- 12 Kasım 2015
- 3.139
- 5.779
- 158
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #60.501
Aynen canım hergün bir çay kaşığı arttır dedi doktorumuz ama Baktım benim kız yiyor bende yediği kadar verdim istemediği an kestim vermeyi.benimde buzlukta sutlerim vardı kızım sevmedi yemiyor dolaptan çıkan sütü. Bende ek gıda vereceğim zaman azıcık sağıyorum yemeğine katıyorumTesekkur ederim benim bzulukta sutlerim var kullanmak istiyorum o yuzden bende ertelerim belki de. Bir cay kasigi ikinci gun tatli kasifi ucuncu gun yemek kasigi seklinde mi gittiniz acaba.
Canim biz denedik dondurulmuş çözülmüş süt icmiyorlar belki seninki içer bir tane dene istersen ona göre ne yapacağına karar verirsinTesekkur ederim benim bzulukta sutlerim var kullanmak istiyorum o yuzden bende ertelerim belki de. Bir cay kasigi ikinci gun tatli kasifi ucuncu gun yemek kasigi seklinde mi gittiniz acaba.
Günü nasıl geçiryordunuz peki? Neşesi keyfi enerjisi hareketleri nasıldı? Kızım çok hareketli enerjik keyifli. Tek sıkıntım kilo alımı ve emme isteğinin az olması. Emme isteği az olduğu için de kilo alımı az. Emerken çok da terliyor. Bakalım bu hafta götürebilirim tekrarcanım ben ne kadar götürdüm tartıştık doktorla birşeyi yok diyor bazı bebeklerde fark edilemiyordu en az 10 kere dinlediler
farketmemisler ultrasonda tam yani koydular insallah öyle bir sorun yoktur ama zaman kaybetme yinede doktora götür emin ol canım benim aklımın ucundan bile geçmezdi boyle bir sorun normal bebekti kilo sorunu beni çok endiselendiriyordu
normal di herşeyi hala da normal ama dikkat edilmesi gerekiyor konuşmaya çalışıyor hareketli diye bazen belki kilo almiyordur diye düşünüyordum herşeye atılıyordu dönüyor surunmeye başlayacak emmemesi kilo almaması buna bağlı ,terlemesi vardı emerken isiriyordu bide emmeyip kilo almadığı için kakasini az yapıyordu günde bir defa yapıyor ek gıdaya baslayacaktik az az veriyordum meyvelerden 2 hafta sonra başlayacak erken teşhis önemli diyorlar canım bekletme başka sorun olabilir inslh yoktur ama yinede rahat etsin içinGünü nasıl geçiryordunuz peki? Neşesi keyfi enerjisi hareketleri nasıldı? Kızım çok hareketli enerjik keyifli. Tek sıkıntım kilo alımı ve emme isteğinin az olması. Emme isteği az olduğu için de kilo alımı az. Emerken çok da terliyor. Bakalım bu hafta götürebilirim tekrar
hayır canım 1 yıl su verilmiyor diye biliyorum ben.yani anne sütü alıyorsa eğer tabi.Kızlar ben doktora sormayı unuttum. Besinleri tattırmaya başladığımızda su verecek miyiz?
Olur canım ben de onlara mayaliyorum
Doktora mesaj attım. Birkaç çay kaşığı vermek yeterli olur dedi. Ben ek gıdaya geçince su verilmeye başlanıyor diye biliyorumhayır canım 1 yıl su verilmiyor diye biliyorum ben.yani anne sütü alıyorsa eğer tabi.
Birde firina koymak yerine sarsam olmaz mi sen kendin mayalayinca tadi nasil ekşi degil dimiEk gıdaya geçildiğinde su verilmesi gerekiyor. Ben veriyorum ama pek içmiyor.
Daha önce söylemiştim son ay ek gıdaya geçmiş olmamıza rağmen 260gr aldık diye. Ben acaba çok mu veriyorum diye düşünüyordum. Dr artık her öğününün 1 çay bardağı olması gerektiğini söyledi. Ama çok iştahlı bir Bebek değil maalesef. Çok zor yediriyorum.
Kan ilacında paraben olduğu için Ferromixin önerdi onu kullanıyoruz.
LargeGemini ben yoğurdu kavanozlarda yapıyorum. Sütçüden alıp kaynatıyorum. El yakmayan ılık ısıya kadar soğuyunca küçük kavanozlara 1 tatlı kaşığı büyüklere 1 yemek kaşığı yoğurdu koyup karıştırıyorum. Ağızları Açık şekilde fırına hepsini koyuyorum, sarmıyorum. Sertleştiği de alıyorum. Kışın fırını çok çok az oısıtıyorum biriki dakika, sonra sütleri koyuyorum.
Ek gıdaya geçildiğinde su verilmesi gerekiyor. Ben veriyorum ama pek içmiyor.
