• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Suan bile hala yatmamis saat 12 ila 1 arasi uyur sabaha karsi 5 bazen 6 da kalkar 120 cc icer uyur saat 9 gibi kalkar gunduz pek uyumaz cnm en fazla 20 dk 40 dk değişiyor
Kacta uyuyo canm sabah 5 6 gibi kalkiyo. Valla maasllah super nazar degmesinn. Benim kizimda eskiden oykeydii:KK43:

Bunu bende yarin yapayim hatta kemik sulu yapayim. Kizlar tarhasina kiyma koyan varmi seviyo mu bebekleriniz

Ben haftada hergun yumurta yediriyorum bir yerde okumustim kolestrol yapar hergün vermeyin die o yüzden 5 gunu veriyorum yumurtayi ben ayri ayri vermiyorum bulamac yapiyorum bu aralar yiyo cok sukur

Kiymayi sehriyeye koyuyorum yiyo onda bi sıkıntımız cikmadi sadecr yoğurdu az yiyo 100 gr anca meyve hic sevemedi sadece hipp kasik mamalari nin meyvelerini yiyo

Cnm benim kizim anne sutu almadigi icin ben veriyorum hatta mamasini 60 cc yapiyorum 60 cc de keci sutu ilave ediyorum ben ek gida mi daha faydali yoksa mama mi onu bilmiyorum hangisine agirlik versem ki acaba
Bizimkide almiyor. Mama zaten onu karsiliyor eksigini. Ama yinede sen bilirsin . Iyulik yapayim derken farkli şeyler cikmasin . Sutun neden 1 yas altinda yasak olduğu dr larca kanitlanmis. Haa birde biz eskiden sut veriyorduk diyenler var diyeceksin. Evet bal sut yumurta beyazi tuzlu yemekler eskidem varmis ama simdi biz daha bilincliyiz dikkat etmeliyiz. Tabii karar senin .

Masallah canım :) şehriyeyi nasıl yapıyorsun ben de deneyeyim bugün bari

Sehriyenin ben suyunu vermiyorum sadece tanesini yiyor çokta seviyor

Yayla corbasini kendiniz mi yapiyonuz kizlar ben beceremiyorum onu ya
Çok kolay bi çorba aslında tarifte verdim ama neden olmuyorki bu corba
Maşallah Allah nazarlardan korusun, yemek yemiyor da nasıl kilo alıyor bu tombik merak ettim
benimki hala poposunu kaldıramıyor bu gidişle emekleyemeyecek. döne döne uzaklaşıyor saniyede. emeklesin istiyorum ya. bu arada ben hiçbir şey yediremiyorum bu aralar. sürekli ağlıyor ağzına zorla tıkmaya çalışıyorum ama o da iyi değil aslında. hiç kilo almamış 1 ayda 300 gr almış napıcam ben bu sıpayla bilmiyorum.
1 ayda 300 gr azmi ki canım gayet normal artık bence
Benim oglumda göbeğini kaldırıp emekleyemiyor seninki gibi yuvarlanarak gidiyor her yere, birde yürütece koyuyorum dört dönüyor evi, çekmeceleri bosaltiyor yere peşinden ev topluyorum

Ya aslinda şöyle internette inek sutu 1 yasina kadar yasak keci sutu daha faydali olduğu icin veren var ve zararını gormedim vermeye devam ettim acikcasi kizim yeni yrni toparladi kendoni onceden hicbisey yemiyodu anne sutu de almayinca vitaminsiz kalmasin die verdim devam etti oyle
Bizimkide almiyor. Mama zaten onu karsiliyor eksigini. Ama yinede sen bilirsin . Iyulik yapayim derken farkli şeyler cikmasin . Sutun neden 1 yas altinda yasak olduğu dr larca kanitlanmis. Haa birde biz eskiden sut veriyorduk diyenler var diyeceksin. Evet bal sut yumurta beyazi tuzlu yemekler eskidem varmis ama simdi biz daha bilincliyiz dikkat etmeliyiz. Tabii karar senin .

