• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Rica ederim canım, bir nebze fayda gördüysen mutlu olurum. Ben söylediklerimi aynen uyguladım. 2-3 gün boyunca işim sadece emzirmek ve sağmak oldu. Bu sürede annem yanımda olduğundan işim de kolaylaşmıştı. Eğer yapabilirsen geceleri de sağabilirsen çok iyi olur. Bir de gece uykusuna yatırdıktan bir saat sonra her iki memeyi süt gelmese bile 10 dakika sağabilirsen memelere süt yetmiyor mesajı iletilmiş olur. Ben geceleri de sağıp buzluğa atıyorum.
3. Ay civarı meme reddi yaşadım. Şimdiye kadar çok kere sütümün kesilme riski yaşadım. Çok şükür böyle böyle her azalmada çabam, dualarım ve Allah'ın izni ile sütümü arttırdım. Tek dileğim tüm anneler gönüllerince evlatlarını emzirebilsin.
Aslinda gece uykusuna yatirinca her zaman sagardim canim taki bir ay oncesine kadar. El pompasiyla cok yorulmustum. Artik bisey olmaz diye sagmayi biraktim. Ve ondan sonra olanlar oldu.

Kizlar bisey sorucam bebekleriniz ara ara istahsiz oluyo mu mesela bir haftadir istahi güzel di ama bugun hic bisey yiyesi yok zorla yediriyirum niye istahsiz anlamadım acaba üst dislerimi gelicek
Evwt canim oluyo gecen hafta cok istahsizdi bu hafta daha iyi. Ara ara boyle oldugu oluyo

Kızlar nasılsınız ne zamandır yokum arada okuyorum yazamıyorum bısey dikkatimi çekti çokça ek gıda konusunda yanlış yapan arakadaslafım var benim tavsiyem bulamaç yapmamanız anne şutu yoksa devam şutu vermeniz onun dışında ek gıda adı üstünde ektir. herşeyi sade şekilde sunmalısınız mesela yoğurtla pekmezi karıştırmamalısınız yoğurt pekmezdeydi Demir'i yok eder cunku. BEn blw yapıyorum kızım 8.5 aylık bir kere kendim yedirmedim ama kendiniz yediriyorsanız bıle püre yapmadan pütürlü verin. inanın bebeğiniz yasına geldiginde cok sıkıntı çekeceksiniz yemiyor diye üzüleceksiniz kasık mamalarının kavanoz mamalarının hiçbir faydası yok ve cok zararlı. çorba keza %80 su bunlar doğru degıl domates mandalina +1 yastır ben verdim bısey olmadı diyip diger arkadaşları da yanlış yonlendırmemelısınız .meyvelerin suyunu degıl buharda haşlayıp verin süt inek kecı fark etmez 1 yastan once yasak çorbalara katmayın peynir altı suyu ya da yoğurt olmalı kimse beni yanlış anlamasın butun annelerin iyiliği icin yazmak istedim. Sevgiler.

çalışmaya başlayanlar bebişin beslenmesini ve uykusunu nasıl düzenlediniz?Süt sağıyor musunuz?
Bende enncok onu merak ediyrm. Zorlukalri neler. Ogretmenin subatta baslayayim mi diye dusunuyrm. Bi yanim evde cok sıkıldı basla diyor ama kizmla vakit geçirmekte güzeloluyor tabi soguklar yuzunden bu ara eve kapandik o ayrı. Yoksa biraz daha ucretsiz izin mi alayim. Diyet spor bebek evisleri yemek hepsi birlikte nasil oluyor kafamda deli sorular

Bende enncok onu merak ediyrm. Zorlukalri neler. Ogretmenin subatta baslayayim mi diye dusunuyrm. Bi yanim evde cok sıkıldı basla diyor ama kizmla vakit geçirmekte güzeloluyor tabi soguklar yuzunden bu ara eve kapandik o ayrı. Yoksa biraz daha ucretsiz izin mi alayim. Diyet spor bebek evisleri yemek hepsi birlikte nasil oluyor kafamda deli sorular
bende merak ediyorum. sağdıkları sütleri nasıl veriyorlar diye. biberon kullanmıyorum mesela ben. başlayınca naparım acaba?

