- 19 Ağustos 2008
- 810
- 628
- 648
- 45
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #57.221
Sagol Canim uykuda da uyanikken de reddediyordu birde sürekli uyku halindeydi zor uyandiriyordum.bir akşam emmeme süresi 5 bcuk saati buldu hemen doktora getirdim tahlil yaptırdım uzun süre emmiyor sa sende götür özellikle 4 saatı geçiyorsa ihmal etme canımGeçmiş olsun başka belirti yokmuydu benim oğlan da bazen reddediyo ama ben mama da veriyorum uykuda da mı emmiyrodu
Sagol Canim uykuda da uyanikken de reddediyordu birde sürekli uyku halindeydi zor uyandiriyordum.bir akşam emmeme süresi 5 bcuk saati buldu hemen doktora getirdim tahlil yaptırdım uzun süre emmiyor sa sende götür özellikle 4 saatı geçiyorsa ihmal etme canım
merhaba arkadaşlar, benim gibi mama kullanan annelere tecrübe edip memnun kaldığım ürünleri tavsiye etmek istedim. öncelikle hayat kurtarıcı kaliteli bir termos :)) mama sıcaklığını elde etmek için kaynayıp soğumuş suyu her seferinde ısıtırsak suyun içerisindeki mineraller yok oluyormuş. bu sebeple suyu kaynatıp soğumaya bırakınca ideal sıcaklıkta termosa dolduruyorum. hem suyu defalarca ısıtmıyorum. hemde mama yapacağım zaman ideal sıcaklıkta su elimin altında hazır oluyor. benim iki termosum var büyük olanı evde, küçüğü de dışarı çıkarken çantama atmak için kullanıyorum. ayrıca kuru mama kabı da çok pratik oluyor. dışarı çıkarken mama kutusunu taşımaktansa, 4-5 gözlü bir mama kabına üçer ve dörder ölçek kuru mama dolduruyorum. dışarıda mama yapmak kolay oluyor. bir de basit bir mama ısıtıcı çok pratik oluyor. ben mama ısıtıcıyı suyu ısıtmak için değil de yaptığım mamayı ideal sıcaklıkta saklamak için kullanıyorum. kuzum mamanın hepsini içmezse mama ısıtıcıya oturtuyorum. yarım saat, bir saat süresince azar azar içiyor. mama da ideal ısısında kalıyor. ikinci çocuk olması hasebiyle benim tecrübelerim bunlar. belki bunları zaten bilip uyguluyorsunuzdur. ancak ben ilk çocukta zorlanmıştım bu sebeple paylaşmak istedim.
Canım doktor mamayı yaptıktan sonra bir saat içerisinde içirebilirsin dedi. İçmeyi bıraktığında neden koksun anlamadım.Canim eltimin kızına ben bakiyorum 5 aylik tan beri mama içiyor ve içmeyip bıraktığı mamayi döküyoruz çünkü kokuyor sen nasıl iciriyorsun, midesini bozmasin çocuğun
Ftilin ismi ne cnm cunku ben hic bilmiyorum doktora goturdugumde istedim vermedi ayy cok tecrubesizim ben ya hic bisey bilmiyorum yarin atesi cikarsa ne yapicsm ki tek basimayim ve kimsem yok yalnızlık cok ve hicbisey bilmemekEwet canım yaptı ftille bakalım fitilden sonra yapmadı gene bekliyoruz
Ya nspıcam bilmiyorum korkuyorum aslında buyuk olanda pek hoşlanmıyo uçaktan
mor calpol yazar sana hemşiren cnm bir çay kaşığı oda atesi cıkarsa
Canım ben diğer iki çocuğumda ne aşı öncesi ne aşı sonrası ilaç fitil vermedim. Emzirerek hafif atlattık. Ama sen dayanamazsan ateşini takip edip ona gore önerilen dozda bi şey verebilirsin
ateş 38.5 ise üstünü inceltip calpol verebilirsin. soğuk kompresle de düşmezse ve 39 olursa şurup vermemissen 120mg paranox fitil verebilirsin. 37.5 gibiyse genelde uyuyunca düşer.
Lastikli büyük ve kalın renkli balonları iyice yıkayıp içine az su koyup ağzını iyice bağlayıp eline verebilirsin.
Yanında olmalısın ve sık sık yikamalisin. Buzdolabı poşeti verebilirsin eline. Değişik dokulu keçe pamuk gibi kumaşları eline verebilirsin. Ce-e den anlarsa çok gülüyorlar.
