2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri


  • Ankete Katılan
    380
canim uyku tulumunu alana kadar
Ustune ortisunu ort ayak ucuna agir bir yastik koy ortunun ustune
Cekemesin
Bizimki 1 kez yapmisti o gun bugundur ben ortuyu ya sikistiriyorum yanlardan yada ayak ucuna yastik koyuyorum ise yariyor
Bende yanlardan sıkıstirmaya basladim canim ama oyun yapti kendine. Normal zamandada ustune birsey orttugumde yapiyor. Degisik bir hareket gercekten neden yaptiginida sorguluyorum. 2 aylikkende emzigi agzina verip uyutmaya calisirkende elleriyle yuzunu kapatirdi hep simdi biraz elleri beline indi bu seferde battaniyeyle yuzunu ortme istegi var. Sanirim gun isigini sevmiyor uyurken. Bu arada panco ile lcwya baktim bulamadim. Uyku tulumu heryerde var ama askili uyku kesesi bir tek carterste var. Haftasonu e bebek ile mothercare bakicam. Civilime baktim yok. Ne bulunmaz hint kumasiymis anlamadim :)
 

Gecen trendyolda gordum ben o tulumlardan. Ya mothercare ya kanzdi canim tam hatirlamiyorum. Bir bak istersen.
 
Hayirli geceler herkese. Bugun 5 aylik kontrolumuz vardi. 450 gram alabilmis sadece sizde durumlar nasildi? Ben son dogum yapanlardan biri olarak sizden geri geliyoruz sanirim arkadaslar. Doktor kilo az almis ama yinede iyi dedi anlamadim :) Suanda 7 kilo 300 gram olmus. Sanirim 4 ve 5. Aylardan itibaren yavasliyordu kilo alimi degilmi?

Bugun rota asisindan sonra kizimin yuzunde bir anda kirmizi lekeler oldu. Bir anda yuzunde kizarikliklar olunca Allahtan hastanedeydik daha hemen kaptim tekrar doktorun yanina ciktim. Oda gorunce sasirdi 10 dk once hicbirsey yoktu. Acilde atarax diye bir surup verdiler 45 dk kizarikligin gecmesini bekledik. O surupta sanirim uyku yapti ve 2 saat sol omzumda uyuyakaldi suan sol kolum felc durumda. Canim sıkıldi gercekten cunku asi mi alerji yapti yoksa mama mi yapti acaba asilara karsi bir alerjisi mi olacak ileride hicbirsey anlamadik bugun. Suan yuzunde egzama gibi lekeler kaldi. Bu arada sizinkilerde de egzama gibi cildinde hassasiyetler olursa bana doktor nemlendirici surmemi tavsiye etti, bende bubchen bitkisel oldugu icin ondan almayi dusunuyorum.

Ek gida olarak sadece tam tahilli sutlu kasik mamasi verdi. Istersen meyvede vermeye baslayabilirsin yogurtta ver istersen dedi bana birakti biraz ek gida isini. Evde yogurt mayalamistim 3 gun once versem olur sanirim.

Birde artik oturtabilirsin dedi biz aslinda bu ayın icinde cok kisa sureli oturma pozisyonuna getiriyorduk kizimi. Ama bizimki hala dengesinide kuramiyor kafasida bir saga bir sola sallaniyor:) Mama sandalyesi alayim diyorum, onun icinde oturtayim kasik mamasini falan verirken. En azindan saga sola sallansada yanlari destekli olavagindan dusme riski azalir ve boyle boyle kendi dengesini kurmaya baslayabilir. Siz ne dersiniz?
 
Canim bu mama muhallebi yerine herhalde bizdede kabizlik vardi
Ben muhallebi yedirmedim ama kabizlik olursa diye muadili bi mama dusunuyordum iyi oldu yazdigin
Askbahcemin dedigini bizede bugun doktor soyledi canim. 1 cay kasigi zeytinyag damlatabilirsin kasik mamasina kabizligi onler dedi cunku bizimkinde de kabizlik var mamaya basladigimizdan beri. Sadece 1 ogun mama veriyoruz ama o bile cok zorlanmasina sebep oluyor. Ayrica pirincli kabiz yaparmis aptamilin sutlu tam tahilli kus uzumlu ek gida kasik mamasindan almamizi soyledi pirinclisi kabiz yapiyormus.
 
