2016 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    364
Günaydın kizlar
Biz bugun 2. Ay asilarimizi olduk giderken yikamistik oyle istediler. Aceba ne zamana kadar yikamayacagiz. Bide aşı ola bebeklerin tepkilerini merak ediyorum ates vs gibi. Sevgiler herkes3
Canim aşı olan yere 3 gün su degmeyecrk ama su değmeden silebilirsin zaten o kadar sıcak ki biraz ferahlasin yavrucak

arkadaslar merhaba yenı doktordan geldım 16 haftalık hamıleyım ve kızımın olcagını soyledı kızım masallah hep yuz ustu yatıyor hıc uc aydır yatıs pozısyonunu degıstırmedı sızın kızlarınız da boylemıydı
Bir de ultrasonda hareketlerini görebiliyor musun kıpır kıpır olurlar bazen izleyebiliyorsan hiçbir sorun yok canım hayırlısı olsun

Günaydın kizlar
Biz bugun 2. Ay asilarimizi olduk giderken yikamistik oyle istediler. Aceba ne zamana kadar yikamayacagiz. Bide aşı ola bebeklerin tepkilerini merak ediyorum ates vs gibi. Sevgiler herkes3

Aşıdan 3gün sonra yikayabilirsin bebeğini.
3.bebegim benim ve ne aşıya giderken ne de aşıdan gelince fitil atmadım ağrı kesici vermedim. Ateş bagışikligin çalışmasıdır.
Bize doktorumuz 38 ateşte üstünü inceltin. 39da üstünü inceltince bi yarım saat sonra düşmezse fitil verin demişti. Her ateş gördüğünde ilaç verme demişti.
Bazen sinirden ateşi çıkıyor bebeklerin uyuyunca düşüyor.
Önemli olan ateşi takip etmek 40 derecede 4 saatten fazla ateşi olursa tehlikeli olur.
38derecedwn sonrası yüksek ateş demek.
Bizim evde 38buçuk ölçüp acilde 37 çıkan günlerimiz oldu. Panikleme boşunaydı

Sevgiler canım

Günaydın kizlar
canım biz de bugün 2. ay aşılarımız olduk. hemşire iki gün banyo yapmasın dedi, ateş içinde calpol verebilirsin dedi.şuan oğluşum uyuyor uyansın ne olur ne olmaz diye bir çay kaşığı calpol vereceğim ben.

Metsili at çöpe hiç bir ise yaramiyor. Aksam 11den sabah 9-10 a kadar agladigi oldu bebegimin. Hakkaten cinnet gecirmemek elde degil. Basima ağrılar giriyodu stresten. Bio gaia diye bi damla var çok rahatlatti. Artık sancilar azaldi,aglamalar azaldi uykusu çoğaldı. Akşamları 5 damla veriyorum kuzuya dönüyor çocuk. Doktor tavsiyesidir,hic bir yan etkisi olmadığı gibi probiyotik özelliğe sahip
canım bende ilk bebeğimde colinox vermiştim o da probiyotık bir damlaydı. be defa senin gibi bende bio gaia verdim, dediğin gibi damla çok işe yaradı, pırtları kendi çıkarmaya başladı

merhabalar, bebeğimin 2 aylık aşıları zamanı geldikçe ben acayip strese giriyorum, çok korkuyorum, hatta aşı yaptırmasam mı diye bile düşünmeye başladım. o kadar zor mu geçiyor aşı sonrası, deneyimli anneler tecrübelerini aktarabilir mi? Çok teşekkürler

merhabalar, bebeğimin 2 aylık aşıları zamanı geldikçe ben acayip strese giriyorum, çok korkuyorum, hatta aşı yaptırmasam mı diye bile düşünmeye başladım. o kadar zor mu geçiyor aşı sonrası, deneyimli anneler tecrübelerini aktarabilir mi? Çok teşekkürler
Canım bende çok korkmuştum ama çok sorum yaşamadık sadece ertesi gün uykuya dalmak ta zorlandığı için 3_4saat kadar ağlama krizine girdi sonra uyuyunca sakinleşti o kadar sakin olmaya çalış yeter.

Arkadaslar persembe ikinci ay aşımız var atesi cikarsa evde ne agri kesici var ne ftil ne yapcam bilmiyom hangisini almaliyim bilmiyorum lutfen cok acil yardimci olurmusunuz ??