He kis tarifini verdin ama eksimsi bisey oluyo mayonez tadi olusuyo birkac kere denedim kizda sevmeyince yapmadım bidaha

Maşallah Allah nazarlardan korusun, yemek yemiyor da nasıl kilo alıyor bu tombik merak ettim

Benim oglumda göbeğini kaldırıp emekleyemiyor seninki gibi yuvarlanarak gidiyor her yere, birde yürütece koyuyorum dört dönüyor evi, çekmeceleri bosaltiyor yere peşinden ev topluyorum

Kizlar ecem beril mamayi az icmeye basladi ek gidayi fazla verdigimden mi acaba sizce ek gida yi azaltmalimiyim hipp mama veriyirim ama yaptigimin yarisi cope gidio tok oldugu icin olabilir bu seferde ek gidayi azaltsam mama ii degil diyen oluyo kafam karisik fikirlere ihtiyacım var
Ek gıda mamadan daha iyi bence, Mama icen bebegin damak tadı geç gelisiyormus diye duymuştum

He kis tarifini verdin ama eksimsi bisey oluyo mayonez tadi olusuyo birkac kere denedim kizda sevmeyince yapmadım bidaha
Canim corbaya birazcık süt koy ve piserken tencere kapağını kapatma, kıvamı koyu oluyorsa unu azalt ve pirinci koymadan once iyice yika nisastasi gitsin

Sutle yapmadim ki hic cnm yogurtla yap demistin die hatırlıyorum
Ek gıda mamadan daha iyi bence, Mama icen bebegin damak tadı geç gelisiyormus diye duymuştum

Canim corbaya birazcık süt koy ve piserken tencere kapağını kapatma, kıvamı koyu oluyorsa unu azalt ve pirinci koymadan once iyice yika nisastasi gitsin

Teşekkür ederim bizim kız memeci, anne sütü dışında pek bişey yediremiyorum, doktor da ısrar etme dedi. Sürekli deniyorum yedirmeyi ama istemiyo. Yemiyo diye de üzülüyorum alışır inşallah

Kizlar ecem beril mamayi az icmeye basladi ek gidayi fazla verdigimden mi acaba sizce ek gida yi azaltmalimiyim hipp mama veriyirim ama yaptigimin yarisi cope gidio tok oldugu icin olabilir bu seferde ek gidayi azaltsam mama ii degil diyen oluyo kafam karisik fikirlere ihtiyacım var
Canım benim bildiğim ek gıda 6-8 ay aralığında tadımlık olacak. 8. Aydan sonra öğünlere geçiliyor ama bir yaşına kadar ana besin kaynağı anne sütü, yoksa devam sütü. Devam sütünden alacağı faydanın verdiğin besinlerden daha fazla olduğunu düşünüyorum ben. Ama en önemlisi doktorlar ne düşünüyor?

Teşekkür ederim bizim kız memeci, anne sütü dışında pek bişey yediremiyorum, doktor da ısrar etme dedi. Sürekli deniyorum yedirmeyi ama istemiyo. Yemiyo diye de üzülüyorum alışır inşallah
Canım kızın çok tatlı maşallah. Allah nazarlardan korusun.
Bu arada benim kızım da yemiyor. Çevremde gördüğüm genellikle anne sütü alan bebekler ek gıdayı pek istemiyor. Ben yoğurt, yumurta, lor peynirini sevmediği için üzülüyorum. Tadımlık bile yediremedim. Ama o da öyle kalmaz zamanla sever diye umut ediyorum :KK68:

Canım kızın çok tatlı maşallah. Allah nazarlardan korusun.
Bu arada benim kızım da yemiyor. Çevremde gördüğüm genellikle anne sütü alan bebekler ek gıdayı pek istemiyor. Ben yoğurt, yumurta, lor peynirini sevmediği için üzülüyorum. Tadımlık bile yediremedim. Ama o da öyle kalmaz zamanla sever diye umut ediyorum :KK68:
İnşallah canım, zamanla severler. Allah hepimizin bebeklerini nazardan korusun, hep sağlıklı olsunlar inşallah

Suan bile hala yatmamis saat 12 ila 1 arasi uyur sabaha karsi 5 bazen 6 da kalkar 120 cc icer uyur saat 9 gibi kalkar gunduz pek uyumaz cnm en fazla 20 dk 40 dk değişiyor