Bizde 28nisan doğumluyuz bu ay 400gr aldı sadece banada az ama ayına göre kilosu iyi dedi 7500. ek gıdaya başladık bizde.
Canım yaa atarax ağır gelmiştir yüzündekiler çabucak geçer inşallah
Genelde günlük küçük cam kaplarda mayala demişti bana doktor. Her akşam mayalamaya çalışıyorum ama ne yalan söyliyim bazen yapamıyorum 2günlük falan yediriyorum.
Bizimkide oturmayı çok seviyo ama dediğin gibi sağa sola yatıyo ya da öne doğru çok eğiliyo beli ağırır diyip alıyorum. Mama sandalyesi şart bence
 

Bize de dr başka ilaç yazdı öksürükte ben prospan aldım. Tamamen bitkisel ve ertesi gün geçti öksürüğü.

Burnunu çekmeye izin vermiyor demiş bazı arkadaşlar. Valla bizim kız da izin vermiyordu elini kolunu tutup babasıyla çektik zorla çünkü burun tıkanıklığı sıkıntı dedi dr orta kulak iltihabına sebep oluyormuş.

Hipp in yulafli maması sorulmuş kızım severek yiyor. İlk gün anne sütü ile yaptım sonra su ile. Su ile yapınca içine biraz pekmez damlattim. Bu ayda sorun olmaz değil mi 6 aylik oldu sayılır.

Gördüğüm sorulara cevap yazdım. Bu aralar çok huysuz nedense kızım. Acaba işe başladım ayrılıyoruz ondan mı diye düşünüyorum. Gerci genelde çok kısa sürüyor ayrılıklarımız.
 
Anladıgım kadarıyla uyurken gözüne karanlık yapıyor senin kız
Acaba uyku gözlüğü mü taksan :))
Şaka bir yana senı baya uğraştırmış bu ış
Benim buyuk kızıma hedıye gelmişti tulum içi penye dışı polar memnundum işimi görmüştü
bulamazsan al öyle birsey kurtul derim
 
Ben de aynı kanaatteyim canım. İnek sütü de vermeyin diyorlar ama benim dığumdan itibaren sütüm maalesef yetmesiği için kullandığım hazır mama da inek sütüyle yapılıyor. Şükür alerji falan yok. Ayrıca yoğurtla başladım ben ek gıdaya. Geçen annem tarhana çorbası içirdi. Gayet guzel içti. Hem de sarımsaklı falan... Katılanlar olur katılmayanlar olur bilemem ama benim fikrim, bizin bebekliğimizde her şeyi veriyorlarmış alerji falan da yok. Köylerde de ne bulursa verirler. Hiç köy çocuklarında alerji gordunuz mu? Biz çok titizleniyoruz o nedenle alışsın diyoruz. Ne verirsen ona alışacak. Evet alerjik çocuk da çok ama asıl önemlisi çocuğa hijyenik değil temiz bakmak... Çok hijyen de iyi değil. Mikrop alacak çocuk... Gerçi benim ikinci bebeğim. Ondan da rahatım... Ama mesela evde kedimiz var. İki buçuk yaşındaki kızım bazen yanında uyur. Doktorlar eğer bebek doğmadan önce evde hayvan varsa doğal bağışıklık olur diyorlar. Kılı da tüyü de gorruyor. Ben de bebekken evimizde kopek vardı. Hatta kızımın kediyle oynamasını gorseniz çok gulersiniz... Kızıma balık yedirirken bi kendi yiyor bir kediye veriyor. Tabi oğlum daha o aşamaya gelmedi :)
 
Mama sandelyesı ıcın ben de senınle aynı fıkırdeyım
Bencede al bende bu hafta sonu alıyım diyorum artık zamanı geldi
Kızına da çok geçmiş olsun cnm aşının ilk dozunda olmusmuydu döküntu pekı
Bu arada kızın çok güzel kılo almış maşallah kaç kilo doğğmustu? hatırladığım kadarıyla hamileyken senin benim bide atalesın bebişi minyon gidiyodu
Yani ordan yanlış hatırlamıyosam kilosu çok iyi
Bende yoğurdu hergun mayalamayı düşünmüyorum şahsen
Annem mayalamış 3 gunluktu baktım tadına gayet guzel tazecik görünüyordu ben verdim maşallah güzelce yedi bişey de olmadı
 
Benim bildigim ihlamuru tavsiye etmeyende var kullananda var canim. Ihlamuru sana doktor mu soyledi? Tomurcuk ihlamuru aktardan mi aldin bu arada? Gecmis olsun bu arada. Biz 1 aydir neredeyse icine atlet giydiriyoruz goguslerini sicak tutsun diye ona ragmen devamli hapsuran bir bebek. Ama gribi hafif atlatti bizimki, senin bebiste hafif atlator insallah. Doktora gotur ama bence bir baksinlar bogazina cigerlerine. Surupla belki daha kolay atlatir...
 
