• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Mandalina neden vermemeliyiz acaba ben pütürlü veriyorum blw + kendim veriyorum baya pütürlü şekilde hatta kakasinda cikiyo yediği :) acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündüm inek sütü keçi sütü vermiyorum ama inek sütünden yoğurt yapıp veriyorum bu dogrumu mandalina verdim ben çok pişman oldum şimdi
Bu arada sormuşsunuz atlamışım tabıkı inek ya da kecı sütünden yoğurt yapabilirsiniz süt olarak verilmemeli sadece sut mayalandıgı Zaman kullanılabiliyor kendiniz lor da yapabilirsiniz ben yapıyorum altından çıkan su ile peynir altı suyunu kullanabilirsiniz bebeğineıze yaptığınız seylere eklerseniz cok lezzetli oluyor ve cok faydalı

Bu arada sormuşsunuz atlamışım tabıkı inek ya da kecı sütünden yoğurt yapabilirsiniz süt olarak verilmemeli sadece sut mayalandıgı Zaman kullanılabiliyor kendiniz lor da yapabilirsiniz ben yapıyorum altından çıkan su ile peynir altı suyunu kullanabilirsiniz bebeğineıze yaptığınız seylere eklerseniz cok lezzetli oluyor ve cok faydalı
cevaplariniz için teşekkür ederim dikkate alcam hepsini d vitamini ismini ogrenebilirmiyim bende hiç vermedim peyniride kendim yapıyorum ama suyunu dokuyodum teşekkürler dokmem artık :)

cevaplariniz için teşekkür ederim dikkate alcam hepsini d vitamini ismini ogrenebilirmiyim bende hiç vermedim peyniride kendim yapıyorum ama suyunu dokuyodum teşekkürler dokmem artık :)
Ne demek ben teşekkürü ederim aa yok atmayın en az yoğurt kadar faydalı peynir altı suyu küçük küçük torbalara ayrıştırıp ya da buz kalıplarına koyup buzlukta saklayabilirsiniz alt katta saklamayın ama. Tabıkı adı deca-tabs adı eczanelerde zor bulunuyor ama eczacınıza söylerseniz adını mutlaka getirtiyor depodan.

Ne demek ben teşekkürü ederim aa yok atmayın en az yoğurt kadar faydalı peynir altı suyu küçük küçük torbalara ayrıştırıp ya da buz kalıplarına koyup buzlukta saklayabilirsiniz alt katta saklamayın ama. Tabıkı adı deca-tabs adı eczanelerde zor bulunuyor ama eczacınıza söylerseniz adını mutlaka getirtiyor depodan.
Çok teşekkür ederim aklıma takılan sorular olursa sorarim kaçırmam seni :))

Ben kayınvalimdemle aynı binadayım canım.ilk bebeğim olduğunda herşeyini bana bıraksın niye karışıyor diye çok kızıyordum. Onunda ilk torunu.Neredeyse beni itip kendisi annelik yapacak düzeyde sahipleniyordu. Şimdi ikinci de olunca iyiki bişey dememişim diyorum onun yardımı olmasa başedemem. Yarın ikisini de ona bırakıcam. Gönlüm o konuda rahat gayet iyi bakıyor çocuklara . Bir de ben ne tembih eder ne kural koyarsam uyuyor .
Aynena bende oyleyim. Okurken sanki kendim sandim:KK53:benim kizim da ilk torun ve kv hic kizi yok. O kadar seviyorlar ki anlatamam. Nerdeyse kendi cocuklari saniyorlar. Kiskaniyorum icten ice o benim kizim diye. Benden onlara gitmiyo bazen o kadar hosuma gidiyorki anlatamam:-)ise baslamami iple cekiyorlar bence hep yanlarinda olucak diye. Bi gun kp dedi ki bu kizimiz oldu siz bi tane daha yapin. O kadar sinirlendim ki. Siz yapsaydiniz zamanninda dedim:63:kv cok iyi bakiyo simdi hakkini yemiyim. Koydugum kurallara falan uyuyo. Ama kp oyle degil. Simdiden basladi sana cikolatalar alicam vs demelerine. Hayir diyorum kesinlikle almicaksin. Yok alicam diyo. Bakalim ne olucak. Temmuzda ise baslicam. Cok korkuyorum onlara cok duser beni unutur diye. Valla ben dayanam oyle olursao_O

Ya kızlar bizim ev gripli dolu oğlumu nasıl koruyacam bilmiyorum, eltim grip oldu ağır bi şekilde 20 aylık kızı var onada geçirmiş yavrucak nasıl kötü hasta olmuş zavallim, evde tek başına bakamadigi için dünden beri bizdeler, oğlumu onlardan köşe bucak kaciriyorum ama aynı evin içinde ne kadar koruyabilirim veya koruyabilecegim yöntem varmı bana bi akıl verin, bu arada ben biraz kaptim öksürük geceden beri cigerim yanıyor takir takir oksuruyorum, kendim önemli değilim 100 kere hasta oluyum yeterki oğluma bişey olmasın
Ne kadar dusuncesiz bi insan ya. Hastaysan otur evinde. Ne herkese bulastiriyorsun mikrobunu. Bide daha bebek olan bi eve gelmis. Cok ayip. Cok kiziyorum boyle insanlara.