Ben haftada hergun yumurta yediriyorum bir yerde okumustim kolestrol yapar hergün vermeyin die o yüzden 5 gunu veriyorum yumurtayi ben ayri ayri vermiyorum bulamac yapiyorum bu aralar yiyo cok sukur

Kiymayi sehriyeye koyuyorum yiyo onda bi sıkıntımız cikmadi sadecr yoğurdu az yiyo 100 gr anca meyve hic sevemedi sadece hipp kasik mamalari nin meyvelerini yiyo
Peynir yumurta baska ne katiyorsun canim. Oyle hic hos gorunmuyo sanki bende vermiyorudm:işsiz:

rulem rulem canim sut arttirmak icin soykedigin hersey icin tekrar tesekkur ederim. Cok cesaretlendirdin beni. Elektrikli pompayi ancak 1 hafta sonra alabildim. Avent hemde o gun indirim vardi e bebekte cok iyi denk geldi. Cok guzel cekiyo. Tam olarak bebek emmesini taklit ediyo. Sutumu bi onceki haline getirebildim cok sukur. Kızımı yanima aldim geceleri. Her mizlamasinda meme verdim. Gunduzde kizimin emmedigi zamanlarda sagdim. Aman aman artmadi ama iyice kesilmesini onledi ve bi onceki haline geldi cok sukur. Beni umutlandirdigin icin tekrar cok tesekkur edirim canim. Öpüyorum bebisinle seni:KK36:

Sutle yapmadim ki hic cnm yogurtla yap demistin die hatırlıyorum
Evet canım yoğurt dedim süt 1 yaşına kadar verilmiyor diye ama düşününce yoğurt içine süt koyunca süt çürüyor zaten koymakta sakinca yok gibi geldi bana, az biraz koy canim

Benim oğlum 17 Mayıs doğumlu %90 oranında anne sütü alıyor, senin kız gibi benimkide tombik 7.ay kontrolünde 10.900 gr dı, 5 gün sonra 8.ayimiz doluyor 11 kiloyu geçmiştir çoktan tosun

Cnm hip tam tahilli muhallebi yi yapıyorum icine 2 tk kasik labne 1 tk lor peynir 1 ck tereyagi 1 tk kaymak 1 tk pekmezbir yumurta sarisi koyuyorum hepsini karıştırıyorum ama yumurtayı bulamac yapmiyorum biraz top top oluyo onemli olan hos gozukmesi degilki cnm yemesi yeterki yesin o vitaminleri alsin birde bu sekilde dene istersen mesela kizima ayri verdigimde hayatta yemez hatta hemen ogurup kusuyo
Peynir yumurta baska ne katiyorsun canim. Oyle hic hos gorunmuyo sanki bende vermiyorudm:işsiz:

Kizlar bisey sorucam bebekleriniz ara ara istahsiz oluyo mu mesela bir haftadir istahi güzel di ama bugun hic bisey yiyesi yok zorla yediriyirum niye istahsiz anlamadım acaba üst dislerimi gelicek

yoğurt
Canım benim bildiğim ek gıda 6-8 ay aralığında tadımlık olacak. 8. Aydan sonra öğünlere geçiliyor ama bir yaşına kadar ana besin kaynağı anne sütü, yoksa devam sütü. Devam sütünden alacağı faydanın verdiğin besinlerden daha fazla olduğunu düşünüyorum ben. Ama en önemlisi doktorlar ne düşünüyor?
bizim doktorumuz 5.ayda ek gıdalara başlattı . kızımın kilosu baştan beri %30 lardaydı fakat boyu %90 doktorumun söylediği istersem bebeğine desteklerle kilo aldırtabilirim ama boyunu uzatamam dedi o yüzden anne sütünün yanına devam sütü eklemedi. 5.aydan itibarende anne sütünün yanında ek gıdaya başladık. devam sütü yerine bence doğal gıdalar çocuk için çok daha yararlı olacaktır . bebeklerimizin besinlerle tanışması damak tadının oluşması lazım. örnek olarak balık,ceviz,yumurta,yoğurt gibi besinlere ihtiyaçları var. biz bunları yiyerek onları karnımızda büyüttük.