Canim ilk asida yapmadi bu ikinco dozunda oldu. Aşi mi bayatti acaba diye dusunmuyor degilim... simdiye kadar hicbir asiyada reaksiyon vermemisti bu sekilde. Neyseki gecti cok sukur sabah baktim yuzunde birsey kalmamis.

Dogru hatirliyorsun 3 kg dogdu ama 2800 ile hastaneden cikmistik. Aslininda minyon dogmustu sanirim.

Bende ikeadan alicam bu haftasonu cnm. Birde yengem kullaniyor philipsin sulugunu aldim yosunlandi demisti. Ikeanim 8 10 liraya suluklari varmis cok memnunum ondan demisti. Birde gittigimde mama onlugu alicam. Cok harika onlugu battimi gidip yikiyor onu kuruyot at cantaya devam et kullanmaya. Aklinda olsun ikeadan alicaksan sulukla onlukte al canim.

Bizim doktor meyve puresi, yogurt ve tam tahilli sutlu kasik mamasi verdi bu ay. Bende hepsinden yedirmeyi dusunuyorum. Zaten sutum artik azalmaya basladi, sol gogsumden artik 30 cc cikiyor sadece:) sag gogsumle bugunlere geldim. 6.ayi cikaririrz ondan sonrasini bilmiyorum. Sut yapsin diye yemek yemekten kendimi tasiyamiyorum artik. Cani sagolsun veririz kilolarida insallah.
 
Yalniz ben evde birsey bulamayinca celik tencerede mayalamistim ve dedigi cok dogru cam kavanozlarda mayalamak en sagliklisi tabi. Atlamisim ben bu detayi sagolasin canim ya. Bende cok uzun sure oturtmayacagim mama sandalyesinde 20 dk veya yarim saat en fazlaaa, dengesini kurar gibime geliyor bu sekilde. Mesela salincaginda da dik oturma pozisyonu var ama sagi ve solu bosluk pat diye duser kafasi diye korkuyorum.
 
Günaydın kızlar siz ilk çocuklarınızda sütten kestiğinizde göğsünüzde olan şişliği süt birikmesini basıl hallettiniz çatlamak üzereyim
Benim bildigim goguslerinden tulbent baglarlarmis iyice gerip sıkarlarmis canim geri gitsin diye. Annem gecen gun anlatmisti sutten kesmek icin baglar sıkardik goguslerimizi diye bahsetmisti.
 
Günaydın kızlar siz ilk çocuklarınızda sütten kestiğinizde göğsünüzde olan şişliği süt birikmesini basıl hallettiniz çatlamak üzereyim

Canım geçmiş olsun zaten ilk çocuğum ama bi ara süt birikmesi olmuştu bende de ateş yaptı dr sağ dedi. Sen sagma makinesi de kullanamazsin memeden kesen anneler banyoya girip elleriyle masaj yaparak sağıp rahatlıyorlarmis bi dene istersen.
 
Sorma canim hic sormaaa:) geceleri uzun bir sure uyanmadiginda esim bile panikliyor birsey mi oldu kizimiza diye. Cunku gercekten baya baya kafasina kadar cekiyor. Buldum buldum bulamadim cartersteki havlu olanindan alicam canim. Bende seninki gibi ariyorum ici penyelerden..
 

"Fermuarli bebek battaniye" bak. Bana hediye gelmişti yumuşacık kumaşı foto atmaya çalıştım olmadı büyük boyut diyor. Nette link bulmaya çalıştım sitesi yok markanın. Ama başka markaların var çıkıyor
 
banada doktor ıhlamur demle içirt
ama bal falan verme
meyvede ver dedi
yav ilaç kullanmasından iyidir.
 

Can'ım bence aşıdan olsa şimdiye kadar yapardı sanki... İlk defa olmuyor sonuçta, Başka birşey dokunmuş olabilir ...
Biz 5 aylık oturtmaya başladık, 21 inde 5 ayımız bitti destekli oturtuyorum gün içinde hoşunada gidiyor,
Mana sandalyesi aldım onada 5 aylık koymaya başladım şimdi artık daha rahat ediyor , sandalye 3 kademeli yarım uyar pozisyon da rahat ediyor Zaman Zaman tamamen dikleştiriyoruz,
Mama neden vermiş onu anlamadım biz bu ay sonu başlıycaz ve sebze ile başlıycaz ilk olarak paylaşacağım hepsini... Meyve ufak ufak tattılabilirsin bence...
Biz 750 gr aldık geçen ay , artık yavaşlıyor kilo alımlar, normal yani...
Geçmiş olsun
 
Ikeadan kesinlikle suluk önlük hatta mam sandalyesi alin bence.benim cok isimi görüyor. Bir de kaynak tabaklardan aldim.ama daha kullanmaya baslamadim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…