Kızlar nasılsınız ne zamandır yokum arada okuyorum yazamıyorum bısey dikkatimi çekti çokça ek gıda konusunda yanlış yapan arakadaslafım var benim tavsiyem bulamaç yapmamanız anne şutu yoksa devam şutu vermeniz onun dışında ek gıda adı üstünde ektir. herşeyi sade şekilde sunmalısınız mesela yoğurtla pekmezi karıştırmamalısınız yoğurt pekmezdeydi Demir'i yok eder cunku. BEn blw yapıyorum kızım 8.5 aylık bir kere kendim yedirmedim ama kendiniz yediriyorsanız bıle püre yapmadan pütürlü verin. inanın bebeğiniz yasına geldiginde cok sıkıntı çekeceksiniz yemiyor diye üzüleceksiniz kasık mamalarının kavanoz mamalarının hiçbir faydası yok ve cok zararlı. çorba keza %80 su bunlar doğru degıl domates mandalina +1 yastır ben verdim bısey olmadı diyip diger arkadaşları da yanlış yonlendırmemelısınız .meyvelerin suyunu degıl buharda haşlayıp verin süt inek kecı fark etmez 1 yastan once yasak çorbalara katmayın peynir altı suyu ya da yoğurt olmalı kimse beni yanlış anlamasın butun annelerin iyiliği icin yazmak istedim. Sevgiler.
http://ailehekimligi.gov.tr/salk-ve-bakm/268-bebek-beslenmesi-.html ayrıntılı olarak yazılmış.gerekli bilgileri veriyor ek gıda değil tamamlayıcı besin tanımı kullanılıyor .
püre konusunda cok haklısın

Sabahları saat 6da kalkıyoruz kızımla ben önce sütümü sağıyorum sonra k.altı yapıyoruz hep birlikte kızım da o sırada yerse biraz labneli kendi ekmeğinden yiyor ıhlamur çayıyla ıslanmış olarak.yemezse de başka birşey vermiyorum.sonra emzirip çıkıyorum.ben çıktıktan yarım saat kadar sonra kızıma sütün yarısını içirip uyutma çalışmalarına başlıyorlar saat 9-9.30 arası.10.30 gibi uyandı diyelim 11 gibi kalan sütü içiriyorlar ben de 12.15 gibi geliyorum genelde eğer geç kaldıysam elma filan veriyorlar ben gelene kadar. Bu arada sütümü biberonla veriyoruz aylardır lansinohun biberonu anne memesi sistemiyle çalışıyor meme reddi yaşamadık biberon yüzünden.

Mandalina neden vermemeliyiz acaba ben pütürlü veriyorum blw + kendim veriyorum baya pütürlü şekilde hatta kakasinda cikiyo yediği :) acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündüm inek sütü keçi sütü vermiyorum ama inek sütünden yoğurt yapıp veriyorum bu dogrumu mandalina verdim ben çok pişman oldum şimdi

Mandalina neden vermemeliyiz acaba ben pütürlü veriyorum blw + kendim veriyorum baya pütürlü şekilde hatta kakasinda cikiyo yediği :) acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündüm inek sütü keçi sütü vermiyorum ama inek sütünden yoğurt yapıp veriyorum bu dogrumu mandalina verdim ben çok pişman oldum şimdi
bende veriyorum mandalina canım, bayılıyor.
bişi de olmadı aslında, alerjisi yoksa ne sakıncası olabilir ki..

Ya kızlar bizim ev gripli dolu oğlumu nasıl koruyacam bilmiyorum, eltim grip oldu ağır bi şekilde 20 aylık kızı var onada geçirmiş yavrucak nasıl kötü hasta olmuş zavallim, evde tek başına bakamadigi için dünden beri bizdeler, oğlumu onlardan köşe bucak kaciriyorum ama aynı evin içinde ne kadar koruyabilirim veya koruyabilecegim yöntem varmı bana bi akıl verin, bu arada ben biraz kaptim öksürük geceden beri cigerim yanıyor takir takir oksuruyorum, kendim önemli değilim 100 kere hasta oluyum yeterki oğluma bişey olmasın

Back