Daha önce söylemiştim son ay ek gıdaya geçmiş olmamıza rağmen 260gr aldık diye. Ben acaba çok mu veriyorum diye düşünüyordum. Dr artık her öğününün 1 çay bardağı olması gerektiğini söyledi. Ama çok iştahlı bir Bebek değil maalesef. Çok zor yediriyorum.
Kan ilacında paraben olduğu için Ferromixin önerdi onu kullanıyoruz.
LargeGemini ben yoğurdu kavanozlarda yapıyorum. Sütçüden alıp kaynatıyorum. El yakmayan ılık ısıya kadar soğuyunca küçük kavanozlara 1 tatlı kaşığı büyüklere 1 yemek kaşığı yoğurdu koyup karıştırıyorum. Ağızları Açık şekilde fırına hepsini koyuyorum, sarmıyorum. Sertleştiği de alıyorum. Kışın fırını çok çok az oısıtıyorum biriki dakika, sonra sütleri koyuyorum.
Yok canım 1 yıl değil ek gıdaya geçince vermek gerekiyor suyu, susuz kalmasida kötü, 1 yıl bekleme En gec 6.ayda azcık azcık başlahayır canım 1 yıl su verilmiyor diye biliyorum ben.yani anne sütü alıyorsa eğer tabi.
Canim sütü kaynatıp ilitiyorum elini yakmayacak ama çok da ılık olmayacak sonra o küçük kavanozlara bölüyorum içine bir cay kasigi yoğurt koyup karıştırıp ağzını kapatıyorum ısısını korusun diye de bezle sarıyorum 6 saat felan bekletiyorum sonra dolaba :)marketlerde probiyotik mayalar var onunla mayaliyorum yogurt daha tatlı oluyorCnm nasıl mayalayon bi tarif edermisin
Merhaba kızlar,
Bugün kızıma armut suyu verdim. Doktor 3 çay kaşığı ver demişti. Çok iştahlı olunca dayanamadım beş çay kaşığı verdim. Sonra da pişman oldum, inş alerji yapmaz.
Üç gün verdikten sonra elma vereceğim. Aslında sebzelerden başlamayı düşünmüştüm ama doktor meyvelerle başla dedi.
Canim ilk günler yemiyorsa zorlama mesela bugün yoğurt tattirdin sevmedi bırak israr etme yarın tekrar tattir eğer ısrarcı olursak tiksinip yemek istemiyorlarmis akıllı bidiklar.yogurtdu meyve ile karistirip ver belki öyle severKeçi sütü mu aliyon cnm
Ben hazir paketlerdeki keci sütü aldim ondan olmaz mi acaba burda sütçü yok cnm markerlerden aliyorum
Birde firina koymak yerine sarsam olmaz mi sen kendin mayalayinca tadi nasil ekşi degil dimi
Bende ek gidaya gecis yaptim kizimda yemiyo zar zor bi dunya savasarak veriyorum mideye zarar gelir die cok vermeye korkuyorum
Tatlım ben kizimin ek gıda durumunu yazayım (saatler değişebiliyor tabi ama genelde ogunler boyle)Bu arada kac ogun veriyosun cnm her öğünlerde ne veriyosun
Bende denedim canim icmiyor ya kasik mamasi eder icine katarsam iciririm belki diyorum..Canim biz denedik dondurulmuş çözülmüş süt icmiyorlar belki seninki içer bir tane dene istersen ona göre ne yapacağına karar verirsin
Dualarim sizinle insallah atlatir.. bizimde aort darkik var 25 mm birde ufak capli ufurum..o sorun degilde.digeri cok celiyor aklimi.. sabir saglik versin hepimize insallah. Su an haberim bile olmayabilirdi. Her onune gelwn doktor olmamali dr degistirdik badit bi ufurum dedi ekoya gittik ogrendik..bizim kalbimizde 2 delik varmış biri önemli değil dediler ama ikinci9 mm olmuş ameliyat edecekler vsd tanısı kondu kan bur tarafa çok gittiği için kalpte büyüme yapıyormuş kuzun birde bronşit oldu bu tür rahatsızlığı olanlar enfeksiyonu hemen alirlarmiskuzum 4 gün hastahanede yattı zaman kaybı çok olursa akcigerlere zarar veriyormuş allah hepimizin yardımcısı olsun geçmiş olsun size benim kızım güçlüdür atlatır hepsini bizim için dua edin anneler
Yemeklere.katincada mi anliyorlar canim yaAynen canım hergün bir çay kaşığı arttır dedi doktorumuz ama Baktım benim kız yiyor bende yediği kadar verdim istemediği an kestim vermeyi.benimde buzlukta sutlerim vardı kızım sevmedi yemiyor dolaptan çıkan sütü. Bende ek gıda vereceğim zaman azıcık sağıyorum yemeğine katıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?