• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Yap canım mutlaka inşallah sever :) yok kuzum eline vermiyorum kendim elimle yediriyorum ıslatmadan. eline vermek için kraker yapmıştım onla da dişlerini kaşıyıp yaladı emdi sadece yiyemedi zaten :)) tarif şöyle:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık ev yapımı yoğurt
  • 2 kaşık zeytin yağı
  • 2 kaşık keçi boynuzu tozu(şekerli yapan bu)
  • 1 kaşık buğday ruşeymi (yoksa gerek yok)
  • 1 ç.kaşığı karbonat
  • Tam buğday unu
Meyve olarak hurma,kuru incir,kuru kayısı biraz suda bekletilip ince ince doğruyorum ve en son katıyorum bunu..
2 küçük silikon kabı kadar oluyor önce fincanda su dolu tencerede pişirmiştim. dün silikon kek kalıbında pişirdim fırında 180 dercede 15 dk da filan pişiyor.
Tamam canım çok sağol. Yapıcam mutlaka :KK54:

Kizlar ecem beril mamayi az icmeye basladi ek gidayi fazla verdigimden mi acaba sizce ek gida yi azaltmalimiyim hipp mama veriyirim ama yaptigimin yarisi cope gidio tok oldugu icin olabilir bu seferde ek gidayi azaltsam mama ii degil diyen oluyo kafam karisik fikirlere ihtiyacım var

Merhaba kizlar Mayis annelerine sorum olacak herkes cevaplasa cok mutlu olurum

• Kizimin aydasları en cok hangi yiyeceği severek yiyo ?
Fıstığım en cok tarhana çorbasını severek yiyo herkes yazarsa seviniriz :KK49:
Eki Görüntüle 1937919
Benim tombişim yemek sevmiyo, sadece muz seviyo
20170110_173538.jpg

Kizlar ecem beril mamayi az icmeye basladi ek gidayi fazla verdigimden mi acaba sizce ek gida yi azaltmalimiyim hipp mama veriyirim ama yaptigimin yarisi cope gidio tok oldugu icin olabilir bu seferde ek gidayi azaltsam mama ii degil diyen oluyo kafam karisik fikirlere ihtiyacım var
Gunde ne kadar mesela .bnm kiz 6-7 kez 120lik mama içiyor gecede dahil. Bunun yaninda 2 bazen 3 ogun ek gida aliyor.
Ama bazen ek gida uzerine uyuyacaksa mama istiyor ve bitireneden uyuyabilior

Sabahin 6 sinda 120 cc icip uyudu sonra saat 10 kahvaltisini yaptırdım 1 tepeleme yk tam tahilli muhallebiyi keci sutu ile yapip içine 2 tk labne 1tk tereyagi 1 tk lorpeynir bir yumurta sarisi 1 cykasigi kaymak 1 tk pekmez koyup kiza yedirdim ardinda bir bucuk saat sonra 50 cc tek icti oda zorla sonra oglen icin biraz cavdar ekmegini ufalayip corba kasesine yarim parmak altina kadar tarhanayi yedirdim yani corba kasase agzina kadar dolmadi yarim parmak altinda 2 saat sonra 120 cc icti muhmltemelen bir saat sonra 120gr yogurt vericem aradan sonra yedigi kadar mama muhtemelen 50 cc kadar icicek sonra 100 gr hipp kasik mama verip yatıracam son olarak ta muhallebi yediririm sonra hic bisey yemiyo taki sabah 5 yada 6 sina kadar
Gunde ne kadar mesela .bnm kiz 6-7 kez 120lik mama içiyor gecede dahil. Bunun yaninda 2 bazen 3 ogun ek gida aliyor.
Ama bazen ek gida uzerine uyuyacaksa mama istiyor ve bitireneden uyuyabilior

Ben kek ve ekmek yapıyorum canım ikisine de yumurta sarısı ve yoğurt giriyor en azından.normalde peynir ve yoğurt kesinlikle yemiyor yoksa.kekine de ekstradan hurma ve kayısı da katıyorum mama diyince hazır elimin altında keki oluyor hemen veriyorum elimle biraz.ekmeği de tarhana çorbasına ve sabah ıhlamurla labne ekmek veriyorum hepsini ezip kaşıkla yiyor. Biz de pek meyve yemiyoruz püre sevmediği için eline portakal ve mandalina veriyorum onları çok sevdi ama çişi kokmaya başladı ondan olabilir diye okudum netten 2 gündür vermiyorum koku geçti gibi bugün de eve gidince bakayım bi..
nasıl yapıyorsun canım ekmeği