rulem rulem canim sut arttirmak icin soykedigin hersey icin tekrar tesekkur ederim. Cok cesaretlendirdin beni. Elektrikli pompayi ancak 1 hafta sonra alabildim. Avent hemde o gun indirim vardi e bebekte cok iyi denk geldi. Cok guzel cekiyo. Tam olarak bebek emmesini taklit ediyo. Sutumu bi onceki haline getirebildim cok sukur. Kızımı yanima aldim geceleri. Her mizlamasinda meme verdim. Gunduzde kizimin emmedigi zamanlarda sagdim. Aman aman artmadi ama iyice kesilmesini onledi ve bi onceki haline geldi cok sukur. Beni umutlandirdigin icin tekrar cok tesekkur edirim canim. Öpüyorum bebisinle seni:KK36:
Rica ederim canım, bir nebze fayda gördüysen mutlu olurum. Ben söylediklerimi aynen uyguladım. 2-3 gün boyunca işim sadece emzirmek ve sağmak oldu. Bu sürede annem yanımda olduğundan işim de kolaylaşmıştı. Eğer yapabilirsen geceleri de sağabilirsen çok iyi olur. Bir de gece uykusuna yatırdıktan bir saat sonra her iki memeyi süt gelmese bile 10 dakika sağabilirsen memelere süt yetmiyor mesajı iletilmiş olur. Ben geceleri de sağıp buzluğa atıyorum.
3. Ay civarı meme reddi yaşadım. Şimdiye kadar çok kere sütümün kesilme riski yaşadım. Çok şükür böyle böyle her azalmada çabam, dualarım ve Allah'ın izni ile sütümü arttırdım. Tek dileğim tüm anneler gönüllerince evlatlarını emzirebilsin.

yoğurt

bizim doktorumuz 5.ayda ek gıdalara başlattı . kızımın kilosu baştan beri %30 lardaydı fakat boyu %90 doktorumun söylediği istersem bebeğine desteklerle kilo aldırtabilirim ama boyunu uzatamam dedi o yüzden anne sütünün yanına devam sütü eklemedi. 5.aydan itibarende anne sütünün yanında ek gıdaya başladık. devam sütü yerine bence doğal gıdalar çocuk için çok daha yararlı olacaktır . bebeklerimizin besinlerle tanışması damak tadının oluşması lazım. örnek olarak balık,ceviz,yumurta,yoğurt gibi besinlere ihtiyaçları var. biz bunları yiyerek onları karnımızda büyüttük.
Canım keskinlikle bebeklerimiz doğal gıdalarla beslenmeli. Saydığın besinler de çok güzel balık, ceviz yumurta vs. Tüm bebeklerimiz yesin, yarasın inş. Ancak bu besinlerden ne kadar alıyor? Gün içerisinde her besin öğesinden ne nedenli besleniyor? Besin çeşitliliği yeterli mi? Örneğin %90ı su olan çorbanın, yada karbonhidrat ağırlıklı muhallebinin mideyi doldurmasındansa, ben aynı miktardaki devam sütünün daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Ama bu demek değil ki ek gıda gereksiz, ek gıda faydasız. Ben ana besinin anne sütü, yoksa devam sütü olduğuna inanıyor, ek gıdalarla da takviye edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Adı üstünde ek gıda. Tabi ki bu benim şahsi düşüncem. Herkes evladının iyiliğini düşünür ve ne yapması gerektiğini daha iyi bilir. Kimseyi eleştirmiyorum yanlış anlaşılmak istemem. Kimseye akıl vermek yada "bu kesinlikle doğrudur/yanlıştır" demek zaten haddim değil. Arkadaş fikrimizi sorduğu için, fikrimi belirttim ben de.

yoğurt

Canım bu arada Dünya sağlık örgütü bangır bangır ilk altı ay sadece anne sütü yoksa formül süt/mama derken, 6 aydan önce ek gıdaya başlatan doktorların bu davranışını da çok yanlış buluyorum. Benim gittiğim doktor da 5. Ayda meyvelerle başlatmak isteyip, 6. ayda da üç öğüne birden başlatmak isteyince ben o doktora gitmeyi bıraktım.

Back