyin bence alın. Kendimi reklam yapar gibi hissettim :)) ama ben denedim şiddetle öneririm siz de rahat edin acı çekmesin kuzular. birkadin birkadin

Kızlar kabızlık sorunu gaz sorunu çekiyorsanız hipp mamamyı deneyin. Çok şükür kakaları düzeldi gazları da kötü değil. Eczanelerde satılıyor fakat çok bulunmuyor iyi eczanelere sorun. En organik mama hipp.
Sagol canim onu da deneyelim :)

Allah yardimcin olsun canim. Bende her gordugum anne olmus kadindan gaz sancisi tavsiyesi istiyirum. Kac tane cocuk doktoruna soylediysem hepsi ayni seyleri soyluyor. Tum bunlari bende denedim ama bunlardan haric biz yeni birde biogaia diye bisey aldik. Gunde bir kere kullanmak gerekiyor.
Nasıl ıse yaradı mı peki??

Nasıl ıse yaradı mı peki??
İse yaradi canim. Ama sanci olmadan duzenli hergun kullanmak gerekiyormus. Nurse harveyi de artik sanci olmadan mamadan once yada sonra damlalikla uc bes damlalikta onu veriyorum. Gunde bir damlalik dolusu da zinco veriyorum. Gunde bir yada iki kez ayaklarinin altina da aci elma yagiyla masaj yapiyorum. Bazen de sicak su torbasi yada kiraz cekirdegi koyuyorum popolarinin ayaklarinin altina. Bi de anti colic muzik dinletiyorum. Duydugumu yaptim :) ise yaradi cok cok az sancilaniyorlar artik.

Gece de mama yerken mozart bebek muzikleri var youtubeda onu dinleyiyorum oglana etkilemedi ama kizi uyutuyor tavsiye ederim kizlar. Siz de faydali olan seyleri yazar misiniz ozellikle aglamak icin

Gece de mama yerken mozart bebek muzikleri var youtubeda onu dinleyiyorum oglana etkilemedi ama kizi uyutuyor tavsiye ederim kizlar. Siz de faydali olan seyleri yazar misiniz ozellikle aglamak icin
Karnının üstüne yatirmak iyi geliyor nurse ve sab simblex karistirip veriyorum günde 3 kere ama düzenli kullaninca faydalı oluyor hemen sonuc bekleme birde mamayı degistirmek daha kötü yapiyormus birine alışmışken bagirsaklari digerinde zorlanıyormuş bugün asi günümüz bizimde karma aşılar çok zor oluyor ya çok huysuzlar fitil yaptik sakinlestiler. Bide gaz sancisini tamamen kesen bisey yok canım gecici bir süreç diyip avut kendini benimkiler şimdiler baya hareketlendiler bacaklar hareketlenince daha çok pirtlamaya başladık:) 70 günlüğüz 120ml herzaman bitirmeselerde içiyorlar geceleride guzel uyuyorlar 4 saatte vermeye basladim geceleride uyaninca aglayinca yani veriyirum gündüzleri de aciktiklarini anlayinca veriyorum geceleri bende baya uyuyorum yani zamanla daha kolaylasiyor canim ve o zaman dilimide cok uzak degil içimizi karartmayalım