Sabahin 6 sinda 120 cc icip uyudu sonra saat 10 kahvaltisini yaptırdım 1 tepeleme yk tam tahilli muhallebiyi keci sutu ile yapip içine 2 tk labne 1tk tereyagi 1 tk lorpeynir bir yumurta sarisi 1 cykasigi kaymak 1 tk pekmez koyup kiza yedirdim ardinda bir bucuk saat sonra 50 cc tek icti oda zorla sonra oglen icin biraz cavdar ekmegini ufalayip corba kasesine yarim parmak altina kadar tarhanayi yedirdim yani corba kasase agzina kadar dolmadi yarim parmak altinda 2 saat sonra 120 cc icti muhmltemelen bir saat sonra 120gr yogurt vericem aradan sonra yedigi kadar mama muhtemelen 50 cc kadar icicek sonra 100 gr hipp kasik mama verip yatıracam son olarak ta muhallebi yediririm sonra hic bisey yemiyo taki sabah 5 yada 6 sina kadar
Ya bence iyi aslinda ama soyle söyleyim sana sut vermemeliisn.keci sutu bile. 1yas oncesi yasak. Sut eger mayalanip islem görüyor ise yogurt ve peynir gibi ozaman verilebilir. Yani bu durum da kaymakta bence mayalanmyr.
Bi de bizim dr 2 ogun ek gida dedisenin 4 ogun oluyor. O yuzden de mama icnlmiyor olabilir cunku doyuyor

benimki hala poposunu kaldıramıyor bu gidişle emekleyemeyecek. döne döne uzaklaşıyor saniyede. emeklesin istiyorum ya. bu arada ben hiçbir şey yediremiyorum bu aralar. sürekli ağlıyor ağzına zorla tıkmaya çalışıyorum ama o da iyi değil aslında. hiç kilo almamış 1 ayda 300 gr almış napıcam ben bu sıpayla bilmiyorum.

benimki hala poposunu kaldıramıyor bu gidişle emekleyemeyecek. döne döne uzaklaşıyor saniyede. emeklesin istiyorum ya. bu arada ben hiçbir şey yediremiyorum bu aralar. sürekli ağlıyor ağzına zorla tıkmaya çalışıyorum ama o da iyi değil aslında. hiç kilo almamış 1 ayda 300 gr almış napıcam ben bu sıpayla bilmiyorum.
300 gr az değil canm benmki aylardır öyle kilosu normalse takılma. Ben ekmeğini
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 ç.k karbonat
  • 1 y.k yoğurt
  • 1 y.k zeytin yağı ve alabildiğince tam buğday unu ile yaptım serçe parmağı büyüklüğünde 7 tane çıktı 15 dk da pişti 180 derecede. Bu ekmek bizim mayalı ekmekler gibi olmuyor dağılan bir ekmek oluyor çorbasına filan katıyorum ufalayıp

Masallah canım :) şehriyeyi nasıl yapıyorsun ben de deneyeyim bugün bari
Canım bir tatlı kaşığı tereyağında bir kaşık unu kavurdum üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası ve bir domates rendesi koydum iyice kavuşunca üzerine bir su bardağı su koydum kaynayınca göz kararı tel şehriye koydum biraz kimyon ve maydanoz koydum kıvam bulunca altını kapattım son olarak bir iki limon damlası. Afiyet olsun bebelere.

