• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
ins
Çok geçmiş olsun canım. Dermanı olmayan dert görmeyin inşallah. Kalbini ferah tut. Çok zor günlerden geçiyorsun ama önce şükür de. Minigin yanında. Ameliyat olup hayatına devak edecek. Çoook uzun yıllar seninle olacak. Güzel günler geçireceksiniz birlikte. Sen güçlü olacaksın ki yavrun da güçlü olacak. Operiz sizi kocaman!
inslh kızım sağlığına kavuşacak sizlerde duanizi eksik etmeyin bizde sizleri öpüyoruz

Merhaba kızlar ek gıdalara geçilmiş bakiyorum :dondurma:
17 mayıs doğumlu benm bebeğim henüz baslamadik,15 güne başlarım bende.

yogurdu inek ya da keçi sütünden degil de Anne sütünden yapmak daha iyimis diye okudum nette. Aranizda yapan var mi?

Kızlar ben yediğine içtiğine pek dikkat edemeyen biriyim. Abur cubur da çok tüketiyorum. Eşim benden daha beter. Bu yüzden kızımın beslenmesine çok hassasiyet gösteriyorum. Organik pazarları araştırdım. Bir de internette ipek hanımın çiftliğine denk geldim. Bilen alan var mı?

Ay işte benimki bunu bir aydir yapıyor. Ama dediğim gibi kendi başladı. Benim hiç aklımda yoktu oturtmak falan. Ama benim küçük dana yat yat sıkılıyor işte. Bizimki 26 mayis da doğunca ikizler oldu. Kurtlu işte! Çocuk nerdeyse emekledi emekleyecek. Odanın bir köşesinden öbürüne solucan gibi sürüne sürüne gidiyor. Eekide yere yorgan seriyordum ikiye katlayıp, şimdi iki yorgan yan yana koyuyorum. Danaya biri yetmiyor.
benimkine de yetmiyor canım yorgan. kendilerini genelde masanın altında ya da halının üstünde buluyorum. inatla yorgan dahilinde durmuyor :KK70: bir de emeklese ne yapacağız acaba.

benimkine de yetmiyor canım yorgan. kendilerini genelde masanın altında ya da halının üstünde buluyorum. inatla yorgan dahilinde durmuyor :KK70: bir de emeklese ne yapacağız acaba.
Ay evet. Hareketli dönemlere girdiler artık. Ben koca bir oyun alanı aldım. Benim evde kedim de var çünkü. Yazık minnoşum çok sakin bir kedi ama resmen işkence görüyor. Devin i sevmeye gidiyor, tüyleri yolununca kaça kaça yanıma geliyor. Geçen gün tutmuş hayvanın kuyruğunu isircam diye uğraşıyordu. Son anda kurtardım. Hem kedisimi. Hem de ağzı tüy olmak üzere olan oglusumu.

canım bende diş buğdayı yapacağım hafta sonu, sen nasıl yaptın diş buğdayını. internette bir dünya tariif var insanın kafası karışıyor. Burda baktım ki sen tecrübe etmişsin, fikrini almak istedim.
Canim bizim bugdayi kv kaynatti, bizimki geleneksel olarak yapıldı, bugdayi biraz şu koyup kaynatti yenecek duruma gelinceye kadar pişirdi, suyu azar azar pilav yapar gibi koydu pisene kadar ama bu asurelik buğdaydan değilde tarladan çıkmış ham bugdayla yapiyoruz, kaselere koydum üzerine minik şeker koydum bi kaç tane servis yaptım, fırsat bulursam resim paylaşacam canım senide etiketlerim

Canim bizim bugdayi kv kaynatti, bizimki geleneksel olarak yapıldı, bugdayi biraz şu koyup kaynatti yenecek duruma gelinceye kadar pişirdi, suyu azar azar pilav yapar gibi koydu pisene kadar ama bu asurelik buğdaydan değilde tarladan çıkmış ham bugdayla yapiyoruz, kaselere koydum üzerine minik şeker koydum bi kaç tane servis yaptım, fırsat bulursam resim paylaşacam canım senide etiketlerim
Ay disi çıktı mı bebişin?

Merhaba kızlar ek gıdalara geçilmiş bakiyorum :dondurma:
17 mayıs doğumlu benm bebeğim henüz baslamadik,15 güne başlarım bende.

yogurdu inek ya da keçi sütünden degil de Anne sütünden yapmak daha iyimis diye okudum nette. Aranizda yapan var mi?
Ay tutar mı bilmem ama benim zaten o kadar sütüm yok bile :( sütümu ne zaman sagip hadi bu da ekstra kalsın dolapta. Lazım olur belki desem, on beş dk içinde benim minnak acikiyo. Beni emiyo yetmiyo. Ben de o sagdigim sütü muhakkak veriyorum. Daha soğutamadim bile sütümü. :(

Hey maşallah. Senin oğlan boğum boğum alıp ısırmalık bir şey herhalde!! Bizimkiler ele avuca gelmiyor baksana :KK43:
Ya bu gibi şeylerde boy falan da önemli. Bir de kilo alan bebeğe neden aldın denmez ki. Sütün bal gibiymiş demek ki senin minnagi bal kavanozu yapmış. Miranda teyzesi için kıçından isiriver de ağzımız tatlansin. Öperim!
Isiriyorum sürekli zaten birde senin için ısırırim teyzesi nolcak

Evet bana da doktor en az bir sene yasak etti. İki sene ara verirsen kendin için daha iyi olur dedi. Rahimin 5-6 çocuk için daha uygun dedi. Ben bunları duyunca gözüm döndü. Bedenimden uzak duuuurrr diye bağırasım geldi. 5-6 çocuk daha ne yaaa??? :))