Karnının üstüne yatirmak iyi geliyor nurse ve sab simblex karistirip veriyorum günde 3 kere ama düzenli kullaninca faydalı oluyor hemen sonuc bekleme birde mamayı degistirmek daha kötü yapiyormus birine alışmışken bagirsaklari digerinde zorlanıyormuş bugün asi günümüz bizimde karma aşılar çok zor oluyor ya çok huysuzlar fitil yaptik sakinlestiler. Bide gaz sancisini tamamen kesen bisey yok canım gecici bir süreç diyip avut kendini benimkiler şimdiler baya hareketlendiler bacaklar hareketlenince daha çok pirtlamaya başladık:) 70 günlüğüz 120ml herzaman bitirmeselerde içiyorlar geceleride guzel uyuyorlar 4 saatte vermeye basladim geceleride uyaninca aglayinca yani veriyirum gündüzleri de aciktiklarini anlayinca veriyorum geceleri bende baya uyuyorum yani zamanla daha kolaylasiyor canim ve o zaman dilimide cok uzak degil içimizi karartmayalım
Gazı tamamen kesen bir şey yok kızlar. Geçici önlemler var sadece. Sizler bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz tabiki ama verdiğiniz şeyler kimyasal şeyler neticede. Damlalara çok fazla güvenmeyin. Bu süreci kabullenmek en iyisi. Hareketlendikçe azalacak şikayetler emin olun.
Sürekli mama değişimi de kabız yapar. Siz kabız yaptıkça mama değiştirirsiniz. Değişim kabız yapar. Bu döngü bitmez. Bütün mamalar aynı amaca hizmet ediyor. Mama yiyen bebeklerde 4-5 gün kaka yapmamak normalken sadece süt içenlerde 9 güne kadar normal kabul ediliyor. Birde mamalar yeterince su ile yapılır. İlk 6 ay bebeğe süt ve mamadan başka su vermemek lazım.

Son düzenleme:
Ooy masallah o kadar oldular mi ya. Zaman ne cabuk geciyor. Ben de bu gunlerin tadini cikarmaya calisiyorum bi daha bu kadar kucuk olmayacaklar diye. Mama denemek dedigin gibi kotu etkiledi bizi. Benim oglan da bugun yuzu koyun yatarken kendi kendine dondu evde heyecan oldu :)

Gazı tamamen kesen bir şey yok kızlar. Geçici önlemler var sadece. Sizler bebeğiniz için en iyisini bilirsiniz tabiki ama verdiğiniz şeyler kimyasal şeyler neticede. Damlalara çok fazla güvenmeyin. Bu süreci kabullenmek en iyisi. Hareketlendikçe azalacak şikayetler emin olun.
Sürekli mama değişimi de kabız yapar. Siz kabız yaptıkça mama değiştirirsiniz. Değişim kabız yapar. Bu döngü bitmez. Bütün mamalar aynı amaca hizmet ediyor. Mama yiyen bebeklerde 4-5 gün kaka yapmamak normalken sadece süt içenlerde 9 güne kadar normal kabul ediliyor. Birde mamalar yeterince su ile yapılır. İlk 6 ay bebeğe süt ve mamadan başka su vermemek lazım.
Doktorlar ve hemsiremiz her mamadan sonra mutlaka su verin dediler ben de o kadar icmedikleri icin uzuluyorum. Bobrekler icin su sartmis eskiden suyu dedigin gibi onermiyorlarmis simdi tam tersi su verin diyorlar

Ooy masallah o kadar oldular mi ya. Zaman ne cabuk geciyor. Ben de bu gunlerin tadini cikarmaya calisiyorum bi daha bu kadar kucuk olmayacaklar diye. Mama denemek dedigin gibi kotu etkiledi bizi. Benim oglan da bugun yuzu koyun yatarken kendi kendine dondu evde heyecan oldu :)
Ne kadarlık oldu seninkiler cnm biz bi aylık olduk

Öyle valla canım esim is için sehir dışına gitti bizimkiler agulamaya basladi bende video gonderdim hiç ayri kalmak istemiyorum hemen büyüyorlar ben giderken böyle değillerdi diyor. Biz 1,5 ay geriden takip ediliyoruz sizinde öyle mi. 4 kilo olduk buarada yaşıtlarınla aralarında ki fark nasıl acaba görünüş olarak

Öyle valla canım esim is için sehir dışına gitti bizimkiler agulamaya basladi bende video gonderdim hiç ayri kalmak istemiyorum hemen büyüyorlar ben giderken böyle değillerdi diyor. Biz 1,5 ay geriden takip ediliyoruz sizinde öyle mi. 4 kilo olduk buarada yaşıtlarınla aralarında ki fark nasıl acaba görünüş olarak
Maşallah canım bu günleri de gördük. Aylar önce erken doğum yaptığın gün yazdığın mesajı da hatırladım. Şimdi kuzular agulamaya başlamış maşallah. Şükürler olsun rabbime. Kaç günlük oldu kuzular? Kaçıncı hafta doğmuştun? Bizimkiler 53 günlük oldu çok şükür

X