Canım loru nasıl yapıyorsun acaba tarif verebilirmisin
2 Kılo sütü kaynatıp içine 1 limon suyu 1 cay bardağı biraz daha fazla da olabilir yoğurt koyuyorum kesiliyor sut hemen zaten biraz karıştırıp temiz bir tülbent e boşaltıyorum kesilenleri altında kap olsun cunku peynir altı suyu çıkıyor ve asıyorum yüksek bir yere tülbentten akan su ve tencerede kalan su da peynir altı suyu oluyor onu da küçük küçük buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum pankek makarna ve sebze yemeklerıne katıyorum cok lezzet veriyor. Bu arada lor Bebek icin olduğu icin tuz atmıyoruz o yüzden 3-4 günde tüketilmesi lazım.

Aynena bende oyleyim. Okurken sanki kendim sandim:KK53:benim kizim da ilk torun ve kv hic kizi yok. O kadar seviyorlar ki anlatamam. Nerdeyse kendi cocuklari saniyorlar. Kiskaniyorum icten ice o benim kizim diye. Benden onlara gitmiyo bazen o kadar hosuma gidiyorki anlatamam:-)ise baslamami iple cekiyorlar bence hep yanlarinda olucak diye. Bi gun kp dedi ki bu kizimiz oldu siz bi tane daha yapin. O kadar sinirlendim ki. Siz yapsaydiniz zamanninda dedim:63:kv cok iyi bakiyo simdi hakkini yemiyim. Koydugum kurallara falan uyuyo. Ama kp oyle degil. Simdiden basladi sana cikolatalar alicam vs demelerine. Hayir diyorum kesinlikle almicaksin. Yok alicam diyo. Bakalim ne olucak. Temmuzda ise baslicam. Cok korkuyorum onlara cok duser beni unutur diye. Valla ben dayanam oyle olursao_O
yok canım annenin yeri ayrı senin yerini tutamazlar.Benim kayınvalidem o kadar uğraşıyor ikisine de ama bana tavırları ayrı çocuklarımın.Bir keresinde kızımı kayınvalidem kucaklamaya çalıştı oğlum alma sakın o annenin bebeği dedi. o zamanda üzülüyorum gerçi kadın o kadar uğraşıyor diye.

Cok yanlış bir tanım olmus o zaman :) üstelik cocuk drları beslenme uzmanı değiller bu konuyu beslenme uzmanınızla konuşmalısınız eğer ek gıdaya fazla ağırlık verirseniz anne sütünü oldukça azaltır hatta kesebilir bile cok cok yanlış 6 7- aylık bir Bebek tadım zamanlarında olmalı kesinlikle oyle 3 öğün yemekler püreler verilmemeli sonra çocuğum gece huzursuz neden deniyor çocuğun midesi rahat degıl cunku saglık bakanlığına bu konuda cok cok yetersiz buluyorum 30-40 sene önceki seyleri hala annelere yanlış yanlış sunuyorlar...
http://who.int/mediacentre/factsheets/fs342/en/
buda dünya sağlık örgütünün açıklaması ingilizce olduğu için yazan notlardan 6-7 aylarda 2-3 öğün 9-23 ay arası 3-4 öğün. vitamin ve mineral ihtiyaçlarını sağlayacak gıdalar kullanılmalı ve complementary feedingde tamamlayıcı beslenme demektir.

Complementary feeding
  • increase the number of times that the child is fed: 2–3 meals per day for infants 6–8 months of age and 3–4 meals per day for infants 9–23 months of age, with 1–2 additional snacks as required;
  • use fortified complementary foods or vitamin-mineral supplements as needed; and

buda dünya sağlık örgütünün açıklaması ingilizce olduğu için yazan notlardan 6-7 aylarda 2-3 öğün 9-23 ay arası 3-4 öğün. vitamin ve mineral ihtiyaçlarını sağlayacak gıdalar kullanılmalı ve complementary feedingde tamamlayıcı beslenme demektir.