Ben bir tane de kızım olsun çok isterim ama yapar mıyım bilmiyorum. Hısım akraba olmadan tek başına çok zor bu işler yeşilcancim.
Talihsiz bir olay yaşadık. Geçen gün devin i yürüyüşe çıkardım. Bir tane böcek kulağımın içine kaçıp soktu beni. Tabi hemen kulak enfeksiyonu. Dört gündür 38.5 ateşle yatıyorum. İki ayrı antibiyotik ve kodeinli ağrı kesici de cabası. Ve eşimle mahvolduk resmen. Yazık kocacım bana mı baksın bebeğe mi. Benim zaten ayakta duracak halim yoktu. Neyse işte. İkinci bir bebek olsaydı yapamazdik.
Çok çok geçmiş olsun çok talihsizlik yasamissin, devin büyüsün biraz öykü yaparsın ikinciyi

Ay disi çıktı mı bebişin?
Hemde 2 tane çıktı teyzesi, resim atacam da fırsatım olmuyor, resim boyutları büyük geliyor kırpmak gerek malum bende motor takmış gibiyim evde işleri bitirince dış partisinden resimler atcam canım

Çok çok geçmiş olsun çok talihsizlik yasamissin, devin büyüsün biraz öykü yaparsın ikinciyi

Hemde 2 tane çıktı teyzesi, resim atacam da fırsatım olmuyor, resim boyutları büyük geliyor kırpmak gerek malum bende motor takmış gibiyim evde işleri bitirince dış partisinden resimler atcam canım
Ay maşallah ona!

Ee seni ısırıyor mu annesi? Nasıl üstesinden geldiniz?

Ay evet. Hareketli dönemlere girdiler artık. Ben koca bir oyun alanı aldım. Benim evde kedim de var çünkü. Yazık minnoşum çok sakin bir kedi ama resmen işkence görüyor. Devin i sevmeye gidiyor, tüyleri yolununca kaça kaça yanıma geliyor. Geçen gün tutmuş hayvanın kuyruğunu isircam diye uğraşıyordu. Son anda kurtardım. Hem kedisimi. Hem de ağzı tüy olmak üzere olan oglusumu.
bizimkine de babası oyuncak bir golden aldı. onunla kavga ediyor. gerçek olsa yani bizimkide mahveder hayvanı. ne güzel evin büyükse bol bol kullan. benim malesef ufacık evim zor sığıyoruz yani. çocuk evde koşmaya yer bulamayacak büyüyünce :KK70:

evet ya diş çıkınca nasıl oluyor emerken sıkıntı oluyor mu?

bizimkine de babası oyuncak bir golden aldı. onunla kavga ediyor. gerçek olsa yani bizimkide mahveder hayvanı. ne güzel evin büyükse bol bol kullan. benim malesef ufacık evim zor sığıyoruz yani. çocuk evde koşmaya yer bulamayacak büyüyünce :KK70:
Benimde küçük aslında evim. Ama sehpayı falan hep kaldırdım ben. Salonun ortasına yerleştirdim. Zaten sehpadan ödüm kopuyor. Sürekli sehpaya doğru gidiyordu. Baktım üzerinde ne varsa çekecek bir iko aya kalmadan. Ben de kaldırdım gitti :))

Ay maşallah ona!

Ee seni ısırıyor mu annesi? Nasıl üstesinden geldiniz?

evet ya diş çıkınca nasıl oluyor emerken sıkıntı oluyor mu?

Yok ya bende kv deye soruyordum hep dışı çıkıyor ısırırmi diye gülüyo du bana, valla dişler cikali 20 gun kadar oldu daha hic isirmadi, kv dediğine göre anneye kizarsa isiriyomus daha benim oglus küçükmus isirmaktan anlamazmis ama parmağımi ağzına götürüyorum o zaman isiriyor birde jilet gibi keskin sıpanın dişleri maşallah

revve_48 revve_48 canım bugdaylari bu şekilde servis yaptım, tabi dis seklinde pastası kurabiyeler kuru yemişler kekler felan bayagi bişeyler de vardı, biz o kadar insan toplanmisken kuran okutalim dedik o yüzden öncesinde yemekte verdik gelenlere

Eklentiler

• 20161022_214251-1.webp
    20161022_214251-1.webp
    13,4 KB · Görüntüleme: 81
@aygul_1991 canım keçi sütünden ben yapmadım hiç ama tutturanlar oluyormuş. Marketten inek sütü alcsksan günlük olanlardan al derim. Sen istiyorsan sarıp dışarda da bekletebilirsin. Fırın bana daha kolay geliyor. Şuana kadar hiç ekşi olmadı. Bir kere çooook uzun kaldılar acımsı oldu. Ekşi olması mayanla da alakalı. Ne verdiğime gelecek olursak, bugünden itibaren kahvaltıya da başladık.
Uyandığında anne sütü. 2 saat sonra kahvaltı. Öğlene yakın meyve. Öğle öğününde sebze püresi. İkindi yoğurt. AkşAm yeniden sebze veya pirinç unundan muhallebi(meyve veya anne sütü ilaveli) şimdilik böyle, tabi bunların hepsini yemiyor. Bu arada istediği Zaman emziriyorum
Bir de ekmek konusunda @revve_48 yazmıştı sanırım. Dra pirinç unu vermenin çok faydalı olmadığını duyduğumu söyledim. Dr özetle bebeğin tahıl alması gerektiğini, eğer pirinç unu vermiyceksrm sebze çorbasına tam buğday ekmeği eklemem gerektiğini söylemişti. Yani eğer bebeğe ek gıdaya başladıktan sonra tahıl içeren gıdalar vermiyorsanız öğününüze tam buğday ekmeği eklemekte fayda var diye düşünüyorum

Back
X