2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
merhaba arkadaşlar, benim gibi mama kullanan annelere tecrübe edip memnun kaldığım ürünleri tavsiye etmek istedim. öncelikle hayat kurtarıcı kaliteli bir termos :)) mama sıcaklığını elde etmek için kaynayıp soğumuş suyu her seferinde ısıtırsak suyun içerisindeki mineraller yok oluyormuş. bu sebeple suyu kaynatıp soğumaya bırakınca ideal sıcaklıkta termosa dolduruyorum. hem suyu defalarca ısıtmıyorum. hemde mama yapacağım zaman ideal sıcaklıkta su elimin altında hazır oluyor. benim iki termosum var büyük olanı evde, küçüğü de dışarı çıkarken çantama atmak için kullanıyorum. ayrıca kuru mama kabı da çok pratik oluyor. dışarı çıkarken mama kutusunu taşımaktansa, 4-5 gözlü bir mama kabına üçer ve dörder ölçek kuru mama dolduruyorum. dışarıda mama yapmak kolay oluyor. bir de basit bir mama ısıtıcı çok pratik oluyor. ben mama ısıtıcıyı suyu ısıtmak için değil de yaptığım mamayı ideal sıcaklıkta saklamak için kullanıyorum. kuzum mamanın hepsini içmezse mama ısıtıcıya oturtuyorum. yarım saat, bir saat süresince azar azar içiyor. mama da ideal ısısında kalıyor. ikinci çocuk olması hasebiyle benim tecrübelerim bunlar. belki bunları zaten bilip uyguluyorsunuzdur. ancak ben ilk çocukta zorlanmıştım bu sebeple paylaşmak istedim.

Geçmiş olsun başka belirti yokmuydu benim oğlan da bazen reddediyo ama ben mama da veriyorum uykuda da mı emmiyrodu
Sagol Canim uykuda da uyanikken de reddediyordu birde sürekli uyku halindeydi zor uyandiriyordum.bir akşam emmeme süresi 5 bcuk saati buldu hemen doktora getirdim tahlil yaptırdım uzun süre emmiyor sa sende götür özellikle 4 saatı geçiyorsa ihmal etme canım

Yok canim hiç o kadar uzun olmadı iki saatte bir bazen saat basi besleniyor ya mama ya meme ama işte 5 dk geçmiyor memede durması

Canim eltimin kızına ben bakiyorum 5 aylik tan beri mama içiyor ve içmeyip bıraktığı mamayi döküyoruz çünkü kokuyor sen nasıl iciriyorsun, midesini bozmasin çocuğun

Canim eltimin kızına ben bakiyorum 5 aylik tan beri mama içiyor ve içmeyip bıraktığı mamayi döküyoruz çünkü kokuyor sen nasıl iciriyorsun, midesini bozmasin çocuğun
Canım doktor mamayı yaptıktan sonra bir saat içerisinde içirebilirsin dedi. İçmeyi bıraktığında neden koksun anlamadım.

Ftilin ismi ne cnm cunku ben hic bilmiyorum doktora goturdugumde istedim vermedi ayy cok tecrubesizim ben ya hic bisey bilmiyorum yarin atesi cikarsa ne yapicsm ki tek basimayim ve kimsem yok yalnızlık cok ve hicbisey bilmemek ( ateşi cikarsa hastaneye goturmiyim mi yani 38 dereceler demişsiniz ya havale gecirirse allahim yardim et bana ve benim gibi olanlara lutfen kimse yanlis anlamadin beni cok cahilim ben bebek buyutme konusunda kimsede yokki yaninda akil verip

ŞOKTAYIM...
Dun aşı için saglik ocagina gittim doktora oglumun son 10 gundur elini agzina soktugunu soyledim pamukcuk olmus karbobatli ile sil gecer dedi. Bugun karbonat alip agzini siliyordumki dişi cikmis. Elime geldi sipsivri. Daha 64 günlük kiz 8 ayda cikarmisti. Ne yapıcam ben simdi cok erken .sagliklimi bu doktora gotursemmi

Dişli doğan bebek bile var nadiren de olsa. Bence sorun yoktur. Yine de doktorunuza danışın tabi. Ama endişelenmeyin :)

Kızlar diş demişken kehribar kolyesi diş ağrısını azaltıyomuş baya popüler kullanımda zaten.bildiğiniz iyi bir site var mı hem gerçek kehribar hem de fiyatı uygun diyebileceğiniz? 2.aydan itibaren kullanılması iyiymiş çünkü..

Kızlar bebegi çok uyuyan biri vardı idrar yolu enfeksiyonu olan kimdi acaba yaa Bizimki de akşam 7 saat uyumuş ben uyaandirmasam uyanmacak daha çok korktum yaa acaba başka belirtisi var mıydı onun memeyi reddetmedi bizimki ama niye öyle uyudu ki yaa dün ben dışarı çıkinca emziremeyecegim icin mama hazırladım ilk defa mama verdim saat 7 gibi sonra 10 da emdi saat 5te uyandım baktım uyuyo hala çok korkuyorum neden uyanMadi hiç gece

tlyozgr dü canım o.idrar yolu enfeksiyonu için idrarın da kötü kokması lazım benim bildiğim meme reddi ve çişini yaparken çok ağlama da oluyomuş bezine baktın mı gece çiş yapmış mı uyurken?

Canım her havale ateşle birlikte olmaz. Ayrıca 4-5saat 40derece ateş zarar verebilir.
Herkes havale geçirebilir süresi falan önemli.
Istiyorsan biraz bu konuda araştırma yapıp oku. Bilgin olsun
Havale çok çeşitlidir önlem alsak da geçirebilir her kişi, tedbir olarak ,

Bebeğin kafasını çok silkeleme sarsma, soğuk veya soğuk sudan şoklanmasin,
Çok parlak ışiklardan koru aniden şoklanmasın

Havale geçiren kişi sarsılmaz ve hareketleri engellenmez, hatta suni solunum bile yapılmaz, atlatması beklenir kusarsa tükrugunu yutarsa diye yan çevrilebilir, Aura durumu 10dakika falan sürerse sarsmadan doktora acile gidilmesi gerekir.
Ben de bu kadar biliyorum.
Allah korusun

Bize de aile hekimimiz sordu dişi çıkıyor mu diye,
Haberlerde duydum, böyle küçük bi bebeğin dişini çekmişler sallaniyormus çünkü
Bence göster ne olur, ne olmaz..
Benim eşimin de 4 aylıkken 4 dişi varmış

Vallahi normalde o kadar saat doldurup taşırması gerekiyordu var yapmış ama taşırmamiş yani normal 2 3 saatlik cisi kadar

Ben veremem ya ipi boğazına kaçar maçar
Kenzay.com diye bi site vardı kenzimahfi idi eski adı

Ateşi var mıydı peki annesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…