Complementary feeding
  • increase the number of times that the child is fed: 2–3 meals per day for infants 6–8 months of age and 3–4 meals per day for infants 9–23 months of age, with 1–2 additional snacks as required;
  • use fortified complementary foods or vitamin-mineral supplements as needed; and
Paylaşımın için tşk ediyoum benım doktorunda bu görüşte zaten Prof ve süreklı yurtdışından güncel makaleler turkıyede semınerler verıyor güvenım tam .sadece tadımlık ek gıdayı önermıyor süt artık besleyıcı olmadığından ek öğün eklenıyor elbette emzırmeye devam ama 2 kasık yemekte yeterlı değil herkes kendince bi doğruya ınanıyor lafım yok ama lutfen sırf sütle yol almayın onların gelısımı için ek besınler kalıtelı beslenme şart

Ne kadar dusuncesiz bi insan ya. Hastaysan otur evinde. Ne herkese bulastiriyorsun mikrobunu. Bide daha bebek olan bi eve gelmis. Cok ayip. Cok kiziyorum boyle insanlara.

Korkulan son oldu canım ben dünden beri oğlum sabahtan beri hasta, akşam acile goturduk bende gündüz aile hekimine gittim, kendimi önemsiyorum da oğlum zavallı o mutlu çocuktan eser yok sürekli ağlıyor mizmiz yavrum iyi olsunda gerisi boş, öyle dermansizimki çocuğumu kucağıma bile alamıyorum oda ya anne ya baba istiyor

2 Kılo sütü kaynatıp içine 1 limon suyu 1 cay bardağı biraz daha fazla da olabilir yoğurt koyuyorum kesiliyor sut hemen zaten biraz karıştırıp temiz bir tülbent e boşaltıyorum kesilenleri altında kap olsun cunku peynir altı suyu çıkıyor ve asıyorum yüksek bir yere tülbentten akan su ve tencerede kalan su da peynir altı suyu oluyor onu da küçük küçük buzdolabı poşetlerine koyup saklıyorum pankek makarna ve sebze yemeklerıne katıyorum cok lezzet veriyor. Bu arada lor Bebek icin olduğu icin tuz atmıyoruz o yüzden 3-4 günde tüketilmesi lazım.
teşekkür ederim canım deneyecem

Complementary feeding
Paylaşımın için tşk ediyoum benım doktorunda bu görüşte zaten Prof ve süreklı yurtdışından güncel makaleler turkıyede semınerler verıyor güvenım tam .sadece tadımlık ek gıdayı önermıyor süt artık besleyıcı olmadığından ek öğün eklenıyor elbette emzırmeye devam ama 2 kasık yemekte yeterlı değil herkes kendince bi doğruya ınanıyor lafım yok ama lutfen sırf sütle yol almayın onların gelısımı için ek besınler kalıtelı beslenme şart
Yanlış anladığımız bir durum var yalnız ilk başlandığı ay tadımlıktır sen bebeğe tatları tek tek ilk once tattırmazsan cocuk o karışık seyleri yerse tatları bilmeden ilk olarak o çocuğun damak tadı olmayacak malesef.. Suan bebeklerimiz 8-9 aylık zaten suan bende 2 ana öğün 1 ara öğün veriyorum oyle iki kasık falan degıl. Ve ayrıca ister cocuk dr u olsun ister Prof. !!!! Cocuk drları hastalıklarla ılgılenır Bebek beslenmesi ile ilgili yeterli bilgi ve eğitimi yoktur bunu isterseniz kendisine sorun ya da araştırın eğitimleri yok bu konuda. Neyse ben zaten burada bilmek isteyen olursa yardımcı olmak icin paylaştım bu konuda basit gibi dursada basit degıl..

M meleksinsen rulem rulem benim sütüm de çok az yaaa. geçen gün süt odasına bir çalışan 100cc bir koymuş 120cc bir koymuş(maşallah). bende nerdeeeee.. onu görünce anladım ki gerçekten benim sütüm azmış... emzirme kampı yapcak olsam başka hiçbişeyle uğraşmamam lazım... yanıma biri lazım. uffff:KK43:

çalışmaya başlayanlar bebişin beslenmesini ve uykusunu nasıl düzenlediniz?Süt sağıyor musunuz?

bende merak ediyorum. sağdıkları sütleri nasıl veriyorlar diye. biberon kullanmıyorum mesela ben. başlayınca naparım acaba?
ben sabah 7 de evden çıkıyorum. eğer uyanmışsa emziriyorum uyuyorsa emzirmiyorum. işyerinde 7,30da sağıyorum. 11de sağıyorum. 3 de sağıyorum. ama çok bişi çıkmıyor benden. 4,30 gibi evde oluyorum. akşamları emziriyorum ek gıda veriyorum. sabah ben çıktıktan sonra bebek uyanınca annem bir önceki gün sağdığım sütü veriyor uyutuyor. eğer süt kalırsa öğlen uykusundan önce de veriyor. biberon avent kullanıyoruz. ucu çok güzel geldi bana anne memesi gibi.

