• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Bi ikimizinki kaldı heralde diş çıkartmayan... Merakla bekliyorum ne zmn çıkcağını

Oğlum suan 9.ve 10. dişlerinin sancisini çekiyor, eşimde erken cikarmamis dişini, galiba ben çıkardım erken annem pek hatırlamıyor, 4 buçuk aylıkken çıkardı ilk dişlerini oglum

Oğlum suan 9.ve 10. dişlerinin sancisini çekiyor, eşimde erken cikarmamis dişini, galiba ben çıkardım erken annem pek hatırlamıyor, 4 buçuk aylıkken çıkardı ilk dişlerini oglum
Evet cnm seninki bu konuda hızlı çıktı maşallah. Keşke diyorum çıktığını hissetmesek bile. Bir bakmışız çıkmış olsa. Ağrısız sancısız...

Oğlumun alttan ve üstten 2 dişi çıktı şu ana kadar.zorlu bir süreç cidden. Isırma isteği de cabası...bebeğim meyve pürelerini severek yiyor.bunun dışında hep emiyor zaten.ayakta durma egzersizleri yapıyoruz bu aralar, emeklemicek sanırım bizimki.

4 dişle kaldık biz, salyalar devam ediyor diğerleri de yolda sanırım.sıvı kaybı olmamasına dikkat ediyorum salya yüzünden.kabızlık gitti çok şükür, kan testi yaptırıp kan ilacını bıraktım 9. Aya kadar.elmayı muzu azaltıp armut ve kivi verdim. Çok işe yaradı neyseki..

4 dişle kaldık biz, salyalar devam ediyor diğerleri de yolda sanırım.sıvı kaybı olmamasına dikkat ediyorum salya yüzünden.kabızlık gitti çok şükür, kan testi yaptırıp kan ilacını bıraktım 9. Aya kadar.elmayı muzu azaltıp armut ve kivi verdim. Çok işe yaradı neyseki..
Canim kivi vermeye ne zman basladin. Ezerek mi veriyorsun

Oğlumun alttan ve üstten 2 dişi çıktı şu ana kadar.zorlu bir süreç cidden. Isırma isteği de cabası...bebeğim meyve pürelerini severek yiyor.bunun dışında hep emiyor zaten.ayakta durma egzersizleri yapıyoruz bu aralar, emeklemicek sanırım bizimki.
Canım benim oğluşum da iki hafta önce desteksiz oturmaya başladı ama sanırım emeklemeden yürüyecek ayakta durmak için çıldırıyor ellerimden tutup ayakta durmaya çalışıyor, en çok tarhana ve yayla çorbasını severek içiyor dün ilk defa şehriye çorbasını verdim onuda sevdi birde eline elma,ayva ve portakal dilimi veriyorum dişliyor onları. Dişleri iki ay önce alt iki diş çıkmıştı bir haftadır üst iki aynı anda çıkmaya başladı. Herşeyi ısırıyor.

Canım benim oğluşum da iki hafta önce desteksiz oturmaya başladı ama sanırım emeklemeden yürüyecek ayakta durmak için çıldırıyor ellerimden tutup ayakta durmaya çalışıyor, en çok tarhana ve yayla çorbasını severek içiyor dün ilk defa şehriye çorbasını verdim onuda sevdi birde eline elma,ayva ve portakal dilimi veriyorum dişliyor onları. Dişleri iki ay önce alt iki diş çıkmıştı bir haftadır üst iki aynı anda çıkmaya başladı. Herşeyi ısırıyor.
Masallah canım :) şehriyeyi nasıl yapıyorsun ben de deneyeyim bugün bari

Canım kabızlık neden oldu? Bizde de böyle bir sıkıntı oldu ikinci kez (kan ilacı kullanmıyorum).
Kızım da meyve seviyor. Her gün ya elma ya armut veriyorum. Trabzon hurmasını çok sevmişti ama marketlerde bulamıyorum. Kabız olduğu için muz vermiyorum. Sebzelerde de yediği 2-3 tatlı kaşığını geçmiyor. Yoğurdu hiç sevmedi. İçine elma kattım yine yemedi :( anne sütü + meyve şeklinde geçiyor. Tarhana çorbasını deneyeceğim.
Kahvaltı yaptırmak istiyorum ama yumurta ve loru da sevmedi. Yumurtayı loru ve pekmezi karıştırıp versem bence tatlı olduğundan yer ama pekmez de faydadan çok zararlı mı olur diyorum. Kayınvalidem hipp bebe bisküvisi almış ama hiç vermedim. Hazır hiçbir şeyi vermeyi de düşünmüyorum. Ne yapsam bilmiyorum. Aklımda deli sorular :deli::işsiz::rolleyes:

Canım kabızlık neden oldu? Bizde de böyle bir sıkıntı oldu ikinci kez (kan ilacı kullanmıyorum).
Kızım da meyve seviyor. Her gün ya elma ya armut veriyorum. Trabzon hurmasını çok sevmişti ama marketlerde bulamıyorum. Kabız olduğu için muz vermiyorum. Sebzelerde de yediği 2-3 tatlı kaşığını geçmiyor. Yoğurdu hiç sevmedi. İçine elma kattım yine yemedi :KK43: anne sütü + meyve şeklinde geçiyor. Tarhana çorbasını deneyeceğim.
Kahvaltı yaptırmak istiyorum ama yumurta ve loru da sevmedi. Yumurtayı loru ve pekmezi karıştırıp versem bence tatlı olduğundan yer ama pekmez de faydadan çok zararlı mı olur diyorum. Kayınvalidem hipp bebe bisküvisi almış ama hiç vermedim. Hazır hiçbir şeyi vermeyi de düşünmüyorum. Ne yapsam bilmiyorum. Aklımda deli sorular :deli::işsiz::rolleyes:
Ben kek ve ekmek yapıyorum canım ikisine de yumurta sarısı ve yoğurt giriyor en azından.normalde peynir ve yoğurt kesinlikle yemiyor yoksa.kekine de ekstradan hurma ve kayısı da katıyorum mama diyince hazır elimin altında keki oluyor hemen veriyorum elimle biraz.ekmeği de tarhana çorbasına ve sabah ıhlamurla labne ekmek veriyorum hepsini ezip kaşıkla yiyor. Biz de pek meyve yemiyoruz püre sevmediği için eline portakal ve mandalina veriyorum onları çok sevdi ama çişi kokmaya başladı ondan olabilir diye okudum netten 2 gündür vermiyorum koku geçti gibi bugün de eve gidince bakayım bi..

Selam kızlar,
Gündüz uykularimiz nerdeyse 0 !
Uykusu var deligibi, utuyorum, yatiriyorum 10 dk sonra uyaniyor.
Resmen uykusunu ayagimda sallarken aliyor başka türlü olmayacak devamli sallama modudnayiz.
Lanet dis kendisi yok çilesi 3 aydır var ve iyice ayyuka çıktı.
Kati gıdada ise yogurt harici ve bazende meyve harici pek bisiyi 2.kasiktan.fazla yemiyor
Emmesi iyi, sütle doyuyor her halde.
Yoksa kuş kafar yemekle hayatta o gobus doymaz diyorum..

Ben kek ve ekmek yapıyorum canım ikisine de yumurta sarısı ve yoğurt giriyor en azından.normalde peynir ve yoğurt kesinlikle yemiyor yoksa.kekine de ekstradan hurma ve kayısı da katıyorum mama diyince hazır elimin altında keki oluyor hemen veriyorum elimle biraz.ekmeği de tarhana çorbasına ve sabah ıhlamurla labne ekmek veriyorum hepsini ezip kaşıkla yiyor. Biz de pek meyve yemiyoruz püre sevmediği için eline portakal ve mandalina veriyorum onları çok sevdi ama çişi kokmaya başladı ondan olabilir diye okudum netten 2 gündür vermiyorum koku geçti gibi bugün de eve gidince bakayım bi..
Canım kek hiç aklıma gelmemişti. Süpersin. Ben de yapayım. Peki direkt elinle verebiliyor musun yoksa onu da mı ıslatıp veriyorsun. Şeker katıyor musun ? Ben de bebe bisküvisi yapayım demiştim tam yulaf unundan, şekersiz.

Canım kek hiç aklıma gelmemişti. Süpersin. Ben de yapayım. Peki direkt elinle verebiliyor musun yoksa onu da mı ıslatıp veriyorsun. Şeker katıyor musun ? Ben de bebe bisküvisi yapayım demiştim tam yulaf unundan, şekersiz.
Yap canım mutlaka inşallah sever :) yok kuzum eline vermiyorum kendim elimle yediriyorum ıslatmadan. eline vermek için kraker yapmıştım onla da dişlerini kaşıyıp yaladı emdi sadece yiyemedi zaten :)) tarif şöyle:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık ev yapımı yoğurt
  • 2 kaşık zeytin yağı
  • 2 kaşık keçi boynuzu tozu(şekerli yapan bu)
  • 1 kaşık buğday ruşeymi (yoksa gerek yok)
  • 1 ç.kaşığı karbonat
  • Tam buğday unu
Meyve olarak hurma,kuru incir,kuru kayısı biraz suda bekletilip ince ince doğruyorum ve en son katıyorum bunu..
2 küçük silikon kabı kadar oluyor önce fincanda su dolu tencerede pişirmiştim. dün silikon kek kalıbında pişirdim fırında 180 dercede 15 dk da filan pişiyor.

Back