2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ins
inslh kızım sağlığına kavuşacak sizlerde duanizi eksik etmeyin bizde sizleri öpüyoruz

Merhaba kızlar ek gıdalara geçilmiş bakiyorum
17 mayıs doğumlu benm bebeğim henüz baslamadik,15 güne başlarım bende.

yogurdu inek ya da keçi sütünden degil de Anne sütünden yapmak daha iyimis diye okudum nette. Aranizda yapan var mi?

Kızlar ben yediğine içtiğine pek dikkat edemeyen biriyim. Abur cubur da çok tüketiyorum. Eşim benden daha beter. Bu yüzden kızımın beslenmesine çok hassasiyet gösteriyorum. Organik pazarları araştırdım. Bir de internette ipek hanımın çiftliğine denk geldim. Bilen alan var mı?

benimkine de yetmiyor canım yorgan. kendilerini genelde masanın altında ya da halının üstünde buluyorum. inatla yorgan dahilinde durmuyor bir de emeklese ne yapacağız acaba.

benimkine de yetmiyor canım yorgan. kendilerini genelde masanın altında ya da halının üstünde buluyorum. inatla yorgan dahilinde durmuyor bir de emeklese ne yapacağız acaba.
Ay evet. Hareketli dönemlere girdiler artık. Ben koca bir oyun alanı aldım. Benim evde kedim de var çünkü. Yazık minnoşum çok sakin bir kedi ama resmen işkence görüyor. Devin i sevmeye gidiyor, tüyleri yolununca kaça kaça yanıma geliyor. Geçen gün tutmuş hayvanın kuyruğunu isircam diye uğraşıyordu. Son anda kurtardım. Hem kedisimi. Hem de ağzı tüy olmak üzere olan oglusumu.

Canim bizim bugdayi kv kaynatti, bizimki geleneksel olarak yapıldı, bugdayi biraz şu koyup kaynatti yenecek duruma gelinceye kadar pişirdi, suyu azar azar pilav yapar gibi koydu pisene kadar ama bu asurelik buğdaydan değilde tarladan çıkmış ham bugdayla yapiyoruz, kaselere koydum üzerine minik şeker koydum bi kaç tane servis yaptım, fırsat bulursam resim paylaşacam canım senide etiketlerim

Ay disi çıktı mı bebişin?

Ay tutar mı bilmem ama benim zaten o kadar sütüm yok bile sütümu ne zaman sagip hadi bu da ekstra kalsın dolapta. Lazım olur belki desem, on beş dk içinde benim minnak acikiyo. Beni emiyo yetmiyo. Ben de o sagdigim sütü muhakkak veriyorum. Daha soğutamadim bile sütümü.

Isiriyorum sürekli zaten birde senin için ısırırim teyzesi nolcak

Çok çok geçmiş olsun çok talihsizlik yasamissin, devin büyüsün biraz öykü yaparsın ikinciyi

Ay disi çıktı mı bebişin?
Hemde 2 tane çıktı teyzesi, resim atacam da fırsatım olmuyor, resim boyutları büyük geliyor kırpmak gerek malum bende motor takmış gibiyim evde işleri bitirince dış partisinden resimler atcam canım

Ay maşallah ona!

Ee seni ısırıyor mu annesi? Nasıl üstesinden geldiniz?

bizimkine de babası oyuncak bir golden aldı. onunla kavga ediyor. gerçek olsa yani bizimkide mahveder hayvanı. ne güzel evin büyükse bol bol kullan. benim malesef ufacık evim zor sığıyoruz yani. çocuk evde koşmaya yer bulamayacak büyüyünce

evet ya diş çıkınca nasıl oluyor emerken sıkıntı oluyor mu?

Benimde küçük aslında evim. Ama sehpayı falan hep kaldırdım ben. Salonun ortasına yerleştirdim. Zaten sehpadan ödüm kopuyor. Sürekli sehpaya doğru gidiyordu. Baktım üzerinde ne varsa çekecek bir iko aya kalmadan. Ben de kaldırdım gitti :))

Ay maşallah ona!

Ee seni ısırıyor mu annesi? Nasıl üstesinden geldiniz?

evet ya diş çıkınca nasıl oluyor emerken sıkıntı oluyor mu?

Yok ya bende kv deye soruyordum hep dışı çıkıyor ısırırmi diye gülüyo du bana, valla dişler cikali 20 gun kadar oldu daha hic isirmadi, kv dediğine göre anneye kizarsa isiriyomus daha benim oglus küçükmus isirmaktan anlamazmis ama parmağımi ağzına götürüyorum o zaman isiriyor birde jilet gibi keskin sıpanın dişleri maşallah

revve_48 canım bugdaylari bu şekilde servis yaptım, tabi dis seklinde pastası kurabiyeler kuru yemişler kekler felan bayagi bişeyler de vardı, biz o kadar insan toplanmisken kuran okutalim dedik o yüzden öncesinde yemekte verdik gelenlere

Eklentiler

• 20161022_214251-1.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 80
@aygul_1991 canım keçi sütünden ben yapmadım hiç ama tutturanlar oluyormuş. Marketten inek sütü alcsksan günlük olanlardan al derim. Sen istiyorsan sarıp dışarda da bekletebilirsin. Fırın bana daha kolay geliyor. Şuana kadar hiç ekşi olmadı. Bir kere çooook uzun kaldılar acımsı oldu. Ekşi olması mayanla da alakalı. Ne verdiğime gelecek olursak, bugünden itibaren kahvaltıya da başladık.
Uyandığında anne sütü. 2 saat sonra kahvaltı. Öğlene yakın meyve. Öğle öğününde sebze püresi. İkindi yoğurt. AkşAm yeniden sebze veya pirinç unundan muhallebi(meyve veya anne sütü ilaveli) şimdilik böyle, tabi bunların hepsini yemiyor. Bu arada istediği Zaman emziriyorum
Bir de ekmek konusunda @revve_48 yazmıştı sanırım. Dra pirinç unu vermenin çok faydalı olmadığını duyduğumu söyledim. Dr özetle bebeğin tahıl alması gerektiğini, eğer pirinç unu vermiyceksrm sebze çorbasına tam buğday ekmeği eklemem gerektiğini söylemişti. Yani eğer bebeğe ek gıdaya başladıktan sonra tahıl içeren gıdalar vermiyorsanız öğününüze tam buğday ekmeği eklemekte fayda var diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…