Mandalina neden vermemeliyiz acaba ben pütürlü veriyorum blw + kendim veriyorum baya pütürlü şekilde hatta kakasinda cikiyo yediği :) acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündüm inek sütü keçi sütü vermiyorum ama inek sütünden yoğurt yapıp veriyorum bu dogrumu mandalina verdim ben çok pişman oldum şimdi
yoğurtta hiç bir sıkıntı yok canım zaten öyle veriyoruz. mandalina için dr biraz daha bekleyelim dedi bize. ben biriki kez verdim sadece.

Ben kayınvalimdemle aynı binadayım canım.ilk bebeğim olduğunda herşeyini bana bıraksın niye karışıyor diye çok kızıyordum. Onunda ilk torunu.Neredeyse beni itip kendisi annelik yapacak düzeyde sahipleniyordu. Şimdi ikinci de olunca iyiki bişey dememişim diyorum onun yardımı olmasa başedemem. Yarın ikisini de ona bırakıcam. Gönlüm o konuda rahat gayet iyi bakıyor çocuklara . Bir de ben ne tembih eder ne kural koyarsam uyuyor .
çok şanslısın canım. benim kv de benden uzak olun diyo resmen. anneme gidiyorum, orda kalıyorum. annem geliyor bizde kalıyor, gel git yapıyor. öyle uğraşıp duruyoruz.

Korkulan son oldu canım ben dünden beri oğlum sabahtan beri hasta, akşam acile goturduk bende gündüz aile hekimine gittim, kendimi önemsiyorum da oğlum zavallı o mutlu çocuktan eser yok sürekli ağlıyor mizmiz yavrum iyi olsunda gerisi boş, öyle dermansizimki çocuğumu kucağıma bile alamıyorum oda ya anne ya baba istiyor

çok geçmiş olsun canım. ne dedi doktor. biz de ailece bir haftadır hastayız. kızım iki gündür gün içinde iyi ama sabahları harıl harıl öksürüyor uyandığında...

yeos yeos canım haftasonu deneyebilirsin emzirme kampını. Pazartesi ile birlikte üç gün yapabilirsen süper olur. Aslında ilk aylarda olmadığımızdan 3 günden fazla uyarmak gerekirmiş memeleri ama ne kadar yapabilirsen. Ben geceleri de ihmal etmiyorum göğüslerimi boşaltmayı. Şükürler olsun arttı sütüm. Hem emziriyorum hem de stok yapıyorum. Öğretmenim, şubatta okula başlıyorum ben de.

yesilcan86 yesilcan86 çok gelmiş olsun canım. Allah hem sana hem minik yavruna şifa versin inş.
Anlayışsız insanlara hiç dayanamıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim ateşli gripler, bir haftadır yatıyorlar. Her gün de bizi çağırıyorlar. Hastasınız diyorum, ses etmiyorlar. Sonra öğreniyorum ki eşimi arayıp çağırıyorlar. Bugün en sonunda geldik. Hastalık geçmesin diye dua ediyorum.

yesilcan86 yesilcan86 Çok Çok geçmiş olsun canim.
Sana da oğlana da..

Gecen bayram da kv de kızım durmayinca bana ' sen bunu kendine çok alistirmissin.,' demisti.
Şok olmustum ama.bozuntuya vermemistim pek.
Ben annesiyim kime alisacaksa kizim ?
Yaz sonu iş hayatina baslamayi dusunuyorum.
Kreş için çok küçük olacak. Kv bakarim diyor. Annem bakamaz.
Simdiden kara kara düşünmeye basladim.
İyi biridir aslında ama, bazen böyle abuk subuj laflar da edebiliyor.
Sevdiginden diyorum ...

K kizlar bir göğsüm diğerinden daha az süt üretiyor.
Kolayima geldigi vee en son hangi göğüs te kaldığını unuttuğum için o tarafı çok uyarmisim.
10 gundur filan ilk az süt üreten tarafi veriyorum ama pek gelişme yok.
Ne zormus.
Suyu bol iciyorim gunde 3 lt yi geçiyor, ama tabi süt artk doyurmuyor.

Back