Demir ilacım bitmek üzere. Bitince başlamayı düşünüyorum zaten aile hekimliği veriyormuş
Bence evde her zaman fitil bulundur 120mglık. Ateş 39 ve üzerindeyse fitil atarsin. Şurup da 38civarı düşmeyen ateşte. Üzerini inceltirsin 38 olursa 15dk sonra ölcersin. Soğuk kompres de yaparsın, yine de düşmezse verebilirsin. Ben bebeği soyup kendi tenimde uyuturdum, o da çabuk iyilestiriyor.
Canımbenim kiyamam geçmiş olsun inşallah çabuk iyileşir.
Idrari kokuyor muydu? Hatırlıyor musun? Koyu renkli miydi?
Dün sabah bebeğimin idrarı koktu aşıdandir dedim kendimce ve memeyi de reddettiği oluyor.
Ayağımda sallıyorum bi kaç dk uyuyunca emziriyorum.
Aşı huzursuz etti ama atlatılmayacak gibi değil.
ŞOKTAYIM...
Dun aşı için saglik ocagina gittim doktora oglumun son 10 gundur elini agzina soktugunu soyledim pamukcuk olmus karbobatli ile sil gecer dedi. Bugun karbonat alip agzini siliyordumki dişi cikmis. Elime geldi sipsivri. Daha 64 günlük kiz 8 ayda cikarmisti. Ne yapıcam ben simdi cok erken .sagliklimi bu doktora gotursemmi
tlyozgr dü canım o.idrar yolu enfeksiyonu için idrarın da kötü kokması lazım benim bildiğim meme reddi ve çişini yaparken çok ağlama da oluyomuş bezine baktın mı gece çiş yapmış mı uyurken?Kızlar bebegi çok uyuyan biri vardı idrar yolu enfeksiyonu olan kimdi acaba yaa Bizimki de akşam 7 saat uyumuş ben uyaandirmasam uyanmacak daha çok korktum yaa acaba başka belirtisi var mıydı onun memeyi reddetmedi bizimki ama niye öyle uyudu ki yaa dün ben dışarı çıkinca emziremeyecegim icin mama hazırladım ilk defa mama verdim saat 7 gibi sonra 10 da emdi saat 5te uyandım baktım uyuyo hala çok korkuyorum neden uyanMadi hiç gece
Ftilin ismi ne cnm cunku ben hic bilmiyorum doktora goturdugumde istedim vermedi ayy cok tecrubesizim ben ya hic bisey bilmiyorum yarin atesi cikarsa ne yapicsm ki tek basimayim ve kimsem yok yalnızlık cok ve hicbisey bilmemek( ateşi cikarsa hastaneye goturmiyim mi yani 38 dereceler demişsiniz ya havale gecirirse allahim yardim et bana ve benim gibi olanlara lutfen kimse yanlis anlamadin beni cok cahilim ben bebek buyutme konusunda kimsede yokki yaninda akil verip
ŞOKTAYIM...
Dun aşı için saglik ocagina gittim doktora oglumun son 10 gundur elini agzina soktugunu soyledim pamukcuk olmus karbobatli ile sil gecer dedi. Bugun karbonat alip agzini siliyordumki dişi cikmis. Elime geldi sipsivri. Daha 64 günlük kiz 8 ayda cikarmisti. Ne yapıcam ben simdi cok erken .sagliklimi bu doktora gotursemmi
Vallahi normalde o kadar saat doldurup taşırması gerekiyordu var yapmış ama taşırmamiş yani normal 2 3 saatlik cisi kadartlyozgr dü canım o.idrar yolu enfeksiyonu için idrarın da kötü kokması lazım benim bildiğim meme reddi ve çişini yaparken çok ağlama da oluyomuş bezine baktın mı gece çiş yapmış mı uyurken?
Kızlar diş demişken kehribar kolyesi diş ağrısını azaltıyomuş baya popüler kullanımda zaten.bildiğiniz iyi bir site var mı hem gerçek kehribar hem de fiyatı uygun diyebileceğiniz? 2.aydan itibaren kullanılması iyiymiş çünkü..
Vallahi normalde o kadar saat doldurup taşırması gerekiyordu var yapmış ama taşırmamiş yani normal 2 3 saatlik cisi kadar
Sagol Canim uykuda da uyanikken de reddediyordu birde sürekli uyku halindeydi zor uyandiriyordum.bir akşam emmeme süresi 5 bcuk saati buldu hemen doktora getirdim tahlil yaptırdım uzun süre emmiyor sa sende götür özellikle 4 saatı geçiyorsa ihmal etme canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?