Cnm benim kizim anne sutu almadigi icin ben veriyorum hatta mamasini 60 cc yapiyorum 60 cc de keci sutu ilave ediyorum ben ek gida mi daha faydali yoksa mama mi onu bilmiyorum hangisine agirlik versem ki acaba
Ya bence iyi aslinda ama soyle söyleyim sana sut vermemeliisn.keci sutu bile. 1yas oncesi yasak. Sut eger mayalanip islem görüyor ise yogurt ve peynir gibi ozaman verilebilir. Yani bu durum da kaymakta bence mayalanmyr.
Bi de bizim dr 2 ogun ek gida dedisenin 4 ogun oluyor. O yuzden de mama icnlmiyor olabilir cunku doyuyor

Cnm bende soganli salcali normal bize yapar gibi hatta soganli karisima kiyma koyup kıymayı guzelce pisirip sehriye ilave edip su koyuyorum sonra maydanoz cok guzel oluyo zaten kiyma corbalara koymayı coktan onerdi doktorlar
Canım bir tatlı kaşığı tereyağında bir kaşık unu kavurdum üzerine bir tatlı kaşığı domates salçası ve bir domates rendesi koydum iyice kavuşunca üzerine bir su bardağı su koydum kaynayınca göz kararı tel şehriye koydum biraz kimyon ve maydanoz koydum kıvam bulunca altını kapattım son olarak bir iki limon damlası. Afiyet olsun bebelere.
sinirliportakal sinirliportakal

Kacta uyuyo canm sabah 5 6 gibi kalkiyo. Valla maasllah super nazar degmesinn. Benim kizimda eskiden oykeydii:KK43:

Bunu bende yarin yapayim hatta kemik sulu yapayim. Kizlar tarhasina kiyma koyan varmi seviyo mu bebekleriniz

Benim kiz pek kiyma sevmiyo. Yumurta peynirde pek yemiyo. Ben kahvaltisini karistirmiyorum. Biz nasil yersek ona da o sekilde veriyorum. Siz nasil yapiyorsunuz. Yumurta vermek istiyorum ama yemiyo

kızlar, oğluma ilk defa kıyma verdim. hiçbir şey yemeyen bizim sıpa yuvarlak ufak köftelerden yedi.
az kıymaya bir sarımsak ve bir soğan rendeledim. sıcak suda pişirdim. sonra da tereyağına buladım. ufak ufak ağzına sığacak kadar yaptım. 4 tane falan yedi. eğer alerji yapmazsa fazlalaştırırım.

Canim kivi vermeye ne zman basladin. Ezerek mi veriyorsun
2-3 hafta ancak olmuştur kiviye başlayalı, herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedi neyseki canım.cam rendede rendeliyorum yumuşak tatlı kivilerden içine biraz elma püresi veya armut püresi de ekliyorum. Bazen cevizi rondoda ezip içine karıştırdığım da oluyor. Alp sadece anne sütü alıyor bunun dışında. 1 yaşına kadar günlük yüzde 90 anne sütü alabilir inş. Tabi tadımlık verdiğim oluyor diğer şeylerden, yemem demediği olmuyor şükür.

Canım kabızlık neden oldu? Bizde de böyle bir sıkıntı oldu ikinci kez (kan ilacı kullanmıyorum).
Kızım da meyve seviyor. Her gün ya elma ya armut veriyorum. Trabzon hurmasını çok sevmişti ama marketlerde bulamıyorum. Kabız olduğu için muz vermiyorum. Sebzelerde de yediği 2-3 tatlı kaşığını geçmiyor. Yoğurdu hiç sevmedi. İçine elma kattım yine yemedi :KK43: anne sütü + meyve şeklinde geçiyor. Tarhana çorbasını deneyeceğim.
Kahvaltı yaptırmak istiyorum ama yumurta ve loru da sevmedi. Yumurtayı loru ve pekmezi karıştırıp versem bence tatlı olduğundan yer ama pekmez de faydadan çok zararlı mı olur diyorum. Kayınvalidem hipp bebe bisküvisi almış ama hiç vermedim. Hazır hiçbir şeyi vermeyi de düşünmüyorum. Ne yapsam bilmiyorum. Aklımda deli sorular :deli::işsiz::rolleyes:
Kabızlık bizde kan ilacından oldu sanırım canım. Arada veriyorum artık.Bir diğer neden de, bizim masum sandıgımız elma! Hep muz diyoruz, ama elma da kabızlık yapıyor. Elma posası vücuttaki suyu emiyormuş ve dışkıyı sertleştiriyor.bol bol su içirmeli elmanın yanında, o zaman sıkıntı olmuyor.

Back