Fitil verince kakasini yapabildi mi
Ewet canım yaptı ftille bakalım fitilden sonra yapmadı gene bekliyoruz
Biz bebek 13 günlükken uçağa binmek zorunda kaldık, iniş ve kalkışta emzirdim, zaten hep uyudu, pek bir sorun olmamıştı çok şükür
Ya nspıcam bilmiyorum korkuyorum aslında buyuk olanda pek hoşlanmıyo uçaktan
Arkadaslar persembe ikinci ay aşımız var atesi cikarsa evde ne agri kesici var ne ftil ne yapcam bilmiyom hangisini almaliyim bilmiyorum lutfen cok acil yardimci olurmusunuz ??
mor calpol yazar sana hemşiren cnm bir çay kaşığı oda atesi cıkarsa

Selam kizlar
Burdan defalarca yazmıştım kizim 4 saatten önce emmiyor sürekli uyuyor diye meğerse çocuğum idrar yollarindan enfeksiyon kapmis meme reddi de o yuzdenmis.şimdi hastanede yatıyoruz tam 7 buçuk saat emmedi bugün aç acına durdu serumla kendine geldi birde kanindaki oksijen değerine baktılar damarını çok zor buldular bütün vücudu delik deşik oldu allahım bu kadar çaresiz kalmamıştım hiç çünkü ben kızımı daha hiç katila kayıla ağlatmamıştım. Uc günlük tedaviye başladık perşembe günü idrar kültürü sonucu çıkacak onu bekliyoruz bakalım. Sizden isteğım meme reddi diye gecistirmeyin altında muhakkak bir sebeb var bu reddetmenin.birde bize dua edin eskisi gibi emsin kızım beni.allahım evlatlarımızı bize bağışlasın.amin

Canım ben diğer iki çocuğumda ne aşı öncesi ne aşı sonrası ilaç fitil vermedim. Emzirerek hafif atlattık. Ama sen dayanamazsan ateşini takip edip ona gore önerilen dozda bi şey verebilirsin
ateş 38.5 ise üstünü inceltip calpol verebilirsin. soğuk kompresle de düşmezse ve 39 olursa şurup vermemissen 120mg paranox fitil verebilirsin. 37.5 gibiyse genelde uyuyunca düşer.

Merhaba 2aylik olucak bebeğim. Onereceginiz oyunlar var mi

Lastikli büyük ve kalın renkli balonları iyice yıkayıp içine az su koyup ağzını iyice bağlayıp eline verebilirsin.
Yanında olmalısın ve sık sık yikamalisin. Buzdolabı poşeti verebilirsin eline. Değişik dokulu keçe pamuk gibi kumaşları eline verebilirsin. Ce-e den anlarsa çok gülüyorlar.

Hamileyken kullandiginiz vitamin haplarini emzirirken kullaniyor musunuz

Demir ilacım bitmek üzere. Bitince başlamayı düşünüyorum zaten aile hekimliği veriyormuş

Bence evde her zaman fitil bulundur 120mglık. Ateş 39 ve üzerindeyse fitil atarsin. Şurup da 38civarı düşmeyen ateşte. Üzerini inceltirsin 38 olursa 15dk sonra ölcersin. Soğuk kompres de yaparsın, yine de düşmezse verebilirsin. Ben bebeği soyup kendi tenimde uyuturdum, o da çabuk iyilestiriyor.

Selam kizlar
Burdan defalarca yazmıştım kizim 4 saatten önce emmiyor sürekli uyuyor diye meğerse çocuğum idrar yollarindan enfeksiyon kapmis meme reddi de o yuzdenmis.şimdi hastanede yatıyoruz tam 7 buçuk saat emmedi bugün aç acına durdu serumla kendine geldi birde kanindaki oksijen değerine baktılar damarını çok zor buldular bütün vücudu delik deşik oldu allahım bu kadar çaresiz kalmamıştım hiç çünkü ben kızımı daha hiç katila kayıla ağlatmamıştım. Uc günlük tedaviye başladık perşembe günü idrar kültürü sonucu çıkacak onu bekliyoruz bakalım. Sizden isteğım meme reddi diye gecistirmeyin altında muhakkak bir sebeb var bu reddetmenin.birde bize dua edin eskisi gibi emsin kızım beni.allahım evlatlarımızı bize bağışlasın.amin

Canımbenim kiyamam geçmiş olsun inşallah çabuk iyileşir.
Idrari kokuyor muydu? Hatırlıyor musun? Koyu renkli miydi?
Dün sabah bebeğimin idrarı koktu aşıdandir dedim kendimce ve memeyi de reddettiği oluyor.
Ayağımda sallıyorum bi kaç dk uyuyunca emziriyorum.
Aşı huzursuz etti ama atlatılmayacak gibi değil.

Selam kizlar

Geçmiş olsun başka belirti yokmuydu benim oğlan da bazen reddediyo ama ben mama da veriyorum uykuda da mı emmiyrodu

Back